Jan. 31, 2013

Har klickat hem nya skor åt Hjalmar.
Tack Mamma/Mormor som bidragit med Kavatskorna.

Trött på detta.

Sjukstugan fortsätter och jag är grymt less på det nu, och då är inte ens jag sjuk än.

Hjalmar är rätt pigg med en snorig näsa och den där förbannade hostan.

Arvid har blivit sämre då febern har hittat till honom och han knappt hade någon röst här på kvällen.

Peter mår fortfarande skit och har fått cocilana utskrivet och ska ringa tillbaka till HC om han inte är piggare i morgon.

Det var sjukdomarna det.

På fm kom Farmorn hit och hälsa på efter 2 veckor i Thailand. Hon hade med sig div Angry Birds grejer till grabbarna och semlor,glass,halstabletter,mums mums, juice osv. Tack och bock för det.

Eftersom det är två år sedan Pappa gick bort idag ville jag och Arvid såklart tända ljus hos Pappa/Morfar. Och eftersom jag ändå lära hämta ut hostmedicin åt Peter tog vi en vända med Mamma/Mormor och Micke till Lunden. Sen fick Arvid följa med Mormor hem medans jag drog en repa på maxi. En nypa luft är aldrig fel.

Dags att sova så man orkar med sjukstugan i morgon.



Sjukstuga!

Barnen är sjuka och Peter kom hem från jobbet med feber, torrhosta, trött, fryssen, ont i kroppen så vi säger väl hej till influensan.

Har lyckats fått två snoriga, hostiga, kliande ögon, gnälliga barn i säng för en timme sen. Ingen feber har dom än men vi får se hur det ser ut i morgon. Hjalmar vaknade till nyss och var hur ledsen som helst så jag försöker få honom och somna igen samtidigt hör jag Arvid gnäller/ropar/hostar i rummet bredvid. Och Peter ligger som ett slakt på soffan och orkar knappt röra ett finger. Fullt förståeligt.

Jag skulle verkligen behöva klonas nu. Känner mig också små trött i huvudet och nyser en del. Klarar jag mig från att inte bli sjuk blir jag väääldigt imponerad. Kan ju bara hoppas att Peter hinner bli någorlunda frisk innan jag blir sjuk, om det nu blir så.


Lär peppa mig själv för det känns som om natten och morgondagen inte kommer vara dom roligaste. Tycker synd om barnen såklart, och Peter med. Men även mig själv som antagligen kommer få väldigt lite sömn och ha två smågrabbar bråkandes om min uppmärksamhet :) hejja mig!!!

Snart två år sedan.

Idag är Arvid hemma med mig och Hjallebus. Han har vaknat flera ggr inatt och varit täppt i näsan och snorat och hostat så vi håller oss inne och försöker kurera oss. Jag nyser och små snorar också och Peter har ont i kroppen men åkte till jobbet ändå.

Vi har nyss ätit lite lunch, stekte på potatisen som blev över igår tillsammans med korv och ägg. Det är sjukt gott och går hur fort som helst och göra men jag glömmer ofta bort den maträtten.

Nu på torsdag är det två år sedan Pappa dog. Två år?!? Det känns som om han var här igår samtidigt har han varit borta på tok för länge. Jag saknar honom varje dag.
Arvid pratar jätteofta om Morfar. Jag vet inte varför men kanske att han förstår mer nu att han är borta och inte kommer tillbaka. Nämner man något om himmelen så säger han att morfar är där uppe. Och här om dagen frågade han om Morfar hade tvspel uppe i himlen. Och om Morfar ser vad han gör. Osv osv, mycket morfar och det gillar jag starkt. Och så är jag väldigt glad att Hjalmar är väldigt lik mig och Pappa. Jag blev gravid bara någon månad efter att Pappa gått bort, oplanerat. Och när Hjalmar föddes och jag ser honom i famnen på Peter brister det för mig för jag såg Pappa i honom.

Alldeles nu när jag sitter och skriver det här sa jag åt Arvid och ta bort nå små leksaker så inte Hjalmar stoppar det i mun och sätter i halsen, han säger då
"Ja för det är farligt och då kan han dö, och då hamnar Hjalmar i himlen med Morfar"
Älskade unge!

Jag och Pappa på Korfu -95

Fuck cancer!

Ännu en gång har den vidriga och äckliga cancern tagit en människas liv. En arbetskamrat till mig somnade in i torsdags. Efter att fått diagnosen 1 månad tidigare. Våran tripp till Hedesunda innan jul med vår chef och Evelina ligger varmt om hjärtat, det var sista gången jag träffa henne. Och vi skratta och lyssnade på hennes berättelser om alla det olika hus och platser vi åkte förbi. Mina tankar går till hennes familj. Vila i frid Elisabeth <3


God Morgon!

God Morgon!

