Täppt

Igår kväll började det att tjockna och bli täppt i näsan. Idag har jag varit en del snorig men ändå ingen fara tills nu, det är tjockt och det "trycker" bakom pannan, bakom ögonen och jag nyser som tusan och täppt. Så en förkylning är på intågande.... Drygt. Kidsen nyser och har sig lite dom också men vi hoppas det stannar med det.

Nu ska jag sova, om det går. Är ett jäklans liv utanför....

Tacos

Idag har vi bara varit hemma. Elin kom förbi på en kopp kaffe efter lunch och sen här på kvällningen har vi haft familjen Brand/Gröndal på tacos. Gott och trevligt. Wilma och Arvid är väääldigt lika varandra :) ni som känner Arvid kan ju bara tänka er hur dom härjat här hemma och bråkat och grejat. Dom är som syskon :)

Vid 20.45 var det mer gnäll än skratt från kidsen så det fick bli sängen för dom. Peter och Rickard sitter kvar i köket och surrar och tror dom är värsta whisky experterna =P dom ska väl ta sig till pizzerian för nån öl för det var tydligen trubadur där. Själv har jag precis lagt våran lillfis för natten. Ska ta och krypa ner snart jag med, fast ändå är det jag som har sovmorgon i morgon ;)

Hoppas ni haft en lika bra lördag som oss!

Fining!

Bjuder på en pussmunsvänlig bild på min lilla skrotnisse :D

Vinterinställd

Var på föräldrargrupp på fm. Trevligt och sitta och surra och dricka kaffe. Var sen hem och åt lunch innan jag hämta Arvid. Vi åkte direkt hem till Elin för mer kaffe :)

Väl hemma igen är det kaos som vanligt, grejer precis överallt. Och dammsugaren går för jämnan tycker jag :) vi har iaf nyss ätit och Arvid sitter i badet. Han är vinterinställd när det gäller läggningen. Igår var kl nio innan han somna. Men han är uppe vid 6 ändå :) så han är bra seg nu.



Kan inte sova!

Jag skulle inte ha tagit den där tuppluren med Hjalle idag.....!

Det rullar på!

Idag har jag bara varit hemma i stort sett. Jag tog mig en lur med Hjalmar på fm. Slängde ihop lite lunch och hämtade hem Arvid från dagis. Har sedan tvättat och plockat undan en massa vinterkläder och skor osv. Var även in på kallvinden och rota fram lite bebisleksaker som jag har diskat upp. Hjalmar kan hålla saker i handen ibland om man sätter en sak i handen på honom men har inte riktigt rätta kontrollen över dom än :) men han försöker och få allt han får tag på till munnen.

Sen håller han på härjar som tusan ibland när han ligger ner, han försöker tappert och vända sig till mage men icke. Men från mage till rygg vänder han sig. Och halvligger han i famnen kämpar han sig frammåt/uppåt. Och så älskar han och stå i knät. Men han är ju inte så stark som han vill och benen viker ju sig då och då men. Men jag kan tycka att han är lite dålig på att hålla upp huvudet ibland, han kanske har för tunga kinder :) och så tycker jag att han är lite sned i huvudet, så det lär jag be Janet titta på.

Tog även fram lite kläder efter Arvid, bl.a. Skinnjackan i strl 68 :) men vissa 68 kläder är för stora än. Nog surrat om lillfisen nu men tiden går alldeles för fort och min bebis blir mer och mer en icke bebis :)

-1,4 på en vecka. Efter en dipp med ett stort + men nu är jag på banan igen :)

Badhuset & Öppna!

Idag är det en mycket bättre dag.

Arvid är hemma från dagis idag han ska få åka på badhuset med Farmorn & Örjan. Jag ska skjutsa han om ett tag och så passar jag och Hjalmar på och gör ett besök på Öppna förskolan.

Dålig dag!

Dagen har varit riktig riktigt pissig idag....jag är arg,irriterad,gråter,skrattar på samma gång. Längtar tills jag får gå och lägga mig och vakna i morgon och hoppas på att allt känns bättre...

Måndag morgon!

Fick Arvid och somna om imorse till 7.40 och vi låg och drog oss till 8,15 kors i taket!

