Fullspäckad dag

Idag har jag och Arvid haft fullt upp.

Det började med att jag fick sovmorgon.
Sen åkte vi till Farmor Lena som vela "låna" Arvid en stund. Så jag passade på att åka in till Valbo en vända med Carolin & Thelma. Vi strosade igenom lite snabbt och sen tog vi oss en lunch på Jensas.
Vid 14 tiden hämtade jag upp Arvid och åkte till Madde & Nova
för att leka och fika och kackla en hel del. Sofie & Noah, Fia & Junia, Sara & Ellie och Madde & Isak var självklart också med. Det var riktigt länge sen vi träffades så det var kanontrevligt. Vi måste bli bättre på att ses =)

Efter allt fikande och grejer så tog vi oss till ICA Maxi för att inhandla lite mat.
Och så blev det driven på McDonalds ( jag vet, utemat för mig 2ggr samma dag men snart är det nytt år och andra bullar som gäller=D) och tog med hem till Mormor & Morfar.Och så hann Arvid leka lite med Devin också och jag fick se Therese nya frilla. Riktigt snygg!

I morgon sticker Peter iväg och fiskar så jag och Arvid får hitta på något. Sen på em blir det att försöka sova en sväng och sen blir det lite god mat innan jobbet väntar.
Lite tråkig nyårsafton men men, jag fick ju vara ledig hela julen så.

Ett par bilder ifrån Juldagen





















Ett par bilder ifrån Julafton

















Lille Katt

Mitt hjärta smälter och tårarna rinner när min älskade fisrumpa sjunger Ida´s låt Lille Katt.
Jäkla gounge.

Måste försöka få det inspelat.

=) =)

Julhelgen över

Ja nu är Julhelgen i stort sätt över.

Gårdagen var lika lyckad med en massa god mat, trevligt sällskap fina klappar och en massa onödigt som slank ner i magen.
Det enda tråkiga med kvällen var att min mage ballade ur totalt, jag hade såna jäkla kramper och magsmärtor att jag nästan grät och var väldigt nära på att åka hem. Men efter ca 2 timmar vände det och blev bättre men jag vågade varken äta eller dricka något mer. Tycker magen strular allt oftare, men men nog om det.

Arvid fick en hel del leksaker, ryggsäck med Blixten McQueen, Lovikavantar, strumpor, en till Emil film, Hela Pippi Serien m.m

Vi vuxna hade lottat att köpa en julklapp till någon och jag fick en lika God Jul kudde som jag har redan, men det funkar med två på kökssoffan, sen fick jag en jättemysig bricka.


Jag tänkte bjuda på lite bilder också men det får vänta till senare eller en annan dag.

Våran Julklapp

Dett bord fick vi av Mamma & Pappa i Julklapp.


Vi tackar och bockar.
Som jag längtar tills våran soffa kommer.
Nu behövs det bara en matta och lite kuddar och nån filt.
Och egentligen en massa annat till vardagsrummet men men =)

Lyckad Julafton

Igår var det Julafton och det var verkligen Arvid´s julafton. Han fick självklart en hel drös med Julklappar Det blev en el-motorcykel, Emil film, Madicken film, Bilgarage/bana, Rasmus på Luffen film, Timmy Lamm gosedjur, 2pack Rorri Pussel, bilar, bilar, bilar, Cars Pussel, Strumpor, ja och så en massa anndra smågrejer.

Mat proppade vi i oss så det räckte och blev över. Och götta tröck man i sig mellan varven också.
Mot kvällen åkte vi vidare till min Moster Anna i Jädefors där vi blev bjudna på Ris ala Malta och kaffe.

Vid 20.30 tiden var vi hemma efter en lång dag.

Idag ska vi fira Julafton nr 2 hos Peter´s Mamma & Örjan med Peters bror Fredrik & Susanna, Peters bror Rasmus & Patricia och Örjans dotter Louise och hennes Jimmie. Och så Hagal så klart, Fredriks hund.

God Fortsättning på er!

Uppesittarkväll

Då har vi smällt i oss Tomtegröt med kanel och socker och utan mjölk i grötskålen. Peter tycker jag är knäpp men jag tycker man förstör gröten med mjölk =) Till det blev det självklart en julskinksmörgås.


