Logo Quiz

Tog hem en app igår i brist på annat. Logo quiz. Man ska gissa vad loggan tillhör för företag eller varumärke. Och vad jag kan förstå så är det inte svenskt.( men jag kan ha fel så klart:))Så jag blev lite paff när denna logga kom upp :)

Mina Finaste!

Vila i Frid

Vad dålig jag är på att skriva.

Men dagarna rullar på. I måndags var det sommarfest på Arvids dagis el förskola om jag ska vara ordentlig :)
Mysigt med picknick och vädret höll sig med sol, dock lite kyligare än helgen.

Altanen är oljad och möblerna tvättade och väntar på att få en omgång av olja dom med. Men nu värkar ju vädret bara bli sämre och sämre så det känns inte alls nå inspirerande och hålla på.

Fm idag har spenderat på Owes och Ikea med Elin. Fick med mig lite hem men inte alls det som jag hoppats på. Avvaktar lite också då jag vill få ordning mer på altanen innan jag handlar nått. Vi tog en vända hem till Elin på en kaffe på em och när vi var på väg hem ringde Elias och ville leka med Arvid så han och Tesa var över en vända. Har hunnit med en promenad på kvällen här också med Elin och ligger nu för tillfället i sängen och har ätit min dos av vindruvor och kikar BB. Snart dags att knoppa. I morgon är det föräldrargrupp för mig och Hjallebus medans storebror är på dagis och Pappan i huset sover.

Tänker extra mycket på min Farmor idag också. Inatt somnade hennes sambo in på sjukhuset. Jag förstår inte hur hon orkar, hon har förlorat min Farfar, 2 söner, min farbror Kenneth och min älskade Pappa och nu Ingemar :( Vila i frid Ingemar.

Mors dag!

Barnen sov till 8.15 i morse men vi låg kvar i sängen till efter 9 :)

Har tagit en liten promenad med Hjalmar nyss och ska hoppa in i duschen nu. Ska till Farmorn på mat kl 13. Min Mamma fick sin morsdag blomma igår. Och min egen morsdagpresent blev ett par skor jag köpte själv i fredags :)

Igår var jag och barnen i Sandviken hela dagen, stros på stan och besök hos Mamma där vi var kvar till 20 och kolla på crusingen. Sen hem och lämna kidsen och tillbaka till Therese för tilltugg och ESC. Och det gick ju galant för Loreen som tog hem hela segern. Härligt!!!

Nu duschen.

Surr surr

Jag och Hjalmar var in till Gävle på fm. Fick med mig två par shorts, ett linne och ett par "sandaler" åt mig själv. Ett par shorts, 2 t-shirts, en keps och strumpor åt lilleman och en keps åt Arvid. Peter blev utan ;) Arvid var hos Farmorn under tiden och kom inte hem förns till kvällen.

Och kvällen spenderades hos grannarna. Vi var ett gäng på 8 vuxna och 11 barn som skulle grilla och njuta av det fina vädret men så fort vi grillat färdigt började det blåsa på en hel del och vi insåg fakta att vi lära in :) så lagomt till allt var inne så kom regnet. Trevligt och gott var det men strax före nio höll mitt huvud på att sprängas så jag och Hjalmar gick hem. Efter han somnat trotsa jag huvudvärken och plocka undan och tog en vända med snabelsraken innan jag tog en sval dusch.

22.30 kom Peter och Arvid hem, Arvid iklädd i endast en t-shirt och en keps :) dom hade varit ute och lekt i regnet och sen fick som bada i badkaret så han var rätt trissad när han kom hem. Så vi kan väl hålla tummarna att han sover ut lite i morgon;)

Planerna blev inte alls som det var tänkt i morgon. Peter har tagit åt sig extra jobb i morgon, så han slutar inte förns 17.45 och Hjalmars barnvakt blir inte av. Men det blir crusingtittande hos Mamma när Peter slutar och kl 21 infinner jag mig hos Therese för ESC final.

Usch vad långt det blev och inte hade jag nå vettigt och komma med heller =P
God natt!!

Njuter!

Åh vad jag älskar detta väder!!!!

