Hej å hå!

Hej å hå vilken dag detta hat varit.

Morgonen började med att jag hade barnen och mig själva klara och inpackade i bilen 9.20 för att åka till Öppna Förskolan, bra gjort. Vrider sedan om nyckeln och inget händer, bilen är tväääär död. Fick hjälp av grannen Lennart men det ville sig inte ändå så det sluta med att Peter fick komma hem ;D När väl bilen kom igång var klockan efter 10 och vi hoppa över öppna.

Vi rulla hem till Farmorn en stund och lunchade där. Efter lunchen besökte vi Therese & Devin och fick gofika. När vi var där ringer Peter och är helt salig. Han har fått nå erbjudande om att fiska på nå "värstingställe" som det är skitsvårt och få plats och det är "once in a liftime" och han kan inte missa denna möjlighet. Och detta är nästa helg då han lovat Mamma och hjälpa henne och flytta. Så allt fick planeras om och det blir flytt denna helg i stället och jag jobbar hela helgen så vi fick ta tag i en del idag. Men det är inte det lättaste och packa och dona med två vildingar ;D Men vi gjorde så gott vi kunna idag och gav upp vid 19.30. Och typiskt nog kunde ju inte brorsan hjälpa till denna helg. Men Peter och Mosters Magnus flyttar dom stora grejerna i morgon så löser det andra sig tids nog :)

Peter är mer än nöjd iaf över att kunna åka nästa helg iaf ;)

Dags att runda av detta långa inlägg ;P Sängen väntar snart.

Blogg.se

Brukar alltid blogga från appen, men testade senaste inlägget från vanliga blogg.se i mobilen. Gick väl bra men det slank in en bild på familjen i kaffekoppen där i mitten :D

Ledig torsdag!

 
Hjalle var feberfri igår. Så vi drog iväg och inhandlade lite nödvändigheter. 
 
Idah har vi varit lediga jag och barnen. Fick besök av Elin, Cicki & Tove efter lunch. Och på em drog vi hem till Linda med familj. Sen rulla vi hem och när det var dags för middag, som idag fick bli grillat efter Peters önskemål. För ett tag sen tog Petet med sig Arvid och drog iväg ut för att kika efter djur och någon svamp kanske. Hjalle har fått pyjamasen på sig och ska sova snart. Och jag tror nog att jag ska slänga ihop lite bullar.
 
I morgon är vi också lediga jag och dom små. Blir ett besök på öppna i morgon fm. Sen hem till Mamma.
 
Helgen består av jobb för min del :(
 
Beställde vinterkläder åt Arvid idag också. Det blev ett Didriksons set i år igen. Jag beställde jackan från Lekmer, uppge koden PLÅSTER och få 100kr rabatt vid köp för minst 500kr och byxorna klicka jag hem från Babyshop, uppge koden 60tusen och få 200kr rabatt vid köp av minst 600kr. Dom har även fri frakt.

En febrig Hjallebus!

Hjalmar vaknade med feber i morse. Farmorn kom hit och var med honom mellan mitt och Peters skiftbyte. Men febern har bara stigit så jag blir hemma med honom i morgon. Men vi hoppas att han sover bort den inatt så han är pigg snart igen.

Annars så har jag jobbat em som sagt och har nyss lagt mig. Ska väl ta och sova lite och hålla tummarna att Hjalle sover bra inatt.

God natt!!

Naglar & Armband!

I veckan var jag till Elisabeth och fixade naglarna. Var säkert ett år sedan sist.

Och så vann jag ett armband i en tävling på Facebook. Anna som jag gick HR med gör egna jättefina armband. Kolla in Smyckeboa på Facebook.

Furuvik!

Vi drog iväg till Furuvik en sista gång denna säsong. Vi åt lunch och rullade sedan iväg. Karusellåkning och djurtittande och fika. Vi avslutade med mat på Matkällaren med Mamma/Mormor och Micke innan vi åkte hem igen.

Hjalmar har varit rätt loj och så mot em/kvällen och nickade på huvudet när jag fråga om han ville åka hem och sova, det brukar han aldrig göra. Han säger alltid nej. Och han var bra varm när jag la honom. Så vi får se hur han är i morgon. Hoppas som vanligt.

Ny jobbvecka väntar i morgon, kväll och den två fm innan två dagars ledigt väntar igen.

Nu lite film med Peppson!

God Morgon!!

