Helg!

Först vill jag tacka Elin,Marcus och Alexander för en trevlig kväll igår. Jag tog äran och dricka 2 bacardi, var 1 år sen jag drack så det smakade riktigt gott. Och om 2 veckor ska jag ut med mina finingar och då blir det lite mer av det goda ;P Har varit i Valbo en sväng och kom hem med ett par skor för 214kr, så nu har jag en outfit till den helgen =)

Jag skulle verkligen vilja klippa och färga håret tills dess också men med mina ynka korvören från försäkringskassan så kan man inte göra allt på samma gång. Så jag får nog se mig i stjärnorna efter det ;P

Vi ska försöka hinna kolla på andra delen av senaste Arne Dahl så fort Arvid somnat. Men kl 21 är det ju Big Brother live så det återstår att se.

Annars så har Arvid lov denn vecka, så vi ska väl försöka få dagarna att gå med diverse saker. I morgon är det röntgen för Hjalmar som står på schemat. Mamma är snäll och har Arvid under tiden och Peter går hem tidigare från jobbet och följer med. På onsdag sen så ska jag äntligen få träffa mina tjejer, dags för tjejmiddag. Denna gång Amerikanskt i Grycksbo. Som jag längtar.

Och på fredag verkar det bli träff med Arvid's 08 kompisar och deras Mammor. Trevligt trevligt!

Jag lär ta tag i och knäppa kort på Hjalmar och sätta ut i tidningen men Arvid vill inte vara med säger han så det kanske bara få bli ett enkelt på Hjalmar men mutning brukar ju funka ;P

Varning för känsliga läsare!

Arvid verkar ha åkt på någon konstig magsjuka. Det började i lördags. Mamma skulle titta till honom när han sov och tyckte det lukta konstigt och tände lampan. Där stor sov han han full i spyor. Från topp till tå.
Så jag åkte dit och sov där jag med. Sen kräktes han 2 ggr till. Men på söndagmorgon vakna han upp pigg och glad och ville ha frukost. Han åt och lekte och härja som vanligt men kl 11 var det dags igen. Sen dess blev det inge mer men han har varit ovanligt lugn sen dess.
Han kör ju på 200% annars. Och så har han ätit halv knackigt och det brukar ju vara så periodvis för honom. Och igår var han på dagis som vanligt. Och så nu i morse sov han till 7.10 och det är ju rena rama sovmorgon för honom som brukar vara uppe i 5 rycket =) Hur som så ville han ha frukost och hann dricka lite yoghurt och så sa han att hade ont i magen, och jag fråga om han ville kräkas. Nej blev svaret och 1 sek senare så var allt uppe igen. Nu har han ätit några tuggor macka och mjölk, vill man äta 1 timmer efter man kräkts?! Knepigt. Nå vajsing är det. Han säger att han har ont i huvudet också.
 Stackarn, han är sjuk jämt nu tycker jag.

Hoppas iaf att vi andra klarar oss och att han piggnar på sig mitt gohjärta.

VV & Bulgarien

Jag och Mamma började på Vikt Väktarna för 4 veckor sedan, och det har verkligen gått upp och ner varje vecka. -2,3 +0,2 -0,2 -1,8 så totalt 4,1 kilo på 4 veckor så jag får väl vara nöjd med. Och fler kilon ska det bli, jag tycker det går bra att räkna points och jag får ju äta vad jag vill bra jag håller mig till pointsen. Så till helgen använder jag min veckobonus och tar mina efterlängtade chokladbit. Så då blir det inte tråkigt =) + att Vikt väktarna står på egna ben, man behöver inte röra på sig men gör man det går man ju bara ner mer. Och jag är ju asdålig på att röra på mig men förösker bättra mig mer och mer. Så jag kommer fortsätta med att räkna points för jag gillar denna metod.

Så hejja mig, måste peppa mig själv =)
Och idag har jag så många poäng kvar att jag kan äta en vaniljsemla från Marangoni med gott samvete ;P


Vi har bokat resa till Bulgarien också.
Grannarna hade bokat och tyckte att vi skulle följa med. Det fanns en lägenhet kvar så vi bokade vi med.
http://www.fritidsresor.se/resa/bulgarien/sunny-beach/lagenheter-iskar/?season=sommar-2012
Inget lyxhotell kanske men det duger nog alldeles utmärkt åt oss =P
20/8 åker vi så det är lååångt kvar.

Lördag morgon!

Ligger och halvfilurar på soffan med dom små. Hjalmar sover och Arvid tittar på Toy story.

Idag ska han få åka till Mormor och sova där, i Morfars säng. Det har han längtat efter hela veckan. Peter han jobbar och jag och Hjalmar ska på 25 + 28 års kalas. Tommy och Carro som har fyllt/fyller. Men på dan skulle jag ha varit till Gävle för jag behöver en bh. Och jag fick ju presentkort på Rena Rama Under av mina jobbartjejer när jag fyllde som jag inte använt så det passar väl ypperligt bra. Så en tripp till Gävle får det nog bli.

