!!

Det är grymt energislukande att bli besviken gång på gång. 

Och göra skillnad på människor i sin närhet i vuxen ålder på 2013 talet får mig att kräkas. Men ska det se bra ut utåt så.....

Fylld köttfärslimpa!

Idag gjorde jag köttfärslimpa till lunch. Och det blev ju bra mycket så grabbarna fick middag, jag matlåda och det räcker även till lunch i morgon :)

Så här gör jag min köttfärslimpa iaf.

Detta behöver du till ca 6 portioner
700g Nötfärs
3dl Gräddfil
1 påse Fransk Löksoppa
1 msk Soya
1 paket Bacon
1/2 paket Fetaost

Blanda nötfärs, gräddfil, löksoppan (bara pulvret) och soyan i en bunke och forma till en limpa i en ugnsform. Gör en "ränna" i limpan. Stek baconet och ha i det i "rännan" och smula över fetaosten på baconet. "Krama" ihop limpan igen och sätt in i ugnen på 180g i 40min.

Använd sedan skyn för att göra sås. 
Ha i skyn i en kastrull och pudra över mjöl, rör ihop till en "smet" slå på vatten och grädde och smaka av med soya, vitpeppar, salt, paprikapulver och lite kalvfond.

Servera med kokt potatis och kokta morötter.



Hur tänkte jag då?!

Upptäcker idag på jobbet att jag kliver inte av helgen förens på torsdag kl 16. Hur fan tänkte jag när ja schema?! Det är schemabryt sön/mån så jag måste ha missat att jag jobba helgen. Aja, bara att gilla läget och jobba på. 











Konstig text!

Fattar inte varför texten blir i olika storlekar när jag publicerar. Dom är då lika när jag skriver inläggen?!.... Knepigt!

Skitförkylning och nya naglar!

Ingen lukt, ingen smak, täppt näsa, hostar heeela tiden, huvudvärk - pga av hostan, "tryck" i ögonen osv osv - jordens dunderförkylning och jag ska jobba hela helgen :( Sen så måste jag bli frisk och kry tills vi åker till Stockholm nästa vecka. 

Igårkväll var jag till Elisabeth och fixade till naglarna. Och jag har ju alltid kört på klassiska vita. Men igår fick jag ett infall om nå helt annat. Och jag är supernöjd med det också :)

Nu har vi soffhängt i ca 2 timmar....varför sover ALDRIG mina barn längre än till 6?! Dom har nästan alltid varit så här, båda två. Skulle jag få sova till kl 8 en ledig dag, eller när jag har em skulle jag bli ÖVERLYCKLIG. Spelar ingen roll om dom är uppe till både 22 och 23 så är dom uppe i 6-7 rycket. Dom ligger aldrig och drar sig utan reser på sig så fort dom slår upp ögonen, sova och dra sig är bland det skönaste som finns ju =D

Dålig bild men bättre än ingen alls ;)

Dags för frukost och styra upp dagen lite, kl 11 ska huliganerna till dagis och ensamlunch och sedan jobb väntar för mig. 

Fleece!!

Förkylningen har nu intagit min kropp. Men med nässpray, halstabletter och alvedon är jag som mig själv, nästan ;)

Idag har jag och barnen varit lediga och eftersom jag vaknat förkyld var dagen väldigt segstartad. Men på em hade vi kommit igång och vi drog iväg till Stadium Outlet och Stadium i Valbo. Arvids fleecetröjor är spårlöst försvunna och med denna kyla som kommit lära nya införskaffas. Köpte även ett fleeceset till Hjalmar som han kan sova ute i vagnen i på dagis. Köpte även fingervantar, och sådana hinner man väl köpa 383827 gånger för dom försvinner jämt :) ska försöka komma ihåg och lämna fårfällen på dagis i morgon till vagnen också. 

Vi mumsade på MaX idag också.
Och jag hade kunna gjort bort mig totalt där idag. Framför mig i kassan stod det tre tjejer i min ålder. Och den ena tjejen kände jag igen nå så fruktansvärt, och jag tänkte och tänkte. Fick för mig att den där tjejen har jag festat med, jag ser henne framför mig hur hon skrattar väldigt mycket och ofta. Och tänkte att det måste ju vara någon av mina kompisars kompis eller nått. Så jag var nära på att gå fram och fråga vart vi hade träffats någonstans.

