Fredag 27 November

Idag har jag och Arvid varit iväg och shoppat lite med Mormor. Blev en vända till Owe´s men det fanns inte så mkt att hurra förr. Inga speciella julgrejer som jag fastna för. Så det blev inte många ören jag slängde ut där. Åkte sedan till IKEA, där blev det ett och annat ljus och lunch såklart! Trippade vidare och köpte ett par svarta uggs, inte riktiga då men =) Och en jacka blev det. Och två par brallor till sonen som får bli inslagna och hamna under granen framöver.

Har pyntat och donat lite här i går och idag. Stjärnorna är på plats i vardagsrummet, och "kulan" i datarummet. Köksfönstren lär putsas i morgon innan jag ställer dit nånting. Annars så tycker jag inte att jag har så mkt julgrejer, men det ska fyllas på under månaden här. Har pysslat till två "julgrupper" och ett ljusfat iaf. Sen lär jag köpa andra ljus i morgon till adventsstaken och den nya staken. Och sen är det plocka, dona, städa som gäller i morgon och varva det med lekande med Arvid. Peter får hjälp av Anders i morgon och sätta taket på altanen. Då åker min fina lykta ut som jag fick i julklapp förra året.

I morgon vid den här tiden för 1 år sedan hade man värkar var 10:onde minut ungefär, kom ihåg att jag kollade på Idol och sen försökte sova, men vaknade varje gång det kom en värk. Sen vid 4 tiden var dom tätare och gjorde betydligt mycket ondare =) Tänk om  man kunde få uppleva det där dygnet en gång till, vilken jäkla grej det var alltså, och när världens finaste lilla varelse ploppa ut =) Mammas lillfis som har blivit så stor nu, 1 år redan. Helt sjukt vad tiden går fort.


Så på söndag är det 1 år kalas som gäller.
Öppet hus hela dagen!
Så välkommna på fika!





Blev väldigt dåliga bilder.



Och så ett kort på världens finaste kille =)

Tisdag 24 November

Jag är för dålig på att blogga. Lär skärpa mig =)

Förra veckan hann jag med lite besök av mina vänner från HR, Carro & Thelma , Emma & Tilde, Lina & Joline. Vi fikade och snattrade på som tusan. Och på torsdagen åkte jag och Carro, Thelma och Lizette in till Gävle för att hälsa på Anna och lilla Viktor.

I helgen var jag och Arvid solo, Peter hade åkt till Sundsvall för att fiska. Så på fredagen åkte jag och Arvid till Mormor, vi åkte ner på stan och strosade och inhandlade lite grejer. Arvid fick sova kvar och jag åkte hem för att måla vardagsrumsbordet och tv-bänken. Det kommer bilder på det, har dock inga "förebilder" då Peter hade tagit med sig kameran.

 Lördag morgon fortsatte jag att måla in jag tog en dusch och begav mig till viken. Blev ett par cidrar och kackel hos Elin på kvällen så sov jag hos Mamma sen. Söndagen åkte vi hem och fixade till lite här hemma innan Peter kom hem. Kvällen spenderade med god mat och sjätte Johan Falk filmen och mys i soffan.





Lina, Joline och Emma




Tilde & Thelma




Carro & Thelma




Lina, Joline & Arvid




Denna ljuvliga ljusstake fick följa med hem i fredags.


Denna vecka har börjats med julklappsinslagning och presentinslagning, putsat några fönster, tvättat och fixa och trixat. I morgon ska jag åka och tävtta en matta och soffklädseln hos Mamma, sen lär det handlas också. Vi tog sprutan idag också, jag och Peter. Det känns som om man har ett blåmärke på armen men annars så känns det inge konstigt. Arvid fick också ta på samma gång så vi fick förtur och hamna i familjekön, men när vi kom in och och skulle ta så fick han inte för att det gått för kort tid sen han fick 1års sprutorna. Idag kom Arvids mössa och scarf som jag beställt också.