Nu sitter jag och Peter i soffan med en massa ljus och tittar på Bingo Lotto. Arvid han sover sen 18.30 då han stupa i sängen efter att han inte sovit någon middag. Julgodiset och Pardadisasken är också framtagen och likaså Julmusten. Lite glögg kommer nog att slinka ner lite senare också.

Comfort Sköljmedel

Hittade ett nytt sköljmedel (tror det är nytt iaf) sist jag var på ÖoB.
Det luktar riktigt gott tycker jag.
Betala 19 svenska riksdaler så är den din.


Medium

En Valbotripp

Idag tog jag mig en Valbotripp för mig själv för att försöka hitta något att trä över huvudet under julhelgen. Men jag hittade absolut ingenting jag fastna för i klädväg =/
Men jag fick med mig ett par vanliga svarta leggings då sånna används flitigt av mig och blir slitna. Fick även med mig en mascara, ett halsband, 3-pack örhängen, en skjorta åt Arvid och så en Locktång.
 Vela egentligen ha en från OBH-Nordica men när jag var på Media Markt hade dom bara en sån 25mm och jag vela ha 32mm så det fick bli en Babyliss.
Jag hoppas den är bra också.



Annars så har vi ätit pizza här hemma ikväll. Arvid hade 39,4 här på kvällen och var riktigt hängig, men med en alvedon och lite pizza så blev han pigg igen =)
Nu sover han gott iaf.

Feber igen

Arvid har fått feber igen =( Tyckte att han var bra varm när han vakna i morse, 38,6 visade tempen så det var bara att glömma Leklandet denna gång med.

Tisdag Morgon

Har nyss klivit upp denna Tisdag morgon. Arvid är klädd och redo för att åka till Dagis. Han har varit ledig sen i onsdags och så är han ledig resten av denna vecka så vi tänkte att han skulle få gå dit och leka med barnen några timmar här på fm. Han älskar ju loch vara på dagis också.


I morgon tänkte vi åka in till Leklandet. Vi har varit på väg dit fler gånger men det har alltid kommit något i mellan. Så nu jädrans hoppas jag att vi kommer dit. Tror Arvid kommer gilla det starkt.


Det kan hända att det blir en sväng till Maxi och Bolaget idag med.

Astrids Jul

Jag och Arvid tittar för tillfället på Astrids Jul som vi fick i Julklapp av Ica här hemma.

Vi fick supergod mat av Mamma, Kyckling i Ädelostsås med Ris. Sen så fika vi lite och då släpa vi över Therese, Robin och Devin också.

Snart är det dags för lite mat igen, det blev så mycket mat kvar från gårdagen.
Kassler & Potatisgratäng.
Ska bara invänta Peter som är ute och skottar, eller skottar och skottar gör han ju inte för han har köpt en snöslunga så då är det ju den som gör jobbet. =)


Mormor & Morfar

Dit är vi på väg nu, till Arvid´s Mormor & Morfar alltså. Vi ska ta och äta och fika lite där.


Annars så känner jag mi bra i handen, förutom när jagf lyfter tungt. Men har lyckats städa lite i sovrummet och rivit ur sängkläder. Men sen får det vara bra, jag ska ju ta det lungt eller hur det nu va ;)





Lördagkväll

I morse var Arvid feberfri men nu ikväll var han varm igen och tempen visade 38,6 så i med alevdon och hoppas det går över snart.

Lena & Örjan har nyss varit här och hälsat på.

Nu blir det nog någon film av nå slag och så får vi se vad morgondagen har att erbjuda.

Julgran

Julgranen är klädd. Fick ytterst lite hjälp av Arvid då han tyckte det var mycket roligare att kasta kulorna. Och att lägga klapparna under granen är inte ens någon ideé för våran del då Arvid inte lyssnar på vad vi säger och kommer att öppna allihopa.



Peter lyckades även få ett av dom sämsta korten på mig och jag lär ju bjud på mig själv och visa.
Kan någon räkna hur många dubbelhakor ni ser?






Rätt svar = 27½

Griljering

Håller på att griljera skinkan nu, det blev en färdigkokt skinka i år.

Jag har fortfarande grymt ont i handen/armen och jag har en inflamtion i musklerna där i kring handleden. Så jag har fått Diklofenak utskrivet som jag ta i 2 veckor och så minst 1 veckas sjukskrivning. Så jag blir hemma till den 27/12, för jag skulle vara ledig Julafton, Juldagen och Annandagen iaf.

Nee nu lär jag titta till skinkan.

