Rullar på!

Dagarna rullar på och det är otroligt skönt och ha Peter hemma kan jag säga. Han städar, tvättar, lagar mat och går upp med Arvid i ottan ;) så jag blir alldeles bortskämd.

Nu på kvällen har jag tagit reda på en massa tvätt och tittat på Arne Dahl, jag älskar ju svenska polisserier/filmer ;)

Annars så är Hjalmar snart 2v och äter och sover för det mesta och lägger av ett par skott i blöjan då och då :) annars är han nöjd för det mesta och gillar att vara i famnen på nån och gossa och kräkas lite. Och Arvid är så duktig utan nappen, han kan fråga nån gång ibland men accepterar att dom är borta. Och han är snäll och gullig mot Hjalmar och ska klappa och pussa och kramas med han :) men hålla i han gillar han inte allt för mycket. Visst händer det att han vill kramas med mig precis när jag ska mata Hjalle eller så och det förstår jag ju. Så lite små avundsjuk blir han ibland. Nu ska han ju helt plötsligt dela Mamma med en till :)

I morgon blir det nog lite julklappsbyte, lite kläder till barnen som ska bytas.

Och på nyårsafton har vi ingen aning om vad vi ska hitta på, det verkar ju inte bli nån snö tills dess heller....
Vad har ni för nyårsplaner?!

Kassettband!

Här är mitt nya skal till phonen ;) beställde ett vitt också men det var mer grå/beige.

Förresten så var det Uvi och jag lär nu knapra penicillin 1 vecka.

God fortsättning!!

God fortsättning på er!

Vi hade en super fin julafton igår och Arvid badade i julklappar. Hjalmar fick ett par stycken han också.

Arvid var duktig och gav sina nappar till Jultomten. Han blev väldigt ledsen när han skulle sova men efter jag förklarat med mina vita lögner så la han sig och sov. Vid 4 tiden inatt kom han in och frågade efter nappen och jag förklarade för honom igen och han köpte det gick och la sig igen. Sen dess har han inte sagt ett ljud om nappen, inte ens när han skulle sova så vi håller tummarna på att det håller i sig.

Dagen har vi spenderat hos Mamma med att mumsat mat och fika.

Här är en bild på mina prinsar. Arvid brukar inte villa hålla i Hjalmar så det är inte lätt och få nå kort på dom men Tesa lyckades. Ni får ha överseende med den lortiga storebrodern ;P

Ont!

Vi kommer börja julaftonsmorgonen med ett besök på BB-mottagningen. Jag har haft ont över magen/livmodern sen inatt. Det känns som håll på nått sätt och gör ont när jag hostar, går och reser på mig osv. Och så svider det när jag kissar, och uvi är ju min grej så förmodligen är det väl det som spökar. Tråkigt att behöva åka in dit men jag orkar inte gå runt och ha ont heller.

Men jag vill önska alla mina läsare en riktig God Jul!!!

Peter & Arvids mästerverk


Rensning!

Har städat och rensat bland Arvids leksaker idag då det snart kommer fyllas på med nya :) Vi har haft besök av grannligan på em och så var min chef förbi med julklappen för i år. Och mot kvällen "bakade" Peter och Arvid pizza.

Tänkte ta och sova lite nu, har lagt Hjalmar i sin säng för första gången nu, får se hur det går.

I morgon får vi besök från Grycksbo. Trevligt!!!

Dålig bild men vill inte ha blixten på.

4 dagar!

Tack för gratulationerna förresten!!

Vi har ju varit in till Gävle varje dag sen vi kom hem. Först tänkte vi att vi tar hörseltestet på en gång för nästa vecka på måndagen är det stängt. Sen på tis skulle vi på andra läkarkontrollen och då hade ju Hjalmar starkt urin och snabbsänkan var lite höjd så vi lära tillbaka idag igen men då var allt bättre och han hade gått upp över 100g på en dag.

Så allt är bra och han äter och skiter och sover :) och mjölken har runnit till på mig och jag skulle kunna mata halva Årsundas ungar känns det som. Det är lite småjobbigt när det forsar mjölk. Har kommit på ett bra sätt och slippa bli genomsur varje gång det ammas så det känns mkt bättre. Hoppas bara att mjölken är näringsrik också så den mättar, än så länge värkar det som så.

