Feber

Nyss kommit ut från duschen. Har jobbat färdigt denna helg, är nu ledig 3 helger på raken om jag får semester 1 helg då.

Peter tyckte att Arvid var så varm när dom kom hem från Sandviken så han tog en temp på han, 38.4 vidade den. Så vi håller tummarna att han inte ska bli sjuk killen våran. Hellre att det är nå tänder på g istället för en massa förkylningar och hosta.

I morgon är jag ledig.

Nu blir det sängen.

Hotell bokat!

Då var hotellet bokat. Det fick bli Scandic Foresta på Lidingö. Ica hade jättebra erbjudande för medlemmar. Man bor för 600kr/natt och man bokar 2 nätter på en helg. Är väl inte direkt lyxsviten men det blir mer pengar till annat =) Kan ju hållla tummarna att det blir nån shopping, lär flörta bra med Peter då, för han avskyr att springa i affärer om inte dom säljer fiskegrejer =)



(Bild från Scandic.se)


Idag fick jag sovmorgon. Riktigt skönt. Sov till 10.15. '
Pojkarna har åkt till Sandviken. Peter är ute och åker skoter med Mika och Arvid är hos Farmor sin.

Och jag ska snart iväg och jobba igen då, 12-21 sen är helgen gjord.

Ledig i morgon, skönt!
Sandra vela ha med mig till Valbo men jag ska inte handla något innan jag åker till Stockholm har jag bestämt, och det går ju inte att åka till Valbo utan att handla heller =)

Delad tur

Idag jobbar jag delad tur, det gillas inte alls. 6.45-11-45 sen tillbaka 17-22, okej om man hade en lite bit till jobbet men inte flera hundra mil.

Är iaf hemma nu, ska leka lite med Arvid och sen lägga honom en stund.
Sen äta lite lunch, blir pizza från gårdagen.

Inatt vaknade jag av en jävlusk smäll. Hjärta dunka i 190. Förstod sen snabbt att det måste varit snö som rasat ner från huset. Men jag såg inget i morse. Men nu när jag kom hem sa Peter att det hade rasat ner på baksidan. Och där hade vi ett plastbord stod som vi fått, men det gick ju självklart sönder av all snö. så nu är Peter och skottar av altantaket igen, utifall snön från taket kommer så det inte blir för tungt.






Resterande kläder från H&M

Här kommer några bilder på resten som jag beställt åt Arvid.
Nu är det bara ett par jeansshorts jag väntar på.


  
       Mörkblå Hoodtröja                      Mörblå/Vit randig tröja     



   
   Mörkgrå & Blå mjukisshorts                  Mörkgröna Shorts            
                  



       

Hemmagjord Pizza

Idag blir det hemmagjord pizza. Mika kom ut och hälsa på och stannar på mat också. Han har tagit med sig Småstadsliv 1 & 2. Så jag tänkte väl titta jag också, alla pratar ju om dom där filmerna.

Så här gör jag min pizza iaf.

Jag tar 1 eller 2st fpk med Pizzadeg/Tomatsås i en grön kartong, beroende på hur många som ska äta och ska ha matlåda osv. Idag blir det två iaf.


2st fpk Pizzadeg/Tomatså
1 Fläskfilé
1 Lök
5-6 Färska champinjoner
3-4 Tomater
300g Riven ost

Jag rullar ut och plattar till degen i en plåt, har på tomatsåsen och allt annat. Jag kryddar och steker på fläskfilén först. Sen är det väl ca 15 min i 200grader tror ja, står på förpackningen =)

Servera med pizzasallad
(Vitkål & italiensk dressing kör jag)

Nytt, nytt, nytt

Det finns sååååå mycket fint jag vill ha och göra om och fint här hemma så jag tror jag blir tokig. Helt sjukt vad mycket fin det finns.
Jag kan inte hålla på kolla och läsa på alla dessa bloggar/butiker som har allt jag vill ha för då blir jag tokig. Jag får ont i magen för jag blir så avundsjuk på alla som har så fint hemma. =)

