Stranden

Idag har vi varit på standen halva dan. Fikat,badat, solat och fikat lite till =) Har självklart blivit lite röd också men inte lika illa som det brukar =) Sen på em har vi varit hemma, Arvid har badat i sin pool, Peter har snickrat och jag har städat sovrummet, och bytt sängkläder och kopplat in ACn.

I morgon blir vi hemma på fm och mot em skjutsar vi in Peter till Mika och Arvid får vara hos Mormor & Morfar medans jag ska ut till Stensätra och Cickis Pappa för månadsmiddag med tjejerna.

Jag måste skärpa mig med fotograferingen. Inte ett kort blev taget idag. Men ska försöka komma ihåg det i morgon om inte Peter snor med sig kameran till Ljungdalen.

Nu ska jag lägga mig nyduschad och njuta i den renbäddade sängen, kan vara bland dom skönaste saker som finns att göra.

Varmt och skönt!

Idag på fm trodde jag inte att det skulle bli så varmt idag men fel hade jag. Vi uträttade iaf våra ärenden i Sandviken och sen väl hemma igen tyckte vi att det skulle bli lite för sent för att åka och bada.

Har spenderat ett par timmar hos grannarna idag igen, var väldigt nära på ett dopp i poolen men bangade ur. Peter & Tomas och plaskade med ungarna dom. Arvid tyckte också att det var för kallt i stora poolen och bada i Elias miniminipool istället.

Men i morgon blir de tammetusan stranden iaf.
Ska ta och handla lite så vi kan fylla kylväskan med gosaker =)

Jag blir gräsänklingen Onsdagkväll till söndag också, som tur är har jag ju Arvid hemma iaf. Peter drar uppåt i landet till Mikas stuga för att fiska.

Härliga sol!

Börjar först att berätta att vi hade det kanon på midsommarafton god mat, dryck och sällskap =) Lär ta och lägga upp några kort från dom fåtal som blev knäppta.

Idag har vi varit ute hela dagen i detta underbar väder.
Har tvättat 5 maskiner och hängt ut och det doftar ljuvlig när det fått hängt ute. Arvid har badat i sin pool, han hann även bajsa i den också såklart =)
Mamma & Pappa har värit här hela eftermiddagen och dom bjöd på grillat, tack för det!!
Och så har jag och Peter snickrat ihop en hylla som alla pärmar och strunt ska stå i datarummet. Den är inte riktigt färdig men ska försöka mig på att göra det sista nu när Arvid somnat, om jag kan. Sen ska den självklart få lite färg på sig också. Visar resultat sen.
Peter har stuckit iväg och fiskat och jag och Arvid har varit över till grannarna för lek och babbel.

Om ni tror jag är tokig och sitter inne och bloggar så gör jag inte det, jag sitter ute på altanen och njuter såklart =)

Midsommar

Äntligen semester!! Ska njuta av 6½ veckors ledighet nu.

Håller på och ska packa in oss i bilen och åka iväg nu snart.

Trevlig Midsommar på er!

Stockholmsresa.

Idag ringde bästa Ingela och berätta att det blir en Stockholms resa i år igen =) Vi sa förra året att det skulle bli en traditon att åka sista helgen i Augusti varje år. Den här gången ska vi gå på Globen på Lördagen för Kommunal har nå evangemang där med artister osv för hela 100kr. Och så bor vi ju gratis. Så självklart kommer jag att följa med om inget annat oförsägbart inträffar.

Men det är ett tag kvar dit, fast ändå kommer det gå fort för jag är ledig ändå till den 11/8 först =)

Men först och främst ska jag jobba 5 timmar i morgon fm innan jag får min efterlängtade semester. Och sen åker vi till Grycksbo så fort som möjligt där vi ska fira Midsommar med familjen Boman/Ljungberg. Vi kommer sova över där så det är en del som ska packas med. Ska ta tag i det nu och sen duscha innan sängen kallar.

3 skift kvar

Ja jag vet att jag tjatar men det struntar jag i för jag tycker det ska bli sååå skönt att gå på semester.

Har för tillfället maten på spisen och ska lämna Arvid på dagis alldels strax.

Sen börjar jag kl 13 idag igen.


Ny design

Har ändrat utseende nu. Jag fattar ju noll vad det gäller att fixa och trixa med designen på bloggen. Så jag har helt enkelt tagit/lånat en desing från www.Designandmakeup.se snabbt, smidigt och enkelt så =)
Skulle vilja lära mig och göra egen men det tar vi ett annt århundrade.