Idag sov vi till 6,30 hela högen. Och det är fullt godkänt, allt är bättre än 5,10 som klockan stod på igår. Och Hjalmar har sovit hela natten denna natt.

Ska skjutsa Arvid till dagis till 9. Jag frågar han varje morgon om han vill åka dit. Han får ju självklart vara hemma om han så vill men dagis lockar oftast mer :) leka och busa med barnen är roligare än att behöva ha brorsan hack i häl som tar och river allt :)


Arvid

Arvid och jag spelade lite memory här på kvällen. Och så skulle han räkna alla sina brickor, 123456,slevven(seven)89 10 11 12 13 14 15 32 75 90 35 23. Hahah jag och Peter fick ett gott skratt. Men eftersom han sa seven så frågade Peter om han kunde räkna till 10 på engelska. Vone, too, tree, får, five, six, slevven eight ... ... !!

Vi blev alldeles stolta.
Lika när det var en måne på memorykortet, då sa han att det var en halvmåne :) och han säger ofta att runda saker är cirklar istället för ringar. Och triangel och kvadrat har han full koll på :)

Nu dags att bänka sig för Sveriges Mästerkock

Återblick!

Tänker tillbaka på lördagskvällen som var den bästa på länge. Alla vi (8st) lyckades få en kväll ihop vilket var evigheter sen. Vi mumsade god mat och drack gott, doppade maten i varandras såser och åt från varandras tallrikar och smakade på drinkar hit och drinkar dit, skrattade, surrade och grät tillsammans. En toppenkväll, jag hoppas det inte dröjer länge till nästa gång.

Jag och Hjalle sov hos Mamma då Peter och Arvid på äventyr. Mamma låg klarvaken när jag kom närmare 3. "Det känns som om jag ligger hemma i huset och är orolig, för jag kan inte sov innan jag vet att du kommit hem" säger Mamma :) och ett sms hann hon skicka precis när jag klev upp på bron. Haha, go mamma!

Hjalle sov till strax efter 9 och fram emot lunch kom Peter & Arvid också och vi åt Moussaka ala Mamma.

Hjalmar har en hosta från hell och sover knackigt som tusan. Han har varit vaken någon timme här på kvällen. Men nu sover han igen och dags för Mamman i huset och göra detsamma.


Tack för att ni finns, älskar er!

Bra fredag!

Fredagskväll.
Hjalmar ligger i sin säng och bökar, stökar och tjattrar i vanlig ordning innan han slocknar :) Arvid sitter bredvid mig och tittar på Mio min Mio och Peter är ute och bär in pellets och jag sitter i soffan och ugglar ;P

Jag och barnen har spenderat förmiddagen på Öppna. Lunchade på donken med en hel liga och sen tog jag tag i handlingen på en gång. Båda barnen var med in på Ica maxi och det gick huuuur bra som helst, Arvid fick så mycket beröm efteråt när han var så duktigt, Inge tjat, Inge bråk och Inge gnäll. Heja Arvid! =D

Väl hemma igen var det dags för lite mellis, plock och förberedelser för middagen som bestod av Potatis & Kasslergratäng.

I morgon ska Arvid och Peter iväg till leklandet med ett gäng pappor och barn. Hjalmar får stanna hemma med mig, det är ändå bara "stora" barn med och kan va kul för Peter oh Arvid och göra nått själv. Och skönt för Arvid att inte behöva ha lillebror hack i häl :)

Sen i morgon kväll ska jag och mina fina vänner Sandra, Erica, Therese, Fia, Elin och Cicki till Mulligans och äta gott<3

Tatuering och feber!

Men vad dålig jag är på detta. Det är instagrams fel ;)

Men det händer inte allt för mkt med varken oss, hemmet eller shopping eller nått.

Jag tatuerade mig igår iaf, för första gången. Fick presentkort hos Anna när jag fyllde 25 för 1,5 år sen ungefär. Så nu har jag mina älskade barns namn och en körbärsträdkvist bak på knölen nedanför nacken. Supernöjd är jag. Och visst tusan kändes det allt men jag dog ju inte :) och visst kan jag tänka mig fler redan.

Idag skulle jag varit till Carina på kaffe efter jag lämnat Arvid på dagis. Men han vaknade vid 3 inatt och hade ont i kroppen sa han. Så jag förstod att han skulle vakna med feber, och mycket riktigt så var febern här i morse. Men han är inte sjuk säger han, han vill åka till dagis och leka med kompisar. Han lägger huvudet på sne och säger " snäääälllla mamma, jag har inte ont nånstans, jag är Inge sjuk jag orkar leka" men nix pix. Inte ens juice el glass vill han ha och ligger på soffan ihopkurad under en filt och är extra mammig, nej han är inte alls sjuk ;) han brukar bara hänga i gardinerna annars ;D

Och det gör inte mig nånting att slippa dra på alla kläder, skotta och borsta fram bilen i detta snöoväder :) hemmamys blir det idag.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/302342/images/2013/pic_50f6535d9606ee2ead2d2e20.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/302342/images/2013/pic_50f6535d9606ee2ead2d2e20.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/302342/images/2013/pic_50f6535d9606ee2ead2d2e20.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/302342/images/2013/pic_50f6535d9606ee2ead2d2e20.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/302342/images/2013/pic_50f653daddf2b321494f477d.jpg" class="image">

Lördagsmorgon!

