Febrig kille!!

Mkt riktigt så är Arvid sjuk idag. Jag vaknade kvart i 2 inatt av att det spelades på synten Arvid fick igår. Och då förstod jag att nått inte stämde. 39,4 visade tempen då han fick en Alvedon och somnade mellan oss vid 3 tiden. Och sov till halv 8 i morse. Nu ligger han bredvid mig på soffan och är bra hängig. Han verkar ha ont i bihåhlorna för han tar sig för ögonen/pannan/näsan och tycker det är jobbigt med ljus. Så han fick sig en Alvedon. Lillhjärtat mitt.

Nu somna han också, dags för lite lunch för mig och Peter då bara.

Trött!

Slänger in nån rad innan ögonen stängs. Arvid har haft en toppendag och tackar alla för fina presenter han fått. Den sista timmen var han inte sig lik och jag hoppas det var pga av enorm trötthet, han somnade på 2 sekunder kl 19. Men har varit in och känt på honom och han kändes rätt varm :/ och snorar och hostar en del så vi får se hur pigg han är i morgon. Återkommer i morgon. Nu sova.

Pepparkakor & Kokostoppar!

Oblaten har kommit, tack för det!

Jag och Arvid bakade lite pepparkakor på fm, han gjorde mest maskar och åt av degen =) Men det blev ett par st som det får bjudas på i morgon. Rensade även lite i ena skafferilådan och där fann jag en del kokos så det fick bli kokostoppar också. När Arvid lagt sig blir det att göra Cake pops och greja fram lite ballonger och dyl.

Vi skulle ju vilja komma insjungandes och vecka Arvid med paket och grejer på sängen i morgon men det är näst intill omöjligt då han vaknar vid en 5-6, och helst vill man ju att han ska sova så länge som möjligt så han orkar med dagen i morgon. Vi kanske testar ställa klockan på 7 och sover han fortfarande då får man glädjas åt det ;P


Vid lunchbordet
- Mamma, kan ni sjunga "Må du leva" mig?
- I  morgon hjärtat ska Mamma & Pappa sjunga den för dig.
- Åh Morfar åsså sjunga mig!
- Men hjärtat, Morfar är ju i himlen
-Näe, Morfar, Mormor och Micke åsså sjunga mig mojon.

Jag önskar verkligen att Pappa hade varit här och sjungit för honom i morgon <3

Oblat!

Hoppas verkligen att oblaten med Blixten på kommer med posten idag eller i morgon och att posten kommer tidigt i morgon i så fall. Annars blir tårtorna så tråkig. Det är lika bra och knipa igen om det annars är det nån som blir besviken över att inte få någon Blixten tårta om vi inte hinner få dom.

Helgen!

Arvid sov hos Farmorn & Örjan lör-sön. Och Peter jobba så jag passa på och småstrosa runt lite i affärer innan jag for hem för att städa och pynta.
När jag skulle till Madame Nyberg var det ju Julmarknad utanför och det fanns ju huuuur mycket fin som helst. 2 st tavlor fick följa med hem.


Gårdgen tog jag sovmorgon innan jag hämta Arvid och så begav vi oss till Stensätra för korv med bröd lunch och fika hos Madde, Isak och Jacob. Sofie & Noah, Madde & Nova, Sara & Ellie och Johansson var också där och vi surra på som bara den i ett par timmar, trevligt värre var det iaf.  Innan vi åkte hem var vi ner på stan och Arvid gav Tomten en teckning. Först tveka han i kön men sen sa han själv att tomten är inge farlig, han är snäll =) Ett karusellåk och en ballong senare var vi nöjda, världens sämsta Julskyltning måste ju Sandviken stå för iaf. Vi hann precis in i bilen innan spögregnet kom och väl hemma hade det övergått till snö, vilket är mkt mysigare. Men blasket som blir idag är mindre roligt.


Idag blir det nog pepparkaksbak med Arvid. Han ska vara hemma hela veckan nu när Peter också är ledig, så vi kan mysa bara vi 3. Ett besök på badhuset ska det bli iaf. Och så ska vi kalasa för mulla muggar i morgon när väldens bästa Arvid fyller år.

Arvid's rum!

Igår tog jag tag och satte upp vimpelspelet i Arvid's rum, bättre sent än aldrig ;)

När är det dags?!