 Men till slut slår det mig, hon var ju med i Big Brother förra året, hon från Gävle. Kommer inte ihåg vad hon hette, Hanna?! Jäkla tur jag inte gick fram och skämde ut mig ;D

Doktorn

Idag var det dags för läkarbesök. Jättetrevlig och gullig doktor. Hon tyckte   Inte att jag skulle oroa mig för cancer för att jag var så ung. Men så säger dom väl till alla, "oroa dig inte, det är säkert ingen fara"....det är ju lättare sagt än gjort. Och jag tyckervinte att cancer visar någon som helst respekt för åldern.

 Hur som hellst så är en remiss skickad till Bröstmottagningen, och jag ska lämna en massa prover på torsdag. Så får vi se sen. 
Skönt att bli tagen på allvar.
Hon sa ju att det är något som inte stämmer. Bla ska man inte behöva säga åt sina barn att dom lär var försiktiga om dom vill kramas och kura i soffan pga att det gör för ont i brösten..!! Osv.

Så nu hoppas jag att det dimper ner en kallelse inom kort, men jag ska inte ha för höga förväntningar på det.

Risbusken is gone!


Tack till Matilda för insatsen du gjorde idag. Min risbuske till hår är nu ett minne blott. Fick även fina lockar innan jag gick därifrån. Och jag köpte en inpackning med färg i, chokladbrunt. Men jag gillar på nått sätt färgen jag har i nu när det risiga försvann. Många som trott jag färgat håret redan. Så jag ska känna efter lite.

Slut på rasten, dags att återgå till jobbet.

Klagomur!

Denna dag har varit en av dom sämsta på länge. Jag har haft sån fruktansvärd mensvärk att det inte går att beskriva med ord. Andra dagen är alltid värst så förhoppningsvis är det bättre i morgon. Men hela dagen blir förstörd. 

Jag och Arvid var iväg till min faster i Åshammar en vända men sen har jag bara varit hemma. Känner inte för att göra något, eller det går knappt för smärtan tar över.  Men någon gång där i mellan när det kändes bättre( med 1g alvedon, en Ipren och två diklofenack i kroppen, man ska nog inte blanda allt det men det håller den otåliga smärtan borta en stund) gjorde jag i ordning en slottsstek, rita lite med barnen, duschade barnen och sen nattat dom. 

Kvällen sen spenderades liggandes i soffan ätandes choklad och så kikade vi på Baksmällan 3.

Skulle ha färgat håret också men har inte orkat. I morgon ska jag äntligen till Matilda och klippa mig. Men frågan är hur?! 

Zara Home

 Igår öppnade den första Zara Home butiken i Sverige i Stockholm. Jag måste bara göra ett besök där när vi åker dit.

Jag, Linda, Carina och Evelina ska till Sthlm den 4/10. Vi ska gå på Hem&Villamässan, Chokladfestival, sova på hotell, äta god mat, shoppa, dricka vin och umgås och tjattra. Utan karlar och barn. Härligt :) kul ska det bli.

Och jag har så mycket butiker jag skulle vilja hinna med och kika in på men vi åker hem på lördag em, mot kvällningen så allt kommer inte hinnas med. Men som sagt, Zara Home skulle inte skada att hinna med ;)

Nu måste jag sussa!

Lördagsfläng!




Jag och kidsen drog till Barnens Hus för att fördriva tiden idag. Dom fick välja en varsin leksak och vi köpte lite små grejer och lördagsgodis. Hitta en orange mössa åt Hjalmar också, har letat efter en sådan då han har orange i sin ena höstjacka :)

Efter barnens hus slog vi till på korv med bröd på Ikea. Sen mötte vi upp Therese och Devin vid Waynes för att fika lite. Arvid och Devin lekte i "lekhörnan" dom hade där idag. Massa olika grejer att göra. Dom fastna för tv-spelen :) Arvid och Hjalmar avslutade Valbobesöket med att åka tåg. Vi åkte sedan hem till Mamma/Mormor en vända och sen till Ica maxi innan vi for hem för att göra lite mat. Det blev rotgrönsaker och helstekt fläskfilé. När jag höll på natta kidsen kom Pete hem. Vi har nu glott på tvn och Peter kastade nyss in handduken och jag tror jag ska göra detsamma. 

I morgon ska jag till Faster min på fm. Får se om jag tar med mig Arvid. Resten av dagen är oplanerad.

Suddig bild från idag :)

Mössan till Hjalmar



Klipptid!!

Farmorn och Örjan är här och vi har mumsat Kycklingfajitas.

