Valborgsmässoafton

Vädret är ju inte tipp topp men det är väl som vanligt på Valborg tycker jag. Vi grillar ändå vi.

Peter kom förbi fönstret med en grinande Arvid med blödande mun så det knöt sig i magropen innan jag fick se att det bara var läppen. Fotbollen hade studsat upp på munnen hans så han bet sig i läppen. Och Arvid hatar blod så vi får ju inte torka bort det heller, knappt så jag fick ta bort de blod som kommit på handen.

Annars så har vi varit över till grannarna och lekt och druckit kaffe här på em.


Näe, dags att duka.

Ha en trevlig afton allihopa.

Sista april.

Ii morgon är vi inne i Maj månad, tiden bara springer iväg.

Ikväll blir det väl lite grillat och så med familjen. Peter ska iväg och jobba natt sen.

Nu ska jag ta mig en dusch iaf, ska ta och skriva en liten lista och gå till affären om ett tag. Ska vänta till efter lunch när studskusen ska sova och Arvid och jag har fyllt på våra matförråd :)

Seg

Håller på och nattar Hjalmar och känner mig seg i kroppen, har grejat och donat hela dagen och ändå har jag kvar att göra. Får se när Arvid somnar om jag fortsätter eller om jag tar en dusch och slänger mig i soffan. Den som lever får se ;)

Nå roligare än så hade jag inte att komma med för tillfället. Ska lägga upp ett recept på en god och enkel Tacopaj jag fått av svärmor också, nån gång :)

Energi!

Solen ger mig energi. Har städat nedervåningen och putsat köksfönstren, eller ska ta utsidan nu när Hjalmar sover en sväng. Har även tvättat köksgardinerna så dom blir rena och vita igen. Är så skönt att man kan hänga ut tvätten när det är sånt här väder. Peter och Arvid har har städat ur bilarna också.

Mamma har varit ut på en kaffe också. Ikväll blir det grillat på prärien.

Halsband

Jag var med och tävla om ett halsband hos Susanne för någon vecka sen och i Fredags drog hon en vinnare, och JAG vann!!! vad kul, jag har aldrig vunnit något så förut.
Så jag tackar och bockar.

Titta in Susannes fina blogg och kolla in halsbandet där.

Härlig dag!

Farmorn & Örjan ville låna Arvid ett par timmar idag. Så jag och resterande i familjen åkte till Lager. Det blev ett par converse för mig, 2 t-shirts åt Arvid och 2 par kallingar till Peter.

Arvid hade varit på stan och fått pekat på vad han ville ha. En blå fotboll, en blixten t-shirt, blixten keps, blixten solglasögon, blixten väska, blixten läppsyl, ett par svarta nikeskor och ett par jenas. Det var väl inte direkt nå kläder och skor jag skulle ha köpt men han haft fått valt själv så det är väl bara och gilla läget :)


Om Arvid gillar blixten?! Inte alls.....


Ps. Håll utkik i näst nästa nr av Annonsbladet. Jag fick fingrarna ur och tog ett kort på kidsen och skicka in igår :)

Hoppgunga!

Är det någon av mina kära vänner som har en hoppgunga och låna ut till min studskuse? Annars lär en sådan köpas för Hjalmar vill inte ligga, han vill inte sitta i babysittern, matstolen duger en stund, vill inte sitta i knät men att stå och hoppa i knät är det bästa enligt Hjalmar, och det blir jobbigt i längden. Så en hoppgunga vore perfekt!

Kväller

Har träffat Mammor med barn hos Sara idag, fikat och surrat. Hjalmar sov sig genom hela besöket.

Var sedan iväg och handla och nu är jag hemma och inväntar en Tacopaj som står i ugnen. Sen middag idag. Sen ska jag slänga mig i soffan och bara vara.

Snickarpeppe.

Den regnruskiga dag har spenderats hemma och inomhus.
Nu vill jag ha sol och värme.


Peter har halkat och slagit sig, skulle man kunna tro iaf =) Han har inte haft någon lust till rust på grymt länge. Men idag kände han att det började rycka i snickararmarna och nu är osb-skivorna på plats i hallen och han har nu börjat med taket där. Bättre sent än aldrig och ingen är mer glad än jag. Hoppas bara att det håller i sig så kanske hallen är klar lagomt till's Arvid börjar ettan ;P

Även fast det är långt borta så lär jag börja spana på hallmöbler osv nu =).
Det tråkiga i allt är ju att vi måste slå upp väggen i vardagsrummet som vi tog ner för att vardagsrummet var för litet tyckte jag. Men nu behöver vi ju ett sovrum till så det är bara att gilla läget. Och då ryker även bra hallförvaringsmöjligheter. =(
Ett nytt stooort hus? Ja tack!



