23.56

Det blir lite dåligt med inlägg för jag bloggar oftast från mobilen men appen är ju sopslut så jag kommer inte in där.
 
Vi har haft branta midsommarhelg. Vädret kunde inte ha varit bättre. Vi tillbringade em på Hembygdsgården med Mamma/Mormor. Och mot kvällen kom grannarna över och grilla och v kunde sitta ute hela tiden. Kvällen avslutades rätt tidigt då Peter skulle åka iväg tidigt på lördagen. Arvid gjorde en fuling på kvällen då vi skulle gå in och duscha, och Elias han skulle ju få bada så Arvid drog iväg som ett skott medans jag gick in en vända. Kommer hem till grannarna var på Arvid gör ett hopp ner i badkaret där Elias sitter och slänger ur sig " Mamma, jag kommer hem när jag är färdig" :) haha ja jag och Tesa fick oss ett gott skratt och jag fick ta med mig Arvid nybadad i en handduk hem :)
 
Peter är ju i Norge denna vecka så jag och grabbarna grus är själva. Tråkigt men fisketokig som han är så :) igår tog vi oss till Trebo för gåbingo och efteråt blev det lunch på Ikea. Och jag var inte alls klädd för det men det bjöd jag på ;) fick med mig två tavlor hem också som jag tänkte ha i datarummet. Får visa sen.
 
 
Har städat av nedervåning här på kvällen och  det är helt sjukt vad skitigt det blir spec under soffan. Hatar att man inte kommer in med dammsugaren under utan man lär flytta hela soffan :/ näe nu lär jag ta och sova. I morgon beger vi oss till öppna. Och på em ska jag besiktiga bilen, kommer nog bli ett helt A4 papper med tvåor :/
 
God natt!!

Lite bilder!

Hjalmar

Här var det omgjort. Kommer inte in på min blogg genom appen heller.
 
Har varit och hälsat på Nina en sväng idag och även varit till jobbet men det var många som hade gått på semester så det var mest vikarier där.
 
Annars så är min lille son vid namn Hjalmar som för övrigt blev 6 månader på sin doping den 17/6, är rätt bökig av sig och livlig :) jag jämför mycket med Arvid och dom är helt olika. Alltså Hjalmar är överallt och sliter och drar i grejer. Han sitter nu men jag har gärna kuddar runt om för rätt som det är vickar han eller så ska han nånstans så han lägger sig ner och börjar åla och vrida sig så det är ingen idé att lägga/sätta han på lektäcket så är han därifrån på 2 sekunder och letar på nå sladdar som han tuggar på eller trycker på xboxet osv :) är han i gåstolen springer han om man öppnar diskmaskinen, då vill han gärna hjälpa till och drar i allt han kommer åt. Jag måste börja plocka bort lite saker som han kan göra sig illa på. Håller man i han ska man vara glad om han kan sitta still i 1 minut :) Mat älskar han i alla former, godast är nog och få smaka det vi äter, bröd och spagetti är mumsigt och dricker vatten jättebra :) när han ska sova kan han vara grymt bökig, han "juckar"och vänder sig huller om buller och ställer sig i krypställning osv innan han kommer till ro, det är inte så jämt men rätt ofta. Han är grymt lättväckt fast han har har en bror som är livlig av sig. Och han älskar Arvid och jagar honom och  vill ha hans leksaker och blir glad när han ser honom :) och Arvid är till 98% väldigt snäll och go med Hjalmar och frågar efter honom så fort inte han är i samma rum osv. Har fått höjt gåstolen idag också för tjopp sa de tidigare idag så stod Hjalmar på huvudet med benen upp på gåstolen när han sträckte sig efter leksaken han hade tappat, men ett litet pip blev det bara så var det som bortblåst sen. Det var lite om Hjallebus det :)
Jag jämförde vikt och längd förresten vid 6 mån. Båda var 70,5 lång Hjalle vägde ju ca 8,5 och Arvid bara 7,5 :)
 
Har försökt fått hit bilder nu men sitter med paddan så jag får tusan inte till några bilder. Bjuder på dom i morgon istället.
 