Jag har hela 21 st som följer min blogg, enligt bloglovin. Och hälften vet jag nog men resterande har jag inte en susning om, men det är kul att ni vill följa min blogg iaf =D

Jag tänkte att det börjar dra ihop sig för bebis och titta ut och tänkte fråga när ni tror det är dags.
Och om ni tror det blir en kille eller tjej =)
Ni kan väl lämna en liten kommentar.

Vi har iaf BF den 15/12.
Vi har en son tidigare som är född Nov 08, med honom gick jag över 16 dagar.

Själva tror vi att det blir en till liten pojk och jag skulle inte bli förvånad om den lille tittar ut på självaste Julafton.

Kan inte sova....

Men varför kan jag inte sova????!!!???

Har varit vaken sen 3.40 och känner mig inge trött heller. + att jag vaknat till och från fram tills dess. Arvid har börjat och hosta så hemskt nu så snart är nog han på G. Så jag måste försöka få några minuters sömn till.....

Hormonbombad!!!

Hormonerna sprudlar idag. Idag har jag grinat flera gånger. Först när jag lämna Arvid på dagis, när jag ringde till Therese osv. För ingen anledning men, tårarna ville ut :)

Har julpysslat lite här hemma men lär komplettera med en del saker. När jag höll på och dona så lyssna jag på julmusik och tårarna rann igen. Men nu tänkte jag på Pappa. Jag saknar honom så otroligt mycket att det gör ont i mig. En jul utan Pappa?!? Hur är det möjligt, hur ska det gå? Han har varit borta alldeles för länge nu<3
Jag hoppas att våran lilla solstråle tittat ut innan jul som lättar upp det hela, och så har vi världens finaste Arvid också<3

Och så lyssna jag på Oh holy night med Shirley och vilken dröm det skulle vara och få stå och sjunga den själv i en fullsatt kyrka. Det är tur man får drömma iaf ;)

Nu lär jag försöka sova, jag sover så dåligt om nätterna och känner mig hungrig konstant. Jag tröck i mig några skivor kassler och rödbetssallad vid 23?! Och känner mig hungrig nu...

Partysugen!

Misstolka mig inte nu. Jag längtar ihjäl mig efter bebisen och jag vill inget hellre än och mysa och pussa på den lille osv. Men jag känner att jag är bra sugen på fest ibland, =) Tänk er sommar och sol, kall cider, en cigg, bra musik och mina fina vänner.
Det kan int bli bättre. =)

Så jag längtar faktist lite till sommarn för då blir det en favorit i repris här hemma, Sexparty. Vi hade grymt rolig förra året och hon från Himmelriket ringde i somras och fråga om jag inte skulle ha ett party i år igen, men det känndes inte lika aktuellt när man är på tjocken. Men nu till sommarn blir det av igen, så håll ihop benen nu tjejer så inte nån ställer till det och blir på tjocken igen ;) eller använd det ni köpte sist så är ni på den säkra sidan ;)
 Men något vi hoppar till nästa gång är Pina Coladan gjord på flygbränsle....!




Men först och främst ska jag föda barn och mysa(?! =D) av att vara 2 barnsmamma.


Nu blir det mörkt snart, dags att förflytta sig.

Nutellahjärtan!

Supergoda, superenkla!



400 g smör
2dl socker
7 dl vetemjöl
2 1/2 dl potatismjöl

En burk nutella
Socker att vända dem i


¤ Sätt ugnen på 200 grader.
 ¤ Arbeta samman alla ingredienser. Kavla till en halv centimeter hög platta,
stansa ut hjärtan.
¤ Gräddas knappt gyllenbruna, låt svalna!
¤ Bred nutella på och sätt samman två hjärtan. Vänd, kakorna i socker, klart!

 

Strömavbrott

Allt gick bara bra på 3 årskontrollen igår. Vi frågade ju lite om hans vikt och så men han är inte undernärd iaf =) Han är lång och smal och det har han alltid varit så han följer sin kurva. Så 98cm lång och 14,85 kilo så han är inte tung precis =) Men lika go för det.

Vi mumsade Sibylla mat med Peter hos Mamma innan Peter begav sig till jobbet och jag och Arvid åkte till Ingela och hälsa på. Där fick vi gott fika som vanligt och det blev en hel del surr. Vi tog tillfället i akt och åt mat hos Mamma igen mot kvällningen, tack för det =) Och sen for vi hem och jag satte igång med bakandet.