Doktorn

Kl 13 fick jag en tid hos doktorn, hon tyckte att Peter skulle få sova ett tag till eftersom han jobbat natt. Tänk om kunde få prata med sånna trevliga sköterskor varje gång man ringde rådgivningen eller HC. Som lyssnar och tror på en och inte är nonchalanta och tycker man är onödig som ringer ungefär.

Så det är bara att hära ut till kl 13 då. Har ringt och sjukskrivit mig inatt också. Sen får vi se vad dom säger på HC om jag blir hemma hela helgen.

Handen är paj...

Idag har jag så ont i handen att jag inte kan röra den knappt, det värker hela tiden och lyfta Arvid är helt omöjligt, jag kan inte ens skriva med den högra handen. Jag måste ringa HC så fort dom öppnar så dom får kolla var det är för knas.

Julklappsinslagning.

Det verkar vara nå strul med blogg.se startsida men kom in på någe annat konstigt sätt iaf =)


Arvid mitt hjärta har feber. När jag hämtade han hos Farmor & Örjan var han kokhet och helt slö. Så hem och i med en alvedon och mysa i soffan. För en stund sen så vakna han och ropa på mig så då fick det bli en ny alvedon. Men konstigt nog fast han är sjuk så vill han ligga i sin säng.

Jag lär nog ta och krypa ner under täcket jag också. Har suttit och slagit in en hel del Julklappar. Så jag har grymt ont i ena handen nu, har haft ont i ca 1 veckas tid och nu gör det bra ont när jag lyfter saker. Och jag som jobbar hela helgen, dock är det inte lika mycket lyft och så men det blir en del ändå.




Och granen har inte kommit upp än heller så jag fick parkera alla klappar på soffan så länge.

Större Hus

Ja jag vill ha ett större hus, kan någon ge mig det tro?! =)

Julkorten kom idag så dom slänger jag på posten i morgon. I morgon dag är jag också ledig. Tänkte att jag skulle försöka få Arvid klippt. Och så ville Farmor & Örjan ha Arvid en stund så han blir där ett par timmar. Då kan jag fixa det sista julklapparna och handla lite mat och hinna med och fika med några av tjejerna. Brukar inte hinna med det så ofta nu för tiden.

Och så ska försöka att komma ihåg och hämta ut tapetrullen jag beställde förra veckan.
Tapet räckte inte riktigt till fondväggen. Men resten är tapetserat.
Sen är det bara resten kvar, det blir väl klart lagomt till Arvid´s 18 årsdag i vår takt.
Men det börjar kännas lite tråkigt med våra jobbtider, Peter jobbar ju 4 skift och jag fm,em och nätter så vi jobbar om varandra nästan hela tiden.
Men men vi lär väl skärpa oss som jag sagt 1 miljon gånger....

Nu sängen!
Tack och god natt!!!

Saffransskorpor

Saffransskorpor
 (recept jag fått av Lizette)
1 g saffran
2 msk socker
100g smör el margarin
2 ägg
1 1/2 dl socker
50 g mandel
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver


¤ Stöt saffran och socker i en mortel.
¤ Smält matfettet och rör i saffran och socker.
¤ Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
¤ Skålla , skala och grovhacka mandeln.
¤ Blanda mandel, vetemjöl, bakpulver och russin och rör ner blandningen i äggsmeten omväxlande med det smälta smöret matfettet.
¤ Dela degen i 3 delar. Rulla ut varje till en längd, motsvarande bakplåtens längd, lägg längderna på bakplåtspappersklädd plåt.
¤ Grädda ca 10 min i 200 grader mitt i ugnen.
¤ Skär längderna direkt i sneda bitar och ställ bitarna med ena snittytan upp.
¤ Torka 3 min i 175 grader.
¤ Vänd bitarna så att den andra snittytan kommer uppåt och torka ytterligare 3 min.
¤ Klart!

Dom är grymt goda och är ett måste till glöggen.

Winernougat

Winernougat

100 g flagad mandel
250 g nougat
125 g mörk choklad

¤ Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
¤ Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna. Låt den svalna.
¤ Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten i vattenbad. När den smält helt, blanda om ordentligt och rör försiktigt ned den rostade mandeln.
¤ Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i. Låt den stå i minst 3 timmar att stelna.
¤ Skär nougaten i avlånga bitar, ca 1.5 x 3 centimeter.
¤ Förvara nougaten i kylskåpet.