I morgon em mot kvällen blir det ett besök till Älvkarelby och svärpäronen som är i husvagnen. Ska grilla och fira Örjan som fyller på midsommarafton. Nu måste jag sova. God natt! 
 

Tjohej

Men jag började på ett långt inlägg igår och nu är det borta :/

Vi är supernöjda, glada och tacksamma som tusan för alla som kom på dopet och för alla fina presenter.


Nu ska jag bege mig mot Sandviken om en stund och ladda för bilbingo.

Storfiskarn ;)

En bild på Peter med sin fångst :)
Och eftersom vi inte äter lax så fick våra 2 grannar på hörnen och Mamma en varsin bit. Dom blev mer än glada över det :)


Nu måste jag sova, i morgon är det dags för Hjalmars dop. Håll tummarna att regnet håller sig borta, åt minstone mellan 10.30 och 12.00 sen får det vräka ner om det så vill.

Fullt ös!!

Har det varit här hemma med mina underbara vänner och deras ungar. Arvid blir över taggad och blir tyvärr mkt bråkig av sig men det går upp och ner. Tror alla hade roligt för det mesta iaf, det bästa var nog avslutningen i dyngsura studsmattan :)

I morgon får jag träffa alla igen!

Nu ska jag slänga ihop lite mat och sedan lägga ihop smörgåstårtorna.

Kom igen nu!!!!!!!

En halvlek kvar och minst 1 mål lär ni peta in Sverige.

Haft en trevlig dag och ätit god mat. Båda kidsen somnade runt 20 ikväll och jag och Peter sitter och håller tummarna.

I morgon får vi besök från Grycksbo och Fia och Junnis, Peter ska laga deras bil. Så då får Arvid lekkompisar, det gillas. Hoppas regnet håller sig borta bara.

Jocke & Lisa

Studenten!

Jag och Hjalle har varit uppe sen tuppen gal. Ska börja göra oss klara för att bege oss till Sandviken för att hämta storebror. Bege oss till min Mamma och sedan vandra ner till Stadsparken för att vänta in kusin Jocke som tar studenten. Sen blir det mat osv ute i Stensätra.

Efter firandet är det dags att handla allt till smörgåstårtorna till dopet. Och ikväll ska vi självklart heja på Sverige och hålla tummar och tår att dom vinner över England.

Det var fredagens planer det!

Lax!

8,1 kg. Men den ser mkt mindre ut på bilden. Det roliga är ju att Peter är sjukt nöjd över att ha fått fisk men ingen av oss tycker om lax :) så den får vi portionera ut :) jag kan smaka lite lite rökt pepparlax som Örjan gjort :)

Peter känner också av hals och grejer så hela familjen är mer eller mindre sjuk denna helg, kunde inte komma mer olägligt men det är bara och bita ihop så ordnar det sig ska ni se.

Hej å hå

Förkylningen har brutit ut, skönt. Bättre det än när den ligger bak och trycker. Hjalmar var piggare idag så vi tog oss in till BVC, ca 70,5 lång. Han sparkade så hemskt med benen så Janet inte kunde hålla fast han riktigt :) 8550g vägde han min knubbis. Men han följer sin kurva bra och han är ändå längre än vad han är tjock surra hon om. Måste kolla vad Arvid vägde vid 6 månader :)

Vi har även hunnit med lek i lekpark med storebror, varit till köpis och handlat lite kläder bl.a. Till dopet åt Hjalmar. Lämnat av Arvid hos Farmorn och Örjan och sedan dukat i sockenstugan och så.

Nu kom min storfiskare hem hörde jag. Han fick sin första blanka lax idag. 8 kg nått vägde den. Kul för honom!!

Sommarlovstårta

Har känt mig lite piggare mot kvällen men har blivit mer förkyld och täppt.