Ikväll ska dom ha ett planerat strömavbrott i "våran del" av Årsunda, dom ska byta nånting så hela Årsunda har olika dagar och tider. Och idag är det just våran tur, men dom hade kunnat tagit en liiite senare tid, så mellan 20.30-00.00 får ni undehålla mig med wf och dyl för Peter jobbar och Arvid sover så det blir lite väl långtråkigt annars =) Eller så kan jag göra som Peter sa " Passa på och julpyssla, typ sätta nejlikor i apelsiner osv" - och vad skjutsingen fick han luft ifrån?! haha trodde inte han hade nå koll alls på julpyssel men tydligen. Men och sitta med pannlampa och greja med det vettetusan om jag har lust med =P

Bakat.




Igår gjorde jag i ordning dessa, dom är supergoda och ett måste till glöggen. Gjorde 2 omgångar denna gång, så det räcker länge =) Receptet hittar du här

Bakade även hjärtan igår som ska bli Nutellahjärtan idag.
Visar sedan.

Kallt och Törstig!!

Dagen har bla spenderats hemma med att skruva ihop byrån, tvätta och strykning av sängkläder. Har rensat ur en massa sängkläder och handdukar också som jag tänkt kasta men Peter surra nått om att han ville ha trasor nere i källarn så dom åker väl ner dit.

Annars så börjar det bli kallt här hemma. Pelletspannan krånglar och startar inte. Så jag har tänt en massa ljus och hoppas verkligen att Peter får igång den nu när han kommer hem. Det vore trevligt och få lite varmvatten så man fick ta sig en dusch också ;)

Dricker ihjäl mig gör jag också, vet inte hur många liter jag fått i mig idag, det har nästan blivit värre och värre dom senaste dagarna.

I morgon är det sovmorgon dags och sen 3 års kontroll för prinsen. Efter lunch tar vi nog ett besök hos Ingela.

Nusnäs

Jag är alltid ute i alldes för sen tid. Jag har sagt till mig själv länge att jag lär införskaffa mig en ljusstake till fönstret i "datarummet" och har sett ut den jag vill ha men nu är den för tusan slut överallt, till slut hitta jag på den på nätet så nu har jag beställt en. Hoppas bara den hinner komma i veckan.


Vi hittade några presenter åt Arvid men det blev inga speciella för allt han vill ha är ju bilar/traktorer/fyrhjulingar osv som han har 1 miljon av redan =)
Det blev ett memory, "leka doktor set", och en bil, med släp och båt. Han älskar allt man kan sätta ett släp/vagn på =)
Så får det bli lite mer Julklappar istället. Där har jag en massa ideér.
Och så vill han ju ha en bilbana med Rorri & Maxi som Elias har och den skulle han önska sig av Mormor & Morbror.

Mamma bjöd oss på mat igår ocskå och det finns inget som slår och äta "Mammas Mat" alltid lika gott. Och så hade hon bakat en massa lussebullar åt mig på fm så slipper jag. Moster Anna hade plockat en massa trattisar som jag fick utav också.

I morgon är det dags för 3 årskontroll också.
Förresten så är Arvid bra i ögat.

Present inhandling!

Vi ligger redan nerbäddade här hemma. Det måste man om man ska orka upp med sonen som slår upp sina ögon vid 5-6 tiden oftast. Men i morgon ska jag ha lite sovmorgon. Skönt skönt. Dom senaste nätterna har jag vaknat 1 miljon gånger. Man ligger inge skönt och varje gång jag vänder mig blir jag för tusan kissnödig. Men jag ska int klaga ;)

Vi blev hemma idag jag och masken, vi gick över till grannarna en vända så Arvid fick leka av sig och jag fick mig en kopp kaffe.

I morgon ska Arvid spendera nån timme med Mormor så vi får försöka hitta på några presenter åt honom. Har ingen aning om vi ska köpa så det kanske blir lite små grejer. Vi får se. Lär även inhandla lite saker och ting till kommande helg då det ska julpyntas här hemma.

Natti natti!!

Kärlek!