Igår tog jag tag i detta lotriga hem och städade av, är väl fint ½ dag till sen så. =)
Har lämnat Arvid på dagis och ätit lite mat. Men nu är det dags att bege sig till jobbet.

4 skift kvar sen så =)

Presentkort

Har varit in till Sandviken en vända idag och träffat Carolin & Thelma och Anna & Alivn. Det blev lite strosa på stan och lunch på Jensas. Och ett besök på Ica Maxi blev det.

Inne på Trivsamt sprang jag på svärmor Lena. Och hon tokig och snäll som hon här så ger hon mig henns  presentkort på 1250kr på Trivsamt. Jag blev helt chockad, det föll nästan en och annan tår. Jag tackar och bockar. Köpte faktist ingenting denna gång men det ska nog inte bli så svårt och bränna det =D

När vi kom hem så var vi ute och lekte i det härliga vädret. Jag och Arvid tog även en cykeltur medans Peter klippte gräset. Har varit inne en stund nu och till kvällen blir det Tacos.

Victoria & Daniel

Jag vet inte hur många tårar jag fällt idag men jag har grinat ett x antal gånger =)

Det är helt otroligt vad fint allt och alla är klänningen, brudbuketten, båten, hästarna, vagnen, gästerna osv osv osv.
Och vilka tal.
Kungen är ju hur skön som helst. Otroligt fint tal och när han talade till Silvia och gav henne rosen. Så fint så. Tårarna rann så klart.
Och Olles tal var också bra och lite roligt.

Men bäst var Daniels tal, herregud vad jag grina. Tänk om Peter skulle tala så till mig på vårt bröllop hade jag förstört makeupen på en gång för jag hade bölat så hemskt. Haha =)

Slänger inte in nån bild heller då alla har sett och kommer få se alla dessa vinklar och pussar på brudparet ett bra tag framöver.

Ett stort Grattis till Victoria & Daniel!

Nu ska jag försöka övertala Peter om att vi måste gifta oss nån gång iaf, annars vette tusan om jag lär ragga upp Prins Carl Philip... =P

Måste bara tillägga...

Vilken jäkla hylla Sarah Dawn Finer har.... hahah det är helt sjukt att hon inte tippar frammåt..haha

Glöm inte...

Tänkte bara tala om att Kronprinsessan Victoria ska gifta sig med Ockelbokillen Daniel Westling i morgon...... utifall nån skulle ha missat det....=D

Det är helt sjukt vilken uppståndelse. Men jag tycker det är roligt ja, jag kommer absolut titta på tvn så mycket som möjligt i morgon fast jag jobbar. Jag gillar kungligheter, eller kändisar över huvudtaget =)

Fast jag kan tycka att det är lite väl mkt när allt man kan göra, äta , ta på finns i " Den officiella Bröllopsserien"

Och man läser och grejar så mkt om allt så inatt drömmde jag att jag höll på leta för fullt efter den ljuslila sidenklänningen jag skulle ha när jag skulle vara tärna åt Victoria....!?! Knepiga drömmar man kan ha....haha


Jag sitter och kollar Aftonbladet och det är ju helt jäkla sjukt fina klänningar dom har prinsessorna.








Personalfest

Idag ringde Stefan från mitt förra jobb och fråga om jag vela vara med på deras personalfest i morgon. Och jag blev helt chockad. Jag tycker det var riktigt roligt att dom tänker på mig och vill ha mig med =) Kanske dom saknar mig som jag saknar dom?! =) Hur som hellst åker jag dit iaf, men i nyktert tillstånd för jag jobbar hela helgen. Kan hända att det blir en snabbvisit då Peter jobbar em, kan hända att det blir att ordna barnvakt också så jag kan stanna nån timme längre =) Den som lever får se.


Tack Gruvman för slingorna.
 

Ont

Jag har haft ont i huvudet till och från i nån vecka nu, ena dan håller jag på bli tokig medans den andra är det helt borta. Men jag tror det kommer ifrån ryggen och nacken, jag skulle behöva en stor fet hård massage. Peter är och små masserar och trycker ibland men han har inte tålamod för att massera så det hjälper en stund så kommer det tillbaka. Det är dom där jäkla muskelknutarna jag har som skulle behöva en rejäl omgång.

