Winernougat
Winernougat
100 g flagad mandel
250 g nougat
125 g mörk choklad
¤ Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
¤ Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna. Låt den svalna.
¤ Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält chokladen och nougaten i vattenbad. När den smält helt, blanda om ordentligt och rör försiktigt ned den rostade mandeln.
¤ Häll ner smeten i formen med bakplåtspapper i. Låt den stå i minst 3 timmar att stelna.
¤ Skär nougaten i avlånga bitar, ca 1.5 x 3 centimeter.
¤ Förvara nougaten i kylskåpet.
Jag tog ljuschoklad här med. Och så hade jag en mindre form än det som står men den blev väldigt platt så jag bröt bitar av "kakan" istället =)
va mkt gott du gjort :) wienernougat provade jag förra året :) om du gillar nougat o mandel ska du testa tomtenougat.. ska finnas recept under min receptkategori! himmelskt gott!!!
haha, nu när du säger att de är "samma" så kommer jag ihåg att jag gjorde både och förra året o blev lite besviken när jag insåg de va samma, fatta inte depå ingredienserna men sen när man åt ;P haha.