Jag och Hjalmar var på föräldrargrupp på fm medans Arvid var på dagis. Efter det så var vi hem och bytte om och tog en promenad/Arvid cykla hem till Carina och Wilma för lek och melonfika. Trevligt. När vi kom hem hade Peter klippt gräset och sen var han och Arvid i full gång med att tvätta bilarna medans jag och Hjalmar lata oss i skuggan :)

Lite mat är nu intagen och kvällen börjar lida mot slit slut för dom två små. Som för övrigt sov till 7.40 i morse. Härligt.

I morgon blir det första grillningen med grannligan också då vädret skulle bli ännu bättre.

Härliga väder!

Tisdag idag. Hemmet måste städas. Kanske blir bingo ikväll. Vädret är på topp. Och prinsessan Estelle ska döpas, det måste jag glutta lite på :) Är grymt avundsjuk på min "svägerska" Louise som är bjuden på dopet =D

Upptäckte att båda barnen lär ha en massa nya kläder också. Hjalle lär ha strl 74 kläder och Arvid lär upp på 110 för han är lång och har långa armar men smal som en tändsticka, det har han efter Mamma ;) eller hur var det med det där egentligen...?! ;)

Städa var det!

Galej

Familjen är komplett igen. Härligt!

Fixade så jag fick gå på Jubileumsfesten igår också. Helt sjukt vilken tillställning. Jag är mållös :) och Måns gjorde ju inte saken sämre ;P

Återkommer mera sen, kanske inta en powernap med lillfis nu?! Skulle va otroligt skönt, men om Hjalle vill är jag inte lika säker på....

Prinskorvarna!

Lillfis blev ju 5 månader igår också.

Fredagskväll

Det blev inge Högbo för min del igår, men Arvid och Farmorn åkte. Han sov även över där till idag. Så jag och Hjalmar bjöd hem Sandra, Elin och Carina på Kycklingpaj. Dresscoden för kvällen var, det bekvämaste man har :) så med myskläder på så blev det en massa surr och spel, Alias. Trevligt som tusan.


Idag hämtade jag Arvid vid 12 och intog sedan en lunch på Donken med Therese, Roger och Devin. Provade McWrap med Kyckling och bacon. Riktigt god så den rekommenderas starkt.

Vi har även hunnit med en vända till Högbo för att kolla in min kusin Jocke och hans tjej som hade studentbal idag. Och Arvid var ju hur nöjd som helst över alla raggarbilar :)

Tänk om moster kunde fått sett hur fina dom var bara. Men hon var nog garanterat med där fast hon inte syndes<3 fy tusan vad jag saknar henne och Pappa. Det går nog inte en enda dag utan att jag tänker på Pappa, om det så bara är en enda tanke i nån sekund. När man tittar på BB och dom får se någon närstående efter 70-80 dar eller nått önskar man att samma sak skulle hända mig, att det skulle knacka på dörren och när man öppnar står Pappa där med öppna armar och ge en den största och härligaste kramen någonsin<3 Men tyvärr funkar det inte lika som för dom som är i huset....


Vi har även hunnit med ett frisörbesök för Arvids del. Ätit Mammas goda köttbullar och haft fredagsmys. Dom små somnade inte förns 21.30 ikväll så en liten sovmorgon kan man ju alltid hoppas på. Läs hoppas!! :)

Ont ont

Igår kväll fick jag ont i sidan/magen. Och vaknar med ännu mer smärta idag. Vet inte om det är stenarna, om jag nu har några eller om det är nått annat. För nu har jag mer ont i magen över revbenen på nått sätt. Skit samma jag har ont iaf men hoppas det går över med bara piller.

Idag hade jag tänkt att vi skulle åka till Högbo med Farmorn, har gjort i ordning smörgåsar, pastasallad, kalla pannkakor med smör,socker och kanel åt Arvid, det gjorde alltid Mamma åt mig när jag var liten och skulle på utflykt :) bullar, kakor, frukt och festis är också med :D Men med denna smärta orkar jag inte :( och vädret är ju inte det bästa precis. Det återstår att se.

