Nystädat

Nu är det nystädat här hemma och det luktar rent och fräscht. Och har man tur är det väl rent tills i morgonbitti iaf ;)

Själv är jag nyduschad och sitter nergjuten i soffan och tittar på Herr & Fru i brist på annat.
 Inväntar Criminal Minds som börjar kl 21.


Kom ju på i skrivande stund att det kommit 2 nya avsnitt av OTH som måste tas hem och ses nån dag också.

Torsdag

Har nu jobbat 3 dagar och idag är jag ledig. Igår var det även dags för den månadsföljande middag.
Vi var bara 5 av oss tjejer denna gång då 3 st jobba. Värdinna var Cicki och hon hade Grekiskt som tema. Hon bjöd på 3 rätters. Först doppa  vi medlehavsbröd i massor av Tzatziki, hur gott som hellst. Till varmrätt åt vi supergod paj med bla kyckling,spenat, fetaost, oliver, zuccini osv och så sallad till det, också väldigt gott. Efterrätten bestod av goda frukter med youghurt. Gott gott det med. Tack Cicki för en trevlig kväll och tack även dom medverkande vännerna.


Idag har vi både varit inne och ute, solen försvann ju efter lunch tråkigt nog. Men vi har varit över till grannarna och lekt och så tiggde jag åt mig en kopp kaffe.


I morgon går jag på första natten av 2 denna helg. Men först skulle vi styra upp nå lunch/fika fast jag är ju sugen på att titta på Bröllopet i England också =P Så vi får se hur det blir.


Och så har jag vunnit ringen på  gammeljobbet också, 3400:- tackar!!!
Fast det är ju bara ett sparande åt sig själv för man vinner ju inge extra pengar men ändå ;P

Påskdagen

Fin fint väder idag med. Tänkte nog ta en cykeltur snart med Arvid så jag får köra in nya hojen =P
Ikväll vill jag grilla igen så nå kött eller kyckling måste inhandlas.

Gårdagen spenderades i Lassas som sagt och det var gott med Påskbord och trevligt sällskap. Efter 21 tiden började vi dra oss hemmåt. Arvid och Peter slockna på en gång och jag fastnade vid datorn en stund.

Ska ta och visa bilder på det jag inhandlade här om dan också men det får bli senare.

Hej så länge.

0 inlägg

Inte ett ända inlägg på Bloglovin, men det är inte så konstigt när det är ljuvligt väder ute. Men jag slänger in rad iaf.

Dagen startade efter frukost då vi hämta upp Farmor Lena och begav oss till Owes, inhandla två krukor och två "hängkrukor", 4 småljus lyktor till altanen. Hittade även 1 bänk jag vill ha till altanen under ena fönster som man kan ha fina dynor på och få mer sittplatser, men jag blev lite snål. Får fundera mer på den =P Vi tog också en repa snabbt inne i Valbo och så lunchade vi på IKEA. Fick med mig en lykta ifrån Maxi också innan vi for hem. Väl hemma traska vi över till grannarna för lek och kaffe.

Nu hann jag slänga in en rad här och vi ska snart ut igen för att spela boll säger Arvid. Han håller på tjatar på Peter så han blir gråhårig ;P Har man varit "borta" i 2 dar och fiskat får man skylla sig själv. Och så ska vi tända grillen. Det blir Fläskytterfilé, grillade Majskolvar, sallad och potatis i någon form. Gott gott.

Nu ut!

Jordgubb & Rabarber

Jag har nu tänt ett ljus i mina armobrännare och lagt ner en bit med doft av Jordgubb & Raberber och det doftar underbart här i vardagsrummet, och det luktar väldigt mycket.


Annars har dagen varit bra, blev dock inget möte då personen jag skulle träffa var på semester. Men lunchat med Louise, träffat Mamma, Arvid har lekt med Junia och Devin och vi Mammor har surrat.

Och det bästa av allt är att när jag kommer hem så är det undanplockat och städat ( dammsuget iaf =D) Så det tackar jag min älskade sambo för.


Arvid sover och jag ska äta lite godis och titta på Criminal Minds och invänta storfiskarn.




