Målning

Tog fingrana ur arslet igår och målade brickan, paradhyllan och en kruka jag hittat på loppisar för en tid sen. Ska väl ta och måla dom en till sväng ikväll tänkte jag. Har ju en klädkorg också som jag tror blir bäst om jag sprayar isället för målar. Men har inte spray hemma så det räcker.

Annars så har jag jobbat idag i vanlig ordning.

Ny Mobil & Digitalkamera

Det blev ju som sagt en vända till Valbo idag. Arvid somnade såklart på vägen till Maxi så då fick jag hoppa det. Så jag handlade faktist på Coop Forum istället nu närjag ändå var där inne + att jag tagit mig i kragen och skaffat mig ett Med Mera kort =)

Inhandlade även Mascara och denna här



Har dock inte kommit på vart den ska hänga ännu.


Sen var jag in på Telia och beställde en ny mobil, kommer inte ens ihåg vad den heter. Det är ingen flashig med touch och grejer eller. Allt är bättre än den jag har nu. Huvudsaken jag kan ringa, smsa, mmsa ta något kort och ha en ringsignal som inte är polyfonisk =P haha så här ser den ut iaf, tror att det var den iaf =P




Och så blev det en digitalkamera som är då bra mkt bättre en den kassa vi hade. Nån pentax med 12 megapix, optisk zoom och bildstabilisator så det duger för oss.

Matinhandling & Valbo

Ska väl ta och göra mig och Arvid redo för att åka in till Maxi och handla lite mat och grejer.
Sen blir det väl en vända till Valbo också, ska gå till Telia och prata lite.
För jag har ju sagt upp mitt abonemang och har för tillfället kontantkort, och det måste ju vara 100 år sen jag hade det, och det är då inge roligt och ha heller.
Sen skulle jag gärna ta en ny telefon, jag har ju en från Ica Maxi för 199:- inte ens mms kan man ta emot på den =)
Men det fick bli en sådan när jag badade med min förra mobil i sommras =D

Sen så ska jag höra om dom har nå bra erbjudande för hemmatelefon och bredband och så för nu betalar vi så mkt avgifter hit och dit men ringer för kanske 200 spänn i kvartalet eller nått.

Sen när Peter slutat skulle han komma efter för vi ska väl kolla efter en digitalkamera också. Det får bli nån billig bara, allt är bättre än den vi hade med 6 megapixlar, tattarmärke som knäppte efter 5 min osv. Helst skulle man ju vela ha en mer rejäl kamera men just nu får det bli en digital.

Shoppingsugen

Lönen har ju ramlat in på kontot också och shoppingbegäret är som värst. Det bara kliar i mina fingrar, jag vill bara handla, handla handla och handla =)
Peter säger att jag måste vara sjuk, han tycker jag handlar alldeles för mycket =)

Men det är en massa saker som behövs, enligt mig =P

¤ Parfym
¤ Mascara
¤ Sängkläder
¤ Blommor
¤ Krukor
¤ Gardiner/Tyg
¤ Fixa naglarna
¤ Ny kamera

osv

Sen lär det sparas för man vill väl göra nått på semestern, köpa trädgårdsmöbler, nya sommardäck till ena bilen ( som måste vara det trökigaste att lägga pengar på)
osv


Man skulle helt enkel ha varit den som prickade in drömmvinsten igår på ca 215 miljoner. Det är helt sjukt mycket pengar.
Jag skulle då nöja mig om jag så vann hälften av det, eller till och med fjärdedel =D

Ellosbeställning

Har beställt 3st bordslampor ifrån Ellos som jag tänkte ha i vardagsrummet. Vet inte riktigt om jag gillar skärmen men den kan man ju byta ut. Foten var fin och dom var så billiga, 199kr styck. Sen så hade jag 40% rabatt på 2 valfria varor så det blev ännu billigare =) Sen slank det med några plagg också =P

Har lämnat Arvid på dagis till 11.15 och han vaknade väl vid 5 i morse så han somnade ju så klart på vägen till dagis, som ligger 1km bort och det tar typ 2 min att åka dit =) Så han fick sova vidare i vagen så skulle ha få mat lite senare.