Peter är hemma igen. Vi var bara hemma igår. Lizette och Mika var ut en sväng och hälsade på. Vi käkade fajitas och kollade Wallander mot kvällen.

Idag fick jag sovmorgon men vaknar alltid av barnen ändå :) men att sen få ligga kvar i sängen och halvslumra är guld värt.

Vi får se vad vi hittar på senare idag.

Nu dags att halvslumra lite ;)

Svar på kommentar!

Läsare:
Du vet att uvi kommer av bakterier väl?

Svar: Ja, efter att haft det ett x antal gånger så tror jag att jag vet det =)

Fiskepappan!

Peter har lämnat oss för ett par dagar. Fiske står på schemat och han var som ett barn på julafton när han ringde nyss. "Pratade med 3 flugfiskare när vi kom hit. 30 fisk per man har dom fått, heeeelt galet sjukt" ;D haha! Jag hoppas innerligt att vattenståndet är lila bra i morgon(är tydligen a och o för hur fisken nappar) så han blir nöjd/taj/glad och allt vad det nu heter =D

Har precis nattat färdigt dom små liven. Ska pallra mig ner för att mumsa i mig Gulashsoppa som puttrar på spisen. Först en vända till tvättstugan. Är bra mkt roligare och tvätta med en ny maskin :P

I morgon är det jobb och dagis som gäller.

Tig en urinsticka idag då jag kände att något var knas, och mkt riktigt så var den grymt ful. Uvi igen för 7235 gången.


<3

Tvättmaskin

Helgen är över och jag har varit ledig. Eller jag jobbade fredagkväll.

Igår var vi iväg på kalas på em. Ammie har fyllt 6år. Mot kvällen packade jag väskan med vin och cider och cykla hem till Elin. Elin fyller 25 på onsdag och hade bjudit hem ett gäng tjejer. Vi åt supergod paj och en massa snacks, drack vin skratta och surra. En riktigt trevlig kväll. Vid midnatt rulla jag hem igen. Låg och drog mig till 11 i morse, hur skönt som helst.

Idag har vi varit hemma nästa hela dagen. Förutom en vända till Valbo för att köpa en ny tvättmaskin. Våran har krånglat i någon vecka nu och idag gav den mer eller mindre upp, jag ledsnade ur och sa att nu åker vi och köper en ny och drog av en liten ramsa ;P

Arvid sover hos Farmorn lilleman uppe och vi ska kolla på film. Jakten!

Kraschade planer!

Mina planer för dagen kraschade igår när jag träffa en dagisfröken(jag vet att det inte heter så men jag säger det ändå) på affären och hon tala om att det var planeringsdag mån&tis vilket jag totalt hade missat. Skulle som sagt lämna dom 11 och stanna en stund med båda två då Hjalmar är blyg och varit borta ett tag och Arvid ska börja på nytt ställe. Och så hade jag en massa ärenden som jag tänkte ordna innan jobbet. Men det blir inte alltid som man tänkt sig :)


Vi började dagen med ett besök på öppna med Carro, Thelma & Loui. Sen styrde vi kosan mot Stensätra och Sofie för att sälja och köpa kläder :)och dricka en kopp kaffe. Arvid och William fann varandra på en gång och lekte på. Hjalmar sprang efter Gordon, och gjorde han inte det var som en svans efter dom stora grabbarna, han hann även plocka ur saker i kylen och känna på vinflaskorna. ;) Bushjalle ;D

Sen lämna jag kidsen hos Farmorn och Örjan för att hinna uträtta något ärende iaf. Ny skaljacka och byxa åt Hjalmar köpte jag. Hann även köpa present och sallad sen styrde jag kosan mot landet för lite jobb.

Dags att sova och försöka vara pigg i morgonbitti.

Och detta såg jag på Instagram. Jag har alltid haft mina med den vågiga sidan uppåt ;D

Ångest, saknad och kärlek!

Semestern är över, i morgon börjar allvaret. Men jag startar faktiskt med en ledig dag ;D och sen em på tisdag.