Är det påsk ska det ätas ägg, så Dragé Egg, Mandelägg och Mini Marsipanägg är mina påskfavoriter ;P

Påskledig

Annars hade varit lite dåligt med inlägg ett par dagar. Men i måndags jobbade jag från 13-21.30 och igår började jag 7 och var inte hemma igen förns 18.30 efter jobb och nattmöte. Men idag blev det en kortdag och nu är jag ledig tills på måndag kl 13, helt otroligt att jag blev ledig nästan hela påsken.

I morgon är dagen nog fullspäckad, det har ramlat in mer och mer saker att göra, och sånt gillas. Fast jag borde ta tag i hemmet som är en ända stor soptipp känns det som, det är ingen ordning på nånting och det behöver verkligen städas rejält. Meeen det blir inget med det i morgon utan jag skjuter på det....;P

Dagen börjar med ett "hemligt möte" på fm =) Näe men jag vill inte avslöja för mycket för jag vet inte hur det kommer att gå. Jag säger mer sen. Arvid får vara med Mormor under tiden. Sen ska jag klämma in en lunch med Louise och så ska det fixas påskägg osv efter det. Sen mot em/kvällen ska vi hem till Therese & Devin med Fia & Junia och köpa hem mat och tjabbla så ungarna får leka, Arvid har pratat om Devin länge nu.

Långfredagen är oplanerad än så länge,
kanske lär ta tag i hemmet då.

På lördagen vaknas det påskmiddag hos Lena & Örjan med alla barn, respektive och barnbarnet, dvs gangsterkurt ;P


Mammas finaste kille <3

Ny Cykel

Mamma lura ner mig på stan idag för att köpa ett påskägg sa hon, mjodu inte nå dåligt påskägg kan jag säga.

Utan en sproilans ny cykel var det jag fick med mig hem. Tack, tack och åter tack Mamma, du är bäst!


Beagratinerad Fläskfilé

Detta behövs.

1 Fläskfilé
Smör
700g Potatis
150g Färska Champinjoner
2-3 Vitlöksklyftor
2dl Grädde
Lite riven ost
Salt & Peppar
Bea


¤ Sätt ugnen på 175 grader och putsa filén och salta och peppra den.
¤ Stek filén i smör i stekpanna så den får fin yta. Efterstek sedan filén i ugnen i ca 15 min.
¤ Ta sedan ut filén och låt den vila.
¤ Höj ugnen till 225 grader.
¤ Skala och skär potatisen i tunna skivor och stek i stekpanna tills dom blir mjuk, salta och peppra ocskå.
¤ Skär och stek champinjonerna i en annan stekpanna med olja och pressad vitlök. Slå sedan på grädde, salt och peppar och låt det puttra lite innan ni slår över allt till potatisstekpannan. Låt det tjockan på sig lite och ha sedan upp allt i en eldafstform.
¤ Strö över lite riven ost och skär upp filén i 1 cm tjocka skivor och lägg på rad i mitten på formen, ringla bea över  köttet och sätt in i ugnen i ca 10 min.
¤ Klart!!!!

Det går relativt fort, allt är i samma "bytta" till slut och det var verkligen supergott.

Härliga Lördag

Idag så tyckte Arvid att 5 var en bra tid att kliva upp, jag totaltvägrade men vid 6 tiden gav jag upp. Jag tog med mig kudde och täcke och la mig på soffan och halvlura medans Arvid titta på Bompa.

Efter 10 lämnade jag av Arvid hos Farmor & Örjan som så gärna vela ha honom ett par timmar. Så jag och Therese for in till Owes där jag köpte mig en arombrännare då jag beställt "aromkaka" ifrån Partylite.





Vi var in på Ikea en vända, jag åt mat och Therese fika. En wokpanna fick följa med mig hem. Sen ballade min mage ur och vi for hemmåt till Stensätra för lite tjatter med familjen Gruvman, Fia och Junia. Sen när min mage gett med sig tog vi och hämta Arvid och åkte åter till Valbo och köpis denna gång =)

Köpte ett par dagisskor och ett par tofflor/sandaler till sommarn. Dom hade 100:- rabatt för medlemmar på DinSko om man köpte 2 par.

   



3 par T-shirts och en keps åt Arvid fick det också bli.



Den vita med monster på 49,50:-
Ljusblåa med gitarrer på 79,50:-
Den randiga 79,50:-
Kepsen 29,50:-

Allt från H&M


Provade även en ny maträtt ikväll, supergod.
Slänger upp recept sen, glömde dock att ta ett kort på maten.

