Sjukling

Har en fruktansvärt snorig och hostig kille här hemma. Tror jag ska limma fast en näsduk under näsan på honom. Jag hör hur täppt han är också när han pratar. Varm är han och allmänt hängig också så det blev hemmadag för oss idag. Likaså i morgon eftersom jag lär tala om innan kl 12 dan för om man ska komma.

Men sen om han är piggare till Torsdagen ska han sova hos Mormor från Onsdagen. Jag har missat helt att det är en röd dag och jag jobbar, Peter sover efter nattskift och dagis är stängt.

Lika tokigt är det på Måndag, jag slutar 16 och Peter börjar 14. Så om någon inte har något för sig så får ni gärna komma hem och underhålla monstret tills jag slutar ;P


Skrållan och Spöket Laban går i omgångar här hemma.

På Lördag är det 25 års fest, spännande.....;D

Morsdagspresent!



Denna ljuvlia doft fick jag mia pojkar idag.
Tack snälla ni, älskar er!

Svullarsöndag

Har varit på språng halva dagen. Först fick jag sovmorgon.
Och efter 11 åkte vi till Gävle. Vi lunchade lite, inhandlade morsdagspresenter osv.
Efter Gävle for vi till Mamma med en av presenterna och sedan till Peter´s Mamma med den andra.
Och efter en massa fikande tog vi med oss Cicki och Tove och får till Storvik för att fira Lewi som hade 1 årskalas, där fanns det ju också fika i stora lass.


Nu sitter jag nertryckt i soffan för mig själv.
Arvid sover och Peter har åkt till gruvan för ett nattskift.

Denna svullarsöndag fortsätter och jag gör ett dyk ner i godisskålen och tar och tittar på BB.


Grattis till Mamma och min finaste Ängel Pappa också som "har" 29 Årig Bröllopsdag idag.

Shopping till Arvid´s rum.

Idag tog jag med mig sonen för att införskaffa oss lite grejor till hans rum. Inte så kul tyckte han men jag njöt =P
Det blev en sväng till Owes, Ikea och en snabbis in på Köpis för att köpa en klänning som tyvärr var slut i strl, något nytt vill jag ha till nästa helg när det vankas 25 års fest.
Får leta vidare!


Vi hade tänkt sätta ihop Arvid´s säng ikväll men Peter försöker natta våran gangster nu och maten är inte intagen än så det blir nog förskjutet till en annan dag, som ungefär allt annat i detta hem ;) Sen har jag hört att det är lite krux att få ihop den där dagbädden, så innan vi kommer få ihop den så har vi hunnit strypa varandra 7 ggr, säkerligen!



Sen ska det ju fyllas på med mer grejer men rummet är inte allt för stort så jag lär vänta tills sängen, köket och bordet kommer på plats innan jag kan se vad som får plats.

Semester Helg

Magen har återhämtat sig så i morgon blir det jobb igen. Men det blir bara en dag sen har jag sem fre,lör och sön. Skönt och slippa en massa nätter.

På fredagen blir det nog en vända till IKEA och inhandla en massa till Arvid´s rum. Och en 1års present lär införskaffas.
På lördagen skulle jag behöva in en vända till Gävle, får se om jag kan övertala Peter.
På kvällen blir  det in till Crusingen, Arvid älskar ju raggarbilar, racerbilar, rallybillar och alla bilar egentligen men jag tror han kommer bli hel nöjd över att få titta på en massa bilar iaf. Vid fint väder blir det knytkalas hos Mamma då också. Men det ser inte så ljust ut på väderfronten.

På söndagen är det 1 års kalas för Lewi som står på schemat.

Måndagkväll

Vid 14 tiden idag mådde jag mycket bättre så jag ringer till jobbet och säger att jag kommer i morgon, vid 17 tiden mår jag som en kasse skit igen. 
Och inte nog med allt annat som krånglar och värker i magen så har jag uringvägsinfektion också. Så det blir penicilin i 5 dagar, och det brukar inte heller vara så snällt mot magen.
Och så ska dom tas i samband med måltid, jag som vill allt annat än äta just nu.


Jag håller tummar och tår att jag mår mycket bättre i morgonbitti.
Annars blir jag tokig!


Vad jag gnäller tycker ni nu, men man kan int vara på topp jämt ;)

En kasse skit...

...så mår jag idag. Iofs kännse det bättre nu men natten och morgonen har varit hemsk. Så idag blev jag hemma från jobbet. Men jag hoppas jag kan återgå i morgon.


Gurkan åkte ur igår och det var det bästa dom gjort.
Drygare människa får man leta efter!


