Julen kom och gick!

Julen har kommit och gått. Julafton var toppen, god mat, massa julklappar och för mkt julgodis osv.

Arvid åt ingenting efter vi ätit grötlunch då på julafton, inte ens godis så det kändes som om något var på tok. På natten sen kom han in till oss och hade då kräkts lite i sin säng. Ingen av oss andra har blivit sjuk och han vill ju ha mat som vanligt efteråt han kräkts osv. Så jag tror tusan det är den där jäkla Laktosen som spökar igen. Men det är konstigt när det inte visas på laktostestet han gjort. Och så har det ju gått bra ett par månader med vanliga produkter. Aja vi testar och tar bort det igen som förut och ser om det blir bättre.

Har precis nattat barnen och tänker lägga mig raklång i soffan och invänta Fjällbackamorden. Per Moberg är ju med och förmodligen spelar han väl någon sluskig vidrig typ :) vi får väl se.

Dan före dan.

Somnade igår efter jag skrev förra inlägget. Hjalle var ledsen och medans jag fick han och somna om slocknade även jag, med kläderna på :)

När Peters klocka ringde i morse 4.50 vaknade Hjalmar och skulle bajsa såklart, och medans vi var nere vaknade Arvid. Han vaknade pigg och glad och sa att han inte hade nå ont i magen alls. Nu har han ätit frukost och är precis som sig själv så vi hoppas det fortsätter så.

Hjalmar var ju vaken i en halvtimme så ville han sova igen så jag har grejat och donat i köket och ska fortsätta med vardagsrummet. Så det är så lite och städa som möjligt ikväll.

Ska griljera skinkan Mamma har kokat åt oss ikväll och så blir det uppersittarkväll med Bingolotto i vanlig ordning.

Kanske blir ett besök hos Farmorn då Louise och Jimmie kommer dit. Dom blir inte med i morgon eller på juldagen. Men dom kanske inte är så sugen på att träffa oss idag. Vilket jag förstår, så dom får bestämma hur det blir. Ett besök på affären för att komplettera det sista är ett måste också. Kanske att dom små kan vara hos Mamma under tiden.

Hjalmar är iaf så duktigt med "en hand" han poar på i vanlig ordning och bär saker mot kroppen med "sjuka" handen och andra saker i friska armen :) hoppas vi kan ta bort förbandet i morgon och sätta på något som bara täcker fingret, så han kan röra sig mer. Fick ju omläggningsmaterial med hem så något ska jag väl kunna klura ut som får han att låta det vara samtidigt :)

Nu ska det hängas tvätt och röjas lite.

Magsjuka?!

Det är frågan. Arvid har ätit som vanligt i dag, bättre än annars faktiskt. Mot em så sa han att han ont i magen och jag frågade om han behövde gå på toa, kräkas eller var hungrig men ingenting. Efter 40 min så satte jag Hjalmar precis i stolen för lite mellis när Arvid kom springandes och sa att han lära kräkas, och mkt riktigt så gjorde han det på köksgolvet. Så jag sprang in med han på toa där han fortsatte. Men efteråt var han pigg och såg Inge blek ut och tog ett bad. Efter 1-1,5 timme skulle vi äta, vi andra. Och Arvid skulle bestämt ha mjölk men 10 min efter det så kom ju det upp. Sen efter det bar han så hungrig sa han?! Så lite vatten och ett smörgåsrån fick han. Nu sover han sen nästan 2 timmar tillbaka.

Är det magsjuka eller nått han ätit eller vad?! Konstigt när han vill äta på en gång tycker jag... Funderar om det är Laktosen som spökar igen men det är ju magsjuketider nu.

Vi håller tummarna att det inte blir nå mer och det var något annat som orsakat det. Annars är det väl någon annans tur och så får vi säga bye byr julafton :(... Nej, glad och positiv ska vi vara, i morgon är allt som vanligt igen.

Fel julpynt och fullspäckad morgondag!

Peter kom hem från jobbet och såg granen och hade helt plötsligt invändningar om hela julstöket här hemma :)

För det var minsann ingen "riktigt" gran för den hade inte den klassiska julgransljusen utan en stjärnslinga(som vi haft i granen sen vi vart ihop) och det var fel på kulornas format och färger, runda kulor och röda ska det va för så var det minsann när han var liten. Det här var för modernt :) haha och ljusstakarna i fönstren var inte heller bra, det ska inte vara hjärtan utan klassiska stakar. Och inte hade jag tillräckligt med tomtar heller och dom vi har var fel färg, en vit tomte är ingen tomte tydligen :) och jag kan hålla med honom att det är lite dåligt pyntat men när man har en 1 åring vid namn Hjalmar Fagerlund som är ÖVERALLT och plockar och donar så får det vara lite glist med tomtar ;P men Peter lär släppa 90-talet och hänga med i svängarna ;D

När jag och Arvid klädde granen så hängde vi upp kulorna och Hjalmar tog ner dom :) och när dom lagt sig hade jag på glittret ( sånt där smått som man kastar över granen) så vi får väl se vad han tycker om den i morgon.

Sen och försöka ha julklapparna under granen från och med söndag är nog omöjligt. Inte för Hjalmar men Arvid skulle inte kunna hålla sig. Han skulle riva upp dom så fort man skulle lämna rummet :P


Morgondagen är fullspäckad. Jag hoppas allt går enligt mina planer så kanske jag kan ta det lite lungt lör & sön.