Jag vill deffentivt måla om i vardagsrummet, få klart Arvids rum och hallen och trappen upp. Sen är drt bara börja om med kök osv =) Haha, skulle man göra om det skulle man vara nöjd 1 vecka sen vill man göra något nytt igen. J
ag blir nog aldrig nöjd tror jag =)

Och just nu känns mitt hem så naket och tråkigt att jag kan spy.
 Men Arvid sitter i fönstren, drar ut stolar och klättrar upp på bordet, drar och sliter i gardinerna osv osv. Så det känns som att förnya lite grejer får vänta lite tills han börjat lyssna på oss och låter bli saker och ting =D
Det riktigt lyser busunge i ögonen på han =)
 Men jag älskar han ändå!!

Lönebesked

Min överraskningspresent till Peter har gått åt pipsvängen redan =)

Jag hade ju tänkt att jag skulle överraska med att vi skulle åka till Stockholm den 12-14 Mars. För då är det tydligen Vildmarks/Flugfiske Mässa I Älvsjö, och jag vet att Peter surrat om den för länge länge sen. Och så tänkte jag att vi skulle stanna kvar på Hotell nån natt. Jag har fixat barnvakt, kollat upp semesterdagar och skulle boka Hotell på måndag när alla räkningar och så är betald. Men vad tror ni min käre sambo säger idag då...

" Du Fia, har du schema klart för Mars?. Nu hoppas jag att du tänkte till att du inte jobbar den 13/3 för då ska jag på Fiskemässa så i så fall lär vi ordna barnvakt åt Arvid, för den ska jag gå på det har jag sagt för länge sen"
Så då kunna inte jag vara tyst heller utan lära berätta vad jag hade planerat. Men Peter blev glad ändå att jag hade planerat det. Så självklart åker vi ändå om jag får semester bara.



Fick lönebesked idag och tyckte att det var lite för lite pengar, hade iofs 2 vab-dagar men ändå. Upptäckte sen att jag fått lön på 75% men jag jobbar ju heltid så i morgon blir det till att ringa och skälla på lönekontoret. Kan ju bara hålla tummarna för att pengarna kommer så fort som möjligt men det får man väl se sig i stjärnorna efter, det blir säkert till nästa lön.

Såg även att jag hade 14 dagars sparad semester + 25 nya, trevligt trevligt! 3 ryker den helgen då sen ska jag nog vara hemma 6 eller 7 veckor i sommar hade jag tänkt, tar Föräldrarpenning nån vecka. Semesterlistorna har redan kommit upp på jobbet så därför planerar jag de redan =D


Nu ska jag gå och lägga mig hade jag tänkt. I morgon är jag och Arvid lediga från jobb och dagis.
Så kom för tusan ut och hälsa på oss mina vänner =)

Vad långt det blev...

Sotaren

I morgon kommer sotaren också, så Peter fick gå ut och skotta fram en väg till stegen på baksidan. Helt sjukt vad snö det är ute.
Nu får dert vara nog med snö för denna gång.




Försökte ta något kort på Arvid också men det är lättare sagt en gjort med cp-kameran som vi har. Den är inte tillräckligt snabb och Arvid är inte den som står stilla i onödan.




Första försöket



Andra försöket, sen gav jag upp.



Tog ett när han sov istället.
Han fick somna på soffan nu när dom håller på grejar och donar uppe.





Presentplanering

Idag kom jag på en utmärkt present till min kära sambo som fyller 25 år den 23 Mars. Men jag vågar inte skriva här utifall han läser. Men det är inte bara ett som måste klaffa, för det första lär jag ta semester i så fall. Ni får veta mer sen =)

Peter har för tillfället åkt och hämtat min bror som ska hjälpa Peter att sätta tak i Arvids rum. Hoppas dom hinner klart med det idag. Sen kan hålla på med det mesta själv. Och efter taket kan vi hålla på när Arvid sover också för då är det ingen spikpistol och kompressor som för ett jäklans liv.