Ikväll har jag bjudit hit matgäster också. Trevligt!

Middag i sovrummet!

Sitter för tillfället och äter pastasallad i sovrummet. Ja, jag håller på exploderar och lär va för mig själv en stund och så var jag hungrig så då fick det bli så.

Hjalmar har varit kinkig hela dagen, och Arvid mer vild en tam. Och så lägger Peter fel kommentarer vid fel tillfällen + att han åker och fiskar i morgon och kommer hem på söndag, och så hade jag plockat undan och donat nere och vips så ser det ut som ett slagfält igen....
Så jag är på krigsstigen så jag lär andas lite ;)

Annars hade jag en toppendag igår med mina bruttor på bingon, dock ingen vinst men mycket skratt :) i morgon åker vi till Högbo jag, kidsen och Farmorn. Barnens dag är det så vi hoppas på bra väder, men det ser inte så lovande ut. Huvudsaken det inte vräker ner.

Nu är humöret redan på väg upp ;)

Halva dagen har passerat.

Röntgen gick bra, fast svaret kommer om 1 vecka förhoppningsvis. Var sedan hem och hämta Hjalmar och drog iväg på besök på öppna och BVC. 68,5 cm lång och 7870g tung. Och så fick han två sprutor också, och vilket skrik han la av. Oj oj, men det gick över fort iaf :)

Nu är jag i lassas hos Farmorn och inväntar Peter som är och hämtar lite mat.

Klurar

Dom stora grabbarna i huset drog iväg till Badhuset efter lunch. Så jag och lillfis blev kvar hemma. Har plockat undan och städa av lite. Skulle göra ett besök hos Cicki men fick avboka då tabletterna gjort mig illamående och gett mig magsmärtor. Men jag vet ju varför så det är bara att bita ihop.

Hjalmar tar sig en lur igen och jag tittar på OTH och försöker klura ut dagens middag....Om man bara kunde knäppa med fingrarna och så stod maten på bordet, vad livet skulle kännas lite lättare då :)

Gamla minnen!

Nervös!

Sovmorgon till 9.50 idag. Tackar!!!

Peter och Arvid leker för fullt med Mickes gamla lego. Mamma rensade ett förråd i lördags och igår fick jag hem mina gamla Barbiedockor, Mickes lego och lite böcker och mina bokmärken :)
Mina favorit bokmärken var på Kungafamiljen :)

Är sjukt nervös inför morgondagen också :/ jag är skit skraj att dom ska hitta nå annat på röntgen :/ men det ska bli skönt och få det gjort. Det är också BVC besök, brygganträff och bilbingo på schemat. Fullspäckad dag.

Sköna söndag.

Sitter för tillfället ute på trappen i solen med en kopp kaffe. Arvid hoppar studsmatta och Hjalle sover.

Igår var vi som sagt på kalas hos Therese, hon bjöd på sin supergoda smörgåstårta och hembakta kakor. Hon fick två rosa muggar och en söt sockerskål med lock och två små ljuslyktor med hjärtan på som man kan hänga, allt från IB Laursen. Hade gärna tagit det själv ;P

Mamma kommer ut lite senare. Ska göra slingor i håret på henne. Och söndagsstek står på menyn idag. Gött gött.

Tog fram gåstolen åt Hjalmar idag också, med en filt runt om kunde han sitta i den. Får se hur lång tid det tar innan han kommer på hur man förflyttar sig med den :)

Fredagskväll!

Ligger i sängen och gluttar på BB.
Vi var hem till Elin och Alexander på em. Linda & Majken och Malin var också där. Pimplade kaffe och jaga busiga ungar :) kan säga som så att Arvid fick åka hem utan byxor, strumpor och stövlar efter att ha struntat i vad Mamma sagt och hoppat i alla dom stora vattenpölarna på gården.

I morgon är det kalasdags igen, Therese fyller 20 påstår hon men hon får ta och lägga till 6 år :) innan vi ska dit ska vi till Mamma på lunch.