Jag kan inte riktigt förstå att jag snart ska ge en till människa så mycket kärlek och älska så oändligt mycket som jag gör med denna underbara kille <3

Pizza!

Hemma igen. Dsk skickade vidare Arvid direkt hon tittat på ögat. Det var ingen inflammation men möjligtvis en infektion sa doktorn. Det ser nästan ut som om han har en finne på ögat och är röd runt om. Vi fick iaf med oss nå droppar som vi ska testa till på måndag för då ska vi tillbaka. Är det inte bättre då kanske han skulle få träffa en ögonläkare. Men vi håller tummar och tår att det hjälper med dropparna.


Det blev pizza med hem och nu har brett ut oss i soffan och väntar på Bompa.

I morgon kanske vi blir solo jag och Arvid om Peter drar iväg och fiskar och då vette tusan vad vi ska hitta på...!

Pannkaka!

Har nyss stekt och ätit pannkaka med familjen. Arvid åt mer pannkakor än mig ;) annars brukar han vara väääldigt dålig på att äta så jag blir så nöjd när man ser att han får i sig mat.


På em fick vi en tid hos en DSK som ska titta på Arvid's öga. För nånting tokigt är det med det iaf för det har blivit mer rött under veckan. Och har baddat det med vatten hela veckan men det har ju inte hjälpt något.

Var hos BM igår också, väderna var bra och 1 kilo till hade jag lagt på mig dock men men. Hjärtljuden låg på 157 och så högt har det aldrig varit, inte med Arvid heller. Har legat på148 som högst. Ny tid om 2 veckor då ska jag få numret så jag ska beställa tid för läkarundersökning den 15. Men vi kan väl hoppas att krabaten tittat ut innan dess, innan den 15 alltså. ;) men ni ska se att denna varelse är lika seg som Arvid och tittar ut 16 dagar senare.....men int e jag bitter för det... Inte alls. Eller julaftons morgon, då slänger jag benen i kors och kniper!!

Nog om det!

Vita chokladhavrekakor

125g osaltat smör, rumstempererat
2,5 dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
3 krm bikarbonat
3 krm bakpulver
1 krm salt
1½ dl havregryn
225 g hackad vit choklad


¤ Värm ugnen till 200 grader.
¤ Vispa smör och socker luftigt, tillsätt ägg och vaniljsocker.
¤ Blanda dom torra ingridienserna och vänd ner dem i smörsmeten tillsammans med chokladhacket.
¤ Forma små bollar och lägg på bakpappersklädda plåtar med ca 5cm mellanrum. Tryck ut bollarna lätt och grädda kakorna i 8-10 min.
¤ Låt svalna på plåten i 5 min innan dom läggs över på galler.

Lemon Curd Kaka

Denna kaka har jag ingen bild på och den blev inte alls som den ser ut som i kakboken jag har. Men någon annan kanske lyckas bättre ;)


Kakbotten

125 g osaltat smör
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt

¤ Värm ugnen till 175 grder. Klä en form, 20x20 cm med aluminiumfolie.
¤ Skär smöret i bitar och smält det långsamt i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner socker och vaniljsocker.
¤ Rör sedan ner mjölet och salt.
¤ Täck formens botten med degen
¤ Grädda i 30 min tills den är gyllene.
¤ Ta ur och sänk värmen till 150 grader.

Krämen

4msk strösocker
2 msk vetemjöl
2 ägg
1½ dl lemon curd
5 msk nypressad citronsaft
2 msk florsocker till pudring

¤ Blanda strösocker och vetemjöl i en en bunke.
¤ Vispa ner ägg och rör ner lemon curden och citronsaft.
¤ När kakbotten är färdig breds krämen på i ett tjockt lager.
¤ Grädda i ytterligare 20 min, eller tills krämen blivit "krämigt fast".
¤ ta ut ur ugnen och låt svalna i formen.
¤ Lyft över kakan i folien till en skärbräda och skär i bitar.
¤ Pudras med florsocker vid servering.

Limebollar

100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
3 dl havregryn
1 msk vatten
rivet skal och pressad saft av 1 lime

Garnering:
Kokosflingor

 ¤ Rör ihop smör och socker.
¤ Rör i vaniljsocker, kokos, havregryn, vatten, limeskal och saft.
¤ Forma runda bollar och rulla dem i kokos.