Hjalmar är för övrigt mycket bättre. Han hostar fortfarande när han äter och är lite snuvig men inte alls lika förkyld som han varit. Och han äter mer varje gång och inte lika ofta nå mer. Och är vaken mycket mer. I förrgår somna han vid 21 och sov till 3 åt och somna om till 7.30 och igår somna han vid 22.30 och sov till 5, och det var nog Peter som bidrog lite till det då när hans klocka ringde och han gick upp. Men han somnar ju om så det är skönt. Det är värre med Arvid som vaknar i 5-6 tiden och vägrar sova mera :)

Näe nu blev det surrigt. Ha en bra lördag!

Torsdag.

Gårdagens em/tidig kväll spenderades på Hc & Barnakuten. Hjalmar har ju varit förkyld i flera veckor och den senaste veckan har han bara blivit sämre. Han har inte haft nå feber men snorig/täppt hosta, ögoninflamtion, rosslig och så har han ätit i stort sätt varannan timme sen jag slutade amma, ja han kommer rulla fram =) Men han äter ändast 100ml åt gången, provar vi ge honom mer så säger han ifrån eller så kräks han mängder. Men får han runt sina 100ml är han nöjd, men som sagt efter 2-3 timmar är han ju hungrig igen. Men nu dom 2 senaste dagarna började det gå 5-6 timmar mellan och man fick nästa vecka honom och ge mat och han vill bara sova hela tiden, och sen när han inte kissat på 6 timmar efter han ätit tog oron över och jag ringde. Och på Hc ville dom att en barnläkare skulle titta på honom. Men det var ingen fara, han kissade sen och han hade ingen infektion utan en envis förkylning. Men läkaren sa att dom skulle göra en lugnröntgen på honom för att kolla lungor/matsrupe så att allt är som det ska. För han hostar väldigt precis efter han ätit. Dom skulle höra v sig om detta inom en vecka...?!

Han fortsätter och sover rätt mycket min lillfis men igår kl 00 var det disskutionsdags. Vi pratade och skratta tillsammans och somnade igen efter 02 =)

Det känns som med denna förkylning, hans konstiga matvanor och han sovande kommer vi aldrig komma in i något bra mönster. Alla dgar ser olika ut. Jag gillar rutiner, men det är svårt med sånna nu. Iofs är han inte mer än 2 månader så jag får inte ha så stora krav =)



Arvid är så rolig när han tittar på Smurfarna, "Åhh där är gammelsmurfen, och där är du Mamma, ser du =) Och dom tänder ljus för Morfar i himlen" Han har ju en bonuskiva där dom firar jul och då tänder dom ljus =)

Alla hjärtans dag!

Denna dag är inget vi firar precis men att få blommor är aldrig fel. Det uppskattas vilken dag det än är på året =)

När vakna i morse och kom ner så stod denna fina bukett med ett kort på bordet, på koret stod det
 " Visste du hur speciell du är - Jag vet. Älskar dig, pussar och kramar din Peter"
Han kan ibland min fining.
Älskar dig<3





Kvällen kommer att spenderas med Hjalmar då Peter jobbar em och Arvid ska sova hos Farmorn på hennes begäran, och Arvid är taggad som vanligt. =) Nu väntar jag på min fina Mamma som ska komma hit och vara med Hjalmar en stund medans jag skjutsar in Arvid och så ska jag passa på att handla lite.

Robert Gustavsson.

Han är ju en av dom bästa komikerna som finns enligt mig.
Och en av dom roligaste rollerna han gör är när han är Pappa Joel från Dillnäs på Allsång på Skansen tycker jag =)

http://www.youtube.com/watch?v=KLAAjt5rsrQ

Jag kan bara länka adressen så för jag vet inte hur man får in själva videon i ett inlägg, jag är alldeles för oteknisk för sånt =)

En nypa luft.

Fantastiskt väder idag och jag kände att vi lära ha en nypa luft så vi klädde på oss och tog oss en liten mini promenad. Synd att det blåste bara. Det kändes i bihålorna när vi kom in och det är bara fortsätta att kurera sig. Hoppas det ger med sig snart iaf.

Igår gjorde jag i ordning en play doh deg åt Arvid, det är något han gillar starkt. "Mamma ska vi dega lite du och jag?" :) måste hålla vilddjuret i form nu när vi är krassliga och han tröttnar ju på saker och ting efter 2 sekunder så det lär finnas lite olika saker att pyssla med. Nya pussel och målarböcker har också införskaffats.

Tips!

Köp denna TW Ris & Ångkokare.

Ha i ris och vatten och in i micron ca 20-30 min beroende på rissort och effekten på micron.
Det sköter sig själv och är absolut det bästa om man är odluglig på att koka ris som jag är ;P





Och spetspaprikan är min nya favorit, mycket mildare i smaken.
Supergod!

Kycklinggratäng!

Här kommer ett recept på en Kycklinggratäng med ris som jag haffade åt mig på Ica. Vi testade ikväll och det var hur gott som helst.