I morgon ska jag jobba igen, men bara till 13 för sen ska jag på möte på Kremlan mellan 14-16. Alla vi som har en fast tjänst i kommunen men ingen egen rad ska dit. Så det ska bli intressant hur dom hade tänkt sig med allt, man har ett par frågor.


Maten står i ugnen, Kötffärs & Potatislåda. Så nu ska jag duka.

Jobbdags igen.

Idag är det dags att jobba igen. 13-22 blir det idag.

Igår var vi ju som sagt på kalas hos Carolin, hon bjöd på egen "gulashsoppa" som var supergod och jättegott bröd sen tog hon fram mintkladdkaka och kolakaka/paj, gott gott.
Var ju ner på stan en vända först också, och jag skulle lätt kunna handla upp 98% av Trivsamt´s sortiment. Bara pengarna som fattas =)
På eftermiddagen kom Arvid´s Farmor & Örjan hit och hälsade på och fikade.



Snart dags att klä på Arvid och åka och lämna honom på dagis. Sen hem och slänga i mig lite lunch innan det är dags att bege sig iväg till jobbet.




Här kommer det lite bilder från kalaset.


Glada födelsedagsbarnet.




Goa Thelma




Söta Joline med Pappa CC





Carolin & Lina
 ( Lite för ljust kort, Lina ser likblek ut men det var hon inte =D)





Tommy & Arvid äter bröd




Arvid delar gärna med sig =)




Mammas lillkille



-25

Idag är det alldels för kallt för att ens tänka tanken på att kliva utanför dörren tycker jag. Men ska man nånstans måste man ju =)

Ska snart styra upp morgonen här och göra i odrning mig och lillgangstern för att åka in till Sandviken. Ska ner på stan en vända först sen hem till Carolin och kalasa.





Grattis Carolin!!!!!

Helvetesveckan är över.

Som sagt, nu är helvetesveckan över.
 I morgon är jag ledig, och förhoppningsvis Peter också. Så vi får se om vi hittar på nått. Men vad skulle dat vara? Jag skulle vilja shoppa gärnet som vanligt men så här ett par dar innan lön är väl inte plånkan fullproppad precis. Det finns så mycket grejer som behövs tycker jag.
Deffenetivt sängkläder, lakan, krukor, nya blommor, nya tecken och kuddar skulle gillas, osv osv, men tyvärr så är man ju inte miljonär. Pengar får man ju i veckan men alla dessa räkningar som ska betalas kan man ju kräkas på för dom tar för mycket av mina pengar tycker jag =D Varannan månad skulle tammetusan vart räkningsfri =P

Är även bjuden på lunchkalas hos Carolin i morgon som fyller 23 år.
Ska väl klämma in ett besök där också.


Nu ska jag hänga lite tvätt och slänga i en till maskin sen hoppa ner i soffan i min ensamhet och kolla på OS och äta godis och hoppas på fler svenska medaljörer.

Tacos!

Igår blev det städ och tvättdag efter jobbet. Men den syns knappt nu.

Idag har jag jobbat fm. Ikväll kommer min vapendragare hit och ska ha Fredagsmys med mig =D Tacos, Let´s Dance, Sligning av hår, OS, Film?, Godis osv.

Peter har åkt till Mika som fyllde 25 i förrgår på någon slags tillställning.




Vapendragaren =D

Ingen bloggtid

Hinner knappt blogga nått nu, jobbet tar all min tid känns det som. Jobbar så långa dagar, sen ska man åka 365463 mil hem och då ska det ätas och grejas och pussas och busas med mitt lillhjärta.

Idag har vi varit över till grannarna också, Elina fyllde 8 år idag, hon fick ett halsband och 2 par örhängen. Och hon blev överlycklig, hon är ju som en liten prinsessa hon. Gogumman.

Ja det händer väl inte så mkt mer denna vecka då jag är inne på en helvetesvecka, Tis kväll, Ons,Tors,Fre dag Lör kväll och söndag dag. Och på söndag slutar jag 16 och Peter börjar 17, kul liv =D

Nu ska jag kolla lite på tvn innan sängen kallar...