Har nyss tryckt i mig en tallrik med Fetaostfylld köttfärslimpa, potatis och gräddsås.
Så nu är jag mätt i magen.
Ska väl svira om och bege mig till jobbet om en stund. Slutar 21 ikväll och i morgon kl 7 är man där igen.

Frukostdax!

Arvid slog upp sina blå före 7 i morse, men vi låg och drog oss en stund. Eller jag drog mig och Arvid prata, hoppa, skre, fejkgrina, kastade ut allt ur sängen osv =)

Nu sitter vi i soffan och kollar på Bompa. Rorri är det nu för tillfället. Han Johan på Bompa, tror han heter så iaf =) Han lär ju har jobbat där i hundra år han?!?! Visst var väl han där när jag va liten?! På tisda, på torsda, på tisda, på torsda osv =)

Nu ska jag och min gounge äta lite frukost. Sen ska Arvid få åka till sitt favoritställe, dagis =)
Och jag ska jobba 14-21.

Tand på g

Har lyckats titta i snorolles mun nu och såg att han hat ett berg med en snötopp på en sidan i munnen.
Det ser ju inte direkt skönt ut, Stackarn =(

Som bortblåst

Jag hade ju skrivit ner recepten på tårtorna här på bloggen men dom har försvunnit av nån konstig anledning. Så jag får ta tag i och skriva om lite senare.

Arvid sover nu, la han lite tidigare idag då han tyckte det var morgon kl 5 i morse. Ska ta och slänga ihop lite mat om ta en dusch sen efter vi ätit drar vi in till Sandviken. Linnéa fyller hela 3 år.


Morgonens Arvid.
Peter satte på han sin flufiskeväst =)


Bilder Peter 25År

Slänger in lite bilder från en lyckad 25 års dag för karln min.



Dom här fina kom med blombud och var från våra kära Grycksbovänner
Angelica, Jocke, Elias & Eddie.





Snyggingen =)

  



  

   

 

 




  

Smörgårstårtorna

Slänger in ett par bilder på tårtorna.
Det trökiga är ju att man ser i huvudet hur dom ska se ut men sen blir det aldrig som man tänkt sig =)












Och så paketen och blommorna från Arvid & Mig



Grattis Älskling!!




Grattis Peter på din 25 Årsdag!!

Skitväder

Vilket jävla skitväder det är. Fy tusan vad jag är trött på snö. Vad har man gjort för ont för att förtjäna det här?!?! Peter brukar fira sin födelsedag men bar backe ibland. Men så blir det inte i år eller.

Jag ska dra på Arvid lite kläder och släpa ut honom och upp till affären strax. Lär handla det sista och så tänkte jag köpa lite blommor åt karln min, fast det är nog jag som njuter av fina blommor mest =P

Fixat och trixat.

Har jobbat fm idag.
 Arvid fick vara hos Mormor idag så vi slapp vara hemma från jobbet igen. Han verkar då inte ha någon infektion i ögonen men jäklarns vad förkyld han är stackarn. Och han hostar och hostar.
 Och när jag ringde till dagiset i morse var det många som var hemma och förkylda.
Tycker inte att Arvid har varit något annat en sjuk sen han började på dagis.
 Är ledig i morgon och på onsdag iaf så får vi hålla tummarna att han är bättre på torsdag.

Har gjort i ordning smörgåstårtorna till i morgon. Är bara garneringen kvar i morgon.
 Sen så var vi städat och plockat undan och så.
 Nu ska jag väl ta och hänga lite tvätt och ta en dusch innan sängen väntar.

I morgon fyller ju Peter halvägs till 50 som sagt. Han jobbar och grejar först sen mot eftermiddagen/kvällen kommer det väl lite främmande. Så det blir väl inte mkt annat i morgon än att förbereda det sista och leka med Arvid.

Arvid sjuk igen eller tänder?!?!

Det blev en lång dag i Valbo idag. Åkte dit till 11 och kl 17 var vi hemma igen =)

Först strosade vi på Ikea, det belv en dörrmata och en liten pall åt Arvid. Vi käkade även lunch där. Kotlettrad såklart. Sen var vi in på köpis. Köpte 2 presenter till Peter från Arvid, en pressenning(stavas det så?!) sen passade jag på att handla grejerna till Smörgåstårtorna och Cheescakesen.