Igår firade vi Mamma som sagt. Hon fick två gästhanddukar, ett serveringsfat och en skål och tulpaner av oss, allt i Mammas favoritfärg lila. Vi fick både mat och tårta där. Vi åkte hem igen till bandyfinalen och efter en rysligt spännande avslutning vann SAIK SM-guld. Grattis till det!

Idag känner jag mig slapp och slö. Men hoppas på att det är övergående för här hemma behövs det tvättas och städas som vanligt. Tycker jag inte gör nå annat :) men med en kräknisse här hemma förbrukas många handdukar och mkt kläder går åt för både lilleman och mig.

Slutsurrat.

Tupplur!

Idag har vi varit ute och donat lite, Peter har väl gjort det mesta. Krattat undan en hel del löv, tvättat och bytt däck på min bil osv. Jag och kidsen slockna på soffan efter lunch då vi varit vaken sen 4.45 och det blev en alldeles för lång tupplur för mig och Arvid iaf så han är vaken än. Fast han har sagt att han ska gå och sova men jag har han gärna uppe en stund till så kanske han sover till 6 i morgon iaf nu när klockan ska ställas om :) för i 5 rycket har han vaknat hela veckan :(

Vi premiärgrillade idag också, hur gott som helst. Men det blir ännu godare när man får äta färskpotatis till. :)

I morgon sticker Peter iväg och fiskar och kidsen och jag åker till Mamma på mat. Hon fyller år på måndag så vi ska fira henne och så blir det självklart att titta på Bandyfinalen. Heja SAIK! Jag hoppas verkligen dom spelar lika bra som sist och att dom inte har tagit ut någon seger i förskott.

Peter 27 år!

Idag fyller Peter 27 så ett stort grattis till dig!!

På fm tog jag och putsa fönsterna i vardagsrummet, Peter var snäll och tog utsidan :) satte sedan upp nya gardiner, eller nya nya är dom inte men vår/sommar gardinerna åkte upp :) Mamma kom sedan på em med rosa pelargoner åt mig som får pryda fönstren, får se hur länge dom lever för jag är oduglig på blommor :) sen städade jag av och förberedde för em. Vi bjöd på Kyckling och fetaostpaj med sallad och Tzatziki istället för en massa tårta och grejer. Och det uppskattades :)

Tog mig ut på en liten promenad här på kvällningen och ska slå ner arslet i soffan snart och titta på Arne Dahl.

Present.

Denna sjukt snygga "onepicen" fick Hjalmar av mina jobbartjejer idag.
Tack så hemskt mycket!


Inte den bästa bilden men den är vit/röd/blå randig.

Hjalmars nya kläder.

Från Lindex

T-shirt - 100% BomullChinos - 100% Bomull
Tröja 79,50:-
Byxa 179:-


Body - 100% BomullByxa - 100% Bomull
Body 89,50:-
Byxa 79,50:-


Scarf - 100% Bomull
"Dreggellapp" 49,50:-

Från H&M



69,50:-




99:-

Från KappAhl



79,50:-


39,50:- st.

Öppna & Valbo!

Som jag nämnde tidigare så var det öppna som gällde i morse. Efter det så tog jag, Sandra, Sara och Linda med oss pojkarna för en tripp till Valbo. Hjalmars garderob lära fyllas på då han börjar närma sig strl 68. Har tagit fram en del efter Arvid också men nytt och fint är ju alltid kul :) och det finns ju så otroligt mycket fint åt både han och Arvid. En liten present åt Peter blev det också, han fyller ju år på fredag.

Sen skulle jag behöva en MASSA kläder för jag är tusan begravningsklädd varje dag, tråkigare än mig får man leta efter men det lär ske en ändring. Men med alla miljoner jag får i fp tilllåter inte en massa shopping åt mig. Enda nackdelen med att vara Mammaledig är ju ekonomin. Så förändringen lär dröja lite :) har haft en liten svacka med vv men är åter på hugget nu. Så nu jäklar. Tog mig en 45 min promenad när Arvid lagt sig, hur skönt som helst. Flera promenader SKA det bli.

Fyllt på

Hjalmar har precis fyllt på sitt matförråd och jag kan inte somna om....