Nyfriserad Arvid

Idag mina kära vänner har jag tagit fingrarna ur arslet och klippt Arvid. =)

Först var jag till Maxi och handla lite. Pantade även burkar, hade 3st 240liters sopsäckar fulla i källan som stått i vägen så nu fick dom bli pantade, tror till och med att det var ciderflaskor från Arvid´s dop. Nästan 400 spänn blev det. Sen gick vi och klippte Arvid. Sen blev det lunch på Jensas med Carro & Thelma. Köpte 2 par mysbyxor, 1 tröja och 3 par strumpor åt Arvid. Sen avslutade vi med en fika på Aldos.











Meldodifestivalhelg!

Jag hade grymt roligt i lördags.
 Började med födrink hos Mamma och sen nån cider hos Maria i Hedgrind. Efter det traskade vi ner till Göransson Arena och inväntade Melodifesten. Grymt bra stämning och rätt låt som gick till Final, Eric Saade.
Efter det var slut var det snabba vändningar, Pappa skjutsa oss till Björksätra och hem till Sandra där vi entrade med en sång i höga toner. Fick lite smått och gått att mumsa på och drinkar/cider/snaps i stora lass fylldes på i magarna. Vid 00.30 tog vi en taxi ner till tältet. Och där inne slog vi klackarna i taket och skakade rumpor till kl 03, sen tog jag och Peter en taxi till Lassas och sov hos Peter´s Mamma.

I går var vi seeeeg som tusan. Blev inte många knop. Fick en ask med chokladhjärtan av Peter till kvällen, tack tack =) Kikade på en film innan vi slockna rätt tidigt.

H&M

Här är några grejer jag beställt åt Arvid från H&M. Min jacka och tröja var också med men dom har jag inte ens tagit ut ur förpackningen för jag har ångrat mig redan =D haha

Jag försöker använda photoshop men jag fattar ingeting, haha. Nån som kan det kan väl ge mig en lektion nån gång =)
Så jag slänger upp blderna på vanligt vis =)


     


  

 

Naglar

Lite dålig update men jag hinner inte med =)

Igår jobbade jag till 16 sen hem en snabbis och sivra om och sen vidare till bolaget för att handla lite. Sen hem till Elin för Årets första tjejmiddag. Skit god mat, dock var vi tyvärr inte allihopa men vi hoppas att alla kan vara med nästa gång som blir hemma hos mig den 10/3 (troligtvis) vi tjattrade på en hel del också som vanligt =)

Idag har jag också jobba till 16, hämtat Arvid på dagis och nu är det middagsdags, Peter står vid spisen (kors i taket =D) Sen ska jag handla lite och hämta ut paket från H&M innan jag åker till Elisabeth och fixar mina naglar.

 I morgon har jag kväll, mindre tråkigt. Och på lördag är det dags, Göransson Arena först och kika Melodifestivalen delfinal 2 sen blir det snabba ryck. Fest i stora lass, är grymt taggad.

Nu Hemmagjorda Kötbullar, potatis och gräddsås! Mums!!

Beck - I stormens öga

Har nu städat klart både uppe och nere.
Stod och rotade bland gamla gardiner efter nått att slänga upp i datarummet så länge. Och då hitta jag dom här. Dom är så himla fina tycker jag med dom passar inte in här nånstans, dels för att det bara är 2 längder. Ska ge dom till Mamma tänkte ja, hon har lite turkosa inslag i vardagsrummet.





Nu blir det att titta på nya Beck filmen





I morgon är det jobb som väntar och på kvällen blir det middag med brudarna hos Elin. Trevligt!!

Städa & Tvätta

Idag är jag ledig och Arvid ledig från dagis.
Så jag ska tillbringa denna dag med att städa och tvätta. Men jag tänker då vänta tills Arvid sover så jag får lite lugn och ro, annars river han fram allt igen och sätter sig på dammsugaren och trycker av den hela tiden. Han älskar ju dammsugarn.

