Äppelsmulpaj.

Äppelsmulpaj

¤ 150 g smör
¤ 2 dl vetemjöl
¤ 1 dl havregryn
¤ 1 dl strösocker
¤ 1 dl farinsocker
¤ 1½ tsk bakpulver
¤ 1 msk vaniljpulver
¤ 4 äpplen
¤ valfri mängd kanel och socker.

Smält smöret i kastrull och låt svalna i 5 min.
Blanda dom torra ingridienserna i en skål.
Häll i smöret och blanda ordentlingt och låt stå i kylen en stund.
Skiva och lägg äpplen i en smord pajform.
Strö över kanel och lite socker och smula över pajdegen.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 min på 200g.

Servera med Milda vanilj visp.



Kommentarer
Postat av: Sandra

Väääldigt god var den :P

2012-05-01 @ 22:18:39


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Valfritt innehåll
RSS 2.0