Så det blir soffläge för mig idag, avsnitt 22 av One Trill Hill ska ses under dagen iaf.

Sommarkläder

Har börjat samla ihop lite sommarkläder åt Arvid.
Dessa plagg har införskaffats för ett tag sen.


        

H&M


 

Lindex





KappAhl

Grillördag!

Har gjort en natt av 2 och om en timme är jag på väg för att göra den andra. Inatt som var fanns det och göra må ni tro. Vi började 21 och satte ner rumpan första gången 02.20 så natten gick rätt fort.


Jag har ju sovit bort halva dan idag så det har inte blivit så mycket än att duchsa och grilla. Nu sitter jag nertryckt i soffan och har ångest för att bege mig till jobbet.




Slog till på färskpoatis till grillningen idag.
Gott gott!!


Fredag

Jaha, dagarna rullar på i sin vanliga takt.

Idag så har jag och Mamma varit på urnsättningsgudstjänst för Pappa, det var jättefint och dom sjöng så fint. Sen var vi till lunden med en bukett rosor till Pappa. Och han dansar och spelar kort om varannat tror jag. Men här om natten så var han till mig, då drömde jag om honom för första gången sen han gick bort. Jag ska berätta om den fina drömmen en annan gång.


Annars så har det handlats lite mat och så står en hemmagjord pizza i ugnen för tillfället. Till det serveras egengjord pizzasallad och bea såklart.

En annan incident har också inträffat idag. Saker och ting kommer ju i omgångar av 3 i följd. Pannan lära lagas - vips några lappar fattigare, sedan bilen -ännu fattigare och idag en fönsteruta på huset - trodde vi skulle bli ruinerade =) Men det var inte så farligt.
Det var så att Peter skulle öppna fönstret i vardagsrummet och skulle trycka på det lite på karmen eftersom det är vääääldigt gamla och slitna fönster, men poff sa det och typ halva fönstret låg i soffan och andra halvan på altanen. Tur att Arvid var i andra delen av soffan.
Så det blev en tripp till Selins glas för hans del för att få nya rutor.


Har även varit på utvecklingssamtal på dagis. Och jag är så nöjd och stolt över min lilla kille.
Och han testar då sina föräldrar till max iaf, för han är inte alls som på dagis hemma. Han protesterar aldrig mot nånting där, och här hemma är det precis tvärtom.

Nu slut surrat och dags för pizza.
Ska försöka hinna vila lite innan det är dags för nattjobb.

Panik & Ångest

Jag får sån jäkla panik känsla och ångest när det slår mig att jag aldrig mer får träffa Pappa. Det är inte så att jag tänker på det 24 timmar om dygnet men det "ploppar" liksom upp i huvudet ibland och då känner jag ett sånt jäkla obehag.

Det har gått snart 4 månader, 4 månader?!?!
Det känns som om det var igår vi sågs fast ändå känns det som en evighet.

Jag saknar dig så otroligt mycket Pappa!


Snickerstårta

Detta recept har jag fått av Angelica. Detta är så jäkla gott, går fort att göra, sött så in i norden och väldigt mäktig =)

Botten

1dl Ljus Sirap
250g Jordnötssmör med krokant
6dl Corn Flakes

¤ Koka upp sirap och rör ner jodnötssmöret, men det får inte koka.
¤ Krossa flakesen och ha i dom.
¤ Tryck ut smeten i en kladdkakeform täckt med bakplåtspapper.


Smeten

450g Marabou Mjölkchoklad
1dl Grädde
1dl Mjölk

¤ Hacka chokladen och ha i den i en bunke
¤ Koka upp grädden och mjölken och häll sedan över chokladen
¤ Rör om och häll smeten över botten.
¤ Ställ i kylen och låt stelna



Potissallad

Receptet på potatissalladen har jag fått av min kusins fru Maria.
Den är supergod för jag tycker inte om potatisalladerna man köper på affären men den här är helt annorlunda.
Det finns inga mängder utan man får höfta själv =)

Detta behöver du
Kokt fast potatis
Gröna Äpplen (golden)
Smörgåsgurka
Purjolök
Creme Fraiche
Gräddfil
Mjonäs
Italiensk Salladskrydda
Salt

Sen är det bara att blanda ihop kladdet och krydda med salladskryddan, hacka purjon och smörgåsgurkan smått och ha i. Skär ner äpplen i småbitar och tillsätt sist potatisen, smaka av med lite salt.
Klart!