Frukostbild

Scones

Igår var det fullspäckat på schemat. Föräldrargrupp på fm, fika och Mamma+barn träff hos Linda efter lunch, middag hos Mamma och vi avslutade med ett kvällsbesök hos Farmorn som kom hem från Turkiet och fyllde år i går. Hade plockat ihop en presentkasse med diverse saker som var mycket uppskattat.
Vi var hemma igen strax efter 20 och båda barnen somnade in så fort bilen började rulla.

Idag är det riktigt trökväder. Upptäckte i morse att vi hade dåligt med bröd så jag och Arvid slängde ihop lite scones. Gott gott.

Har städat av medans Hjalmar tog sin tupplur och Arvid & Peter var ute och lekte i ett ögonblicks uppehåll från regnet. Nu tittar vi på Djungelboken och Hjalmar ligger och tuggar på ikea kuddarnas gigantiska tvättrådslappar. Är nog ingen Ideé och sätta på några kuddfodral :) Peter jobbar em men slutar 18 på fredagar och det gillas.

Känns som om jag skulle ta en lite lur nu men icke. Behöver till affären också men det är verkligen inte lockande och klä på kidsen och ut i detta väder... :(

En klump

Klump i magen är precis vad jag har, och det känns inge bra...

Plopp

Testade nya Plopp med geléhallon och vit tryffel igår. Den var lite för söt och påminner om något annat godis men jag kan tusan inte komma på vad.

Så den var inte så god att man måste köpa en till, ingen aha upplevelse. =) men den bör ändå provas.

Nya glas

Kom inte hem från Ikea igår med det jag skulle. Men tror jag har hittat andra hyllplan.

Men dessa glas köpte jag. Har bara stora glas annars och så en massa fula coca cola glas från donken i olika former och färger. Och dom stora blir så stor för Arvid och hans kompisar. Och plast känns ju lite tråkigt. Och dom här ser så goda ut på nått sätt, kall rabarbersaft i dom en varm sommardag, göttans =P

GODIS MIX Glas IKEA
Godis Mix glas 6-pack 49:- Ikea

Måndag

Har kommit igång lite med att rensa iaf. Men Peter har ju em så när man är själv med matlagning, leka, byta blöjor, mata Hjalmar, läggningar osv springer liksom tiden iväg och orken lika så ;)

Men har börjat röja upp en del i datarummet iaf. Och sen gjort sånt som görs varje dag i stort sett, dammsugit av, vikt och lagt 3 Ikea kassar kläder osv på sin plats. Plockat undan och har en maskin med gardiner igång som ska hängas.

Har haft Carina och Wilma på besök på em också, lek och fika i vanlig ordning. Alltid lika trevligt.

I morgon skulle jag behöva vara iväg en vända till Ikea och köpis. Hyllor och present till Farmorn behöver innförskaffas + en repa på Maxi för att fylla på matförrådet. Vi får se om jag kommer iväg, just nu känner jag inte för att göra nå mer än att lägga mig raklång i sängen :)

Roligare än så blir inte detta inlägg :)

Spark i arslet, ja tack!

Ska iväg på möte på dagis kl 10 hela ligan. Det får bli en promenad för min och Hjalmars del. Peter är allergisk mot att gå :)

Sen behöver jag röja, röja och åter röja. Det är grejer precis överallt i alla skrymslen och vrår. Men man bara skjuter sådant framför sig och så går jag och irriterar mig på allt. Lär börja nånstans men frågan är bara vart?! Och så kanske man ska avsluta alla 1 miljoner grejer jag börjat på. Jag är hopplös, lär sparka mig själv i arslet och hoppas att det hjälper ;)

Nog om det.

Pasta/Kassler/Broccoligratäng

Har ingen bild på den och som sagt inga mängder. Men den formen jag gjorde räckte åt ca 5 personer


Detta behöver du

Pasta, typ penne eller skruvar
Kassler
Broccoli
Champinjoner
Mjölk
Mjöl
Smör/Margarin
Kalvfond
Skånemejeriets Gratäng cremé


Jag kokade pasta och broccoli för sig och fyllde en eldfast form.
Brynde på kasslern och champinjonera och strödde över mjöl och slog på mjölk. 1½- 2 dl mjölk kanske och kalvfond efter smak. Låt puttra ihop sig nån minut bara.
Hällde det över pastan och broccolin och avslutade med att bre över gratäng cremén.
In i ugnen i ca 15-20 min tills den fått fin färg. Kanon gott, enkelt och snabbt. Sånt gillar jag.
Första gången jag provar den där gratäng cremén.