Jag tog ljuschoklad här med. Och så hade jag en mindre form än det som står men den blev väldigt platt så jag bröt bitar av "kakan" istället =)

Luicafirande

Ja idag är det Lucia och jag tänker tillbaka på alla gånger man varit med i luciatåg och sjungit alla dessa julsånger =)
Idag är det Arvid´s tur, första gången han är med. Han ska få vara Tomtenisse. Det jobbigaste av allt är att jag jobbar kväll =( Och jag trodde dom skulle ha firandet på fm men icke sa nicke. Så det blir bara Peter som får gå. Dom ska vara ute i år också då alla brukar släpa dit Mormor & Morfar osv så dom får inte plats inne =) Så det blir varm glögg/saft osv ute, skönt att det inte är -20 idag.

Nu lite lunch bestående av Spagetti & Köttfärssås innan det är dags för ett em skift.

Chokladdoppad Lakritskola

Chokladdoppad Lakritskola
Ca 60 stycken

3dl Vispgrädde
3dl Strösocker
1dl Sirap
1msk Kakao
0.75dl Turkisk peppar,
2 2 Tsk smör
200g Mörk choklad

¤ Klä en form, ca 20 x 20 centimeter, med bakplåtspapper.
¤ Krossa karamellerna i en mortel.
¤ Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta.
Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka kraftigt utan lock tills termometern visar 117–120 grader eller tills smeten klarar kulprovet. 
Det tar ca 15 minuter i en vid gryta.
Rör om då och då.
¤Rör ner smöret och häll smeten i formen. Ställ kolan kallt att stelna.
¤ Smält under tiden chokladen i vattenbad, låt den svalna. Det ska helst bara vara ca 10 graders skillnad på kolan och chokladen!
¤ Skär eller klipp kolan i bitar. Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper.



Jag tyckte nästan att det blev för lite lakritssmak så om man gillar lakrits väldigt mycket så ha i med Turkiskpeppar. Sen blev kolan så tunn (iaf min =)) så jag skar och forma den till en fyrkant ungefär så riktigt 60st blev det väl inte. Sen så använde jag ljus choklad istället för mörk.

Snöbollar/Vit tryffel

Snöbollar/Vit tryffel 
ca 20-25st

1/2 dl Vispgrädde
1 1/2 msk Smör
200 g Vit blockchoklad
6 msk Kokosflingor
1 dl Florsocker

¤ Värm grädden i en kastrull tills den precis börjar koka.
¤ Rör ner smöret i grädden. Smält chokladen i vattenbad på spisen.
¤ Rör ner chokladen i gräddblandningen. Blanda i kokosen och rör ordentligt.
¤ Häll upp smeten på ett fat och ställ att stelna lite i kylen i 10-15 minuter.
¤ Forma små bollar av smeten och rulla dem i florsockret.
¤ Ställ dem i kylen så att de blir helt hårda. Förvara dem svalt.

Stekt fläsk med löksås

Det är vad vi åt till middag och det är så jädrans gott. Nu har jag nyss lagt Arvid, hör att han ligger och snattrar fortfarande men förhoppningsvis sover han snart. Peter har stuckit iväg för ett nattskift på Sandvik.

Och jag tänkte göra lite julgodis. Så på med julmusiken och fram med glöggen.

Skiftbyte

Igår när vi var på väg in till Gävle ringde min chef och fråga om jag kunde ta kvällen istället för natten. Och det gjorde absolut ingenting för mig, då slapp jag sova bort denna dag. Men jag har natten inatt kvar. Så nu är jag uppe i 15 timmar kval. Det klirrar fint i plånkan, synd bara att det inte kommer till jul...men det kommer väl räkningar och skit i januari med =)


Morgonen spenderas med Arvid än så länge. Peter snarkar och sover. Så jag och Arvid kollar på Pippi/Pingu/Emil och så ska det lekas där i mellan.

Vi blir nog bara hemma idag, på em lär jag väl ta och sova en stund.

Julkort

Har försökt lnäppt kort på Arvid idag här på morgonen men han vill ju inte va still 1 sekund, och han vill inte ha tomeluvan osv osv.
Men det får bli ett av korten iaf.


Nu ska Arvid få titta på Pippi medans jag hoppar in i duschen. Kl 13.00 ska vi vara på Hudkliniken i Gävle.

