Torsdagkväll

Jobbveckan startade igår igen och slutar på söndag kl 21.

Hämtade dom små liven efter jag slutat och Hjalmar hade hostat väldigt mycket och snoret hade runnit i ett. Och nu på kvällen här har han kännts lite småvarm och varit rätt missnöjd och hängig. Så han får bli hemma i morgon. Peter får gå hem lite tidigare och jag börja lite senare så slipper någon vabba en hel dag.

Här på kvällen har vi satt ihop Arvids skrivbord/hylla. Arvid var så duktig och hjälpte till :) och jag satt mest på sängen och inser att jag mår illa och det sitter i än. Jag hoppas innerligt att det släpper.

Dags för Sofias Änglar.

Ledig helg!

Igår blev vi bjuden på lunch av Mamma. Och sen fick Hjalmar stanna hos henne medans jag och Arvid åkte en vända till Valbo. Jackan jag hade beställt åt Arvid var för stor så jag tyckte det var lika bra och prova en mindre strl. Så jag köpte den och skickade tillbaka den andra. Och så fick det bli en mössa, som han valde själv och ett par skor. Vi handlade även present åt Carro från mig och Lizette. Och så var det ju festivalbo igår så Arvid skulle ju åka tåg också :)

Jag provade en jacka som jag blev kär i också så jag funderar på om jag ska unna mig den :)

Kvällen spenderas hemma hos Carro och hennes barn och Lizette. Vi åt gott, kolla Mello och surra och surra till efter 12 :)

Idag ska vi hem till Linda med barn efter lunch, trevligt!

God natt!

Idag var det min tur att hämta grabbarna på dagis. Och när jag kommer in på Arvids avdelning så sitter han vid ett bord och grejar så jag får ögonkontakt med honom och han blir superglad och han kommer springandes rätt i famnen på mig. Och sen så ser jag det där rödfräsiga håret som står åt alla håll på en liten Hjallebus som sitter på en stor stol och plockar med sånna där pluttar man trycker på ett vitt bräde med hål, och han blir ju också så himla glad när jag kom. Så han var och hälsa på storebror på stora avdelningen =D
Igår när jag lämnade Hjalmar grinade han som en tok, åh det är så hjärtskärande. Men det är bara hålla min(tårarna rann så fort jag kom utanför dörren) jag vet ju att det får över men det är jobbigt ändå.

Första jobbveckan är avklarad och det känns skönt. Gårdagen var inte den roligaste, tråkiga saker som händer, stressigt, hann inte sitta i 5 min ens så matlådan fick jag trycka i mig hemma kl 22 efter att fått jobba över 30 min. Men det är sånt som händer ibland. Dagen idag har varit bra rörig också så det känns skönt med 4 dagars ledighet nu.
Kvällen har spenderat hemma med hemmagjorda hamburgare och gladiatorerna. Arvid höll sig vaken tills det var slut för en gångs skull idag :) men sen stupa han i säng så fort det var slut.

I morgon ska vi till Farmorn och äta lunch. Och jag skulle behöva göra ett besök på IKEA, men tror jag behöver Peter till bärhjälp och hans favoritsyssla är ju inte att gå i affärer precis...

Nu kastar jag in handduken. God natt!

Tankeställare!

Idag har vi haft utb i Sandviken, eller föreläsning. Grymt bra och otroligt roligt var det. Tårarna kom för vi skratta så hemskt. Och man fick en och annan tankeställare. Och så fick vi långlunch ( vi har bara 30min annars)som vi avnjöt på Living Room.

Passade sedan på att handla innan jag åkte hem till familjen.

Har nyss badat Hjalle och håller på nattar han nu. Sen blir det soffläge och titta på Sveriges Mästerkock.

Det var min dag det.

I morgon jobbar jag första kvällen sen har jag fredag fm innan jag får långledigt.

Avklarat!

Då har man sparkat av första dagen, och det gick galant. Men jag är sjukt trött i kroppen och knoppen. För det första är man inte van och kliva upp och sätta igång på en gång. Och sen rör jag ju kroppen på ett helt annat sätt på jobbet, det känns i ryggen. Och sen är man inte van och jobba i ett en hel dag. Så det blir tidigt i säng ikväll.

Och för barnen hade det också gått bra, hade gärna velat haft lite mer information om dagen men det var Peter som hämta, ....behöver jag förklara?! :) karlar ;D


Ekorrhjul

Just nu sitter jag inne på toa, inte för att göra det man brukar utan för att komma undan lite för mig själv så låtsas jag som det. Det är bla detta som jag tycker ska bli skönt med att jobba, att slippa ha två barn hängande och bråkandes om min uppmärksamhet heeela tiden.