Jotex

Jag råkade klicka hem 2 mattor till Arvids rum och en fågelbur från Jotex alldels nyss. Det blir så när man bara sitter här hemma, idag tycker jag själv att jag är alldeles frisk fast jag är fortfarande bra snorig, men det kan man vara länge. Och så var det 30% på en valfri vara + fri frakt hela helgen med erbjudande koden 111191
 


För övrigt så sov Arvid till 9 i morse, det tackar vi för. Fast han vaknade vid 4 inatt och var tjurig för då skulle han nämlingen gå upp. Och han somnade inte förns 21 igår?!?! Och lika så i förrgår tog de lång tid innan han somna så det är nog dags att säga adjö till middagsluren, så idag blir det inge sova efter maten.

Mamma kommer ut på eftermiddagen/kvällningen.

Fattig

Ja jag kommer bli fattig denna månad, först hemma med Arvid och nu hemma med mig själv. Tur man har en rik karl, eller hur var det..?!
Näe men vi överlever nog ändå.

Jag blev mer eller mindre hemskickad av mina jobbarkompisar och sjuksköterskan fram för allt. Så jag tog order från dom och bytte om och åkte hem. Sköterskan våran kollade i mina öron också och jag var väldigt röd i ena örat, så jag ska köra på med nässpray och alvedon. Och jag hoppas det går över. Det känns på bra i bihålorna också. Så nu tar jag och är hemma tors & fre så kanske jag blir frisk tills nästa vecka.

Peter är inte heller i riktigt form. Men Arvid har fått gott på dagis idag, men jag har hört rykten som säger att det går magsjuka på en avdelning, så jag håller tummar och tår att Arvid inte släper med sig dom bacillerna hem.


Nu soffläge.

Rutiner

Då har jag gjort min 3 nätter, skönt. Nu har jag fm tis-fre. Sen ledig helgen.

Annars så är jag fortfarande rejält förkyld, det värker i bihålorna, snoret tar aldrig slut och lukten och smaken är som bortblåst. Men jag hoppas att det stannar här och återvänder snart.

Arvid får vara hemma idag och i morgon då vi kan lösa med att gå om varandra. Så ska jag försöka få någon ordning på alla rutiner. Nu har vilddjuret fått bestämt bra mycket. Men nu ska det bli ordning.

Förkyld

Jo men visst. Igår när jag vaknade tycket jag att det var nå tokigt på g. Och inatt blev det bara värre och värre, snoret rinner, täppt i näsan lite ont i bihåler osv, lite smått ont i halsen. Men med lite alvedon & ipren och nässpray så ska det nog gå bra att göra sista natten.


Annars så händer det inte så mycket när jag jobbar denna natthelg. Arvid är mycket piggare men är fortfarande lite dålig på att äta. Men han har aödrig varit någon monsterätare.
Så vi får se om det blir nå dagis i morgon. Annars så börjar ju inte Peter förns 14 och jag brukar ju inte sova så länge när jag går av så då kan vi ju kanske hoppa dagis i morgon och vänta tills tisdagen.


Therese flyttar ju sin fest till den 4/6 så jag täkte om vi skulle ta en dejt här hemma den 14/5 och kika på ESC, eller vad säger ni brudar? Jag slänger iväg en rad om det på fejjan. 

"Mamma, Artit ont i örja"

Jo sjukstugan fortsätter.
Arvid vaknad 4 i morse och kunde inte somna om, han hade självklart feber och hostar som aldrig förr. Vi gick och la och med Peter sen när han kom hem och sov till en 9.15 och dp vaknar jag av Arvid som säger..."Mamma, Artit ont i örja, måste cin så gå bort"
Då får jag ju världens sämsta samvete för att jag inte hämtade ut penicilinet igår. Fast jag tycker doktorn skulle ha sagt att han skulle ha det från början.
Men har nu bett Farmor Lena om hon kunde hämta ut det åt oss och komma med det.


När Peter vaknar sen lär jag ta mig en vända till affärn, men det blir nog och handla lite här ute. Sen på sen em måste jag försöka få ett par timmars sömn innan jag ska iväg och jobba inatt.

Torsdagkväll

Sorry om jag tjatar om Arvid men det händer inte så mycket annat än att spendera dagarna/nätterna med honom.