5700:- får jag tillbaka på skatten, + någon lapp till för bensinen, så jag tackar och bockar. Synd bara att dom är allt för snål när det gäller bensinavdrag för fy sjutton vad dyrt det har blivit.

I morgon blir det Öppna på fm med Hjalmar och sen blir vi kvar i Sandviken till kvällen. Arvid och Peter får reda sig själva =P

Näe om man skulle försöka få sig lite mer sömn. Natti!

Ny favorit!

Detta bröd är numera min favorit bland allt bröd som man tröttnar på jämt.
Saftigt och gott!

Arvid!

Så här såg Arvid ut innan vi gick in =D

Hjalmar!

Mitt lilla hjärta blev ju tre månader igår<3

Kaffe på trappen!

Sitter ute på trappen med en kopp kaffe och njuter. Tycker dock att solen lyser för lite. Men man kan inte få som man vill jämt :)

Arvid har hittat sitt nya favortitställe och leka på, infarten som består av vatten och lera :)så han behöver saneras innan vi går in. Farmorn kommer och hämtar Arvid senare på em och har honom över natten. Hon hade Arvidlängtan.

Dags och kolla till steken på spisen och sedan hoppas på att solen kommer fram, men det ser mörkt ut.

Pippi Långstrump

Hjalmar kan inte rulla runt men snurra kan han, haha :)

Det är helt otroligt hur han håller på när han sover. När han ligger i sin säng ligger han alltid på tvären när han vaknar. Och tidigt i morse fick han komma över till mig och när jag vakna låg han med fötterna på kudden och sov fortfarande så han snurrar så hemskt i sömnen =D

Fast på bilden är han vaken och innan vi klev upp hade han snurrat en bit till :)

Babysemp.

Här Sandra har du svar på din fråga ang Babysemp.

Ångest.

Min iPhone ville inge mera idag. Knappen har ju varit dryg länge men idag har det inte gått och prata i den heller så Mamma var snäll och stanna här med barnen medans jag puttra iväg till Valbo för att hämta en ny. Så nu är allt som vanligt igen.


Och på vägen hem flödade tårarna. Jag fick låna Mammas bil och hon hade någon dansbandsfavoriter skiva. Och var och varannan låt är bara så mycket Pappa. Jag ser framför mig hur han ler, hur han dansar, skrattar, röker,äter, kör bil, ligger på soffan, hur han reagerar när vi berättar att vi väntar Arvid, och jag hör hans röst, jag hör hans glädjetårar när jag ringer från BB, ALLT!! Att den där jävla skit dagen kom förra året gör mig så förbannad och ledsen, det är så jävla orättvist. Jag saknar honom varje dag men vissa dagar känns jobbigare än andra......
Och när Arvid säger att han saknar Morfar vrider det sig så otroligt i nervknuten.....

Älskar och saknar dig så otroligt mycket Pappa<3

Sprutor!

Mammas lillfis fick sina första sprutor idag, han pep till men det gick över på en gång. Så duktig så. Får väl se hur kvällen blir men just nu håller han låda för fulla muggar :)

Har nyss haft Elin och Alexander här på kaffe och mellis. Och så väntar vi på Mamma/Mormor som ville hälsa på.

En fråga!

Vart köper ni era byxor till era barn, speciellt ni som har pojkar i dagisåldern? Typ dagisbyxor, "pösiga" modeller osv.

Jag köper mest ifrån KappAhl, Lindex och H&M och jag tycker dom tappar färgen bara efter nån tvätt. Och då köper jag inte bara svarta utan blå,gråa,khakigröna osv. Är det bara för mig eller upplever ni samma sak?

Blåsig Måndag!

En ny vecka är här. Jag och kidsen spenderar eftermiddagarna själv denna vecka. Vi har nyss kommit in efter att varit ute sen lunchtid. Tråkigt att det blåser så hemskt när det är så fint väder.

En suddig dagens tjockis ;)

Slapp söndag!

Hade riktigt roligt igår lär jag säga. Och det är ju tack vare dom bästa. Det blev utgång i Sandviken. 18åringar 50+ och så några som oss, mitt i mellan :)

Sov till 12 idag :) fast jag har vaknat till flera gånger innan men jag orkade inte kliva upp nå tidigare. Efter 2 Alvedon och lite kebab i magen är man ju i toppskick. Lite seg är man ju men det hör ju till.