Jag älskar mina barn och vill vara med dom men ibland "kväver" dom mig, det blir för intensivt. Dom är fruktansvärt Mammiga båda två så ett break från detta ekorrhjul behövs verkligen.

Som nu står Hjalmar och grinar och bankar på dörren fast Peter är i vardagsrummet. Och Arvid var nyss utanför med en kniv och ska låsa upp låset, det gör han ofta när jag väl sitter där på toa och gör det jag ska. Inte ens min 4åring låter mig gå på toa i fred?!

Så jag tror det är nyttigt för oss alla att sakna varandra lite och att barnen släpper mig lite och tyr sig till Peter mer. För jag jobbar ju både kvällar och helger så dom kommer inte ha så mycket val.

Men om någon månad kommer jag garanterat längta tillbaka till denna ledighet men just nu känns det skönt och få komma hemifrån lite mer. Jag har ju varit dålig på att ta egentid sen Hjalmar kom, jag har oftast haft någon av barnen med när jag gjort något fast alla och Peter sagt att jag ska göra något själv.

Jag älskar som sagt mina barn mer än något annat och dom är det bästa jag har men jag lär komma ifrån detta ekorrhjul nu känner jag. Och när jag jobbat nu mån- fre och är ledig lör,sön,mån och tis så kommer jag längta till dom dagarna och få vara hemma med dom 24 timmar.




Sista

Sista föräldrarlediga dagen idag. I morgon börjar allvaret, åhhh det värker i magknuten när jag tänker på det. Men bara jag kommer dit kommer det rulla på. Men lite ringrostig är man ju efter 1,5 år. :) men det löser sig nog.

Får se vad vi hittar på idag. Det blir iaf kalas på em då Elina fyller 11år idag.

Fredag!

Idag har jag och barnen varit på Öppna. Var ett tag sedan sist. Efteråt lunchade vi med Sara & Samori(som Sara nyss messa och berätta att han kräkts 3ggr) åhhh andra barnet jag träffar denna vecka som åker på magsjuka samma dag. Jag vill inte, vill inte, vill inte åka på den skiten. Ska proppa i mig vitpepparkorn så fort Hjalmar somnat.

Vi passade på och småhandla lite innan vi åkte hemåt. Tänkte köpa mig en tulpanbukett men Arvid tyckte vi skulle köpa den till Farmorn istället för då skulle hon bli superglad. Så det var bara lyda order så vi brumma förbi henne med dom innan vi for hem.

Nu tror jag lilleman somnat, han är hopplös om kvällarna. Tar nästan 1 timme. Och han sover 1-1,5 timme på dagen bara. Får se om det blir annorlunda nu när han lär väckas strax före 6 och vara på dagis hela dagarna.

Nu ska jag ner och titta på Gladiatorerna med Arvid och Peter. Veckans höjdpunkt för Arvid, och lite godis till det :) men han brukar inte orka hålla sig vaken mer än 20 min sen slocknar han eller säger att han vill gå och sova.

Alla hjärtans dag!

Ja här hemma firar vi inte direkt denna dag. Och Peter är ju inte romantisk för 5 öre så blommor och sådant kommer han aldrig med. Så jag har pikat han för det här i veckan och senast igår sa jag att kommer du inte med blommor i morgon får du sova i källan, haha! Så idag efter jobbet kom han med tre rosor och la denna kommentar " det var väl lika bra för husfridens skull" =D haha
Det är kärlek det. Jag blev självklart glad för dom. Tar även gärna emot blommor alla andra dagar på året också =D

Håller på lägger pissnisse nu sen ska jag åka in till Elin för ett besök i nya lyan och har fjäskat till mig hårfärgning av henne.

Hjalmar blev klar med inskolningen idag också, hade gått jättebra allting. Så i morgon är vi lediga sen börjar allvaret på måndag.

Chorizo & spenat låda.

 
Roffade åt mig detta recept här hemma på Ica idag.
 
Det står inte för hur många personer det var till men det räcker väl till 5-6 personer. Jag hade en oval ugnsform + en rund liten mindre ugnsform. Och efter att vi ätit och gjort matlåda åt Peter är det 1 1/2 portion kvar i stora formen och hela den lilla.
 