Vi åkte som sagt till Mamma för att bli bjudna på lunch. Sjukt gott som vanligt, Mammas mat är alltid godast :) Vi blev kvar där ett par timmar. Och Peter var ut i förrådet och titta om det var något som var intressant då Mamma vill bli av med en massa tills hon ska flytta. Det var bla någon yxa, slipmaskin och andra verktyg. Och så hittade Peter ett gammalt flugspö, han blev ju mer en nöjd. Fiskegalning som han är :)

Men ångesten kommer bara vi öppnar dörren till förrådet, Pappa! Det är Pappa överallt, varenda grej som finns har med Pappa att göra. Ilska, tårar, frustration, minnen, glädje, panik, ångest allt på samma gång. Tankarna snurrar och jag hamnar på den dagen, 31/1 2011 värsta dagen i mitt liv. Jag blir arg, så jävla arg. Jag hade behövt min Pappa många år till, och mina barn hade behövt sin Morfar. Hjalmar fick aldrig träffa Morfar. Jag vet att dom hade blivit ett med varandra, dom är så lika.

Bland mina starkaste minne av Pappa som fastnat, är när jag såg Pappa sista gången. Sista gången jag såg honom låg han där, som den vackraste ängeln och såg precis ut som min fina Pappa. Men han var alldeles kall, han rörde sig inte, han andades inte, han var död.

Skulle kunna skriva flera sidor, det är så skönt på något sätt och bara skriva och låta tårarna rinna. Det finns inte många som förstår vilken tomhet det är, det fattas en del av mitt liv, den delen är min Pappa<3



Och denna människa behöver inte säga något, utan han bara famnar om mig och finns där när ångesten tar över. Älskar dig!

Kalasdag och en skogstur.

Strax efter lunch rulla vi till Sandviken. Peter släppte av mig och Arvid hos Thelma. Kalasade på där, och Peter fick äran att storhandla ;P Efter kalaset gick vi till kremlan för att lämna ringenpengar.

Där efter hämtade Peter och Hjalle upp oss och så styrde vi kosan mot Stensätra för nästa kalas. Devin har blivit 6 år, 6 år?!?! Sjukt vad tiden går fort. Kalasade på där med men blev inte så jättelångvariga. Hjalmar är ju ÖVERALLT. Han ska upp för trappen och det ska petas och rivas i allt. Och dom som har så nytt och fint hemma. :)

Magen började längta efter mat också så vi styrde kosan hemåt och slängde ihop en Tacogratäng.

Medans vi sitter och äter får Peter för sig att vi ska åka ut i skogen och plocka kantareller efter maten. Och sådana där spontana svängar kl 18.40 på kvällen är ju som gjorda för att gå fel :D Vi krångla in oss i bilen och halvvägs frågar Peter om jag fick med mig nå blöjor åt Hjalmar, och nix blev svaret. Hejja oss! Väl framme på "rätt plats" hittade vi lite guld med Hjalmar var inte på humör och trött när klockan var sovdagstid, han grinade mest då det var lite kruxigt för honom att gå i skogen och så var stövlarna kanske lite stora. Så vi blev inte så långvariga, vi hittade några kantareller som jag har förvällt och fryst in.

Och jag är sjukt sugen på en liten grej . Måste knåpa på det och fundera lite. Det innehåller goda vänner iaf. Så jag återkommer med mera detaljer.

Dags att knyta sig. I morgon är det våran sista semesterdag. Det vankas lunch hos Mamma, grekisk pytt i panna. Mums!

Kalasfin Arvid <3

Några rader.

Nu var det dåligt med inlägg. Vi är inne på dom sista semesterdagarna nu. Och det är med blandade känslor.

Vi skulle åkt till Leksand Sommarland en vända innan semesterns slut men vädret har inte sett så bra ut. Så vi tog en vända till Furuvik igen där vi har säsongskort. Och Arvid är så glad över det så. Denna gång åkte han "humlorna" och slänggungorna också. Annars har han varit för feg. Arvid träffade på en dagiskompis där också, Eddie. Och han puschade nog på Arvid lite men väl framme i kön var Eddie för kort. Men Arvid åkte ändå :)

Vi vann en sådan där stor chips också. Vilket grabbarna grus blev överlycklig över :) denna gång tog vi med systemkameran också så ska bjuda på lite kort nån dag. Inte för att jag är någon mästerfotograf men allt blir bättre än med mobilen.

Idag tog vi en repa till Lager 157. Lite bas/dagisplagg åt Arvid & Hjalmar behövdes. Mot kvällen tog jag och rulla mot köpis för lite presenthandling. 3 kalas ska vi sparka av denna helg. Ett par nya gummistövlar åt Hjalle och en snabbträff med Erica på stadium blev det också.