Vi ska väl ta och äta lite lunch snart. Finns Korvstoganoff kvar från igår så det får bli det.

Blir nog kyckling av nå slag till middag.







Så här ser det för mesta ut om dagarna här hemma. Arvid klättrar överallt och hänger i gardinerna och drar och sliter i precis allt, speciellt dom grejer han inte får röra =) Så man tappar sugen på att städa och göra fint när det ser ut som om em bomb slagit ner en kvart senare.

Nu lunch!

Dagislämmning och eftermiddagsjobb.

Har tillbringat förmiddagen mesta dels i soffan, har varit grymt trött idag. Ska snart iväg och lämna Arvid på dagis. Sen hem och göra lite korvstroganoff innan det är dags att bege sig till jobbet.

I morgon är jag ledig och då kan det hända att jag åker och får Arvid klippt, men det har jag sagt så många gånger förut och har inte gjort det så vi får väl se =) Skulle behöva inhandla lite flytande förtäring från Förfriskningsbutiken till kommande helg också.

Är sjukt taggad inför Lördagen, det är liksom skönt att veta vad man ska ha på sig för en gångs skull, annars brukar man ju vela och ändra sig 9436ggr innan man sätter på sig nått. Sen ska det ju bli grymt roligt och gå på Meldoifestivalen och sen gå på 25 årsfest och parta med brudarna mina och förmodligen ramlar vi ner på stan och skakar lite rumpa ;)

Måste lösa mitt skoproblem bara, får göra som min Mamma brukar göra när hon går på "dans". Man har helt enkelt med sig dansskorna i väskan =P

Nu är det ett litet vildjur här hemma som har kackat och det luktar förjäkligt, dags för blöjbyte och dagislämmning.

Ha en bra dag!!!

Jobbhelg

Har jobbat klart helgen nu, fast jag har kväll i morgon också. Så Arvid ska till dagis ett par timmar. Hoppas det kommer gå lika bra som inskolningen, han var ju inte på dagis nånting den här veckan så det har blivit ett långt glapp.

Annars igår var vi hem till Tesa & Tomas med familj för att fira Elsa som fyllde 5 år. Hon fick en Hello Kitty klocka av oss, lite tidigt med klocka kanske men hon älskar ju Hello Kitty.

Idag efter jobbet blev det en snabbträff med Peter innan det var dags för han att åka och jobba. Men vi kan ju hålla tummarna att han är hemm snart igen. Har nyss badat Arvid, men han verkade inte så badsugen idag för han vela komma upp ganska snabbt. Just nu springer han runt i morgonrocken och leker med Moppskaftet. Dags att slänga honom i sängen snart. Då kan det hända att jag tar och slänger i lite färg i håret.






Ofräsha jag och långhåriga sonen =)

Öppna/Valbo

Åkte in till Öppna, men så fort jag klev innanför dörrarna fick jag ont i magen. Min mage spökar alldels för ofta nu för tiden. Drygt som tusan är det. Så tiden på Öppna känndes nästan mest plågsam så jag stod/satt i ett hörn och prata kanppt med nån känndes det som, så ursäkta om jag var osocial =)

Vi åkte hem till Mamma & Pappa sen för att ge Arvid lite mat och lät honom sova lite. Sen skulle jag ju åka och klippa honom men jag orkade inte =P Lämnade av Arvid hos Lena innan Peter hann sluta så drog jag vidare in till Valbo.

Inhandlade 1 par svarta leggings, 2 vardagstoppar en röd/vit randig och en mörkblå, håll i er nu ett LILA "partylinne", ett par pumps och en ögonskugga. Hittade en grymt snygg skinnjacka också som jag stod och höll i men jag tog mitt förnuft till fånga och hängde tillbaka den.

Arvid har somnat och Peter är nere i källaren och pular så jag slänger mig på soffan och tar det lugna gatan.

I helgen är det jobbdags, 7-15 båda dagarna.