Dummlegrottor

Ca24 st.
1dl socker
200g smör 
3dl vetemjöl
12st dumlekolor
24st noblesse 

¤ Rör ihop socker, margarin och vetemjöl till en deg 
¤  Ställ degen kallt i minst 30 minuter.
¤ Rulla till en rulle och skär 24 bitar. Lägg dom i folieformar och tryck ner ½ dumlekola i varje.
¤ Grädda i 200 grader ca. 10-12 minuter tag ut plåten och lägg 1 platta vanlig Noblesse på varje.
* När kakorna svalnat ställ dom kallt



Bild från Google

MVC

Sitter och väntar på BM nu och ska lyssna och mäta osv på min bebis. Själv lär jag väl ställa mig på vågen :/

Jag kan lägga ut recepten Sara, ska bara få fingrarna ur arslet ;)

Arvid Gustav Fagerlund <3

En bild säger mer än 1000 ord.
Älskade unge <3

Söt blomma!

Jag skrev ut på fb här om dagen om att våran köpmandisk bortskänkes och fick napp på en gång. Karin som jag jobbar med kom och hämtade den igår medans vi var på Ikea och som tack hade hon lämnat denna söta blomma på altanen.

Garderobbild!!

Så här blev det med dom omtalade garderoberna :) rummet är dock inte klart riktig än utan det ska upp en gardin på nått sätt, lite blommor i fönstret, 2 hyllor ska upp osv osv. Det känns ganska kallt och naket just nu.
Ni får ha överse de med den dåliga fotografen och att det är knäppt med mobilen ;)

Amning.

Sitter och läser nån broschyr om amning i brist på annat =)
Det står en hel del i den som jag vet att jag inte tänkte på med Arvid och inte sen heller.

"Lättast att amma på tidig signal - vrida på huvudet, öppna och stänga munnen och smacka med munnen - inte vänta tills barnen börjat skrika" 

"Fri amning kan innebära att man ammar lite och ofta, upp till flera gånger i timmen. Många bryr sig inte om att hålla räkningen på hur ofta och länge. Motsatsen till fri amning är reglerad amning, tex efter klockan (som jag körde med Arvid) Det kan störa amningen genom att barn och bröst kommer ur fas med varandra och göra så att mjölktillgången minskar."

Jag gick efter klockan med Arvid, hade det bara gått 1 timme sen jag amma honom sist trodde ju jag att han barta vill tutta bara för att eller att han inte vart mätt på min mjölk osv osv. Men det tar tid innan amningen sitter för alla kan inte amma det är något man måste lära sig. Och jag blev nog för stressad av vad alla skulle tycka och tänka om jag ammade honom stup i kvarten, var rädd så fort han började grina osv.

Det står en massa mer saker i denna broschyr som jag inte tänkt på.
Denna gång ska jag tänka på vad som står i den och ha den som hjälp, för jag hoppas det kommer gå bättre med amningen denna gång än med Arvid, jag gav nog upp för lätt med honom kändes det som. Aja, vi får se hur det går. Det kanske inte kommer en droppe denna gång och då är det ju som det är.




Nog om det =D

Glasögon.

Har hämtat ut mina glasögon idag. Det känns jättebra och jag ser så mycket bättre.

Arvid kan inte haft nån inflamtion för idag syntes det ingeting mer än att han är lite röd på ögonvitan i ena ögat mot kanten. Så han har säkert fått nå skräp i det eller så. Så idag har han varit och lekt på dagis en sväng.Och dom på dagis trodde inte heller det när dom såg ögat.

Jag passade på och baka lite och idag fick det bli Havre & Vit chokladkakor och någon lemon curd kaka som man ska skära i bitar men den blev nog inte som den skulle så jag frös in den och så får man skära den biten man vill ha själv =)

Det fick bli en vända till Ikea också då, det fick bli en vit Hemnes byrå till.
Så den ska väl komma på plats nån dag så jag får någon ordning.

Skitoxe!