Lär ta tag i deklarationen också. Det ska räknas avdrag för bensin till våra jobb.
Synd bara att det är på tok för lite man får tillbaka på det.

Vanligt

Idag är allt som vanligt igen, tack och lov. Hoppas det fortsätter så.

Arvid är på dagis och Hjalmar slog precis igen sina blå och jag tror jag ska ta mig en liten lur jag med.

Ikväll är det tjejmiddag hos Therese. Indiskt står på menyn. Trevligt sa det bli íaf.

Njursten

Det lät lite roligt med en spruta i rumpan, jag menar ju självklart skinkan :)

Jag fick iaf åka in till Akuten och där fick jag i stort sätt samma dom, Njutsten. Så jag fick en till spruta, en starkare. Och så fick jag med mig starkare medicin hem som jag inte får köra bil och bli yr på för det innehöll morfin. Och det känns ju sådär och vara hemma med barnen. Men jag hoppas att det inte kommer tillbaka så jag slipper ta dom.

Jag har fortfarande ont men inte alls på samma sätt. Och så ska jag få komma tillbaka och göra en skiktröntgen om 3 veckor.

Aj aj aj

För tillfället ligger jag på en sjukhussäng i ett akutrum på HC och har nyss fått en spruta i rumpan. Dom misstänker att jag fått njursten...... Om jag har ont? Jorå så det räcker och blir över. Hoppas att det släpper bara....

Sandra och dom andra Mammorna passar mina kids på öppna, stort tack till dom. Och ger inte detta med sig får Peter hämta dom självklart.

Återkommer senare.

Strulfia

Det blev ändrat i planeringen. Jag och kidsen åkte hem till Mamma istället och så kom Micke dit och var med Arvid.

Skulle bjuda Micke på mat men jag hade Inge kort med mig upptäckte jag när jag skulle hämta och betala maten på Jensas. :) men jag kunde komma tillbaka i morgon och betala sa hon men nej nej sa jag, jag kommer tillbaka så fort vi ätit. Så Micke fick hosta upp pengar och betala istället :)

Föreläsningen var kanonbra, fast jag har hört allt det en gång tidigare på bryggan. Fick träffa 3 av mina tjejer iaf och det är alltid trevligt.

Dags att slå igen dom gröna för i morgon väntar en ny dag. Tack och god natt!

Bildstrul

Blev lite tokigt med text om Hjalmar och en bild på Arvid i förra inlägget men men :) jag kan bara lägga upp en bild i varje inlägg annars går det inte att publicera. Iaf när jag bloggar från mobilen.

God Morgon!

Mina fina barn tog sovmorgon idag, 7.30 kom Arvid in. Det är lååång sovmorgon för hans del :)

Idag blir vi bara hemma till kvällen. Då kommer Micke hit och är med Arvid för det är en föreläsning om adhd med Monica från bryggan i BJ kyrka kl 18 som jag vill gå på och Peter hade planerat redan förra veckan att han skulle till Ljusne idag. Och Mamma är borta och likaså Lena & Örjan. Så Hjalmar får följa med mig, tror det blir för mycket med två kids för brorsan :)

Hjalmar har ätit majs och potatis 2 dagar och det gillade han :) Och nu sträcker han sig efter saker, ibland lyder inte händerna riktigt men han försöker iaf :) och så vill han klämma och känna i ansiktet på en. Och så har han hittat på sina fötter :) tiden springer iväg och min bebis blir så stor.

Söndag

Peter drog iväg och fiska i morse så jag och kidsen har roat oss själva. Började med att plocka och dona lite. Tvätta bl.a., tvätten tar aldrig slut i detta hem :)

Sen kom Mamma på besök och då passa jag på att ta en promenad medans hon stanna hemma med dom små. Nu har vi druckit lite kaffe och jag har förberett dagens middag och Arvid och Mormor leker, läser och sjunger på hans rum hör jag :)

Lillfis sover igen, efter en del bök för han vänder ju runt på magen hela tiden :)

Lördag

Farmorn och Örjan tog Arvid med sig hem igår em då dom var här och hälsa på. Så jag fick sovmorgon i morse, Peter fick gå upp med snatterkusen.

Jag åkte och hämta Arvid vid 13 tiden så åkte vi till Mamma och förberedde för dagens middag. Vi tog sedan en svängom till Therese för lite kaffe, surr och lek innan vi åkte tillbaka till Mamma för middagaintag, Peter kom han med. Innan vi åkte hem igen så var vi till Göransson Arena där Marcus vänner hade ordnat "Mäki-Meet" och det var en massa bilar som Arvid fick titta på. Dom skulle hålla en tyst minut vid 20.00 men det blev bra kallt efter ett tag så vi var hemma strax efter 19.