Mammas gotroll =)


Söndag 15 November

Mina ändrade bloggplaner sprack ju ganska rejält =P

I fredags var vi till BVC, på Arvid´s 1-årskontroll. Han fick två sprutor och var jätteduktig, gnällde först men så fick han nappen så var det över =) Sen blev lunch hos Mormor med Therese och på eftermiddagen var vi till Fia som fyllde 24 år. Fikade gott, men vi blev inte så långvariga för Arvid började bli så hängig för sprutorna. När vi kom hem så hade han ju fått feber och låg helt utslagen i knät på mig i soffan och röde inte en fena. Så kl 18 var han så slut att det vara bara att lägga han. Han fortsatte och hade feber på lördag fm, sen efter middagsluren var allt som vanligt igen.

Peters Mamma & Örjan var ut och fika vid lunchtiden igår. Tur för dom så hade jag hunnit baka Choclate chip cookies, en sats med mjöklchoklad och en med mjölkchoklad/vit choklad. Men jag tror jag inte fick till dom lika goda som första gången =) men grymt goda ändå. Mot kvällningen begav vi oss till grannarna. Elin fyllde hela 6år. Så det blev fika och grejer igen, och mys med världens minsta Elias =)

Och kameran ligger och skräpar som vanligt. Måste skärpa mig. Så inge kort från helgen finns.

Idag har Mamma & Pappa varit ut och hälsat på. Och Peter har åkt och jobbat, så det är bara jag och Arre barre!

Ikväll är man ju bänkad i soffan kl 22, då Paradise Hotel börjar  =)

I morgon är det en ny vecka, och nya tag!

Tisdag 10 November

Jag ska försöka bli duktigare och skriva här, minst en gång om dagen iaf. =P Men vi får väl se hur det blir med det, jag har inte så mkt att skriva om. Skulle vilja fixa till kategorier också, skriva in recept och shopping, och bilder osv osv. Men jag vet int ja. Vi får se hur det blir.

Hade tänkt masa mig iväg till Öppna tidigare på fm, jag klädde på mig och Arvid och skulle ta bilnyckeln för att ta ur vagnen som låg i bakluckan. Men tror ni det fanns nån då?! Näe Peter har tagit med sig båda nycklarna till bilen som står hemma till jobbet. Så det var bara klä av sig igen det, ingen bil och ingen vagn.

Har ätit lunch för en stund sen och lagt Arvid för att sova lite. Slängde ihop kokostoppssmet, men kom på att bakplåtspappret är slut så Peter får köpa med sig när han kommer, men det är ingen idée att ringa förns han är på väg hem för annars hinner han glömma bort det =)

Ringde till Fia tidigare och tyckte att hon och Junia skulle komma ut och leka och fika. Så dom kommer på em. Trevligt Trevligt!

Om det är någon som har en, två eller fler miljoner som ni skulle vilja bli av med så får ni gärna skänka dom till mig, för det finns HUR mkt som hellst jag skulle vilja handla. =)

Glömde ju att skriva att Arvid tog sina första riktigas steg själv i Fredags. =)
Han är så duktig så, fast han är mer feg =D
Mammas gohjärta!

Måndag 9 November

Helgen då. Fredagen startade med ett besök på Öppna Förskolan. Sång och lek. Dagen fortsatte med en tripp till Valbo Köpcentrum & Ikea med Lizette. Inhandlade farsdagpresenter åt Peter, ett örngott och två tröjor. Ett par byxor och en pyjamas åt lilleman. Hade tänkte handla en massa mer, men dagen innan hade vi ju varit och hämtat ut en ny dator som skulle ha försäkring och det blev lite annat så pengarna for iväg där så då fick jag dra in på mitt shoppande =) Efter Valbo åkte jag till Lena för att lämna Arvid som skulle sova där.  Peter och jag hade en mysig hemmakväll med Tacos, Idol och Johan Falk film nr 5.