Lördag idag och vi gjorde morgon 5.30 då Hjalmar inte var på humör och väckte upp Arvid. Konstigt nog så var jag pigg och gick upp med kidsen fast Peter skulle gått upp. Tänkte ta mig en liten lur med Hjalle om en stund för han börjar bli trött igen.

Sitter och scrollar bland köp och sälj sidan på Facebook och jag vet ite varför egentligen för jag bara hakar upp mig på en massa människor som är snåla, giriga, lata, är intesserad men sen inte, folk som begär att man åker land och rike runt för att bli av med en grej för 45kr. Folk "skäller" på varandra för att dom gör si och så. Och en sak som jag aldrig någonsin skulle köpa begagnat är trosor och kalsonger, det är en sak med oanvända i obruten förpackning men använda?! Nej usch! Nån måtta får det vara. Så nu fick jag det sagt också.

Vi har inga planer alls för dagen idag, känner att jag skulle behöva ut och lufta mig lite samtidigt som jag har blivit västligt bekväm med att bara vara hemma.

En bajsdoft har nått min näsa, dags för ett byte på Hjallebus!

Hjallebus <--- skulle han hetat egentligen ;P

Har städat bort julen idag. Granen åkte undan redan igår. I mitten av november längtar man som tusan efter att få adventspynta men så fort julhelgen är över så vill jag inte se eländet :) ljusstakarna från nusnäs skulle jag kunna ha jämt för att dom är så fina men dom lyser inte så mycket tyvärr. Men dom packades också ner i sina kartonger.

Och jag skulle vilja ha lite nytt och även vilja ställa fram en massa fint överallt men Hjalmar är ju ÖVERALLT, får ju knappt ha blommorna i fönstren i fred. Han konkar ju runt på allt han kommer åt och dom flesta sakerna man vill ha framme är av ömtåligt material som går sönder lätt och han kan göra sig illa. Så jag får stå ut med lite gammalt och naket, får ju ha "fina" leksaker överallt istället ;P

Och han har så mycket tok för sig :) och härma brorsan och kolla vad han gör är hur roligt som helst. Spelar man musik eller sjunger dansar han och viftar med armarna i luften. Får han tag på paddan, mobilen eller dosorna som han vet att han inte får har lägger han på världens största flin och drar iväg :)

Ibland får han fram nått ord, aj aj buff , kack (tack), hej hej, mamma, pappa. Han sätter många saker mot örat och "pratar" :) han pekar mycket på saker och ting och låter "uuuh" när han vill ha nått. Och ser han djur låter/blåser han "ooff" Han äter bättre och mer än Arvid. ( Arvid äter som en fluga) Oftast äter han själv, mest med händerna. Iaf när vi är hemma och kan grisa ner ;) ibland försöker man hjälpa till men då vänder han bort eller skakar på huvudet :)

Kasta ner saker och nappar bakom soffan är en favorit sysselsättning. Han hör direkt om man öppnar kylen eller diskmaskinen och kommer då på stört. :) Och han är som en svans, han springer efter än vart man än går. Och lite morsgris är han ibland också :) och världens mest lättväckta person, tyvärr.
7 tänder har han, 3 uppe och 4 nere och tuggar i sig det mesta.

Snart är det dags att börja skola in min lilla bebis, som inte är någon bebis längre :( v.7 är det tänkt. Ska på inskolningssamtal den 8/1 så får vi se om det blir så.

Nu ska jag sluta surra och lägga mig bredvid min andre hälft. Vi både småtjaffsar och bråkar med varandra om nödvändiga och onödiga saker i mellanåt, men jag älskar min Peter otroligt mycket ändå. För vem har sagt att "småbarnsföräldrarlivet" är en dans på rosor?!...;)

God natt!

2013

Sitter i soffan och tittar på Baksmällan 2 för tillfället :)

Igår var det ju nyårsafton och vi spenderade den hemma hos Linda & Magnus. Vi åt god mat, drack gott och spelade lite spel och umgicks. Och tröstade barn som vakna i omgångar :)
Vid 1 tiden var ögonen tunga på småbarnsföräldrarna så vi tog och kröp ner i gästsängen och vaknade pigga och glada i morse :) efter vi mumsat frukost packade vi ihop och åkte hem.

Dagen har bara spenderats hemma med ganstrarna :) Farmorn tittade ut en sväng på em också.

Nu ska jag återgå till filmen.

Valfritt innehåll
RSS 2.0