När jag jobbade på Kremlan var Angelica och Pernilla riktigt duktiga på att massera med jämna mellanrum, men nu har jag inte jobbat där på snart 2 år så det har inte blivit någon massage. Det är det här jobbet man har med alla dessa lyft osv som är ställer till det.
Jag har alltid haft en knuta vid högra skulkderbladet och den har aldrig lyckat försvunnit helt nån gång. Så den känner jag av allt för ofta, när jag vrider på mig och ibland när jag andas in så hugger det liksom till.

Jag har ju faktist en moster som är utbildad som jag skulle kunna föröska få mig lite massage av men innan man prickat in en tid och åka dit då...

Intressant inlägg va?! Usch vad tråkigt och läsa. Men jag har fått skrivit av mig i alla fall.

Tidig morgon

Är uppe med tuppen idag. Har varit ledig i 5 dagar nu och det är dags att komma tillbaka till verkligheten och återgå till jobbet. Har nu 9 skift kvar innan det är semester. Lite mer än 6 veckor blir jag hemma. Tack och bock vad skönt det ska bli. Jag hoppas bara att vädret rättar till sig till dess, att det kommer bli strålande sol och lagomt varmt heeeela semestern!!

Nu lär jag ta och borsta tänderna och kamma till mig lite innan min bilfärd ut på landet.

Tisdag

Det blev en lyckadkväll igår. Poppulärast var nog den knäckiga Rabarberpajen med vaniljvisp =P

Alla handla något, så jag har lite mer än 700 jag får handla loss för. Ska nog beställa en en ljusstake som är 2 änglar i form av ett hjärta. Får visa sen. Och så blir det väl lite ljus också om jag kan bestämma doft.

Cicki och Sandra stannade kvar längre och så kom Lizette efter jobbet också. Så vi satt och pladdra en hel del, jag och Cicki stod väl för det mesta tjabblet, barnaprat var väl det som surrades mest, och så jag lära få prata ur mig en hel del, det känns alltid lika skönt =) Så alla har som Cicki sa, skavsår i öronen =) Lizette var sist härifrån och kl var närmare 23.45 =) Tiden går fort när man har kul.

Är sugen på Bilbingo idag men Peter jobbar em och Mamma ska redan dit och Peters Mamma ska jobba inatt tror jag. Så vi blir väl bara hemma jag och Arvid.

7 år

Denna tjej är 7 år men har en röst som ja...jag vet inte vad =)


http://www.youtube.com/watch?v=PIQl6ygRqhw

Angelica´s 25 års fest i bilder.

Lördagkvällen spenderades ju som sagt i Grycksbo då Angelica hade 25 årsfest.

Det var faktist riktigt roligt, vi åt snittar, drack, åt snittar, dansa, drack osv osv. =) Synd bara att så många inte kan hålla sig från att åka på krogen. Men jag och mina brudar och några till stannade kvar iaf och vi dansade och drack.



Födelsedagsbarnet själv som är 167cm lång, kan slicka sig själv på näsan, gick BF på gymnasiet, tog studenten 04, bakade in i en lyktstolpe samma dag hon tagit körkort, bott i Grycksbo i 5 år, varit tillsammans med Jocke i snart 7 år och har 2 underbara barn, Elias & Eddie + att hon inte tycker om fisk =)

Det var en del vi fick veta på tipspromenaden =)




Tampongleken



Vinnare blev Lina


Partybrudarna!



Mina underbara vänner!



Kvällens värd/kärlekspar.

Studentbilder

Här kommer ett fåtal bilder från Rasmus student. Vädret var ju inte det roligaste precis. Vi var inte kvar i stadsparken allt för länge för Arvid frös så otroligt mkt och regenet som sagt gjorde ju sitt.
Vi åkte till Lassas för god mat och umgänge med släkt och vänner, och där låg kameran i väskan =D



Arvid var mest nyfiken på Traktorena och lastbilarna =)



Rasmus började att dricka kl 4?!?! på morgonen, och det syntes =)



Rabarberpaj & Ljusparty

Helgen är överstökad och det är nu måndag igen. Men jag är tack och lov ledig både idag och i morgon med.

Har hunnit tagit en snabbvisit till Sandviken för att besöka Ica Maxi, kylen och frysen gapade efter mat.
Väl hemma igen har jag hunnit och tvätta lite, lagat mat i form av stuvade makaroner och korv.
Grymt gott blev det =) Har även plockat lite och ska ta en vals med dammsugaren och så självklart göra Rabarberpaj till kvällen.