På lördag förmiddag skulle jag och Therese åka till Grycksbo var det tänkt och hälsa på den nye familjemedlemen Eddie i Ljungberg/Boman familjen. Men det blev förhinder för dom så det får bli en annan dag. Så jag och familjen åkte till Therese och hälsa på istället. Fikade och surra lite. På em kom Sandra ut och hälsa på och drack lite kaffe och surrade. Och på kvällen kom Therese ut och vi åt Fajitas och spelade sällskapsspel. Trevligt Trevligt. Elin hann också titta förbi en sväng efter jobbet.

Och gårdagen då, då var det Fars dag. Peter fick paket på sängen av Arvid. Vid 14 var vi till Mamma & Pappa och käkade  söndagsstek, mums! Mot kvällen blev det fika hos Lena & Örjan.

Det var helgen det.
Ikväll ska jag jobba lite extra, 3 timmar bara. Fick två nattpass i december också.

Tisdag 3 November

Fick behålla Lenas dator ett tag till. Vi fick ett brev hem idag om att våran dator var utdömd så vi skulle ringa om vi vela ha någon information kvar innan den skrotas, och vi har ALLA kort på Arvid, ALLA kort som vi knäppt sen vi köpte kameran så, jag hoppas innerligt att dom finns kvar annars blir jag knäckt. För det var ju skärmen som gick sönder?!? Men men, vi får hålla tummarna.

Idag var vi till Öppna här i Årsunda, trevligt och träffa lite folk som bor här ute. Sen så har vi varit hemma och lekt. Har nyss bakat Choclate Chip Cookies, ett recpet jag fått av Sofie P. Hur jävlans goda kakor som hellst, hade tänkt ha till Arvid´s kalas men vi får se om det finns några kvar då =P

I morgon kommer Carolin & Thelma ut och hälsar på. Alltid lika trevligt med besök.

Bjuder på några bilder.















Tack & God Natt!!

Söndag 1 November

Först vill jag börja med att gratta Angelica & Jocke till sonen Eddie som föddes den 30/10
Och även ett stort grattis till Tesa & Tomas som fick en liten Elias 31/10
Nu har bebisarna kommit för den här gången, nu dröjer det till sommarn innan nästa bebis tittar ut =)

I lördags jobbade ju jag mitt sista skift för den här gången. Hoppas verkligen att jag får komma tillbaka dit i början av nästa år. Nu ska jag vara hemma och busa och mysa med min lilla skrotunge innan han ska börja på dagis i Januari. Håller på laddar inför att få "Advent pynta" , för förra året låg jag ju på BB vid den tiden =) Och Arvid fyller på 1:a advent iår också. Och sen blir det Jul också, jag älskar julen och allt som hör till. Och det står ju inte på förns vi är där. Den 4 December ska vi på Julbord med Peter's jobb på Högbo Qvarn, alltid lika gott.

Annars i helgen så har jag och mina vänner spenderat tiden i Therese nya lya. Vi har målat och plockat och donat. Sen bjöd Ingrid oss på mat, så det blev en pizza & kebab på Mia's. Sen åkte vi och tände ljus på kyrkogården i Hedgrind. Tände ett för min Morfar, min Moster och Jessica. Och vad fint det var där när alla ljus brann överallt. Idag sov jag ut för Arvid sov hos Mormor & Morfar. Sen åkte jag till Therese igen för att måla och sen tog vi en vända på Dollar. Efter det fick jag och Peter mat hos Mamma & Pappa, potatisgratäng och kyckling/fläskfilé. Hur gott som hellst!

Peter åkte och jobba kl 17, och ska jobba till 01 inatt så då blir han ledig i morgon. Så i morgon blir vi väl bara hemma, mot kvällen åker jag in till Therese och så ska vi tapetsera fondväggen i sovrummet.

Har kollat på "Ensam Mamma Söker" och kollar lite på Filip & Fredrik nu. Sen blir det nog sängen tidigt.

Valfritt innehåll
RSS 2.0