Nu lördagshäng.

Dagens middag, Grekiska biffar, klyftisar och egengjord tzatziki. Mums!

Torsdagkväll

Vet inte riktigt vad jag har att skriva egentligen :)

Haft en bra dag förutom tröttheten som hängt över mig. Men det är väl inte hela världen, får hoppas på nya tag i morgon för åter igen har en tromb gått igenom hemmet vårat :)

Grattis till Brynäs som vann SM-Guld idag, och på hemmaplan där det hördes att det var ett jäklans tryck i arenan :) och Lasse Granqvist gör ju matchen bara ännu bättre :) så jäkla roligt och lyssna på han.

Dags och sova. Ny dag i morgon.

Trött torsdag!

Idag är jag väääldigt trött :/ men det är bara att bita ihop. Ska pallra mig in i duschen strax, kanske piggnar jag på mig lite då. Sen ska vi göras klar hela ligan. Först lämna Hjalmar hos Mamma
och sen iväg till bryggan.

Ikväll laddar vi för hockey och nu måste Brynäs vinna, annars är det kört om det blir en match till i Skellefteå tror jag. Grönsaker och dipp har Peter bestämt som tilltugg. Först sa han chips men efter att ha gett honom "du-vet-att-inte-jag-ska-äta-sånt" blicken ändrade han sig :)

Igår "bulla" jag upp Hjalmar i matstolen för första gången. Provade även att ge lite banangröt men efter 3 skeden kväljde han sig :) ska prova lite mat nån dag får se hur han reagerar på det.

.....duschen var det..!!

Det ser mörkt ut...

Det ser ut som om det blir en till Hockeymatch på torsdag i tablettasken för tillfället....

Fisen blir 4 månader idag också <3

Tisdag morgon

Morgonhäng i soffan med vilddjuret och tjocknisse. Snart dags att lämna Arvid på dagis efter en veckas påsklov. Lång dag blir det också då jag och Peter ska infinna oss på Bryggan på em.


Hjalmar vägde sig förra veckan. Och jag har ju tyckt att han är mer rund än vad Arvid var men dom har vägt lika mycket bara det att Hjalmar varit 2 cm kortare. Men nu börjar det märkas på vågen. Hjalmar vägde 400g mer vid 4 månader :)

Slut surrat, God Morgon på er!

Instagram

Jag "skaffade" Instagram för länge sen men har inte använt det just nånting. Förs nu. Så följ mig där med om ni vill.

Men en del av bilderna åker även upp här på bloggen.

Dags att sova, min tur att gå upp i morgon. Fast jag är ju inte så trött då jag sov bort hela fm.

Känsliga läsare varnas!!

Behöver jag säga att jag håller på bli flint?! Det är nå sjukt vad jag lossar hår. Detta är resultatet efter en borstning efter duschen.

Måndag

Sovmorgon idag. Klev inte upp förns 10.30 och var stel som en pinne. Efter lunch var vi ute och sen på em har jag ägnat mig åt att städa övervåningen och plockat med tvätt och bytt sängkläder.
Roligare än så blir det nog inte denna måndag.

Hjalmar fick ett bad i diskhon ikväll

Besök.

Farmorn och Peters Moster Linda och hennes två kids, Ammie och Alva har varit på besök. Vi har fikat och lekt både inne och ute. Barnen iaf :)

Hjalmar snorar på och sover för tillfället och jag och Arvid befinner oss ute. Men så fort solen går i moln blir det inte lika skönt.



Skallebank.

Huvudet dunkar. Men är inte bakis då jag drack 3 baccardi och 3 cider och var hemma 00.15, men med avbruten sömn och en sjuk Hjalmar är huvudvärken ett faktum :)

Hjalle är förkyld, ögat kladdar och så feber på det. Så han är inte på sitt bästa humör och vill nog krypa in i magen igen om han kunde :)

Snart Hockey och vi håller tummarna att Brynäs vinner idag igen.

Ikväll blir det Tacogratäng och soffhäng.

Ett par ord.

I morgon ska jag iväg på trevligheter hos Malin. Det ser jag fram emot.

Och så längtar jag tills den 25/4. Indisk middag hos Therese blir det då och jag får förhoppningsvis träffa hela ligan, för det var alldeles för länge sen nu.

Dags att knoppa. God natt!

Gammal Arvid!