Dags att sova. I morgon ska Hjalmar sova hos Farmorn. Det brukar oftast vara Arvid eller båda men nu ville hon få lite egentid med Hjalle. Peter drar iväg och fiskar så jag och Arvid går på kalas nr 1 denna helg hos Alexander. Och mot kvällen kanske vi drar på bio eller kör hemmakväll med pizza och någon film. Det visar sig!


Glass i Högbo!

Söndag

Hade inte tänkt åka till stranden idag men både Fia & Therese skulle dit så vi hakade på. Men vi blev inte alls lika långvariga idag. Vid 15 rulla vi hem igen.

Har inte blivit många knop hemma här. Mamma/Mormor kom förbi mot kvällen en sväng.

Så fort dom små sover blir det en film och popcorn!

1 vecka kvar av semestern!

Stranden & Saknad!

Idag har vi hängt på stranden från 10.30 till 18.00 =D Jag och barnen, Mamma/Mormor och hennes vänner. Hjalmar har poat runt och ätit nånting ur varje kylväska tror jag bestämt. =D och han är grym på att dricka vilket är väldigt bra sådana här dagar men han kissar ju efter det också, och överallt ;D

Arvid har varit som en jojo mellan vattnet och filten på stranden. Han har ju Inge underhudsfett stackarn så han fryser så hemskt =D

Vi var även vid bryggan vid sjösunda och träffa grannarna och tittade när Peter och Co. åkte vattenskidor och ring och allt.

När vi kommit hem blev det en dusch för Hjalle och sovdags kl 19 för han har sovit ca 20min före lunch idag så han var helt slut. Och Arvid slocknade på soffan rätt fort efter han duschat också :) det tar på krafterna och vara ute i solen en hel dag.

Pappan i huset kom hem för en stund sen han med och han var en aning på lyset ;D det första han fråga när han kom in var "vart är mina barn?" - Ja dom sover såklart, svara jag. "Bra!" Sen gick han och la sig, vilket jag tror var lika bra :P

I morgon får vi se om vi åker till stranden, Storvik eller kör poolhäng hemma.

Och idag saknade jag Pappa extra mycket. Arvid körde ju stenhårt med Stefan & Leif idag på stranden. Han kalla dom "pojkarna" vilket dom blev väldigt glad över då dom är både 50+ och 60+. Han ville att dom skulle bada med han, skjutsa runt honom på "badmojängen", och när Peter åkte vattenskidor så sa han "jag lär gå och berätta för pojkarna att det är min pappa som åker nu" =D haha osv osv. Och det ska ju vara Pappa/Morfar som skulle ha lekt med honom lyssnat på hans viktiga samtal. <3

Gårdagen & flytande blöja!

Gårdagen var trevlig och vi fick väldigt god mat. Vi rulla hemåt vid 20.30 tiden igen, Arvid blev kvar.

Idag var jag sugen på stranden men Arvid var som sagt inte hemma och vi visste inte riktigt när han skulle komma hem så vi tog en dag hemma vid poolen istället. Och jag hämtade ut dom nya "flygskeppen" med inbyggda vattenpistoler idag som jag klickat hem.

Och vi försöker ju intala Arvid om att man inte får spruta vatten men någon av alla 38262 olika på någon som inte vill eller har kläder på sig. Meen jag och Peter föregår inte med så gott exempel då vi startade vattenkrig mot varandra ;D

Hjalmar var i med oss och bada, och han står ju i bott hur bra som helst. Och så hade han en sådan där "badblöja" på sig och traskade runt i vattnet. Och så blev det lite framåtlut så han for ner med huvudet i vattnet och ett dopp med huvudet i vattnet är ju Inge farligt men han kunde inte ställa sig för rumpan/blöjan/benen åker upp mot ytan och huvudet ner, som en fällkniv med rumpan upp.
Kommer ihåg att jag läste om att detta hänt något barn för något år sedan. Och Hjalmar har ju blöjan för hans vikt så jag tycker inte att den ska kunna flyta upp sådär. Hur som så badar han ju aldrig själv men ändå.

Mot kvällningen har vi grillat lite. Har förberett för en dag på stranden i morgon med grabbarna grus. Peter ska ut och åka båt/vattenskidor/wakeboard och dricka öl med GT- Service i morgon så han är väl lagomt snygg till kvällen ;)

Ska ta min hosta och försöka sova jag med. Natti!

Valfritt innehåll
RSS 2.0