3:a

Ja våran Eric kom 3:a och det är vi mycket nöjd med, självklart vela vi att han skulle vinna men man kan inte få allt här i världen =) Och det var inte många poäng som skiljde. Nu hoppas vi att vi kan skicka ett minst lika bra bidrag nästa år.

Vi började med att mumsa lite mat, Kassler, Kalkon och hemgjord potatissallad.
Det verkade som om det gick hem iaf =D
Efterrätt bestod av snickerstårta, mumsigt!
Och så hade vi ju självklart ett fyllt snacksbord att mumsa ifrån.
Tack brudar för att ni kom.



Fina flickor



Och världens sötaste Lewi var med och förgyllde våran kväll =D

Förberedelser

Jag håller på med alla förberedelser inför kvällen. Bästa tjejerna kommer ut hit och vi ska äta god mat, förhoppningsvis iaf =) Och så har jag köpt en massa gott som vi ska svulla på =D

Så sätt på er stooora mjukisbrallor så magen kan svälla ni som kommer ;P

Vi ska ju självklart titta på ESC finalen och hejja fram Saade.
Fast det blir nog inte Sverige som vinner men man måste ju hejja ändå =D

Grönbete

Jag och Arvid styrde kosan mot Storvik/Hammarby till Toretorp för att titta när dom släppte ut kossorna på Grönbete. Jag fick höra talas om det här om dan att man kunde titta på det och så var det idag. Och det var faktist lite roligt, haha =D

Kossorna har ju stått inne hela vintern så dom blir ju helt vilda när dom får komma ut, dom hoppar och skuttar, romar, stångas och springer =D Synd att det var grymt mkt folk att det var lite svårt att se alltihopa. Men en del fick vi se iaf.

Gräsänka & Kalas

Jag och Arvid lyckades somna på soffan 18.30 ?! Och jag somna nog först ;P
Kl 20 slog jag upp mina ögon och blev lite smått irriterad på mig själv.
Så vi får se när jag somnar ikväll.


Annars så blir jag och Arvid ensamma ett par dar. Peter ska umgås med sin andra familj, flugspöna =D Han sticker upp till Sundsvall och fiskar Tors- Sön. Och jag och Arvid ska Mamma & son mys heeela helgen. Fast på lördagkväll får Arvid spendera lite tid med Mormor sin för då är det minsann ESC final och det får inte missas. Hoppas bara att Saade får vara med. Mina ljuvliga tjejer kommer ut för att spendera kvällen med mig och det blir lite mat och en massa onyttigheter som ska svälla i magen =D

I morgon fyller min närmaste vän hela 25 år. Det är Therese som fyller halvvägs till 50. Det ska självklart firas en sväng i morgon em, men den riktiga galejen blir den 4/6.
Och vilken present hon ska få, oj oj =D

Snart dags att titta på avsnitt 21 av OTH!

Kakmonster

Ja när jag ändå är inne på allt onyttigt fick ju även denna lilla receptbok följa med hem från Maxi


59:-

Dom hade även en massa andra receptböcker, tex 500 pajer, 500 italienska rätter, 500 matbröd osv osv.
Den salig blandning och en annan fastna ju direkt för denna chokladdröm som ses på bilden ;p

Testat nytt

Dessa kakor hitta på jag på Maxi för någon dag sen, dom kanske har funnits ett tag men jag inte sett dom. Men jag lära ta en provsmakning av dom och dom var supergoda, lite bleka i färgen, hade kanske kunnat fått mer gräddningsfärg, men massor av chokladbitar som gillas =D kostar ca 26:- för 8 kakor





Sen har ju GB Glass kommit med nya smaker på 0,5 liters glassarna.
Det var 3 för 25 på Maxi så det blev dubbel uppsättning av glass.
Dessa smaker fick följa med hem

paronsplitt_v18
Päronsplitt är den enda jag hunnit smaka, och det smkade inte direkt som Päronsplitt men den var mkt smak av Päron och var riktigt god.

lakritspuck  nogger
chokladkex  krokant

Dom andra soreterna kommer att intas mycket snart, kanske en sort redan ikväll ;P

04.45

Vad har jag gjort för illa som måste kliva upp i den tiden på min lediga dag?!?!

Arvid ger sig inte heller så det är bara att kliva upp på en gång. Och nu är han helt slut, och det förstår jag. Så han har bäddat ner sig med kudde och filt i soffan så vi får väl se om han slocknar en stund =D


Det blir väl en visit till Sandviken senare då Peter´s Mamma fyller år idag.
Grattis till dig Lena!

Natthelgen över

Då var denna natthelg över. Har inte haft lust till att blogga när man sovit så mkt.