I morgon ska vi på kalas också, Elsa fyller 5 år.

Pizza

Jag och Arvid pallrade oss ut på eftermiddagen iaf och åkte in till Sandviken. Åkte till Maxi och handla mat och grejer, slängde ner 2 förp hårfärg också. Efter det åkte vi förbi ÖoB också. Tops, sköljmedel och två handukar fick följa med hem därifrån.

Sen åkte vi och hälsa på Mormor & Morfar en stund också innan det var dags att åka hem. Och dålig karaktär som man har och grymt lat så följde en varisn pizza med hem till mig och Peter.

Har precis plockat undan och dammsugit.

Nu blir det duschen.

I morgon förmiddag blir det en vända till Öppna.
Och så ska jag försöka hinna med och få Arvid klippt.
Nu har jag sagt det länge =P

Natti Natti!

Friska!

Nu är vi friska och krya, hoppas jag! =) Arvid´s jäkla näsa bara som snorar. Men har nu sätt bra att han är alldels vit på sidan av tandköttet, så det verkar som om det är lååångt kvar innan tanden är uppe.

Idag och i morgon är vi lediga från jobb och dagis, jag och Arvid. Peter jobbar på han. Så nu börjar det krypa rejält i kroppen då jag knappt varit utanför dörren sen i Lördags. Men vad ska man hitta på i detta trök vädret då?!

 Jag hör hur Owe´s, Ikea och Köpis ropar efter mig =P
Jag ska åka in till Köpis i morgon tänkte jag, utan barn och utan karl =) Är ute efter lite kläder åt mig själv, går ju jämt i samma kläder. + att jag snart ska på Melodifestivalen och Sandras 25 års fest den 13, och då vill man ju ha nå snyggt. Och då är det skönast och vara själv och leta kläder =P

Men det kanske kan bli en vända till Owe´s, vi får se, vi får se!!!

Nu ska jag ge Arvid lite frukost.

Sjuk sjuk!

Arvid kräktes ju som sagt i Fredags men mådde bra i lördags och åkte till Mormor & Morfar. Efter att jag och Peter ätit på kvällen fick jag ont i magen och kände mig konstig och illamående. Men det blidde inge mer med det.

Så igår kom Mamma & Pappa hem med Arvid och han hade varit dålig på äta, snorade och var så lugn. Hela em/kvällen vela han mest sitta uppe i famnen och vägrade äta mat. Grumvans var ut och hälsa på och likaså Carolin & Thelma. Det fikades, och åts och grejjer.

Arvid somnade redan 18.30 men vaknade vid 21, och kunde inte somna om utan ville bara vara i famnen så han fick sitta med oss i soffan och så somnnade han där. Sen skulle jag upp och lägga han då började må så jäkla illa, så jag satte mig på toan och hade hinken framför och sen var det kört, jag kräktes, kräktes, kräktes och så kräktes jag lite till, fram till 4 i morse. Jag låg nere på soffan som ett slakt och mådde förjävligt. Arvid sov 2 timmar i stöten och vaknade och vela inte somna om hela natten, så Peter fick ju inte mycket sömn han heller.

Jag är ju ledig idag och Arvid skulle ju va hemma från dagis och så, men jag pallade inte ha han hemma i morse så Peter lämnade han hos Farmor, hur snällt som hellst. Så Peter kunde åka och jobba och jag vila i lugn och ro. Men har pratat med Lena nu och han är rosig om kinderna, snorig, febrig, vill inte äta och allmänt hängig så jag så jag känner mig dum som inte tar hand om han när han är sjuk. =( Men vad gör man. Jag blir hemma med han i morgon iaf. Men jag tycker jag ser att han håller på få en tand, men jag vet inte om det är därför. Men han har reagerat starkt på tänderna förut.'

Mamma ringde för ett tag sen hon också, hon hade också kräkts mellan 00-06 och Pappa hade ont i magen så dom blev hemma från jobbet dom med.

Nu ska jag lägga mig på soffan och vila igen.

Valfritt innehåll
RSS 2.0