Har slängt i ordning cheescakesen här nyss, Daimscheescake. Dom såg grymma ut =)


Igår började Arvid snora en del, och dregglet bara hänger i mungiporna på han. Och idag har han snorat ännu mer och han har varit irriterad i ena ögat, och när jag såg det slog det mig att jag läst på dagis att Ögoninfektion gick för tillfället där. Så det kanske han vara nå sånt han åkt på, men ska avakta till i morgon och se hur ögat ser ut. Sen så tycker jag att han ser så svälld/spänd ut i munnen nertill på han inåt så det kanske är tänder på g också, vad vet jag =) Han har ju bara fått 8st hitills så det är väl dax att nya kommer ploppa upp.

I morgon har jag förmiddag. Sen hem och göra lägga ihop tårtorna.

Kollar på Ballar av stål nu som jag annars aldrig tittar på men Örjan som Peter´s Mamma är gift med, hans dotter är med och har blivit "blåst" =)

IKEA

Arvid vela inte sova nå länge idag så vi har varit vaken sen strax före 7. Peter sover som en stock, han kom hem vid halv 4 inatt/morse.

Idag ska jag och Arvid följa med Carolin & Thelma till Ikea. Jag ska väl inte ha något speciellt, utan följer mest med som sällskap =)

Sen behöver jag handla lite till smörgåstårtorna jag ska göra tills på Tisdag. Sen har jag inte orkat bakat och grejat så jag tror det får bli cheescake till kaffet. Ska införskaffa en present från Arvid också.

Nu blire Bollibompa med Arvid.

Lördagsmys

Var på väg in till Mamma & Pappa tidigare idag men det blidde inget. Vi blev hemma istället. Arvid fick sova ute i det fina vädret.
Men sen på em blev vi uttråkade allihopa och åkte till Mamma & Pappa ändå =) Vi köpte med oss lite fikabröd och trängde oss på.

Nu är vi hemma och inväntar Tacogratängen som står i ugnen. Arvid sover sen en stund sen.

Peter ska hämta sin bror Fredrik och hans tjej Sabina på Arlanda kl 23.45 som kommer från Gran Canaria.

I morgon finns det inga planer, Peter jobbar från kl 17.

Nu är maten klar!

Criminal Minds

Har jobbat, hämtat Arvid på dagis, plockat och donat, lagat mat, satt ihop handuksstegen, duschat osv =)
Har haft lite energi i kroppen idag iaf.
Och i helgen hoppas jag att jag kommer vara ännu mer kreativ och få lite saker gjorda. Jag har en hel del grejer som behöver målas, 2 nya grejer inhandlade jag idag på en loppis vid affärn i världens ände när jag hade rast.

I morgon har jag eftermiddag.
Tråkigt men sant.
Men jag har lite ärenden att uträtta på fm.
Sen ska Therese ha Arvid en stund också på em när jag lär åka till jobbet och Peter inte slutat riktigt än.

Nu ska jag skriva shoppinglista, synd bara att det är mat och andra nödvändigheter som ska handlas och inte en massa annat roligt.

Och så blir det ju Criminal Minds såklart!

Seg

Jobbade kväll igår och förmiddag idag så då har det inte blivit något skrivet här.

Jag är bara seg idag tycker jag. Stressigt som tusan på jobbet igår kväll, slängde i mig lite mat på 10 min kl 18 annars var det i ett kör från kl 13-21. Sen när man jobbar fm så kommer man hem sent och då är det bara börja med maten, badning och kvällsbestyren med Arvid.

Idag har han inte varit rolig då han sov 1 timme mellan 9-10 på fm på dagis idag. Sen försökte dom få han och sova en till sväng på em men det gick inte?!?! Men en timme på fm för en 16 månaders och inte sova nå mer förns efter kl 19 är omöjligt, iaf om man heter Arvid Fagerlund. Så det blev lite tidigare ikväll.