4 portioner
¤ 1 Grillad kyckling ( jag tog kycklingfilé och skar ner i bitar och stekte med salt & peppar)
¤ 1 Röd paprika, hackad
¤ 1 dm Purjolök, skivad
¤ 1 Gul lök, hackad
¤ 2 Vitlöksklyftor, hackade eller pressad
¤ 1-2 Äpplen, helst Granny Smith, skalad och hackad ( Jag är inte så förtjust i i frukt i mat så jag hade inge äpplen)
¤ 1-2 Burkar champinjoner
¤ 2-3 dl Creme fraiche
¤ 2-3 dl Grädde
¤ 1 dl Mango Chutney
¤ 2 msk Tomatpuré
¤ 1 tsk Sambal oelek
¤ 2 tsk Curry
¤1 tsk paprikapulver, salt och peppar
¤ 5dl jasmineris
¤ Riven ost och cocktailtomater efter smak ( jag hade inga tomater hemma så det skippade jag)

Gör så här.
Koka riset och låt det svalna. Rensa kycklingen och skär i bitar.
Fräs lök, purjo, paprika, chamoinjoner, äpple, vitlök med curry tills grönsakerna blivit mjuka.
Häll över grädde, creme fraiche, mango chutney, tomatpuré, sambal, paprikapulver, salt & peppar. Rör om låt puttra några minuter. Tillsättkycklingen och lått puttra nån minut till. Bred ur riset i en smord eldfast form, bred över kycklingröran och strö över tomaterna och osten.
Gratinera i ugn 15 min på 225 grader.
Servera med sallad.



Smakar betydligt mycket bättre än vad det ser ut ;P


Bvc

Vi var på BVC igår också förresten.
60,5 lång och 5510g tung är våran Hjalmar, och på lördag blir han 8 veckor<3

Familjen förkyld!

Ja här är vi förkylda jag och dom små liven. Det kom krypandes för mig på tis kväll men igår på fm kändes allt okej när jag var på Ikea kom det smygandes igen och på låg jag deckad på sängen och idag så hade vi förkylningen här, det hostas och river i halsen på mig också :( smaken och lukten är som bortblåst. Hoppas det är över snart iaf.



Nils Karlsson Pyssling

Arvid har fastnat för den filmen så den har rullat ett par gånger här hemma nu.
Och jag har märkt vad dom "tar" på varandra Nils och Bertil, dom badar tillsammans, Nils får en klänning och är överlycklig och dom ser ömt i ögonen på varandra osv så jag tror att dom är gay. Och det är absolut inget fel på att vara det men man blir lite förvånad när det´är en berättelse från 40 talet =)

Och en sak till, när dom ska städa nere hos Pyssling så har ju Bertil brytit av tandborstar och sen ställer han sig med det ena tandbortshuvudet under näsan som mustach och sätter upp den andra handen som "kapten hälsning", och jag tänker bara på att han härmar Hitler, men det kanske bara är nått jag får för mig =)

Tänk på det nästa gång ni titttar på den få se om ni reagerar lika =D








Shopping på Ikea

Var till Ikea igår och kom hem med detta, nästan.
Hängaren säljs inte i Gävle =/

Lite förändring gör mycket!

Idag tog vi och möblera om lite.
Vi har ju haft matsalsbord i vardagsrummet och där har vi ätit och det har kännts konstigt på nått sätt. Och så har vi ju haft kökssoffa och så i köket där vi knappt suttit nånting utan man bara använder det som avlastningsplats.
Och så blir det ju mer lortig i vardagsrummet när man äter där, eller rättare sagt Arvid äter där =) Klart man fortfarande kan sitta och äta i vardagsrummet men kanske inte varje dag.

Så nu ser det ut så här i alla fall







Har knäppt med mobilen så bilderna är inte dom bästa.

Melodifestivalen!

Arvid vaknade upp tok förkyld och med ett rinnande öga i morse. Men han fick åka till Farmorn ändå annars hade han blivit knäckt. Men dom har hållt sig inne hela dan och kurerat sig. Men som vi saknar honom här hemma, det blir så tyst här hemma utan han :)

Jag tog mig en vända till Polarn o Pyret, Owes och Köpis. På väg hem stannade jag till hos grannarna där Peter befann sig och så fick vi oss lite kaffe. Har lagat och ätit mat och surrat med Peter i soffan men sen ville han titta på nå jäkla trökigt fiske så jag och Hjalle har intagit sängen för att titta på melodifestivalen.

 

Orken & Lusten!

Hjalmar har knappt sovit något mellan 10.15 - 19 men sen dess har han nästan sovit hela tiden så natten kommer att bli mycket mycket intressant .

I morgon ska Arvid till sin Farmor, hon håller på längtar ihjäl sig efter honom då det gått 3 veckor sen sist dom sågs. Och han är också övertaggad av att han ska få sova där :) Peter ska trotsa kylan och fiska i morgon?!? Så jag tar med mig den minsta och beger oss mot Valbo & Gävle. Måste få ordning på detta stökiga kaotiska hem och med något nytt kommer kanske insperationen att jag tar tag i att göra något åt det.

Nu, tack och god natt!

Valfritt innehåll
RSS 2.0