Vi passa de på att stanna till I Valbo på vägen hem idag, fast det kändes lite vemodigt att ta med sig Hjalmar dit men vi lära greja det sista julklapparna och ha lite kläder till honom. Vi skyndade oss och är nu klara med allt för julen, tror jag ;)

Igår var ju tjejerna hit och dom hade en superfin "one pice"/jumpsuit/overall från polarn med sig till Hjalle. Tack snälla för den, och så strumporna såklart!

Arvid och jag har gjort Rocky Road här på kvällen också. Jag är förvånad över att han bara tog 2 dumlekolor och ett par minimarshmallows och pula i sig :)

Nu lär jag försöka sova lite. I morgon blir det en hemmadag!!

Hemma!

Vi är hemma sen igår och det känns skönt. Mamma, Lena & Örjan, Ove & Marie var och hälsa på oss igår. Och idag har vi varit till Hörcentralen med Hjalmar och så passade vi på att handla lite på Maxi innan vi for hem igen.

Ikväll så har våran lilla skrutt inte varit på tipp topp humör. Inget har hjälpt och rösten har ljudit högt :) men nu har han äntligen lycktas somna bredvid mig här och jag hoppas han sover ett par timmar.

I morgon får vi lite besök igen, trevligt!!
Jag älskar främmande ;)


Min "gula" tjockisgubbe <3

Äntligen!!!

Äntligen är vårat andra underverk här!!!!
I morse 8.44 kom lilla Hjalmar till oss och vi mår bra allihopa och lyckligare än någonsin. Helt sjukt att man nu har 2 små pojkar att ge oändlig kärlek.

<3

Irriterad!!!

När jag läser på Aftonbladet kokar det i mig när jag läser artikeln om Idol Amanda. " Jag vill ha bort Idol stämpeln" - det har gått en vecka sen hon vann och vill man vinna idol ska man väl för tusan vara idol hela livet. Det är ju Idol som hat gjort henne för tusan, jag lägger inte ner nå mer energi på att skriva om det för jag blir bara irriterad. :) men jag lär ändå få ur mig vad jag tycker! Robin hade burit upp titeln Idolvinnare myyyyycket bättre ;)


BF + 1 idag om nu nån skulle ha missat det ;)

Mamma!!

Måste ju bara klämma in att det känns otroligt skönt idag för Mamma har fått besked om att hon får behålla jobbet.

Hon jobbar ju som tjänsteman på Sandvik och dom skulle ju varsla en hel del så oron har ju funnits där och har hon för många år kvar innan pension tycker hon. Men hon har 32 år på nacken så hon blir kvar. Kanske att hon får andra arbetsuppgifter men det är väl inte hela världen. Så hejja Mamma, ärjätteglad för din skull!!!!

Grötkväll!

Har varit på grötfest hos Ingela med ett gäng kremlantjejer. Gott och trevligt som vanligt.

Idag nät jag hämta Arvid på dagis tyckte jag att han var varm men dom hade inte märkt nånting på honom. Och jag har inte varit hemma just nå på em/kvällen så jag har inte träffat Arvid just. Och Peter tyckte att allt var som vanligt. Och nu för typ en kvart sen vaknar min lilla kille och är gnällig, och det kokar om honom och han kommer inte till ro. Så jag tog en temp och den stanna på 39,1 så en Alvedon fick det bli så han kanske kommer till ro och somnar. Självklart får han fylla Peters plats i sängen inatt, mysigt<3

Lucia!

Jag gråter till Lucia på tv, det är så fint och jag vill också vara liten och gå luciatåg och sjunga en massa fina sånger. Men man har väl passerat bäst före datum på luciatåg ;)

Och på Arvids avdelning ska dom inte ha något tåg för att dom flesta är så små?!?! Ja jag orkar inte en skriva om det för jag blir så irriterad. Men hur som så blir det tomteluva på och så ska vi fika där på em.

Inte fick jag nån liten lucia idag heller, iofs är inte dan slut men jag får jobba på bra om jag ska lyckas klämma ut en bebis idag innan tolvslaget då jag inte har en ända känning. :)

Påhälsning!