Med barn?

Om det är någon som är på tjocken och ska barn till höstern/vintern har jag en massa kläder i stl 50-62, overaller, mössor, bodysar, byxor osv. Det minsta kläderna finns i både neutralt och till pojk, eller flickor kan ju självklart också ha dom men det mest är åt det blå hållet om man säger så. Vissa saker helt oanvända och sparsamt använda och mer använda.
Så är någon intresserad så hojta till.



Har rensat en del i Hjalmars byrå och har nästan fyllt en sopsäck.
Hur kan man ha så in i bombens med kläder när man är typ 70cm lång och väger runt 4 strösockerpaket? ;P




Goskiten ;P

Utedag.

Har spenderat dagen ute hos grannarna. Elias ringde på fm och ville leka med Arvid :) vi grillade korv ute också.

Har mellan varven tvättat och hängt den ute, det luktar så jäklans gott av tvätten då. Nu har vi nyss ätit och det är nervarvning i soffan som gäller för gangsterkurt.

Ny vecka i morgon!

Tidig morgon!

Denna morgon startade bra men tidigt, strax innan 6 hörde jag båda småkillarna surra och röra på sig. Så jag och Peter har hunnit plocka undan, dammsugit, gett kidsen frukost, plocka i och ur diskmaskinen, och så hann jag med en dusch innan Peter packa ihop och åkte iväg.

Tänk om man hade energin och orken varje morgon, men oftast blir det soffhäng ett par timmar :)

Tänkte ta en repa till Biltema och Barnens Hus sen, behöver en ny sadel till Arvids cykel bl.a. Och skulle behöva in på IKEA en vända också och köpa 2 hyllplan. Men vi får se hur dagen urartar och hur grabbarna grus sköter sig ;)

Ha en bra lördag allihopa trots det grymt tråkiga vädret!

Bowling.

Peter och jag har nyss bowlat i vardagsrummet, jag vann :)

Annars så blir det sängen för mig snart, Arvid vaknade tidigt i morse och det börjar kännas på ögonlocken nu. I morgon drar Peter iväg och fiskar så jag vette tusan vad jag och kidsen hittar på.

Hjalmar åt nästan en hel portion gröt här på kvällen också, Mammas skrutt blir så stor. Frågade Therese idag om hon ville bli Hjalmars fadder också, vilket hon självklart ville. Hon är det åt Arvid också. Har även gjort dopkorten som bara ska beställas, och så ska jag beställa en förstoring på kortet jag tog på kidsen till tidningen.

Dags att borsta tänderna och krypa ner under täcket, men känner jag mig själv rätt lär jag glutta lite på BB också :)

Deppväder.

Ja riktigt deppväder är det ute. Snön har väl smält bort men det är ju grått och trist ute.

Hjalmar har precis ätit sin första "hela" måltid. Majs och potatis gillar han starkt och han åt nästan upp en hel burk. Jag hade tagit lite ur den igår. Och han dricker på bra med vatten också. Får se hur länge han står sig :)

Ikväll ska vi äta hemmagjorda hamburgare, ser redan fram emot det :)

Slängde ihop en pastagratäng igår också, slänger ut recept på den senare. Har inga mängder då jag bara gjorde tjoffa ihop nått :)

Bokade även datum för dop. Det blir lite omständigare denna gång för nu får man bara ha dop här ute i samband med gudstjänst. Men det blir nog bra.

Trött

Är rätt trött nu men ska försöka kolla klart på BB. Minstingen min har varit rätt bökig och kinkig idag, han somnade inte förns 22 ikväll. Och under dagen har han grinat hysteriskt flera gånger och kramas har varit den enda trösten.