Jag är helt knäckt, förstörd och ledsen. Linneskåpet jag köpt och gjort i ordning efter sega veckor av lathet går inte att få upp på övervåningen, våran cp trapp gör det omöjligt. Och då har vi ändå skruvat bort benen men icke sa nicke =(
Så nu är mina planer helt krashade. I det skåpet skulle alla handdukar och sängkläder få plats och vi skulle då få en extra garderob i vårat sovrum. Men nu står jag där utan nånting.....
Det sista jag tänkte på när jag köpte skåpet var ju och mäta om det fick plats i trappen på väg upp. Det kostade dock bara 150kr så, och nu är det skaft en hel del och så efter alla försök. Kanske det blir att ha det stående på altanen där man kan ha lite krukor osv och lite leksaker osv.
Vi får se....

Har kollat efter något annat som jag kanske kan köpa och sätta ihop uppe på plats men då blir det lika byrå som vi har i Arvids rum, den är ju superfin men det kanske bli tråkigt med 2 likadana...Men nått lär ske snart för jag måste få ordning och reda.



Arvids öga har inte varat eller nå idag så vi får se om det var falskt alarm i morgon.
Har iaf börjat med bakandet och Dumlegrottor,Limebollar och Ninini.......noooo winearbreads är klara och finns i frysen.

Astrids Jul!!

Tvättmaskinen går för fulla muggar, är inne på den tredje nu och berget är fortfarande högt ;) men det ät mest handdukar, underkläder och sängkläder.

Har precis skalat potatis till middagen. Men nu har vi slagit ner rumpan för att titta på Astrids Jul. Som jag längtar tills jag får ta fram stakarna osv. Men det är bara 2 veckor till 1: advent så snart så. Synd bara att inte hela huset är i ordning och att man var miljonär och kunde köpa allt man ville ha så det blir så fint som man vill ;) meeeen man kan inte få allt på en gång och man kan inte ha allt perfekt försöker alla tala om för mig men det känns som man aldrig får ha fint här hemma. Nog om det!

Snart dags att slänga ihop lunch, snabbmakaroner och köttbullar får det bli.

Ögoninflammation?!

Det har förmodligen Arvid åkt på. Inatt vid 4 kom han in till mig och sa " Mamma, en fluga på mitt rum i mitt ögan" Så jag följde med han in igen och såg ingen fluga och så stoppa jag om honom och tänkte inte mer på det. Men i morse när han kom igen så var han väldigt svälld i båda ögonen och det har varat lite från ena ögat och det är också lite rödirriterat på ögonvitan. + förkylningen. Så han kände väl att det var nå konstigt med ögat inatt stackarn.


Och vi som ska på kalas hos grannarna idag som Arvid sett fram emot men jag får gå själv för dom har varit sjuka hela högen och vissa med lunginflammation så jag tror dom inte vill bli sjuk igen.

Minnen!

Vad mycket roliga leksaker osv jag hittar som man hade själv när man var liten =)


Det här kommer jag ihåg att jag gilla, sy kort =)






Söndagkväll.

Grattis till Fia som fyller 26 idag. Och tack för god smörgåstårta =)

Har bakat Dumlegrottor och Limebollar här på kvällen, ska fortsätta och baka i veckan och även tvätthögen lär minskas. Min bror kommer ut i morgon em för att agera bärhjälp. Linnéskåpet ska upp på sin plats och likaså byrån till bebisen. Så jag har en del att rensa och stryka och lägga till rätta.
Och så behöver jag en vända till Ikea igen för att komplettera lite till datarummet.

Annars så sitter jag och kollar runt för att leta på någon bra present åt min älskade son som fyller 3 år snart, stora killen. Men det är lättare sagt än gjort. Han vill själv bara ha bilar, traktorer, fyrhjulingar osv men han har ju 436086 st redan.
Julklappar tycker jag är mycket lättare för då kan man ge många småpaket med diverse saker.

Peter har självklart fått paket av Arvid idag också och så var jag och tände et ljus för Pappa på lunden<3

Järnvägsmuseet!

Efter lunch idag åkte vi till Järnvägsmuseet. Tänkte att Arvid skulle tycka det var roligt, men han tyckte lekhörnan var roligast :) han blev lite små rädd för dockorna i tågen också. Jag skulle kunna åka dit själv ja och läsa om allting för sånt där gammalt och dant tycker jag är intressant :) hur som så var det tydligen gratis idag också fick vi veta när vi kom dit.