Jag har så mycket saker jag borde ta tag i men var är energin, orken, lusten och viljan?! 
Jag skulle behöva en " Att göra lista" =)

Dagens badunge =)












Mammas myskille

Bilder



Jeans till Arvid från Lindex





Skjorta till Arvid från Polarn. O Pyret





Handduksstege från Åhlens


I Onsdags hade ju vi våran månadsmiddasg.
 Denna gång kunde alla brudar komma. Devin, Junia, Elias & Arvid var ju också med såklart. Barn nr 7 & 8 ligger ju fortfarande på jäsning.
Det var iaf en super trevlig kväll.
Jag slängde i ordning lite snittar till förrätt och Gulashsoppa till varmrätt, och den blev lite väl stark men med Creme Fraichen och bröd så blev det superbra.
Efterrätten bestod av Marängswiss. Med såsen på sidan då en viss människa (Läs Cicki) inte tycker om choklad, hur det nu är möjligt =D



Bilden är lånad av Erica

Och Erica kom även med paket åt Arvid, en liten sen födelsedagspresent =) Hon och Danne hade köpt med sig dom här fina kläderna ifrån Thailand. Tack Tack!!

  

Billabongshorts


  

Billabong t-shirt



Slänger in en bild på min finaste också



Borta bra men hemma bäst

Nu är vi hemma igen efter en skön helg i Stockholm.

Vi har shoppat, varit på Mässa, ätit god mat, slöat på hotellet med götta osv =) 

Arvid blev sååå glad när vi kom till Mamma & Pappa. Men han hade haft det så bra där så, ätit och sovit som en björn =)

Sen vi kommit hem har vi haft besök av Ove & Marie, har tvättat lite och packat upp allting, resväskan är tom till och med =) Annars brukar den vara ouppackad ett par dar. Sen har det varit en massa bus och lek med mitt lilla gohjärta som nu sover.

I morgon är jag och Arvid ledig också. Sen är det jobb som gäller tis-fre.

Slänger in några bilder från Hotellet.


  

 


 





  

Dom runda vita chokladplupparna måste vara det godaste godiset som finns =D

Visar lite bilder på shoppingen i morgon eller nått. Det blev ju ändå inte så mkt.

En Handuksstege
Skjorta & Jenas åt Arvid
Presenter åt Elias & Linnéa
Schabloner

Stockholm, here we come!!!

Nu ska jag ta och svira om och packa ut oss i bilen om ett tag. Slänga alla sopor osv. Sen åker vi till Mamma & Pappa där Arvid ska vara medans vi är borta.
Vi ska väl äta lite lunch där också när Peter kommer från jobbet innan vi far ut på vägarna.

Det ska bli grymt skönt och komma iväg. Kommer sakna mitt lilla bustroll också men vi kommer ju hem =)
2 nätter ska vi sova på Scandic Foresta på Lidingö.
 Och så ska vi ju på Fiskemässa i Älvsjö, det är det bästa på hela resan....eller så inte =)
Men det är min käre sambo som fyller så det är för hans skull. Jag hoppas verkligen att Peter vill att vi ska shoppa en massa också =P Annars får jag dränka mina sorger på Ikea och dyl när jag kommer hem =)
Sen blir det väl en massa god mat och mys också förhoppningsvis.

Hej så länge!!

Lunch på stan och loppis.

Igår åkte jag och Arvid in till Sandviken. Det blev lunch och pladder med Lizette, Carro & Thelma på Selmas denna gång faktist. Efteråt handlade jag och Lizette lite på Maxi och sen var vi på loppis. Därifrån fick en klädkorg och en annan liten korg följa med hem. Vi träffade även min Mormor där som i stort sätt bor där. Och då fick ju Arvid fika och grejer så klart =)

Igår kväll blev det Tacos och packning. Ska packa det sista efter frukosten som vi ska ta tag i här hemma.

Innan Sandviken lära jag bara åka till H&M för dom hade ju 100kr rabatt på alla jackor och kavajer. Och så hade jag en bonuschek på 50 kr. Så det belv den där jackan jag beställt förut men skickade tillbaka. Nu fick jag den för 249:-

Nya skor

Jag kom ju för tusan på idag att jag har ju inga bra skor att traska runt i när det är några + grader ute. Jag går ju runt i mina fula '"uggs" och det vill jag inte göra i all evighet. Och jag har ju ett par stövlar men dom är ju så snegådda(eget ord =)) så dom får jag bara ont av. Så det fick bli en vända till Valbo och därifrån fick dom här följa med hem.