I morgon är det dags för föräldrargrupp igen. Tänkte passa på och handla innan vi ska dit till 10. Och så ska jag ju få köpa en oanvänd hoppgunga av Johansson. Och den tänkte jag försöka hinna hämta i morgon också.

Näe nu får det vara nog. God natt med er.

Kallelse

Idag kom röntgenkallelsen. Den 15/5 är det dags 7.30. Fick med tabletter och grejer jag måste ta dan före osv, blir lite nervös faktiskt. Och när Sandra var här och drack kaffe med mig på fm kom en attack i sidan/bak mot ryggen/fram på magen. Men det varade bara några minuter. Så det ska ändå bli skönt och få det uppkollat.

Samma dag har Hjalmar BVC tid och vaccination 10.30 och på em har vi föräldrargrupp på bryggan. Tur att Peter har ledig vecka så han kan åka med Hjalmar om inte jag hinner tillbaka. Men det skulle inte ta så lång tid om allt går som det ska.

Ikväll ska jag hem till grannen på TW-party. Snart dags och hämta min fining på dagis.

Äppelsmulpaj.

Äppelsmulpaj

¤ 150 g smör
¤ 2 dl vetemjöl
¤ 1 dl havregryn
¤ 1 dl strösocker
¤ 1 dl farinsocker
¤ 1½ tsk bakpulver
¤ 1 msk vaniljpulver
¤ 4 äpplen
¤ valfri mängd kanel och socker.

Smält smöret i kastrull och låt svalna i 5 min.
Blanda dom torra ingridienserna i en skål.
Häll i smöret och blanda ordentlingt och låt stå i kylen en stund.
Skiva och lägg äpplen i en smord pajform.
Strö över kanel och lite socker och smula över pajdegen.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 min på 200g.

Servera med Milda vanilj visp.



Tacopaj

Tacopaj

¤ 3 dl vetemjöl
¤ 125 g smör
¤ 1 äggula
¤ 2 msk vatten

Blanda ihop och låt stå i kylen 1 timme
Förgrädda pajskalet i 3 min

¤ 4hg köttfärs
¤ 1 hackad gul lök
¤ 1 påse Tacokrydda

Bryn allt. (Ha ej i vatten)
Häll i pajskalet

¤ 2 dl creme fraiche
¤ 4 msk salsa/tacosås
¤ 1 vitlöksklyfta
¤ 2 dl riven ost

Blanda ihop och bred ut över köttfärsen
Grädda i 25-30 min på 225 grader.

Servera med sallad.


Härliga sol!!

Vi har nyss lagt båda kidsen som var övertrötta till max och vägra komma till ro. Tur Peter var hemma en kväll som denna så man fick lite hjälp =) man får veta att man lever ibland när båda grinar hysteriskt och är otröstliga som bara den. Men så fort dom slappnar av så sover dom ju på 2 sek =)


Men vilken underbar dag det har varit idag. Vi har i stort sätt varit ute från kl 10 i morse. Med undantag för lite mat och fika. Jag är alldels solbränd (läs illröd) på bröstet och en del i ansiktet, härligt =)

Dagen började med att vi gick hem till grannarna för kaffe och lek ute i solen. Sandra och Elton kom sedan och vi intog lite lunch, dock rester från igår men det gick det med =)

Therese, Roger och Devin kom sedan på besök och vi bjöd på en Äppelpaj som jag slängde ihop på fm. Efter dom åkte var det fortsatt utehäng och vi gjorde ännu ett besök hos grannarna för kaffe och lek. Det är oftast vi som är över till dom för dom har ju 3 tjejer i åldrarna 10,8 och 6 som oftast har kompisar där och så.
Så snart lär man väl köpa ett flak kaffe åt dom ;P

Farmorn till kidsen var och köpte ett Xbox Kinect åt barnen idag. Tack så hemskt mycket. Det var lite avancerat för Arvid men med lite övning så sitter det där i benmärgen sen =P. Lär ta och prova det där spelet sen jag med.

Nu har jag skickat in min deklaration och ska skicka in Peters också.

Om jag orkar så slänger jag in recepten på tacopajen och äppelpajen lite senare.

Valfritt innehåll
RSS 2.0