Peter stack iväg och fiska rätt så snabbt jag anlänt hemma. Han är galen i den där fisken, haha fast det är kanske sista gången han kan angla nu för efter hans em vecka och 12 timmars helg kanske isen ät för dålig, man kan ju alltid hoppas ;)

Annars så håller jag på badar kidsen, Hjalmar är ren och klar och tar sig en liten tupplur och Arvid är i badet nu.

Ikväll blir det bara slappa i soffan.

Besök.

Ikväll får vi besök av min Moster Anna och Magnus. Hon var till Indien innan jul och har varit sjuk sen dess, så hon har bara sett Hjalmar en snabbis i bilstolen på Ica så nu är hon frisk och längtar efter att kramas med Hjalmar. Och självklart ska det ätas också, kycklingfajitas bjuder vi på ikväll.

Så då vet jag vad jag har att göra idag. Städa lite, det ser jämt ut som en rövarkula här hemma. :)

I morgon smäller det, första festen sen Feb förra året. Det ska bli gott, trevligt, härligt och alldeles underbart och få komma ut och bara tänka på mig själv för ett par timmar och umgås med dom bästa.

Nu är det dags och byta blöjan på lillfis som förpestar hela vardagsrummet ;)

Salladsbar på Maxi!

Idag har jag varit trött, har varit lite halv knackigt med sömn två nätter. Hjalmar har vänt på sina vanor på en dag ungefär. Han sover knappt nånting på dagarna nu känns det som om man jämför men hur mycket han sov förut. Och han har vaknat en del på nätterna, men hoppas det är tillfälligt bara. Han äter också mer och oftare och pratar, skrattar , äter på sina händer och är alldeles underbar osv :) Passade iaf på och ta mig en lur mellan 10-11.30 skönt!

Var in till Sandviken och handla lite på Maxi och där hade dom premiär idag för sin salladsbar. Så nu kan man plocka ihop sin egen sallad. Är lite skeptisk till att man tar salladen själv då många säkert slarvar med slevar och sånt och en annan är ju allergisk mot räkor och vill inte ha en sådan bland skinkan tex. Och vad jag såg så är det inte "egengjord" dressing. Äh jag ska prova någon dag iaf innan jag dömmer :)

Hur tänkte jag?!

Hur tänkte jag när jag stavade prinsessa i förra inlägget?! :) Jag har tydligen använt mig av det svengelska språket =D haha

Har lämnat Arvid för en stund sen på dagis, eller förskolan heter det ju nu men jag kör mest på dagis ändå jag :)

Hjalmar mumsar i sig en flaska mat för tillfället och sen ska vi klä på oss och ta en promenix till Sandra för lite kaffe.

Att dom som tillverkade Hannas körsbär cider slutade med den måste vara absolut det dummaste dom gjort.....

Mammas Princessa =D

Arvid lekte med Wilma igår och när hon har tiara vill ju Arvid också ha det =D

Vägningsdag!

På fm var vi till BVC & Öppna jag och Hjalmar. Han vägde 6100g och var 63,5 lång. Och jag tycker ju att Hjalmar är mkt tjockare/pluffsigare än va Arvid var men det skiljer typ 50g och lika längd mellan dom vid samma ålder. Vi stannade sedan kvar på Öppna och drack kaffe och surra med Sandra & Elton och några till. Trevligt trevligt. Vi tig sedan en promenad till affären innan det var dags att hämta Arvid.

Jag har också vägt mig idag och efter förra veckans uppgång på 0,6 efter en helg med god mat och dryck så visade vågen -1,1. Nästa vecka tänker jag inte ens väga mig efter den kommande helgens bravader :) Efter vägningen bjöd Mamma mig på en Kycklingsallad special från Jensas. Mumsigt!

Och är alldeles nervös över den pågående matchen mellan Saik och Edsbyn. Och ännu mer irriterad över att dom inte visar den på tv. Hejja Saik!!!

Söndag.

Fick sovmorgon idag till 10, det tackar jag Peter för.
Dagen har bestått av mesta dels av städning och tvättning. Men vi har även hunnit haft grannarna på besök, tagit en promenad, och druckit kaffe hos grannarna en sväng.