Här om kvällen när jag skulle slå in lite julklappar hade jag ställt en julklapp till Arvid med en gitarr i på soffan. Och medans jag slår in en annan sak så hör jag hur det spelas på den, bara som om nån drog fingret på en sträng liksom.

Och så prata jag med Mamma idag som hade tänt 3 ljus i adventsstaken, men så skulle hon lämna rummet så hon blåser ut första och andra ljuset så bara det tredje brinner. När hon sen kommer tillbaka till köket brinner både tredje och fjärde ljuset.......,

Så jag tror min älskade Pappa är hos oss och vill julfixa han med. Och det får han mer än gärna göra. <3

Nicke Nyfiken!

Låg och drog mig till 10 i morse men är trött som tusan nu igen. Arvid och Peter har varit ute och lekt hela fm så nu tittar vi på Nicke Nyfiken.

Jag har iaf hunnit duschat, tvättat och hängt tvätt. Inte blir det nå Högbo för våran del heller, Mamma hade varit dit och sa att jag inte skulle ångra mig om jag inte åkte. Så då skippar jag det.

Jag lär införskaffa mig en Julklapp till Onsdagens årliga "grötfest" som i år blir hos Ingela. Ingela hoppades på att jag inte skulle komma själv men det värkar inte bättre. Och så lär jag införskaffa Tomtekläder åt Arvid också.

Lördagkväll!

Dagen har spenderat med påhälsningar hos Arvids Mormor & Farmor. På kvällen här har vi ätit och slappat i soffan. Arvid sover och Peter är nere i källan och donar och har sig så jag tog och svulla i mig lite godis och har nu intagit sängen och tittar på " Så mycket bättre". Har tagit fram lite kläder åt mig som ska med till BB, har man tur kanske det slår till vilken dag som helst, meeeen sån tur har man väl inte, jag får nog stå ut nån vecka till :(

I morgon ät det sovmorgon för min del, skönt, skönare skönast. Är inte i min bästa form på morgonen i 5-6 tiden då det är mycket avbruten sömn. Och min älskade son är inte mkt för sovmorgon han inte :)

Det kan hända att det blir en repa till Högbo med Mamma i morgon medans Peter tar och vilar lite inför nattjobb. Vi får se, vi får se!!

Pappa <3

Vi sitter och tittar på Skrållan för tillfället och Arvid börjar prata om sin Morfar när han ser Skrållans Morfar

- Mamma, min Morfar är i himlen, kommer han hem snart Mamma?!
- Näe tyvärr älskade unge så kommer inte Morfar tillbaka. Morfar lever inte mer, och när man inte gör det längre så kommer man till himlen.
- Död som flugorna Mamma? ( på sommarn gillar Arvid och jaga flugorna med flugsmällan och när man slår dom så dör dom har vi sagt)

Undrar vad han tänker och hur mycket han förstår egentligen?! Och vad kommer han ihåg av sin Morfar?! På ett sett är jag glad att han ändå var så pass liten, skulle nån försvinna ur hans liv nu skulle vara mycket svårare tror jag.

Det känns iaf jobbigt att tala om för honom att Morfar aldrig kommer hem mer. Han tycker nog som mig att han har varit borta alldeles för länge och det är dags att komma hem igen....

Älskar och saknar dig Pappa så det gör ont! <3

Robin berör mig!

När Robin sjunger Halo kommer tårarna, han berör mig kan jag säga. Det är mer än vad den andra donnan gjort, hon bara suckar, stönar och låter illa och ser förfärlig ut, knepiga frisyrer och fula klänningar :)

Men det gör inget om Robin kommer två för det brukar ju nästan gå bättre för dom, eller så kan man ju göra som Danny och komma typ 7:a ;)

Härliga Fredag!

Härligt med fredag. Dock mindre härligt med vädret som inte kan bestämma sig för om det ska regna eller snöa, antingen eller tycker jag för annars blir det bara en massa slask.
Helst vill jag att det blir några minusgrder och snö, jag vill ha en "torr vinter" med ca ½ meter snö, sen räcker det. Inte en massa snö som förra året.