Annars på kvällen här har Sandra och Elton varit här. Så nu har jag tränat byta småblöjor och matat med flaska ;) tyvärr kunde jag inte pussa och gosa med han som jag skulle ha velat men förkylningen hänger kvar :/ har börjat känt av bihålorna nu på kvällen :(

I morgon blir det en vända till Fia som fyller år och så självklart en tripp till Pappa<3

Ränt runt!

Har beställt 2 par nya glasögon idag. Inga speciella bågar, utan typiskt Fia bågar. Jag vet att jag är tråkig men när jag provade "morderna" bågar känndes det ju tokigt, jag är ingen "modern" människa :)

Förkylningen har varit bra idag men har haft ont i ryggen och det har kännts mer eller mindre som om jag hade kunna ploppa ut ungen på Drottninggatan i mellanåt. Det har tryckts nå så förbaskat neråt att jag inte tror det är möjligt. Så här kände jag aldrig när jag väntade Arvid. Hur som så var det bara och bita ihop och springa(läs gå i snigelfart) in och ut i affärer. Fick med mig nånting till bilen från Biltema( uppdrag från Peter) skötväskan, en body och mössa, Fars dag present åt Peter, korgar, handdukar och dyl från Ikea och dammsugarpåsar. Var ute efter nå trasor åt mig själv också med orkade inte prova, fick med mig ett par halvlånga "uggs" också som det var halva reapriset på, 100 kr från Din Sko.

Idag somnade jag på soffan 18.15, så det blir lätt och sova nu....

Har även pratat i tfn med Mia ikväll...2 timmar och 19 minuter, och inte en vettig grej vi prata om egentligen ;)

Svar på kommentar!

Vad roligt att du hört att dom ska vara goda :) det är nog Kycklingfajitasen som jag brukar göra och det receptet finns under kategorin recept, kan tyvärr inte länka nu när jag bloggar från mobilen. Hoppas det smakar!

To do list!

Har sovit ett par timmar på fm/lunchen idag så jag har lite svårt och somna nu :/ förkylningen är för tillfället som bortblåst men i morgon mår man väl kasst igen. Peter är riktigt förkyld han med, låter som om han kommit i målbrottet ;) Arvid är pigg än så länge, och vi håller tummarna för att det fortsätter så.

Till i morgon har jag lära gjort en "to do list" för att jag ska komma ihåg allt. Först och främst ska jag till optikern och sen är det en massa små saker som lär inhandlas på diverse ställen.

Nu dags att försöka sova, god natt!

Förkyld!

Det blev bättre igår under dagen men i morse var det värre igen. :(

Arvid sov ända till 6.30 i morse fast han slockna på golvet 17.55 igår.

Idag ville jag ha Arvid hemma men han skulle leka med barnen han. Och så kom jag på att dom är i lekhallen på onsdagar där dom kan klättra och åka rutchkana bland kuddar osv. Så då fick han åka dit så ska jag krypa ner under täcket och kurera mig lite, fast jag egentligen har en massa saker och göra här hemma.

Men i morgon lär jag vara i form för då har jag en massa ärenden.

Krasslig!

Jag känner mig lite krasslig idag. Förkylningen vekar ha tagit om och halsen känns av och så hostas det på i mellanåt. Men det är ju alltid värst på morgonen och kvällen. Men så som det känns nu blir det inte många knop idag.

Nerbäddad.

Ligger nerbäddad och ska ta mig några timmars sömn snart tänkte jag.

Dagen har inte bjudit på något mer än att varit hemma och grejat. Garderoberna är snart fyllda. Rullgardinerna är på plats i vardagsrummet, hade fula dryga träpersienner förut som Peter rev ner för ett bra tag sen men sen hände inget mer förns idag :) Tvättat har jag gjort också, det tar aldrig slut på sånt ;) har börjat tvättat bebisens kläder också för nu är byrån målad och ska få torka nån dag extra bara innan den ska upp på plats.

Dom ringde från Babyproffsen idag också och tala om att skötväskan jag beställt hade kommit. Det blev svart Teutonia, allt annat än Emmaljungas är bättre. Det får nog bli en vända till Gävle på torsdag efter optikern.

Nu slut surrat!!

Tacokalas!!