I helgen är jag ledig. Peter ska fiska i morgon så jag vet inte alls vad jag och kidsen ska hitta på. Söndagen har jag en lite tripp till min Faster inplanerad annars oplanerat den med. Det är både skönt och tråkigt på samma gång och inte ha helgen uppbokad med något. :)

På måndag ska jag iväg till Matilda och göra något åt mitt sjukt slitna hår. Hade gärna färga och hela paketet men eftersom Matilda bara jobbar deltid och jag vill ha barret fint tills jag åker till Sthlm så fanna det inte så mkt tid som passa oss så det blir en klippning och så får jag slänga i lite färg själv. 



Lite nytt!

Ikväll har jag satt upp dom nya tavlorna jag gjort. Och så kom äntligen tavelisterna bakom tvn upp så barnen kom på plats, alldeles för sent egentligen men bättre det än inte alls.

Är nyfiken på vad Arvid kommer säga för han ser minsta lilla förändring här hemma.Och har så roliga kommentaren och uttryck. Nu kan ju inte mas missa dessa stora förändringar men hade jag satt upp en tavla som var 1x1 cm bakom soffan hade han sett det ;P

En morgon kom vi ner, och det är ju lite småmörkt tidigt om morgonen nu så han skriker att det är en elak uggla i vardagsrummet xD 
Och i morse utbrast han " har du köpt nya snygga kuddar till soffan Mamma?, vart är dom vita som var där förut, har du slängt dom?!" Haha ;D 





Rensning & Främmande!

Efter soffhänget i morse tog jag tag i O rensa lite bland allt skit man har i varje vrå. Gamla trasiga skor, dvd filmer, cd skivor, teckningar till förbannelse(kan inte spara alla teckningar :/) sängkläder som är noppriga osv osv. 2 säckar har jag fyllt. Och än finns hur mkt som helst kvar. Har rensat lite bland gamla räkningar och papper osv, trökgöra. Men allt går segt då man har två svansar också ;)

Närmare 14 tiden kom Sara & Samori ut och hälsa på. Barnen lekte och jag och Sara surpla kaffe och surra. Dom stannade även på mat, som fick bli kotlett, potatis och kantarellsås med sallad till. Mums! När vi precis skulle äta kom även Farmorn & Örjan. Så det blev mer lek, surr och kaffe :)

Nu sover båda barnen och jag ska titta på Idol och poa vidare.

Jobb väntar i morgon igen.

Morgonhäng i soffan!

Helgen är över och vi är redan inne på tisdag. Helgen har bestått av jobb för min del och Arvid har sovit borta två nätter. Han ville sova hos både Farmor & Mormor - samtidigt! Lite svårt men dagarna efter varandra fick det bli :)

Grabbarna grus har ju aldrig förstått hur skönt det är och sova utan ska upp sjukt tidigt. Så det är soffhäng som gäller nu.



I-landsproblem!!

Igår tog vi tag i att greja om lampan i vardagsrummet som jag surrat om. Meeeeeen det gick Inge bra :( sladden är för kort för att flyttas. Vill ha den i mitten av taket så jag kan ställa kökssoffan i mitten efter råspontade väggen. Och uttaget som sitter i taket var i mitten när dom inbyggda garderoberna efter ena väggen fanns kvar i rummet. Men dom rev vi bort när vi rustade därför är inte den i mitten längre. Och jag ville ju ha den nyinköpta  klockan ovanför kökssoffan. Men det kommer bli tokigt när inte den sitter på mitten av väggen. Att soffan inte står riktigt i mitten tänker man inte på så mycket men med klockan ovanför blir det bara knas :(
Provade att möblera om och hade mig igår men det blev inte heller bra.
Får fortsätta klura på det där.

Vilka jäkla i-landsproblem ;P

Efter jobb idag hämta jag kidsen och sen hem och började med maten som idag blev Tacogratäng. 
Tog ett varv med dammsugaren medans  Peter duscha grabbarna. Hjallebus sover, eller han ligger och pratar men ska sova. Han är lite seg på och somna om kvällarna så jag funderar på om vi ska börja korta ner hans middagslur till 1 timme bara. Men vill inte att han ska bli för trött under dagen heller.

Hur länge sover era barn middag?

Snart är det dags att lägga Arvid också. Tandborstning och saga först.

Ikväll är det säsongspremiär för Hela Sverige Bakar också!!! Får inte missas.

I morgon är vi lediga jag och barnen. Det blir en träff med Carro och barn på fm.

Funderingar!

Håller på klurar och funderar på hur jag ska dona om i vardagsrummet men blir inte klok på något :) Peter pysslar alltid med annat så jag får inte hans hjälp med det jag vill, haha! Men i morgon tänkte han att han skulle hjälpa mig, vi får väl se hur det blir med den saken ;P

Annars så har det jobbats, hämta ungar, laga mat, tvätta, plocka, duschat ungar, nattat och tittat på Idol. Nu ska jag ta mig in i duschen för att sedan krypa ner under täcket. Jobb väntar i morgon igen.