Helst vill man ju köpa en massa öppna vår skor men det är lite för tidigt att springa i sånna ute nu så därför fick det bli dessa.

Det blev även ett par leggings från Lindex




Och igår hämtade jag sista paketet ifrån H&M och där låg det bar ett par Jenasshorts åt Arvid


  


Var iväg till Elisabeth och gjorde mina naglar fina till helgen också. Det ska bli så skööönt och komma iväg bara vi två. Självklart kommer jag sakna Arvid men ibland behöver man göra saker och ting själva.

I morgon är det jobb och dagis som gäller.
Dags att krypa ner under täcket.


Fläskfilé i ugn

Slänger in ett recept på en väldigt god, enkel och snabb maträtt.

Du behöver:

1 Fläskfilé
2 dl Creme Fraiche eller Yogurt
2½ dl Grädde
½ dl Soya
1-2 tsk Sambal Oelek

¤ Skär filéen i skivor eller bitar och lägg i en ugnsform.
¤ Blanda ihop resten i en skål och häll över fläskfilén så allt kött täcks.
¤Låt stå i 200 grader i ca 30-40min

Server med Ris & Sallad

Underbar dag!!!

Idag & I morgon får Arvid vara hemma från dagis. Han har varit superpigg här på eftermiddagen och det gillas starkt. Har iaf fått läkarintyg på att jag kan vara hemma med han idag och i morgon. För då har vi i morgon på oss att känna oss för hur pass pigg och grejer Arvid är.

Sen blir det bara jobb/dagis på Onsdag,för Torsdag är jag ledig och fre-sön har jag ju sökt semester. Har ju inte varit på jobbet sen förra söndagen så jag vet inte om det gått igenom men det hoppas jag verkligen.

Vi träffade på Therese & Ottilia på fiket på sjukhuset idag så vi tog oss en fika där. Trevligt!

Och vilket sjuhelsiske skönt väder det varit ute dom senaste dagarna, har inte varit ute just så mkt men idag så var det grymt skönt.
Nu skulle jag vilja ha en vårjacka & ett par vårskor, och sitta på en uteservering och ta en fika. Men det är lite väl tidigt för det =)

Arvid har nyss somnat så nu blir det nog en film för våran del.

Dålig update

Arvid är iaf feberfri men har en förjävligt trökig hosta så jag vet inte hur jag ska göra med dagis för honom i morgon. Jag tror det blir dagis, han kan ju hosta i 1 vecka till och han kan ju stanna hemma bara för hostan, tycker jag.

I Fredags bjöd vi ju ut Mamma & Pappa, Lena & Örjan på mat. Det var väldigt gott och trevligt. Vi spelade även lite spel, Alias. Jag och Peter vann =)

Igår åkte vi ut en vända, åkte förbi en Loppis i Valbo, men det var bara skit.
Stannade även vid det lilla röda huset  vid vägen som har alldeles för mkt fina grejer så man skulle kunna handla ihjäl sig, men prislapparna är inte lika fina =P
Åkte sedan till Owes, skulle väl kunnat handla en hel del där också men jag vill vänta tills nästa helg. Utifall jag hittar en massa fint i Stockholm jag vill ha.
När vi kom till Sandviken igen kom jag ju på ett det skulle vara Loppis i Örta, men då hade det ju hunnit stängt.
 Vi stannade till hos Lena & Örjan på en fika innan vi åkte hem igen.


Igår kollade vi på Luftslottet som sprängdes också som vi skulle ha gjort hela veckan.

Idag blir bara hemma tror jag. Peter ska iväg och jobba kl 17

En piggare Arvid

Arvid är mkt piggare idag. Febern har gått ner så det går åt rätt håll nu iaf. Skönt Skönt!!