Tog mig en lång och skön sovmorgon idag innan jag studsa upp och dammsög av nedervåningen och duschade. Sen kom Mamma hem med min prins. Vi kramades en del innan vi gjorde oss i ordning för kalas. Peters kusin fyllde 16 och det bjöds på Tacos och tårta. Arvid härjade runt med Ammie, Alva och Alina så han var blöt av svett när det var dags att bege sig hemåt. Så det fick bli en dusch för gangstern när vi kom hem :)

Jag och Peter sitter i soffan och tittar på Filip & Fredrik och ska väl knoppa in snart. Nå roligare än så har jag inte att komma med ;)

Pyjamaslördag.

Jag kan inte sluta läsa alla artiklar och kommentarer överallt angående Tomas och Jennie.
Men jag blir bara mer och mer upprörd, och efter torsdagens Debatt blev det ju inte bättre precis.
Men det är otroligt vilket stöd dom fått av många <3

Annars så tog Arvid sovmorgon till 7(ja det är sovmorgon för hans del =P) Vi går fortfarande runt i pyjamas och behåller den på ett tag till =) Det får bli en dusch efter lunch sen beger vi oss nog in till Sandviken.


Efterrätten är klar till kvällen, den blev inte så snygg men den smakar nog lika bra ändå.
Så ikväll far jag till Oklahoma för att laga och äta god mat med Lina & Emma.
Trevligt!

Kvällsbus!

Peter tokar sig med Arvids tröja vid bytet till pyjamas.

Arvid slänger ur sig, -Pappa är Krösamaja =D

Vi fick oss ett gott skratt =)

Fredag!

Nu var det ett par dagar sen, jag är en mycket upptagen kvinna ;P Näedå men ibland blir det bloggtorka.

Jag var iaf till BM i onsdgs och alla värden var kanonbra. +1 kilo på vågen. Annars så börjar det bli lite krämpigare, tycker jag svettas ihjäl vad jag än är eller gör. Jag har problem med strumporna ibland. osv, men det är sånt som följer med i hela paketet =) Går in i v35 idag så jag kan väl få klämma ut den lille snart.

Igår tog vi en fika ute i Säljan för att fira finste Tove som fyllt 1 år. Hon fick en fräsig svart skinnfåtölj av sina busiga kompisar. Elton var ju också med så jag snosa och myste med han en del också, men vad trött i armen man blir på en gång när man har dom i famnen =)


Jag och Peter drog in till Ikea igår när vi lämnat Arvid. Vi handla mina efterlängtade garderober, och det blev 700kr billigare + lite till då det var 10% på PAX garderobsinredning. Vilket alltid uppskattas. Dock så missade vi gångjärnen till dörrarna, sååå dom fick vi hämta idag och så får vi fortsätta med resterande ikväll, stommarna står ju på sin plats iaf.
Det jobbiga är att jag kanske inte kan ha en gardinstång vid fönstret där inne =( och kanske inte en fönsterbräda som jag tänkt. Vi får se hur det blir när dörrarna kommer på plats.

För tillfället håller jag på bakar en liten marängtårta som jag ska ha med mig i morgon. Denna gång har jag både vitchoklad och ljuschokladröra i mellan, men det vita är ju inte vit utan gul av äggulan så den fick bli röd med lite hushållsfärg ;P

Dags att skala poatis till kvällens gratäng.
Fredagsmys med mina grabbar väntar ikväll så länge Arvid är vaken, sen blir det garderobsmontering osv!

Tisdagstacos!

1 målning kvar på väggen i datarummet, sen så ;) Ska försöka flirta med mig min andre hälft till IKEA i morgon men det är ju inte en av hans favoritsysselsättningar så vi får väl se ;P

Ikväll kommer Mamma & Peter´s Mamma ut på lite mat. Tacogratäng står på menyn. Och så ska dom få ett varsitt dagiskort på Arvid, för dom kom idag.
Världens finaste, fast han ser lite full i fan ut ;P Visar sen.

Ska till BM i morgon också. Torsdag till Fredag vill Farmorn låna gangstern, det känns lite si och så för han ska sova hos Mormorn på Lördag, ibland "lånar" dom han lite för mycket känns det som och så blir det tätt med dom gångerna man behöver barnvakt, men han tycker det är superkul själv så det går nog ingen nöd på honom =)

Ska få nya glasögon av Mamma också, tack snälla!
Inte nå värsting men bara ett par som jag kan komplettera till linserna.


Nu ska jag förbereda lite inför maten.

Valfritt innehåll
RSS 2.0