Arvid har blivit förkyld över helgen, tråkigt men han är pigg ändå. vi har varit ute och njutit av solen, bla hos grannarna. Vi har handlat, ätit på donken och sedan stannat till hos fam Gruvman innan vi for hem. Arvid sover sen 1 timme tillbaka och jag har slagit ned arslet nu och mumsar i mig lite sallad. Åt bara en cheesburgare på donken så magen kurrade, och sallad är såååå gott när det är varmt ute.




I morgon är vi också lediga, får se vad som hittas på!

Grannen

Har varit hos grannen nu på fm. Ska snart traska över igen för att knäppa lite kort på hela familjen som gjort sig fina. Tesas syrra ska gifta sig idag och Tesa vill ha ett kort på Thomas i kostym, för det är något han verkligen inte tycker om att ha på sig =D


Vid 15 kommer Farmor & Örjan och hämtar gangstern våran också. Har packat och donat åt honom så han kan vara ute i alla väder. Leksaker och några filmer är också med såklart.

Sen är det bara för mig att krypa ner under täcket för att få några timmars sömn innan jobbet kallar. Tror det får pizza till middag idag.

Krångel

Orkar knappt blogga när det bara strular med publiceringen. Det syns bara ibland när jag gjort ett nytt inlägg.


Har haft en kanondag iaf, fikat gott hos Ingela, senlunchat på Viking med Johansson, Sandra och Danne. Handlat lite besökt Mamma och kommit hem igen. Peter och Arvid har gått och lagt sig men det låter inte som om Arvid vill sova precis.

Kikade på senaste OTH avsnittet igår också, och man blir lika kär varje gång =P


Är aptrött om kvällarna så det blir att packa åt Arvid och sedan soffläge.

Ledig Torsdag

Trött, tröttare och så jag. I förrgår somna jag när jag natta Arvid och sov runt till morgonen, vaknade lika trött ändå. Sitter nu också och gäspar för fullt. Jag skyller på vädret, kroppen tror ju att det är dags för hösdepp i denna kyla.

Idag är jag och Arvid lediga från jobb och dagis. Vi ska ta och hälsa på Ingela som opererat sig på fm med Tesa & Elias. Ska ta och införskaffa en blomma innan bara.
På em är det väl städning som står på schemat.
Mindre roligt men ett måste.

I helgen har jag 3 nätter att jobba, fruktansvärt tråkigt när det ska bli fint väder men men det är bara att bita ihop. 
Arvid hämtas i morgon em också av sin Farmor & Örjan som ska ta med honom till husvagnen i Älvkarleby. Där ska han sova hela helgen och leka och busa med dom.

Trött

Har knappt vågat ätit idag när jag är så ren i munnen =) Jag har en fruktansvärt snäll och trevlig Tandhygenist. Så hon har "rensat" och grejat och satt dit min tråd så nu håller vi tummarna för att den sitter ett tag.

Efter det besökt tog jag en snabbvända på stan och fick med mig en tuttkasse ifrån Donna.
Har jobbat em sen och kom hem för en halvtimme sen, väckte Peter sa puss och hej ungefär och så drog han iväg =)

Sitter och tittar på BB nu men jag vette tusan om jag orkar sitta uppe och titta på hela.
I morgon är det jobb till 16 som gäller.


Är trött i min rygg också....

Söndag Efertmiddag

Och jag har nyss vaknat, sov lite väl länge idag men det var alldels tyst och lungt i huset så jag segade mig kvar. Har nu gjort mina 2 nätter för denna helg, och ikväll går Peter på sin nattvecka.

Det blir inte många knop idag.
Pratatade nyss med Peter och han och Arvid har varit till Älgparken i Mo utanför Ockelbo och tittat på älgar och fikat och haft en kanondag. Arvid fick till och med följa med in till 2 älgar när dom skulle matas. Tjuren var väääldigt skygg och man lära vara helt tyst, Peter stod laddad med kameran men precis när dom börjar närma sig älgen rycker Arvid till och skrämmer älgen så han springer iväg =D

I morgon ska jag jobba igen, kväll denna gång. Men jag ska till tandläkaren på fm också, det ser jag inte fram emot men jag måste också då min förbannade tråd bakom framtänderna som lossnat, det var inte ens 3 månader sen sist så jag tänker inte ens betala för den lossnade i sömnen och då sitter den dåligt.


Nu ska jag äta lite mat som är kvar från gårdagen, Mamma kom ut och jag bjöd henne på denna rätt som hon gillade starkt.

Valfritt innehåll
RSS 2.0