 
Du behöver 
 
250g Hackad spenat , fryst
4 stora Champinjoner
4-5 Chorizo
1 Gul lök
400g Valfri pasta ( Jag använde gnocchi )
3 dl Grädde ( Jag använde häften matlagningsgrädde 7% och hälften Arvids laktosmjölk 3%)
250g Riven Ost ( Jag använde bara 150g)
Smör
Salt & Peppar
 
Så här gör du
 
Sätt ugnen på 200-220g
Koka pastan.
Skiva champinjoner och chorizon. Hacka löken.
Fräs det i en stekpanna medan spenaten tinar (jag tinade den en stund i micron)
När det fått färg tillsätter du spenaten. Salta och peppra efter smak. 
Ha i grädden och smaka av. Tillsätt lite av osten ca 50g i såsen och låt koka nån minut.
Ha i pastan i en ugnsform och ha över chorizoblandningen och strö över resten av osten och gratinera i ca 15-20 min eller tills den fått fin färg.
 
 
 

Irriterad!!!!!!

Här i veckan fick jag hem en t-shirt från La Redoute till Hjalmar som kosta typ 30kr eller nått. Den tog jag bara för att komma upp över 200:- när jag beställde Converseskorna som kosta 180:- Jag betalade med kort då när jag beställde. Jag fick en orderbekräftelse på vad som
beställts men på följesedeln jag fick med tröjan var skorna slutsålda. Värdelöst jävla skit är vad jag tycker det är. Så 84:- fick jag betala för en t-shirt med frakten och skorna blev jag utan.

Nu är det inte pengarna det sitter i utan att jag skulle inte fått en orderbekräftelse på skorna när dom var slutsålda.

Feberfri och Penicillin

Arvid har varit feberfri idag och Hjalmar har fått penicillin mot öroninflammation. Hejja barnen, nu hoppas jag att det vänder och febern är som bortblåst i helgen och vi kan börja med inskolning nästa vecka. Förhoppningsvis har Arvid släpat hem tillräckligt med dagisbaciller att Hjalmar slipper bli sjuk igen.


Jag älskar kvällarna när medicinintag/bad/tandborstning/toalettbesök och läggning går som en dans. Det känns i hela kroppen att man är gladare och piggare utan en massa tjafs. Om saker som man måste göra varje kväll.

Inatt hoppas jag att Hjalmar vill sova bättre. Natten till idag var vi vaken mellan 3-5 och svalkade oss på soffan. Det kokade om Hjalmar och han var så himla ledsen och riktigt hängig. Efter Alvedonen verkat somnade vi strax efter 5 igen på soffan. Halv 8 vaknade han igen när jag var på toa och grina hysteriskt. Han följer mig vart jag än går. Spelar ingen roll om han sitter i famnen på Peter och jag går på toa så kommer han grinandes och bankar på dörren.



Min lilla sjukling inatt

Städsöndag!

Vi har bäddat rent i sängar, städat, tvättat, badat ungar, kokat nappar, bytt ut tandborstarna osv idag.

Sjukstugan fortsätter dock.

Det låter konstigt men jag nästan hoppas att barnen har hög feber i morgon och klagar på öronvärk eller nått så kanske vi kan få penicillin åtminstone. Förra veckan fick jag ingen hostmedicin åt Hjalmar för Bisolvon är lika bra som Molipect?!?! Varför är inte den receptfri då då?

Men nu är jag less på denna jäkla hosta och rasslet i bröstet och småfeber som kommer och går var och varannan dag, så i morgon blir det nog ett samtal med "stå på dig" rösten och kräva en annan hostmedicin.

Ligger i sängen nu och vill bara hosta åt honom för jag hör hur det rosslar/skorvlar i bröstet på honom.

Sista veckan som föräldraledig börjar i morgon, sen nästa vecka är det dags för inskolning och veckan där på är jag tillbaka på jobbet. Galet! Hoppas nu bara vi är friska och krya till dess.

God natt med er!

Inget nytt!

Lär ta och städa ur detta hem på baciller för det går bara runt runt. Båda småkillarna hade feber nu på kvällen, Arvid har knappt någon röst och hostar och är hängig. Hjalmar snorar och hostar och är gnällig som tusan. Och Peter hostar lungorna ur sig. Men efter en vecka med sjuka barn och en sjuk karl har inte orken funnits till att storstäda precis. Klonad skulle man vart. Skönt att Peter är lite piggare iaf. Mamma min har varit guld värd och hjälpt mig med både det ena och det andra.

Usräkta allt tjat om sjukstugan men det är ju bara det som "händer" här hemma :)


Valfritt innehåll
RSS 2.0