Arvid började klia sig så hemskt i ögonen här på em också. Han tyckte att det var jobbigt och man såg att dom var irriterade. Så vi får se hur vi vaknar upp hela ligan i morgon. Hoppas piggare för på em sticker Peter till Älvkarleby och fiskar. Men är Arvid pigg ville Farmorn ha honom sova hos sig och vara med honom på fredag. Det återstår att se. Jag och Hjalmar har sista träffen med föräldrargruppen i morgon också men det känns som det inte är aktuellt för oss just nu tyvärr. Men vi har BVC tid efter så vi kanske tar oss in och väger och mäter iaf. Bara inte febern kommit.

Peter var in och beställde en köksfläkt tidigare och så kom han hem med en padda också. Så nu ligger vi i sängen med en varsin elektronikmanick i handen, trevligt :)

Mamma, Ingalill, Lena & Örjan och var ut och fika mot kvällningen. Johansson kom och fick i sig lite fika hon med. Peter skulle kolla på hennes bil. Efter dom åkt blev det Tacos vid 20, mkt sen middag. (Arvid åt självklart mat tidigare också:))

Näe lite nässpray på det här så. God natt!!

Skjut mig

Dra mig baklänges vad jag inte känner mig pigg. Tog Alvedon för ett tag sen men det blir bara värre känns det som. Och Arvid är inte heller pigg och på Hjalmar rinner det överallt. Just nu vill jag bara sova och vakna pigg och alert. Men Peter är och uträttar några ärenden just nu så det är bara och bita ihop.

Jag har verkligen inte tid och vara sjuk nu till helgen när jag har 1 miljon saker att göra.

Men hellre att det bryter ut för det är värre när det ligger bak i huvudet/näsan/halsen å väntar.....

Har iaf gjort en jordgubbstårta nu när Arvid har fått sommarlov. Mormorn & Farmorn kommer ut och fikar sen.

Mammas lilla snorgärs!

Snorerier

Här hemma snoras det på. Arvid är halvsnorig/täppt och jag känner mig lite tjock i näsa och hals och är sketanstrött. Så jag tror nog inte att det är bara tänderna som gör det utan familjen har åkt på en förkylning. Som jag hoppas inte tar ner mig för mkt och att barnen inte blir sämre.

Skulle behöva ut på en promenad också. -1,2 kg igår. Har köpt 10 kilo melon som jag ska mumsa hela veckan nu =P måste dra igen på allt nästan så jag kan äta smörgåstårta och prinsesstårta på söndag :)

Rinner.

Sovmorgon idag, skönt efter en halvbökig natt med Hjalmar. Han sov ända till 9.15 och nu ligger han i min famn igen och sover. Han är inte pigg alls. Det rinner ifrån ögon näsa och mun. Så det blir extra mysigt när han gnussar sina händer runt i hela ansiktet :)

Min stora kille är på dagis, i morgon är det sista dagen sen har han sommarlov till den 28 augusti. Så jag håller tummarna att vädret vänder och det blir varmt och fint så man kan vara ute. Annars kommer han klättra på väggarna här hemma =D

Snorig Hjallebus

Hjalmar är jäkligt snorig och det rinner från ena ögat. Förmodligen är det tänderna som gör det.

Dom stora grabbarna poppar Markoolio "In med bollen i mål" nyss och Arvid är taggad till max. Ikväll ska vi heja på "fvärge" Mamma :) jag tror inte han bryr sig så mkt om själva fotbollen utan mest att vi triggar igång han på att vi ska heja på Sverige och att han har sina fotbollskläder på sig. Men vi får se om han orkar hålla sig vaken tills matchen börjar ens, kliver man upp 5.30 brukar man vara rätt så trött i den här tiden så vi får se :)

Valbotripp!