Nattningen gick sådär. Vi flytta in oss till våran säng och kolla på Hockey istället. Det är ju ändå Påsklov :)

Arvid som gammal gubbe :)

Nattning!

Jag och Hjalmar håller på nattar storebror. Får se om Arvid somnar medans Hjalmar håller låda och pruttar med munnen :)

Febrig kille.

Arvid startade sin dag med 39 graders feber. Vi som skulle på gympaavslutning idag =( Tyvärr så får vi skippa den. Arvid tittar på Nils Karlsson Pyssling för tillfället men det sur ut som om han kommer stänga igen sina blå vilken sekund som helst. Och lillfis sover han med.  Och Peter har åkt och jobbat precis.

Och jag kan inte slita mig från OTH och har kommit halvägs i säsongen redan.

Roligare än så här blir det nog inte idag.

En bra dag.

Har haft en bra dag med mina kids. Arvid var lugnet själv på Öppna, det lugnet vill jag se mer av ;P Han är ju rätt så livlig av sig annars =)

Vi tog sedan och for till Lassas för lunch med Farmorn. Ove & Marie kom också och även Peter kom och åt med oss innan han åkte till jobbet. Vi spenderade em hemma hos Mamma och jag var och vägde mig också -0,1 efter denna påsk får man vara väääldigt nöjd med =)

Här på kvällen bädda jag ner Arvid i våran säng och satte på Cars 2 så jag kunde titta på Hockey(?!) nere =) Och jag kom nyss upp och då hade han somnat. När jag bar in han till sin säng säger han blundandes " Mamma, jag har saknat dig, nu vill jag sova. God natt Mamma, älskar dig" Och så sov han vidare. Det är sånna här gånger alla duster och trotsbråk är som bortblåst i huvudet =)


Ska nu fortsätta och småglutta på Hockeyn där det ser väldigt bra ut för Brynäs som för tillfället leder med 3-1. Samtidigt tittar jag på sista OTH säsongen på datorn.


Må så gott!

Tisdag!

Igår fick jag sovmorgon, klev inte upp förns 10.15. Dagen spenderades hemma.

Mot kvällen kom Ove & Marie på fika och även Lizette och Mika kom på fika. Så pojkarna somna inte förns 21.30 men 6.10 tyckte Arvid att det var dags och kliva upp igen :) ingen sömntuta han eller :)

Dagen idag tänkte spenderas på Öppna på fm iaf.

Påskdag!!

Hade det trevligt hos Svärmor igår, och påskbord är alltid gott.

Idag tig vi en repa till Högbo på fm men vi blev inte så långvariga då det blåste isvindar. Vi begav oss till Mamma för att slänga ihop en lassange och umgås lite. Passade även på att handla, själv :) det är lyxigt det :)

Kvällen har bara spenderats hemma, nu blir det BB.

I morgon är vi lediga hela ligan men har inga planer alls.

Långfredag

Holley damp ner i postlådan igår så nu kommer han bli överlycklig när han öppnar sitt ägg. Fast det får han nog av oss i morgon. Vi ska till Mamma och äta kl 14 och hon hade två ägg åt honom så han blir nog nöjd ändå. Hjalmars ägg bestod av en ny nappflaska som jag invigde igår.


Annars så har Hjalle vaknat och gnällt 383726ggr inatt för då har han rullat runt på magen och så vill han inte ligga och sova. Och han vänder inte tillbaka av sig själv heller. Så ikväll får jag bulla upp lite på sidorna så han kanske ligger still :)

Nu ligger han och sover och Arvid är på väg att stänga sina blå han också. Så han får vila en stund då han varit vaken sen 5.30. Han skulle ju ha somnat i bilen på väg till Mamma annars iaf så.

Nu slut surrat, dags att göra sig i ordning. Jag hoppas ni får en underbar helg, Glad Påsk på er!!

Klump

Man somna och vakna med en klump i magen. Vilken tragisk dag det var igår. Usch, jag tänker på alla nära och kära.<3

Snart är det dags att lämna Arvid på dagis. Sen har han påsklov. I påsk blir det mat hos Mamma på fredag och hos Peter's Mamma på lördagen. Men det blir bara påskmat på lördagen. Och så var det det här med allt påskgodis som ska undvikas?! Mjoo men det kommer gå jättebra, kommer inte ta en ända godisbit. ;)

Hoppas att Holley dimper ner i lådan idag.

Nu byta på lillfis som sprider en obehaglig doft här :) sen klä oss och iväg till dagis.

Tung dag.