Dagens har spenderats hemma vilandes, hämtade Arvid för en timme sen och har handlat lite.

Ikväll blri det kasslergratäng och glutta på Idolfinalen, egentligen är det dags för en tjej och vinna men jag tål inte Amanda , man hör inte vad hon sjunger och verkar så tantig och seg på nå vänster, tur jag är perfekt (som Mamma brukar säga =P) Så hejja Robin!!

Helgen då?! Jadu jag vill inget hellre än att föda barn så jag hoppas väl på nått sånt, annars blir det väl lugnt. Peter har beställt bebisen till i morgon den 10/12 för han vill slippa den kommnde nattveckan =P
Peter´s Mamma ska vara barnvakt åt Ammie & Alva så det kan hända att det blir lite lek där i morgon.
Den som lever får se.

Uttrycka mig!!

Måste bara uttrycka mig hur jag känner. Den där jäkla Köp & Sälj barnkläder och barntillbehör på fb får mig att kräkas ibland.

Folk lägger ut saker för 10 kr?!? Och är det en grej som dom vill ha 50 kr för så får dom ett erbjudande på 40, Näe då vill jag ha 45 osv. Hallå, vad är det för pengar och tjafsa om?! skänk sakerna till bättre behövande istället för och tjafsa om 10 kr. Och så fort nå råkar lägga en bild fel el dyl hugger dom "ansvariga" som spottkobror på dom.

Näe, bra tanke men det borde finnas en mer seriös gräns på hur och vad man får lägga ut.

Så känner jag och nu vet ni det ;)

Julklappsjakt.

Tog mig i kragen efter jag lämnat Arvid på dagis och åkte för att införskaffa lite Julklappar. Det blir bara till barnen och det finns bara ett barn än så länge, för Arvids lillasyster/lillebror trivs otroligt bra i Mammas mage. Sen lottar vi vem som ska köpa till vem och så får ju självklart Mormorn & Farmorn nån extra klapp. Jag och Peter köper inte åt varandra då vi förhoppningsvis får en alldeles underbar julklapp ändå innan jul. Sen så lägger vi pengarna på sånt som behövs istället.

Hut som så fick jag med mig lite små saker, mkt Blixten saker men det gillar han starkt. Paraply, badhanduk, sparbössa. En liten Electrolux dammsugare, för Arvid vill alltid dammsuga när vi tar fram våran. Första Toy Story filmen och en Rallycrashfilm. En elgitarr med mikronfonstativ till. Och så ett set med pärlplattor och stora pärlor, får se om han är nå intresserad av det. Det finns 2 saker till jag funderar på om jag ska beställa. Sen kan man små komplettera med lite kläder.

Tog en fika med Therese efteråt också. Sen jag kom hem har jag inte gjort mkt, ryggen vill inte vara på min sida. Så nu halvligger vi i sängen och tittar på Madicken enligt en nybadad Arvids önskemål, vi har det mysigt här säger han ;) Gohjärtat.

Arvid!

Igår vaknade Arvid 7.30?!? Det är vääääldigt ovanligt. Jag hann till och med gå upp före honom. Men i morse var det 5 som gällde. Men han hade sagt själv att han ville sova på dagis så han sov över en timme så jag lyckades hålla honom vaken till en 19.30 iaf så vi får se hur länge han sover i morgon. Annars är han duktig och somna om kvällarna och det är väl mest för att han är slut som människa när man kliver upp 5-6 leker hela dan och inte sover :) och oftare och oftare så lägget han sig själv eller att vi stoppar om honom och går ut. Men ibland ska man ligga bredvid.

Och han har så roliga kommentarer ibland och tokar sig.

Igår låtsassov han i bilen på väg hem från dagis så när jag skulle ta ut han så öppnade han ögonen och sa " God Morgon älskling"
Och han har en jäkla procedur när man ska åka ifrån honom typ när man lämnar på dagis osv. Han ska kramas på båda sidorna, pussa på munnen, i pannan och ibland på huvudet och så gnussa näsorna ;)
Och på morgonen när vi kliver upp så är ju jag väldigt stel och har ont i ryggen så det tar en stund innan jag kmt igång i kroppen så jag vankar/haltar en del så i morse härmade Arvid min gångstil och sa "titta jag går som Mamma" ;)

Listan kan göras lång med alla tokigheter han har för sig, sen har han ju sina sidor då man har lust och sälja han ;) men det finns inga pengar i världen som kan mätas med våran fina kille.<3

Ibland ser det ut så här på morgonen också när Arvid tycker det är ensamt i sin säng :)

Orättvist!