God natt från stressmonstret!

1 årskontroll & pepparkakshus!

Idag var det dags för 1års kontroll för Hjalmar. Han är nu 80cm lång och väger 10,9 kg. Så han är mer lång än rund sa doktorn. Han fick ju sprutor också, det var inte så populärt men det gick över på en gång och plåstren slet han bort lila fort dom kom på. Vi hängde kvar på öppna när vi ändå var där. Frågade Arvid i morse om han ville följa med oss eller åka till dagis. Dagis svara han rätt snabbt :) 2 dagar till nu sen blir det jullov, och Peter jobbar sista skiftet på söndag sen blir han ledig till den 3/1

Är uppe nu och tröstar och försöker få honom och somna om. Han har fått någon konstig vana och vakna efter 1-2 timmar och grinar hysteriskt. Det är inte alla gånger man lyckas få honom och somna om.

När Hjalle lagt sig för natten tog jag och Arvid och satte ihop pepparkakshuset. Jag har då definitivt ingen talang för sådant. :) Men Arvid dekorera så fint så.

Nu är lilleman tillbaka i drömmarnas värld och jag ska lägga mig på soffan och invänta andra del av "Morden i Sandhamn" och försöka få bort den dryga huvudvärken.


Trött!

Oj så trött jag är. Även fast det varit en rätt lugn dag så är jag sopslut. Hjalmar har fått jättefina presenter, som jag tror Arvid vart mer glad över :) Hjalmar slocknade före 19 idag för han var rör slut han med. Mycket folk och en massa intryck.

Jag och Peter ska ta och luta oss tillbaka i soffan och ladda om för i morgon väntas det mer besök.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/302342/images/2012/pic_50ce1b7dddf2b330f200338d.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/302342/images/2012/pic_50ce1b7dddf2b330f200338d.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/302342/images/2012/pic_50ce1b7dddf2b330f200338d.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/302342/images/2012/pic_50ce1b7dddf2b330f200338d.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/302342/images/2012/pic_50ce24c59606ee5905cf1311.jpg" class="image">

Bra helg!

Helgen har varit kanon hittills. I går var jag hem till Linda för gröt, skinksmörgås och julmust. Och en massa kackel i vanlig ordning.

Denna dag började med sovmorgon, jag låg och drog mig ända till kl 11. Skönt som tusan.

Farmorn och Örjan kom och hälsa på vid lunch och tog med sig Arvid hem. Så jag och Hjalmar åkte till Mamma en sväng och passade på att handla lite. Rulla sedan hem och började med maten. Det fick bli potatisgratäng och fetaostfylld kycklingfilé med bacon. Detta avnjöt jag och Peter framför tvn när Hjalle lagt sig.

Har gjort i ordning två marängbottnar inför i morgon också. I morgon blir det 1 årskalas på em. Min lilla bebis blir så stor.

Dags att knyta sig.

Lucia

I morse var det dags. -22 ute när vi rulla i väg mot dagis. Barnen var jätteduktiga och sjöng så fint så. Men jag reagerade på att låtarna dom sjöng var annorlunda?! Beror det på att dom är förenklade för barn i den åldern att det var lika för en annan när man var 4 bara det att man inte kommer ihåg det?!

Sitter under en filt för tillfället och fryser om rumpan, om jag fryser så är det ofta om rumpan, haha konstigt när jag har så mycket fläsk där ;P

Annars så skulle jag kunna pensionera mig från föräldrarrollen för Arvid är inne i en period som får mig att slita av mig håret. Jag är så trött på att tjata och att han inte lyssnar. Han måste ha fötts utan hörselgångar ;P

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/302342/images/2012/pic_50c9de079606ee05efb5b7b3.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/302342/images/2012/pic_50c9de17e087c33dacc639f0.jpg" class="image">

Dags att knoppa

Hjalle är ju rätt snorig/hostig och sover inte så där jättebra. 20.45 vaknade han igen efter att ha slocknat på en gång 19.15 hysterisk som han var fanns ingen annan utväg(lathet från min sida) än att ta ner honom så han fick titta på Greys med mig.

Nu sover han gott igen och vi hoppas han fortsätter med det. Klockan lär ställas i morgon också. Det var länge sen.

God natt med er!

Hej hå

Arvid har nu hunnit fyllt 4 sen jag skrev sist och på måndag fyller lilleman 1år. Vart tar tiden vägen?! Helt sjukt, det går för fort.

I morgon är det dags för Lucia och vi åker till dagis till 8.00 jag och Mamma för att titta på våran fina tomtenisse när han sjunger och går i Luciatåg. Hjallebus får självklart också vara med och vara tomte han med.

Så i morgon är det 11 nätter före jul, vi blir här hemma på julafton. Och jag har övertalat Peter om att vi lär ha en gran. Det får bli plastgran men bättre än ingen alls iaf :) Men nästa år SKA JAG vara ute i tid och likaså alla andra år framöver. Eftersom vi alltid kommer att två kalas och en jul inom loppet av 1 månad.

Nu är lilleman vaken igen, förkyld och gnällig. Meen det hör ju till ;)

Och jag SKA bli bättre på att skriva här.



Valfritt innehåll
RSS 2.0