Han har inte ätit på 3 dagar nu, och han hostar så han får kväljningar, och ibland kommer det upp. Han vaknar ca 2 ggr i halvtimmen och gråter och hostar så jag får trösta honom. Tempen visade 39,5 nu ikväll innan läggning. Han verkar inte ha så ont i öronen, mest i halsen, fast vad vet man.

Jag känner mig såååå hjälplös.
Jag hoppas hoppas hoppas att han är bättre i morgon.

Inte blev det att jag tog mig ut och iväg nånstans idag heller.


Jag sitter för tillfället i soffan och tittar på Criminal Minds och ska snart titta på Big Brother innan jag beger mig till sängen och hoppas på att både jag och Arvid får ett par timmars sömn.


Storm

I morse trodde jag att Arvid hade blivit mycket bättre, men det har blivit sämre med dagen. Han är ju piggare än igår men i morse hade han bara 37, 8 och nu har han 39, 4 igen. Han är alldels röd under ögonen och dom och näsan rinner och hostan är förjävlig. Så jag vet inte alls ja om vi ska ta och hämta ut peniclin eller hur vi ska göra?!?! Om han kunde tala om riktigt att det är öronen han har ont i.......


När Peter vaknat tror jag att jag måste ut och lufta mig lite.
Sen något annat än  allt inanför dessa väggar.
Om jag inte blåser bort i dessa orkanvindar.




Sveriges Mästerkock

Dagen har rullat på och snart är den över.
Nu för tiden vill jag bara att dagarna ska gå fort så det blir riktigt vår och sommar.


Arvid har piggnat på sig mellan varven idag. Nån tugga på en banan, nån tugga på en macka, nån tugga på ett ägg, 2 skedar youghurt och pyttelite mat, och 1 tugga glass och 2 godisar är väl ungefär vad han har ätit idag. Men huvudsaken han dricker och det har han gjort bra mycket efter vi kommit hem från doktorn.
Jag hoppas att han är piggare i morgon och att febern går ner.

Lena & Örjan har varit ut en sväng också, dom kom med bananer och glass åt Arvid.

Ikväll är det "Sveriges Mästerkock", hejja Åke!...Haha, näe jag vet inte riktigt vem jag håller på.
Louise kommer kanske vinna men det har ju "dalat" lite för henne med.

Hur som så ska jag dreggla framför tvn vad dom än gör för något.

Hungrig?
Jo men visst.

Updt, HC

Fick en tid hos HC kl 10

Det var för mycket vax i ena örat för att bedömma om han hade öroninflamtion. Men snabbsänkan var något hög så vi fick med oss ett recpet på örondroppar. Men är han inte piggare i morgon så får jag hämta ut peniciln som vi recpt på.

Men han är verkligen inte sig lik min lilla fis, han bara ligger i soffan eller i famnen, får inte i han något heller, knappt saft. Har försökt med glass, men nej nej. Då är han riktigt dålig om han säger nej till det =)

Hoppas han kryar på sig iaf.

HC

Arvid har vaknat 1 miljon gånger inatt och varit ledsen. Han har tagit sig för huvudet/öronen, inte vetat själv vad han vill riktigt utan bara gnällt/grinat. Tempen visade 40,5 i morse och hostan låter förjäkligt. Och ögonen hänger.

Pratade nyss med rådgivningen som tyckte jag skulle ringa HC när dom öppna.
Så vi får kolla upp öronen.
Om han har öroninflamtion igen nu så är det den tredje på 3 månader, eller nått sånt?!?!


Så det är bara att vänta till kl 8

Orkeslös

Idag har jag inte haft någon ork alls, det har inte hänt mycket. Iofs så har Arvid varit rätt gossugen så det har blivit soffan för det mesta.

Men efter jag nattat min fruktansvärt hostande lilla kille så tog jag mig en prommenad. En snabbgående sådan, till och med så jag bröjade svettas =) Iofs har jag jäkligt dålig kondis, men det ska det bli ändring på =)


Jag ska försöka och knåpa ihop en hel del scheman för sommarn, försöka klämma in alla datum det ska göra något eller något roligt händer. Ni kan väl hojta till om ni vet något, om någon ska ha något spektal av nå slag eller något liknande =)

Hängig

Igår somnade Arvid runt 21 ?!?! Han totalvägrade sova före det. Och han fick en blöja bytt  när han normalt brukar lägga sig vid 19.30 tiden. Och i morse var det inte mkt pink, konstigt eftersom han både ätit och druckit bra för att vara sjuk. Och nu har han druckit 3 glas juice på en timme men inte en droppe i blöjan?!
Så jag hoppas att han kissar snart.
Hjärtat är också hängigare, febern högre och hostan är värre en värst.