Efter lunch idag drog vi in till Valbo för att hämta ut Arvids fotbollströja, kolla ut en ny spisfläkt och Peter handla kläder till dopet. Dock nå helt annat än vad jag ville men så är det jämt. Han har så grymt tråkig klädstil och han är omöjlig att få på andra kläder, som jag gillar :) men men, han är 27 år gammal och bestämmer över sig själv, tyvärr ;)

I morgon ska jag andas, på kvällen iaf. Egentid är ett måste i mellanåt. Kommer dock spendera den med en vän eller fler. Bilbingo står på schemat och en slant att vinna skulle inte sitta helt fel.

Mina hjärtegryn i sina fotbollströjor

Irriterad......

Är grymt less på krångliga människor nu. Raka svar ska det va. Inget jävla slingrande och säga en sak först och låta det gå två min så är det annat som gäller osv. Det gör mig nå grymt irriterande, ja, nej, ja nej?! Raka besked tack!! Okej ibland att saker och ting händer men när det är strul gång på gång får jag ett frispel. Och ibland måste man vara lite ruckbar annars kommer livet bli pisstråkigt.

Jag citerar min Mamma " Det är tur du är så perfekt Sofia" .........ja det är väl en djävulsk tur det!!!!



;) nu fick jag det sagt också.

Tröttluva

Det blev lite tokigt med rubriken i förra inlägget =D

Ligger på soffan, Arvid skulle upp 5.30.........!!! Jag fattar inte, och då somna han närmare 20.30 igår. Men det är lika bra och gå ner annars vaknar lillebror, för han är väldigt lättväckt tråkigt nog. Annars så har Hjalmar sovit hela nätter i veckan som gått, vaknat vid halv sex och fått en flaska och somnat om till åtta rycket. Men inatt har han vaknat, han värkar ha sovit väldigt oroligt för han har vridit och vänt sig hela tiden.

Hur som så skulle man kunna tro att det är Arvid som är en bebis och Hjalle en stor och duktig kille =P

Är snart på g till Trebo för lite gåbingo med Mamma/Mormor. Sen blir det nog att slänga ihop lite lunch hos Mamma och en promenad till Stadsparken.

Är snart på g till Trebo för gå bingo med Mamma/Mormor. Sen blir det nog att slänga ihop lite lunch och ta en promenad till Stadsparken för lite lek.

Hjalmar sitter som gott nu men har gärna kuddar runt om då han vickar åt sidorna ibland än. Och så är han så rörlig av sig han ska ju sträcka sig efter saker osv så han ålar omkring överallt och lägger man honom på lektäcket tar det 20 sekunder så är han utanför :) Mammas lillfis blir så stor. Och två tänder har spruckit igenom nere men ytters lite än men dom är på g iaf :) och Peter inbillar sig att han säger Pappa, "Ba-Ba", önsketänkande :)

Dags och klä barnen och åka iväg.

Lördagsmys!!

Lördagsmys!!

Tips!

Om ni har möjlighet, gå på ett Partylite homeparty. Dom säljer ljus och pryttlar, mest ljus osv och ljusen är gjorda av vax och brinner längre, blir inte lika varma och blockljusen brinner upp helt, det blir inga höga kanter som rasar så man får kasta ljuset. Den finns i oändligt många dofter och färger som luktar hur gott som helst så man har svårt att välja :) jag köpte bl.a. aroma melts i doften jordgubb & rabarber. Och det luktar helt sjukt gott. Och det räcker hur länge som helst. Det kostar lite mer men det är lätt värt det.

Lördagkväll

Junnis och hennes Mamma har varit här och umgåtts med oss ett par timmar idag , alltid lika trevligt. Bjöd dom på exklusiv lunch också, makaroner och köttbullar =D

När Peter kom hem rensade han skorsten för där har fågeljävlarna(på ren svenska) lagt bo det har inte varit mysigt om jag säger så. Och lukten och skiten som kom ut i hålet i köket ska vi inte prata om.... Har torkat och torkat och åter torkat nu och ska ta golven en gång till överallt, tända massa doftljus och vädra kors och tvärs =D så nu har vi ingen köksfläkt heller, den var trasig sen innan och var inte tipp topp fräsch så den vill vi inte sätta tillbaka. Så det lär införskaffas en ny sådan.

