Måndag 30 Mars

Lite snabb sammanfattning av helgen.

I Torsdags var det Mammatrfäff på Marangoni, och sen gick vi på stan hela dan och det blev en till fika på Aldos. Sen var jag och Peter på banken.

Fredag så var vi på Öppna på fm och sjöng. Arvid sov under hela tiden vi var där för han slog ju upp sina blå 05.40 och skulle inte blunda 1 minut till =) Sen åkte vi till Mamma och Pappa och där blev Arvid kvar medans jag åkte hem och gjorde mig i ordning för kvällen som skulle tillbringas på Mulligan´s med god mat och dryck. Arvid sov kvar hos Mamma & Pappa.

Lördagen åkte jag och hämtade Arvid efter 11 sen hämtade jag upp Therese så vi åkte till Valbo. Handlade lite på IKEA och så. Sen på em/kvällen var vi ute i Stensätra. Käkade American pizza och kikade på Robinson.

Igår åkte vi in och tog oss en fika med brudarna på Marangoni. Sen var vi bara hemma. Provade ge arvid potatispuré, han kväljde sig stackarn =) Fick i han pyttelite men han såg ut som om att det var det äckligaste han ätit, och det var det nog tyckte han =) Men ny  tag idag får se om det går lite bättre =)



Nu tvättdax!

Tisdag 24 Mars

Igår var vi bara hemma, hade tänkt åka till jobbet och fått ryggen knådad men jag blev så less på vädret att jag inte orka =) Sen på kvällen så kom Carro ut och hälsade på. Fick känna på bebisen som sparkade och hade sig.

I morse var det nån som vakna vid 7 och inte vela sova 1 minut längre så vi pallrade oss upp ur sängen vid 8. Hoppade in i duschen och åkte in till Sandviken och till Öppna med Fia och Junia. Är så mkt skönare och lugnare på Tisdagar. Sen åkte vi och handla lite och tog en lunch på Monroe´s. Efter det åkte vi till Björksätra för att gå på kalas. Linnéa fyllde hela 2 år.

Och nu är vi hemma. Ska väl slänga ihop lite mat snart också.

På Fredag blir det Mulligans med brudarna. Sen Lördag-Söndag blir jag och Arvid själv, Peter åker till Tärnsjö.











Nu är det bajsblöjbyte....=)


Måndag 23 Mars

I fredags åkte jag och Arvid in till Sandviken och mötte upp Angelica och Elias på Öppna. Vi sjöng och dona. Efter det åkte vi ner på stan för en fika på Marangoni, Fia och Junia kom också. Och sen Sandra och Danne. Sen skulle det ju handlas mat också innan vi begav oss hemmåt. Och vi hade tänkt premiärgrilla. Så vi bjöd ut Lizette & Mika på lite mat. Fläskfilé och Potatisgratäng och Lizette hade gjort världens godaste sallad. Så det var så jäklans gott och trevligt.

På Lördagen kom Peters Mamma och hämta Arvid på fm. Hon vela "låna" han  ett tag=) Så dom busade och badade och greja hela dan så hämtade vi han sent på eftermiddagen. Då åkte vi upp till Jäderfors och hälsa på min Moster och Magnus. Fikade lite innan bi begav oss hem för varma mackor och Robinson.

Och idag fyller ju min käre sambo 24 år så vi hade "kalas" för honom igår. Och det är då tur att man inte blev konditor =)



Torsdag 19 Mars

Idag så har jag och Arvid varit in till Sandviken och spenderat ett par timmar. Först gick vi runt och kolla runt på lite kläder, sen in på Leklust och kolla efter babyvakter. Arvid önskar sig sånna i doppresent av Mormor och Morfar =P Sen lära ju jag bara in på Trivsamt och spendera lite. Blev ett "kakfat" och en kruka med rosbukett. Efter det så kom Fia och Junia ner så det blev lunch på Jensas och sen lite fika på Aldos. Sen tog vi en promenad till ICA.