Det är nå vajsing med våran hemmatelefon och nu har min mobil ballat ur också, måste vara nått med Telia här ute på byn.

Annars så rullar dagarna på och längtan efter bebisen är enorm. Och den lilla fisen får gärna titta ut på stört. Så jag längtar efter värkar ;)


Livet är så jäkla orättvist!!
Mina tankar finns hos min Morbror & hans fru och barnen, och jag håller alla tummar och tår.<3

Nått på gång...

Nu kan det vara grejer på g, inte bebis på g men kanske något annat roligt...
Men jag suger lite till på karamellen för man ska ju inte ropa hej innan man kommit över bäcken?!?!..

Adventsfika!!

Gott gott!!!

Slottsstek!

Har en slottsstek puttrande på spisen som ska avsmakas snart. Hoppas den går att äta bara. Vi får även matbesök av Peter´s Mamma och Örjan.

Igår satte vi ihop bebisen säng också förresten, men har inte bäddat i den men det kan vänta. Det kan ju ändå vara ett par veckor kvar innan det är dags för den lilla att sova där.

Gråhårig!

Arvid vaknade med sitt bästa humör, eller så inte. Jag var en dum Mamma som inte gav honom nå "pips" ;) så efter några djungelvrål och krälande på golvet så har han mjuknat nu :D

Han har kommit in en period nu som får en att bli gråhårig, han är grinig, tjurig och arg jämt känns det som. Och han har börjat vakna på nätterna och skyller ifrån sig på allt så han tror han ska få vara vaken, han är hungrig, han måste kissa på toan, han är törstig, han har ont i magen osv. Så jag hoppas att han bara är inne i nån hemsk period. Och förhoppningsvis är han pigg och kan gå på dagis i morgon så han får komma hemmifrån lite och träffa och leka med lite barn. Han har varit hemma hela veckan och tror att det kan spela in lite för rutiner osv blir inte riktigt lika, och inte när man är sjuk heller.

Slutsurrat om det nu ;)

Tillbaka.

Nu har det varit dött här ett par dagar, ha tappat gnistan lite men nu kanske den är tillbaka.
Som ni ser så har Sara piffat till min tråkiga blogg lite, tack snälla för det.

Arvid är mer än nöjd över sina presenter, tack snälla alla för dom. Han fick bla doktorsset, en synt med mikrofon, Blixten filt, Blixten bäddset, Blixten målerigrejer, en stor fin Blixten tavla, bilar, bilar bilar, en fleecetröja från Buffis, memory, skidor, filmer osv. Behöver jag säga att han gillar Blixten och co ? =P
Arvids feber är borta men snuvan sitter i och hostan blir bara värre och värre.

Själv är jag också förkyld och småhostar och det river i halsen =(
Ingen bebis är på g heller, vill ha den lilla hos mig nu, hellst igår =)Men snart så, innan denna månad är slut har vi vår lilla parvel här iaf.

I onsdags var jag på Tjejmiddag också, denna gång hos Therese som fick temat Amerikanskt. Hon bjöd på hemmagjorda hamburgare med diverse tillbehör, och Cheescake till efterätt, supergott!
Och alltid lika trevligt och träffa tjejerna, fast denna gång var vi inte alla.


Igår intog vi årets första Julbord också med Peter´s jobb. I år var det på Oden och det var inge bra alls. Vi har varit på Qvarnen i Högbo förut om åren och det är det bästa jag varit på hitills iaf, och då finns det säkert andra ställen som är ännu bättre. Arvid sov hos Mamma inatt och är hemma igen och vi blir inne och myser hela dan och hoppas att hostan ska ge med sig över helgen.

Kycklingfajitas står på menyn ikväll.

Valfritt innehåll
RSS 2.0