Det blir mys i soffan hela dagen idag.
 Och så får jag bli hemma från jobbet i morgon med.
Sen är jag ändå ledig på torsdag och går på natthelgen på fredagen, men då är Peter hemma så då kan jag jobba iaf.


Nu ska vi titta på "Lotta flyttar hemmifrån"

Attract

Attract Promenadband



Denna står i en kartong i bilen och ska tas in så fort gangsterkurt somnat.

Nu jäklar ska det hurtas!!

Vabba

Arvid blev förkyld förra veckan med det blev inge mer med det. Men i går började han få en jäkla dryg hosta, riktigt rosslig och slemmig. Jag får lust att hosta åt honom ibland när det bara rasslar i bröstet på honom. Och i morse 4.30 låg Arvid och prata för sig själv i sängen så jag gick och prata med honom och smekte honom över huvudet och kände då att han var kokhet. 39 grader visade tempen och dagen fick planeras om.

Peter jobbar natt så det var bara för mig att stanna hemma. Blir hemma i morgon också och håller tummarna att febern är borta då. Men han är rätt pigg ändå, febern är nere på 38 nu så det är ju bra.

Lär ta och anmäla på FK också. Nu ska jag laga lite mat åt Arvid, om han nu vill ha något.
Sen blir det en stödvila för hans del, vi sov mellan 7 och 8.30 så han kanske inte är så sugen på att sova.



Jag hoppas att dom ringer till Mamma idag att hennes "paket" har kommit idag, för det ska jag låna.
Jag återkommer om vad det är för något längre fram.

Just nu

Just nu så händer det inte så mycket.

Dagarna rullar på som vanligt.
Tyckte nyss jag kom hem från jobbet men det har hunnits med att handlats, startat en tvättomgång, pussat och lekt med Arvid.
Och nu är det dags att sätta igång med middagen.



Och jag skulle behöva städa, och rensa bort en massa skit som finna överallt.
Allt jag lyckats fått ihop en så länge hamnar ute på altanen så där ser det ut som ett bombnedslag.
En tippenvända skulle verkligen behövas.


I morgon är det dags för en ny vecka.

Grillpremiär

Jag och Arvid tog en vända till Erikshjälpen med Mamma idag på fm. Det var väl inte direkt något fynd jag kom hem med, men en kaffefiltshållare iaf. Men jag såg däremot ett linneskåp som gärna får flytta hem till oss. Det behöver självklart målas. Men jag hade ju ingen släpvagn med mig och så vet jag inte riktigt måtten där den ska stå så jag lär försöka lura med mig Peter dit nån gång och hoppas på att det finns kvar.

Efter det tog vi en vända till Plantagen och där skulle man ju kunna sätta sprätt på en hel del pengar. Det finns så mycket fint, men det är inte så billigt där tycker jag. vi fortsatte mot Sandviken där vi mötte upp Peter för att kolla efter en jacka åt honom men utan resultat. Ett par nya galonbyxor åt Arvid blev inhandlat istället.

Mamma bjöd oss även på sen lunch på Selmas.


Nu står gratängen i ugnen och Peter har tänt grillen, för idag är det premiärgrillning för oss.
Inget lockande grillväder men det är gott ändå.

I morgon jobbar jag 7-16 och Peter går ut sin första natt i morgon.

Nu blir det soffan med Arvid och "Den röda lilla traktorn" i väntan på maten.

Big Brother

Igår måste det varit det absolut bästa avnsittet av alla.
Både jag och Peter skratta så vi låg dubbelvikta i soffan och tårarna rann på mig =)

Och Gurkan är ju så jävla skön, haha =)

Det skulle blir fortsättning på "Skräcknatten" ikväll och det ser vi fram emot

Annars blir det en riktig hemmakväll idag med Tacos och soffhäng i en varsin del av soffan!

Valfritt innehåll
RSS 2.0