Lassas

Sitter nu hemma hos Peter´s Mamma.
Jag och Arvid har varit till Barnkliniken idag med hans händer men hon blev inte riktigt klok hon heller, så vi fick en ny tid till Hud på fredag.
Annars så har jag hunnit med en lunch med Elin & Linnéa medans Arvid sov middag hos Farmor. Han blir kvar här inatt också, Örjan jobbar och då får Lena så tråkigt så hon vill "låna" Arvid =)

Jag ska ta och hoppa ner i deras massagefotölj med en filt innan jag beger mig hemmåt.

Akuten!

Ja igår så ringde Peter mig på jobbet kl 15.50 och sa att Arvid ramlat hemma och slagit i huvudet och att han kräktes 2 gånger efter det.
Så jag slängde på lurn och ringde 1177 och dom satt vi skulle åka in på en gång till akuten och att jag skulle ställa mig in på att vi skulle bli kvar över natten. Då brast det för mig och tårarna spruta och jag blev livrädd.
 Jag svira om och åkte fort hem.

Arvid var pigg och glad när jag kom hem och det känndes ju väldigt bra.
Väl inne på akuten härja Arvid runt som aldrig förr och skulle leka med allt och springa runt. Så vi förstod redan då att han inte åkt på en hjärnskakning.
 Kl 20 fick vi träffa doktorn som konstatera ganska snabbt att allt var bra med vårat lilla bustroll.
Så vi tacka och bocka för det och svängde förbi Max för lite krubb innan vi begav oss hem igen.

Årets tistel går till "tanten som skulle ha gått i pension för 25 år sedan" som satt i receptionen när vi kom.
Hon var nog den mest otrevliga, nonchalanta, tjruiga, bittra människa som setat på en stol.
Jag orkar inte ens tänka på henne för så irriterad blir jag.
Folk ska inte jobba i vården och med andra människor om man inte kan uppföra sig ordentligt.

Söndag Eftermiddag

Här på em har vi varit ute och lekt lite. Arvid åkte självklart sin nya "skoter" som han säger =) Han fick även prova åka lite med Peter på Kim´s skoter som vi har står här hemma. Men det blev inte mycket då vi inte har någon hjälm hemma. Arvid har en på dagis men det behövs en hemma också. Lär ta och införskaffa oss en sådan.







Ny Soffa!

Vi har köpt en ny soffa, fast det är ett par veckors leveranstid tyvär =/ Så i Januari nån gång kommer den.



Det är en sådan fast vi har ändrat lite grejor, vi har tagit brun/svart klädsel, fasta kuddar, annat armstöd och divanen på höger sida.

Så nu vill jag ha ett fint nytt bord och en matta också.
Det får bli våra julklappar till varandra.

Ledig helg!

Denna helg är vi ledig både jag och Peter. Igår var vi på Living Room för att äta årets julbord med Peter´s jobb. Maten var god men utubdet var inte alls lika som Qvarnen har som vi varit på dom tidigare åren. Men det var en trevlig kväll och vi var väl hemma i 22 tiden. Så idag har vi sovit ut och är pigga och alerta.


Har nyss duschat och snart beger vi oss till Sandviken för att hämta våran älskade son som sovit hos Mamma & Pappa i 2 nätter, jag saknar honom som tusan. Sen tar vi oss in till Valbo för att kolla på en soffa. Det blev inge av sist då det var sånt jäkla väder.

Så ikväll blir det en massa mys med familjen hemma i soffan.

Grötfest

Arvid´s andra kalas var också lyckat och tack alla för att ni kom och för dom fina presenterna.

Annars så har jag fm denna vecka lär ju bli så när Peter har em. Så det blir jobba, hämta på dagis, laga mat, leka, kolla på Emil i Lönneberga som är Arvid´s nya favorit, den går om och om och om igen, lär köpa flera =) och efter det så är badning och nattning, dsucha och sova själv och så rullar det på =)

Men i morgon ser det lite annorlunda ut. Peter´s Mamma kommer hit och är barnvakt på kvällen då jag ska till Kungsgården på den årliga grötfesten som jag har med mina "gamla jobbarkompisar" som jag saknar otroligt mycket. Det är tur vi har kontakt fortfarande iaf. Hur som hellst så är det gröt, julmust, glögg, pepparkakor, vörtlimpa, julskinka, julgodis och julklappsutdelning som gäller.

Valfritt innehåll
RSS 2.0