Ikväll blir det Ljusparty här hemma.

Ska bjuda på lite bilder från helgen sooon!

Angelica 25 År

Grattis Angelica på din 25 årsdag.







Regnig student

Stackars alla studenter som får ha sånt jäkla pissväder idag.

Vi började dagen med att ta en "drop in" tid åt Arvid på stan för han såg förjäklig ut i håret. Nu är det kort och han är såååå fin så.
 Efter det intog vi plats i Stadsparken för att invänta Rasmus och alla andra studenter.
Men så fort Rasmus kommit till oss och vi gett honom blommor osv så pös vi iväg mot Lassas för Arvid var både hungrig, trött och framförallt fryssen.
I Lassas vankades det Potatisgratäng och Kärlknöl samt sallad. Gott gott. Efterrätten bestod av Rabarberpaj och vaniljvisp och så hade Örjans mamma Inger bakat en sån jäkla god kaka.



Nu är vi hemma och det känns som att det blir en riktigt slappkväll i soffan med någon film och mys.




I morgon är det 25 årsfest för Angelica i Grycksbo som står på schemat.
Peter jobbar 12-timmars så Arvid ska få vara hos Mormor & Morfar.

Bjuder på nån bild en annan gång.

En hel del

Igår hans det med en hel del.

BVC först med Arvid, han vägde 11,5 kg och var 88cm lång, så han hade växt 10cm på ett halvår. Så lång och smal är han =)
Lunchade på Monroe´s hela familjen.
Slappade hos Mamma & Pappa medans Arvid sov middag.
Arvid och jag haka på Lena & Örjan till Valbo, Arvid fick 3 t-shirts/tröjor, ett par shorts och 1 keps. Tack o bock!
Middagsmat hos Mamma & Pappa
Lämna Arvid hos Lena & Örjan så han fick sova där.
Åkte på på Bilbingo med Mamma & Fia, vinst = 0kr

 =)

Idag har jag spenderat ett par timmar på jobbet, och nån timme hos Tesa.

Nu sover mitt bustroll och jag ska slänga mig på soffan i väntan på att gubben ska komma hem.

Daimkladdkaka

Daimkladdkaka

¤ 150g smör
¤ 200g mjölkchoklad
¤ 3 ägg
¤ 2dl socker
¤ 1½ dl vetemjöl

Garnering

¤ 100g blockchoklad
¤ 1 dl Daimkulor

Smält smöret och tillsätt 100g av mjölkchokladen, hacka resten av chokladen grovt.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ihop allt och häll smeten i en smord och bröad springform.
Grädda i ca 25 min i 175g. Låt den svalna en stund.
Smält blockchokladen i vattenbad och bred ut över kakan och strö över daimkulorna.
Låt chokladen stelna lite innan servering.


Måndag förmiddag

Har fått sov morgon idag, skönt skönt! Har väl inte just nå planer idag så vi får väl se vad som händer.

I morgon ska vi till BVC på morgonen iaf, Arvid ska på 1½ års kontroll. Sen på em ska Peter på möte. Och jag hade tänkt hälsa på Lewi men dom hade fullbokat så det får bli en annan dag.

Och på fredag är det studentfirande som gäller.

Lördag = Grycksbo!

Liten update.

Jag ska slänga ut receptet på kakan snart.

Har jobbart klart för idag nu, har haft delad tur. Mindre roligt men fick lite nytta gjort på rasten mellan, passade på att mangla och stryka  en del av våra sängkläder osv.

Är ledig måndag & tisdag nu. Och så jobbar jag bara onsdag och torsdag. Har tagit semester på fredag då Rasmus tar studenten. Och så har jag upptäckt att jag har ledig helg + att jag är ledig måndag och tisdag veckan efter. Så 5 dagars ledighet blir det. Sen är det väl inte många skift kvar innan semestern.
Jobbar sista dan på midsommar fm.

Sen vad resten av midsommarafton har att erbjuda är fortfarande oklart.

Har duschat nyss och tänker nu krypa ner i sängen. Peter har ledig vecka nu också så det blir 3 dagars ledighet tillsammans och hur ofta inträffar det?!? =)

God Natt!!

En kaka

Slängde ihop dena goda kaka igår.



Daimkladdkaka

Valfritt innehåll
RSS 2.0