Och när vi skulle åka hem och kommer i korsningen vid Jernvallen så dyker det upp ett par poliser som stoppar alla, trodde ju att det hade hänt nånting. Men och så vinkar dom fram en bilkö och först kommer det en polisbil, sen nån mörk bil sen en limo och sen ett par mörka bilar till och sist en polisbil. Då kom jag ju på att Kungen & Drottnigen var på besök. Har dom så tidspressat schema att dom inte ens hinner stanna och vänta på grönt i en korsning.?!

I morgon tänkte vi väl åka till Öppna och sjunga lite =) Nu ska jag betala lite räkningar. Om det är nån som vill ha några av mig så säg bara till =P

Söndag 15 Mars

Igår bar alla vägar ner till Stockholmia. Gruvman och Anna hämtade upp mig, Sandra och Johansson vid Gävle bro. Sen åkte vi vidare. Gick runt på stan och inhandlade lite grejer. För mig blev det en sjal, och till Arvid en pyjamas och strumpor =) Och mellan shopping käkade vi lite på Kungshallen. Sen innan det var dags för att kliva in på Globen tog vi oss en lång fika, sånt skulle vi kunna göra timmar efter timmar =) Sen var det äntligen dags för Melodifinalen. Och hur spännande var inte den då, först kunna jag inte säga riktigt vilken jag vela skulle vinna. Men Sarah´s låt är ju bara för bra. Måns,Alcazar,H.E.A.T osv var ju också bra så jag skulle nästan varit nöjd med vem som hellst förutom Caroline af Ugglas. Och eftersom dom olika juryna röstade helt olika tackar vi svenska folket att Malena vann över Caroline. Och hon är ju från Sandivken också och det är ju lite roligt det med. Så nu håller vi tummarna att hon kvalar in i ESC.

Idag var det bandy som stod på schemat, det var inte igår jag gick på bandy. Men inatt när jag skulle sova började jag må så jäkla illa, och det har fortfarande inte släppt helt. Sen har man ju uppsökt toaletten ett antal ggr. Och Sandra som skulle följa med på bandyn, var precis lika dan. Så det får bli att titta på bandymatchen på tvn istället. Mamma skulle komma ut och hålla mig lite sällskap medans Peter är hos bror sin och hjälper han lite.

Tjo!!

Torsdag 12 Mars

I tisdags så kom Sandra ut och hälsa på och underhöll oss lite. Sen tog jag plånkan och bilen och for in till Valbo för att handla lite åt mig själv. Köpte ett par pumps och en skjortklänning, sen kunde man ju inte låta bli att handla åt lillfisen så det blev mest till han =P Och så var jag förbi Mamma & Pappa på vägen hem och Mamma hade stickat ett "Pippi"-tröja åt Arvid =)

Och igår blev det en städar & tvättdag. Fast tvättar gör jag i stort sätt varje dag =)

Och idag så har Fia och Junia varit ut och hälsat på. Så det blev lite fika först, Fia hade köpt med sig semlor. Sen tog vi oss en promenad så kidsen fick somna men när vi var hemma på gården igen så vakna båda två. Och nu sitter jag här och iväntar storfrämmande från Göteborg, Louise är i stan. Och så ska jag ta och slänga i ordning en lassange också.

I morgon blir det öppna på fm.

Dagens Arvid =)


Måndag 9 Mars

I lördags var jag och Mamma in till Gävle och Valbo. Inhandlade en jacka,en pyjamas, en tröja och ett par skor, och lite smågrejer till Arvid, tänk så glad han blev =P Sen åkte vi ut till Stensätra en sväng för att träffa Devin lite, och Therese =) Och jag frågade min vapendragare (Mamma säger att vi kände varandra innan vi var födda =P) om hon ville bli Arvids fadder, och det vela ju hon självklart och börja lipa, haha =) På kvällen var vi över till grannarna en sväng och pladdra och hade oss halva natten.

Och igår fick jag lite sovmorgon, hur skönt som hellst. Sen var vi bara hemma och slappa och käka god mat och kikade på Beck.