Therese: Jag & Hjalmar är ju ledig jämt vi ;) det är du som jobbar och ränner till Milano osv :) haha Näe men det blir svårt och få till det när man jobbar, ska hämta barn på dagis, städa,tvätta laga mat osv osv. Dygnet skulle ha fler timmar.

Inte nog med Marcus olycka så har det inträffat en till här i Årsunda där två omkom. Dom var i 50 och 40 års åldern. 3 avlidna under samma dygn i samma kommun och alla 3 hade anknytning till Årsunda?!? Usch nu får det vara nog.

Mamma kom ut och passa kidsen så vi fick åka med en blomma till Marie & Ove och ge dom en värmande kram och tala om att vi finns där till 100%. Det känns fortfarande så ofattbart och jag önskar inte ens min värsta fiende något sådant hemskt som att få behöva begrava sitt eget barn<3

Vila i frid!

Jag har en stor klump i magen. Tårarna kommer och går. Varför är livet så fruktansvärt orättvist?! Unga människor som har hela livet framför sig rycks bort medans dom gamla sjuka som är nöjda och har levt sitt liv får lida in i det sista.

Inatt tog han där uppe Marcus, en 21 årig kille som hade hela livet framför sig. Marcus Mamma är ihop med min Peters Morbror och vi träffas och umgås i perioder. Jag kände inte Marcus så bra men han var son till en vän. Jag lider nå så fruktansvärt med dom. Och jag tänker så mycket på hans lillebror Robin också. Ja allihopa, släkt och vänner.

Vila i frid Marcus<3

Glömde

Jag glömde ju säga att jag och Hjalmar hann med en latte på Waynes med Ingrid, Therese och Devin i Valbo också. Alltid lika trevligt, synd bara att vi hade en tid och passa och lära iväg. Längre träff nästa gång. Den indiska middagen är det väl dags för snart Gruvman?! :)
Är lite avundsjuk på Therese som åker till Milano på fredag på en weekend. Jag vill också åka på en weekend.

Tisdagkväll!!

Föräldrargruppsträffen på Bryggan var kanon. Det är så skönt och höra att flera är i samma sits. Och man får veta en massa bra grejer. Så jag ser redan fram emot nästa träff, då är det pedagogerna som ska ge oss en massa verktyg och tips i vardagen. Och verkligen jättetrevliga och gulliga människor som håller till där. Nog surrat om det.

Hade en mycket trevlig fm på Öppna där det surrades en hel del med massa Mammor. Och Hjalmar gjorde sin riktigt riktiga vändning från rygg till mage idag. Annars har han liksom fastnat med armen under. Och här om dagen när han halvlåg i min famn pressade han sig fram/uppåt till sittande. Mamma
puppis blir sååå stor. Efter öppna tog vi en vända till Valbo för att leta efter Holley Blinkers i en viss strl men fann ingen nånstans. Så jag fick leta på en sida på nätet där dom hade snabb leverans. För jag har ju sagt att han får önska sig den bilen i påskägg, och senast idag hade han pratat om att han ville ha den bilen och skulle få den i påskägg sa Peter . Vissa saker kommer barnen ihåg väldigt bra :)

Annars så vann det röda kaffet idag, jag har tittat på matchen till och med :) så Grattis till finalplatsen Brynäs.

Får se om jag orkar titta på hela BB för ögonlocken börjar bli tung nu.

Händelserik tisdag!

Undra om Arvid somnade om med Peter för han har inte kommit ner än :)

Idag hade jag tänkt att Arvid skulle få vara ledig från dagis och följa med mig och Hjalmar till Öppna förskolan. Men dom planerna sprack då spec.pedagogen ringde och vi ska på en föräldrargrupp på Bryggaren på em. Och då har Arvid rätt och vara på dagis under den tiden. Men han får börja lite senare, annars blir det så långt tycker jag. Och den 19/4 har vi fått tid och träffa läkare och pedagoger osv också på bryggaren, och det känns så otroligt skönt att det händer något och att vi ska få hjälp och tips hur vi ska pyssla om våran extremt överaktiva spillevinknisse :)

Så en fullspäckad dag idag. Öppna, köpa påskägg, eller det som ska ligga i det, Bryggaren och sen vägning.


Och vad är det för skitväder, det blir och köra lugnt för sommardäcken åkte på förra veckan.

Söndag morgon!

Min sovmorgon fick jag ju se mig i stjärnorna efter. Peter hade inte varit i rätt form i morse för att ta hand om två barn tycker jag. Så blir det när man tror att man kan dricka 58436 whiskyn =D

Farmorn ville ha hem Arvid tills i morgon så hon kommer och hämtar honom lite senare.

Valfritt innehåll
RSS 2.0