Peter är ledig i veckan och det känns som om vi kmr fylla dagarna ändå. Fixa pass åt Hjalmar, BVC och sista föräldrargrupp, Hjalmar och Peter lär ha nått i klädväg till dopet, saker och ting ska inhandlas till dopet, har tänkt hälsa på Malin & Eddie, Ska fira min kusin Jocke som tar studenten, bilbingo, förbereda & duka i sockenstugan osv osv :) och så ville Peter fiska en dag men det känns som prio 293773 om man frågar mig ;) haha

Men det känns som om dopet är under kontroll ändå. Vi ska bjuda på smörgåstårta som jag, Mamma och Therese gör. Peter's Mamma fixar prinsesstårtor ifrån maxi. Servetter är inhandlade i två blåa färger. Så lite ballonger, plastglas och papptallrikar ( enklast så, men riktiga kaffekoppar och bestick får det bli) lite dekoration och syrener från tomten så ska det nog bli ordning på torpet :)

Nu blev det långt, nu ner och skura. Och sen mumsa melon.

Hårresultat

Här ser ni lite bättre av resultat i håret.
Kortet är från i lördagskväll.

Gissa?!

Vad tror ni jag gör för tillfället?!
..... Precis! Sitter i sängen med min minsta skrotnisse som absolut ska somna i min famn. Detta hoppas jag är övergående, fast mysigt är det =D

Tack för tipsen!

Tack för tipsen, dock var det slut på shortsen på HM shoppen. Men det kanske finns nån strl kvar i butik. Får se när jag kmr iväg dit. Annars ska jag glutta på maxi ikväll el i morgon.
Och tack Sandra för dina fina ord :) och jag är inte så mycket för fotboll annars men EM & VM och kvalen dit är jag väldigt intresserad av, det är nån viss stämning över det hela :)

Annars idag har vi pratat med prästen om dopet och sen tog jag och Elin en promenad. Hann olja in bordet medans Hjalmar sov och Arvid lekte ute på en. Om barnen kommer i säng i bra tid ikväll lär jag ta stolarna också.

Hjalle fortsätter och vara rätt kinkig och missnöjd men det ser inte skönt ut i mun på han stackarn :/ i Norge finns det en salva för barn som får tänder som bedövar och lindrar, receptfritt. Vad tusan kan dom inte ha den i detta avlånga land också då?

Dags att sätta igång med dagens middag, fläskfilé med kantareller och färskpotatis. Mums!

Glömde

Glömde ju visa hur tröjan ser ut, men som sagt det ska stå Arvid och 29 på hans så klart =D

EM klar!

Beställde en fotbollströja från Stadium åt Arvid idag. Med hans namn på och nummer 29. 299:- och det blir ingen frakt om man hämtar ut det i en Stadiumbutik. Och vägarna förbi Valbo har man ju titt som tätt så jag beställde den dit. Hade gärna haft en par matchande shorts till men det finns ju bara i set överallt verkar det som.

Grattis till Peter!

Grattis till nya jobbet min älskade storfiskare<3

Peter har fått nytt jobb, eller det är samma jobb fast nu blir han anställd åt Sandvik istället. Jättekul för honom.

Nationaldagen!

Mamma kommer ut om en stund, var så länge sen hon träffade Arvid tycker hon :) Hjalmar träffade hon i helgen iaf. Vi ska äta lite Tacogratäng och umgås en stund.