Idag så var jag till jobbet en sväng innan vi åkte ner till Takläggarns Förskola. Det var föräldrarträff och lite information om dagisplatser osv. Efter det så åkte vi till Peter´s Mamma en sväng och hälsa på lite. Och nu på kvällen här var lillfisen lite olik sig, hoppas han inte är på väg att bli sjuk igen bara.

I veckan ska jag in till Valbo igen, helt själv och ska leta på lite grejer åt mig själv tänkte jag =)

Nu ska jag slänga ihop lite korvstroganoff.

Fredag 6 Mars

Äntligen helg. Iofs så har jag helg hela veckor men det är ändå inte riktig helg =P

I morse så tog jag och Arvid på oss kläderna och for in till Sandviken för att gå på sång på Öppna förskolan. Och efter sången kom vår allas lilla lintott Devin Gruvman, fast han är inte så liten längre han blir ju så sjukt stooor =) Så jag och Devin kastade lite boll och så, det går ju inte och leka så mkt med min lillfis =) Sen begav vi oss till McDonalds för att trycka i oss lite lunch. Och efter det åkte vi ut till Stensätra en sväng innan jag och Arvid åkte till Mormor & Morfar och hälsa på. Så Pappa busa med Arvid medans jag och Mamma beställde lite kläder från Ellos, det blev en del grejer, hon är så snäll min Mamma.

I morgon blir det en tripp till Gävle/Valbo för att inhandla lite grejer åt Arvid.

Den 3 April blir det utgång med jobbet också. Det ska bli riktigt roligt för det var väldigt länge sen.

Nu blir det ryggläge!!

Onsdag 4 Mars

Än så länge denna vecka har vi i stort sätt bara varit hemma.

I måndagskväll åkte jag in till Cicki så hon fick slänga i lite slingor i huvudet på mig. Och igår var jag och Arvid till Tesa och drack kaffe ett par timmar. Sen mot kvällen åkte jag Tesa och Emelie in och handla lite på Maxi.

Idag var det fölädrarträff men vi stannade hemma eftersom Arvid snorar  så hemskt igen och hostar lite. Men vi fick lite besök av Carolin istället som hade semlor med sig.

Och brudarna TG och SJ har kirrat Melfofinal biljetter också, hur kul som hellst.


Och doptid har jag varit och fixat nu också. Så nu håller ja på beställer dopkort. Och min lilla prins har börjat rulla runt också.

Vet inte vad jag ska skriva, man gör ju inte så mkt om dagarna =)

Söndag 1 Mars

Igår var vi i stort sätt bara hemma, var in till viken och till Ockelbo en sväng men vi åkte hem lika fort.

Det blev inte så mkt annat än Melodifestivalen och Wallander tittande. Och melodifestivalen var inte så mkt att hänga i julgranen tyckte jag. Jag tror nog att EMD eller Molly kommer vinna hela allt ihopa ja.

Idag har vi kikat på Vasaloppet och haft besök av Arvids Farmor och René. Nu kom Arvids morbror också.

Såg nu idag att det var några som kommenterat och vela ha receptet på den där Kexchokladpajen så här kommer det.


Kexchokladpaj 6-7 portioner

5st  Kexchokladkakor (55grams
4msk Smält smör
150g  Mörk eller Ljuschoklad
4msk  Vispgrädde
3st  Äggulor
1tsk  Vaniljsocker


Sätt ugnen på 175grader. Krossa kexchokladen i en matberedare. Blanda ner det smälta smöret och rör om. Tryck ut smeten i en smord pajform och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.

Smält chokladen över vattenbad och blanda det med grädden. Rör ner vaniljsockret och äggulorna. Häll i blandningen i pajskalet.

Låt stå i kylen i 4 timmar. Servera med grädde eller vaniljglass.

Jag tyckte nästan att den blir för söt, men nångång ibland kan den slinka ner. =)

Hoppas det smakar!!
Valfritt innehåll
RSS 2.0