I morgon är det måndag och ny vecka. Tisdagen och lördagen är planerad annars är det inge speciellt på schemat.
Lika väder som denna vecka kan man ju alltid hoppas på iaf.


Nu ska jag ta min vindruvor och bege mig till soffan.

Lördagkväll!

Hela dagen har jag försökt undvikit saker med hög laktos i åt Arvid. Endast lite smör och hårdost har han fått och det är väldigt lite laktos i det. Maten jag lagat har varit laktosfri. Hela dagen har gått superbra och han har varit nöjd, lite ont i magen har han ändå sagt men det har varken blivit nått åt det ena eller andra hållet.

Ikväll när jag har bäddat ner Arvid för natten och är nere och pysslar om en hysterisk Hjalmar kommer Arvid ner, " Mamma, titta jag har kräkts" Då blev det fort ett samtal till Peter, kom hem NU för då kändes allt vääääldigt jobbigt. Jag kände att jag inte riktigt räckte till så. Peter var ju bara och fiska så inte så att jag ringer hem han från jobbet :)

Jag förstod ju sedan efter att kolla innehållet på chipsen han fick ikväll att det var dom han nog kräktes av för dom var det mjölkpulver i. Man är ju helt ny med det här så man glömmer ju och kolla på allt. Men nu ska vi vara stenhård för jag är helt säker på att det är laktosen, det kanske bara är så att han är känslig för det nu och att det kommer gå över. Vi får hoppas på det iaf. Nått måste det ju vara han reagerar på för man ska inte vara så här i magen om allt är okej.

Tycker grymt synd om honom iaf och hoppas att det blir bättre med tiden.

Och på detta så har inte Hjalmar haft sin bästa em/kväll. Nu ligger han här och surrar och är väldigt nöjd. Så det hoppas jag håller i sig och att han vill sova snart för Mamman börjar bli trött ;) 11 veckor idag blir han också.

Nej inte den där hemska lampan igen ;)

Seg.

Ett laktosprov är nu taget men det tar ca en vecka innan vi får svar. Arvid skrek som en stucken gris när dom tog blod av honom, stackarn. Men själv tyckte han att han var jätteduktig :) och det var han ju ändå.

Men vi ställde in Högbo trippen pga blåsten så vi bjöd hem hela ligan istället. Trevligt värre var det iaf. Vi borde ses oftare :)

Är rätt seg nu så det blir nog sängen snart, mina filurer är ju inte så mycket för sovmorgon, inte Arvid iaf ;)

Bustrollet :)



TGIF!

Jag älskar fredagar fast jag har fredag hela veckan =)

Det har blivit väldigt dåligt med inlägg här på senaste tiden.

Veckan som gått har det ju varit underbart väder, man blir på så mycket bättre humör så fort solen skiner.

Onsdagens tjejmiddag blev inställd pga av sjukt barn hos Angelica. Men vi hade ju redan sett till och varit barnlediga och grejer så jag, Sandra, Fia och Cicki tog oss ner till Napoleon för god mat och en massa surr. Trevligt trevligt, synd att hälften av gänget fattades men så är det ibland. Alla kan inte alltid.

Igår var vi ute hela eftermiddagen hos grannarna, kaffe på trappen medans ungarna lekte. Härligt härligt.
Efter lunch igår kom jag även på att jag och Hjalmar skulle ha varit på både föräldragrupp och BVC på fm. Och det går ju inte och ringa till BVC när som helst heller så jag lär ringa nu på morgonen här och tala om att jag är yr i skallen. Vi hade ju ändå inte kunnat gå på föräldragruppen eftersom Arvid är hemma denna vecka och Peter jobbar fm.

Idag ska jag till HC med Arvid på fm. Ja, vi har klippkort ;P Näe men hans mage har inte varit okej sen han kräktes för 2 veckor sedan. Och när jag tänker på vad han ätit så tror jag laktosen. Så jag har försökt undvikit det sen igår och då är magen mycket bättre på honom. Men dom tyckte vi skulle komma så dom fick kolla upp honom. Sen på em är det Högbo som gäller. Pulkaåkning och matsäck med en hel drös ungar och deras Mammor.

Valfritt innehåll
RSS 2.0