Igår efter HC besöket stuva in hemma hos Mamma & Pappa och gick över till Therese & Devin som också hade 40 graders feber och var hängig. Så dom sjukade ikapp med varandra. Efter Peter, Mamma & Pappa slutat jobbet tog jag och Therese och åkte iväg till Maxi och handla lite.

Jag är så sugen på att åka till Owe Jansson och Ikea, behöver lite nytt här hemma. Men jag vet inte om jag ska hålla mig tills vi åker till Stockholm utifall man hittar en massa där.


Ikväll kommer Mamma & Pappa, Lena & Örjan ut och äter lite mat.
Det blir inget avancerat, Kycklingfajitas står på menyn.

Snygga Mössor!!

Såg att Sofie hade bloggat om dess snygga mössor så jag lär ju görat jag med =)



"Blogga om BusMonster - få presentkort!"



Busmonster.se

40 grader

Arvids feber fortsätter att stiga från dag til dag, i morse hade han 40 grader. Och han hostar så han kräks. Han vill inte ha något att äta, inget att dricka och tar inte pencilinet eller bisolvonet.
Så nu har jag ringt 1177 och dom tyckte jag skulle ta kontakt med HC igen eftersom febern bara stiger och att han haft feber över 4 dygn. Men dom ska inte ringa förns 8.50.
Och jag är så blödig och orolig så jag kan börja grina. Så blir jag livrädd att läkarna ska missa något, det har ju hänt för stackarns barn förut. Men så får man inte tänka.
Jag tycker så synd om han.





Dom här korten tog jag igår kväll.
Hade ju bytt rent och tvättat spjälskyddet som inte torkat så då blir det lätt så här när man sover =) Gohjärtat!!

Farbror Doktor

Kom hem från en tripp till Sandviken för en stund sen. Var ju till doktorn med Arvid. Han lyssnade och kände. Han konstaterade att han hade en infektion i ena örat och var rädd att han åkt på lunginflamtion. Så det blev att ta lite prover, tempen var upp i 39,2 och dom stack han i fingret, tog en tops i näsan på han. Men sänkan var bra så det var ingen lunginflamtion, tack och lov. Men vi fick pencilin utskrivet som han ska ta i minst 5 dagar. Så denna vecka blir vi hemma från dagis och jobb.

Arvid somnade inne på Apoteket så jag tog men sväng i driven på Donken och inhandlade en McFeast o co =) Och jäklarns vad dom skottar tak överallt.
Hörde på Radion att IKEA var stängt idag pga för mkt snö på taket.

Arvid fortsatt sjuk.

Kl 23.55 lyckades äntligen Arvid somna för natten. Vi försökte från kl 19.30 och jag har aldrig varit med om att han grinat så mkt som igår.
Tycker så himla synd om han, han hostar och slemmar och tar sig för öronen och febern blir högre för varje dag också. Så nu har jag bokat tid hos HC så dom får kolla öron och hals. Så man vet om det är nå tok med det eller bara vanligt förkyld.
 Idag är han grymt loj, har fått ner febern till 38,2 nu med alvedon.

Känns förjäkligt att släpa ut honom nör han är sjuk men man måste om man ska till doktorn.

Film

Har nyss käkat köttfärslimpa. Arvid var inte så matglad men det är fullt förståligt. Man känner snart inte igen han på rösten.

Ikväll ska vi kika på "Luftslottet som sprängdes" så fort Arvid kommit i säng och Peter skottat färdigt.

Det lutar mot att jag blir hemma med Arvid i morgon. Ska ringa till Farmor Lena först och höra vad hon har för sig i morgon.



En sjuk Arvid.

Febern håller i sig och Arvid har världens hosta, det bara rasslar i bröstet på han när han hostar och han blir lite hes i mellanåt, snoret rinner och han dreglar nå fruktansvärt. Just nu står han och i sin säng och tokgrinar och vägrar att sova, har försökt i över 1 timme nu men icke sa nicke. Han är så jävulskt trött men vägrar att inse det själv.

I morgon har jag kväll så jag vet inte om det blir jag blir hemma i morgon eller om vi kan klura ut det så att Peter kan hinna komma hem innan jag pyser så slipper vi det. Blir nog iaf hemma på onsdag.

Valfritt innehåll
RSS 2.0