Vädret är ju för jäkla drygt, sol, regn, sol, regn. Har varit ute före lunch innan regnet kom som en störtskur. Nu sitter jag i soffan och har en kinkig Hjalmar bredvid mig som efter 393838 försök lyckats lägga ifrån mig honom från famnen. Han är en kurbebis nu och jag känner en vass kant i munnen så det är väl tänderna som gör honom lite mer kramsjuk. Arvid han är torsk på youtube och tittar på allt från monster truckar till Thomas tåget. Han skulle kunna sitta där hela dan om han fick :)

Jag grejade om i datarummet igår, satte upp en hylla, kortet på pappa och nya gardinen för 49:- från jotex. Och för dom pengarna var den helt okej :) hoppas bara det håller sig i bättre ordning där inne nu :)

Tåg

Fisen somna hos mig ikväll igen. Och barnen blev alldeles för sena i sängen än vad jag tänkt, hade lite jag tänkt pyssla med men nu har "pysseltåget" gått och jag hann inte hoppa på det, så vi får se om det går nå fler tåg men jag tror "sömntåget" hinner före :)

Ni som hört på Monica Blomberg förstår vad jag surrar om för tåg :D

Tänder på g!

Hjalmar håller på få två tänder. Han är alldeles blå nere mitt fram på och så ser man nå vitt på g så nu hoppas vi att han håller sig pigg och glad trots tandsingarna.

Har nyss ätit lunch med familjen, Indiskt blev det idag. Ska hoppa in i duschen och sen sticker Peter iväg på em jobb och jag och dom små ska gratta vår fina granne på sin födelsedag.

Finaste granntanta!

Helt rätt!

Rätt vinnare!! Och Rodneys ögon bara tindrar när han ser Hanna, han är nog lite betuttad i henne ändå =D


Fick ju sovmorgon till kl 11 idag så jag har lite svårt att somna. Men lär göra ett försök nu för mina juveler har kommit in i sitt tidigt vaknande stim igen...

Höll på trixa med nån ny app igen så jag klistra ihop en bild på la familia.
Oändligt mycket kärlek till mina gossar.

BB Final 2012

Hade en trevlig kväll igår men var hemma tidigt, var alldeles för otaggad.

Nu sitter jag i sängen och har min minsta prinskorv i famnen som äntligen lyckats somna efter 1 timmes bökande. Jag njuter faktisk av dom få gånger han vill somna i famnen för det är supermysigt. Men det får inte bli en vana :)

Ikväll är det BB final och det står mellan Amandus och Hanna tror jag. Annica är så pantad i huvudet att hon är inte ens värd en tredjeplats utan borde bli diskad för "jag är helt dum i huvudet för att fatta att Marcelo är en tönt och vill inte ha mig och jag vill komma till Sthlm och tro att jag ska bli nått" - regeln. För den borde väl finnas? Heja Hanna säger jag!!

Här i sängen blir jag nog kvar till midnatt för Peter försöker lägga Arvid men han värkar ha andra planer, haha :) det är ljuvligt med barn....nästan jämt ;)

Otaggad

Idag gjorde barnen tidig morgon är hemma. Men Hjalmar kom på 50 min senare efter art ha väckt upp hela faniljen att han är nog bra trött och vill sova mer så han slocknade precis.

På fm ska vi ge oss iväg till Storvik för att fira Lewi som fyllde 2 år i söndags. Och ikväll ska jag till Gävle och fira Malin som fyllt 40. Vi ska äta först och sedan blir det väl utgång någonstans.
Men just nu är jag inte ett dugg taggad :/ vet inte varför riktigt heller. Vädret hjälper ju inte riktigt till med nå partyfeelings om man säger så :) det återstår och se om jag följer med ligan eller om jag blir kvar hemma.

Annars så ska ju tre av mina brudar ut på Mustasch ikväll och en fest med dom är ju aldrig tråkig, men Mustasch lockar inte mig nå speciellt heller. Jag är nog bara tråkig idag och är inte i den rätta stämningen, vi hoppas det ordnar till sig. Jag som är nyklippt och blond, haha nästan iaf. Är bra ljus nu och det känns väldigt ovanligt.

En dålig bild på mitt hår

Valfritt innehåll
RSS 2.0