Kuddfodralen från Ellos kom idag också, dock blev jag lite besviken då det stod att dom var grå men gick mer åt det beiga hållet :/ Men jag har ju kräkbeiga väggar i vardagsrummet så dom passar ju in ändå. 

Duschen var det!!!



Bröstproblem.

Har tagit mod och ringt och boka en läkartid idag efter över 1 år av smärta fram och tillbaka. 24/9 fick jag tid och hoppas att dom kan hjälpa mig. Men jag är sjukt rädd att det ska vara nå fel.

Bröstcancer, bröstcancer bröstcancer ekar i mitt huvud....men det är det nog inte men man tänker ju alltid det värsta. Nu längtar jag till den 24/9 iaf så jag kanske slipper vara orolig.

Ny app!

Testar ny appen. Men det jag skrev nyss försvann när jag la till en bild :/ 
Hade väl inte så mkt att komma med heller så ;P



Korvlåda a´la Fia

Korvlåda a´la Fia
 
 
I vanlig ordning så är jag sämst på det här med mägder och portioner. Jag älskar att höfta =)
 
Men detta behöver du.
 
Till lådan:
Morötter
Potatis
Spetsparika
Färska champinjoner
Zucchini
Fetaost
Marinad ( jag använder min egengjorda)
Icas Ostwurst 73% kött
Vitlökssalami
Timjan
Svartpeppar
Salt
 
Till såsen:
Cremé Fraische
Sweetchili sås
Vitlök
 
¤ Sätt ugnen på 200 grader.
¤ Skala och klyfta potatisen och koka den nätan färdig.
¤ Skala och skär moröterna i stänger, koka dom också nätan färdig.
¤ Skär champinjoner och lägg dom i marinad
¤ Skär zucchinin och paprikan i valfri form.
¤ Skär korven som slantar.
¤ Stek på alltihopa lite lätt
 
 
och krydda med timjan, svartpppar och salt.
¤ Ha upp allt i en ugnsfastform.
¤ Skär vitlöksalami och fetaost och ha över det andra och blanda om.
¤ Sätt in i ugnen i ca 10-15min.
 
¤ Blanda CF med sweetchili sås och pressa i vitlök.
 
Klart!!
Här kommer det några bilder, inte dom bästa men.
 
 
 
 
 

Biokväll!!

Ikväll har jag och Arvid varit på bio. Första 3D filmen för båda. Först tyckte jag att det var lite jobbigt men det gick över fort. Vilken skillnad det var iaf. Och Arvid var toknöjd. Vi såg Smurfarna 2. Han har första Smurf filmen hemma och kolla på den i perioder. Han satt tyst ända tills det var ca 20 min kvar. Då ville han åka för han inte var nå pigg sa han. Men jag hade nässprayen med mig och då blev det bättre :)

Han krånglade en del inatt och hade svårt och sova. Och han vaknade förkyld i morse. Så han kliade sig bra mycket i ögonen ikväll och såg bra hängig ut när vi gick till bilen. Han sov innan vi kom ut på motorvägen :) men det har varit tidiga mornar och långa dagar på dagis denna vecka också. Är själv helt slut i kroppen, trött som få :)

Mamma har varit här med Hjalmar ikväll. Då Peter är på fisketripp. Mamma som kom med biobiljetterna också :) Tack snälla!

I morgon får vi se om det blir lite mat och sällskap av mina vänner i morgon. Det hänger på hur Arvid mår.

Nytt till hemmet!!

 
Har införskaffat lite nytt till hemmet. Vill så gärna måla väggarna i vardagsrummet. Men det får vänta. Och tills dess kan man alltid piffa upp med lite ny inredning. Det är liksom som balsam för själen och köpa hem nya fina saker. Men har ett litet problem som Peter lär hjälpa mig med. Men om em/kvällarna denna vecka har han varit upptagen med att fixa inför hans fiskehelg så och hjälpa mig med inredningsgrejer kommer i andra hand ;) 

 

Hoppas han får tid över i morgon. Han behöver koppla om våran takkrona i vardagsrummet för soffan ska flyttas och då lär lampan också flyttas :)

 

Slutsurrat, jobb i morgon 7-16!

 

Dessa kuddfodral har jag klickat hem också. Hoppas bara dom är lika fina i verkligheten.

Valfritt innehåll
RSS 2.0