Pissdag!

Idag är en jävla skit dag på ren svenska.
Det är ett år sedan min älskade Pappa dog och det gör så jävla ont och veta att han inte kommer komma tillbaka. Saknaden blir större och större, han har varit borta på tok för länge och nu är det dags att komma hem känns det som. Man förstår inte hur man klarat av det här året men det har ju gått. Det bästa med året är ju att vi fått en till liten kille som påminner om min Pappa i utsendet jättemycket, det var Pappa jag såg första gången Hjalmar kom i Peters famn på förlossningen <3

När jag tänker tillbaka på den här dagen förra året så kommer jag på att jag blev ju hel knäpp. När vi hade samlats hos min Farmor allihopa så tog jag telefonen och börja ringa runt till mina finaste vänner, "Hej jag tänkte bara tala om att min Pappa har dött" - nån timme efter jag fått ett sånt besked, men det känndes väl bra då i stunden eller nått, jag vet faktist inte varför jag gjorde så egentligen. Jag skulle promt åka tillbaka till jobbet och hämta bilen, varför?! den hade jag kunnat hämta en annn da. Jag skrev ett jättelångt blogginlägg om det som hänt. Men jag tror inte jag riktigt förstod vad som hänt, och vet inte om jag gör det än idag.....

Jag skulle bara vilja vrida tillbaka klockan och ställa saker och ting till rätta, hade vi gjort si eller så kanske det inte blivit så här osv osv. Men jag är änså glad att inte Pappa blev ett levande "paket", de hade inte heller varit rätt. Men han togs ifrån för tidigt, 59 år är ingen ålder.

Jag var och hälsade på min Farmor förra veckan så hon fick träffa Hjalmar. Och vi pratade en hel del om Pappa. Hon blev ju sämre när Pappa gick bort, hon sa att hon har liksom gett upp lite. Hon har förlorat och begravt två av sina söner, två?!? Det sista man vill göra är att överleva sin barn. Min Mormor är inte heller sig lik sen cancern tog min Moster.
Och jag hoppas att jag aldrig någonsin kommer behöva gå igenom det dom har fått gjort <3

Dagen idag kommer spenderas hemma hos min Mamma självklart, efter Arvid varit på dagis.
Det blir vända ner till lunden och så till kvällen blir det mat och fyverkerikollande mitt i denna jobbiga dag.
Det lättar nog upp lite.

Hoppas du har det bra uppe i himlen Pappa, jag tror du ofta spelar kort med Moster, Farbror Kenneth, Farfar & Morfar. Och så håller du in nån buggkurs då och då och leker DJ med dansbandsmusik <3


Älskar dig min finaste ängel
<3<3<3

Kinkig!

Hjalle har inte haft sin bästa dag idag precis, han har varit missnöjd mesta dels av dagen och har velat ätit nästan hela tiden. Provade ge lite ersättning på em men det fick bara en liten stund så var kinkiga killen tillbaka. Nu sover han iaf sen en timme tillbaka.

I morgon väntar en tung och jobbig dag men vi ska försöka göra den så bra som möjligt. Dagen kommer att spenderas hos Mamma iaf.

Nu ligger jag i sängen och gråter till Sofias Änglar :(

Världens bästa storebror vill mata lillebror :)

Knäcken!

Arvid tar knäcken på mig ibland, han är inne i sin värsta trots + att han är full i fan ändå. :) och så gnäller han heeeela tiden tycker jag. Och värst är han när både jag och Peter är hemma, han lyssnar mycket bättre när man är med honom själv :D han är iaf bra billig ibland, men som jag älskar den killen ändå går inte att beskriva.

Maten står i ugnen, egen klyftpotatis och baconlindad fläskfilé fylld med mozarella och en klick tjossan ;) gott gott!

I morgon tar vi leklandet, Arvid är supernöjd över det beslutet.

Lördag!

Idag blir Hjalmar 6 veckor, vart tar tiden vägen?!

Dagen har spenderats hemma med som små liven medans Pappan fiska, men på em fick vi lite Mamma/Mormor sug så vi åkte till henne en sväng på en kopp kaffe.

Tacogratäng och sallad blev det både till lunch och middag idag. Skönt och slippa laga mat 2 ggr ;) Det blir film med karln nu snart, andra delen av den tredje Arne Dahl. Jag älskar dom som alla andra svenska polisfilmer/serier ;)

Finaste Arvid<3


Tjockis!

Här påminner min älskade tjockis om min Pappa nå fruktansvärt mycket <3

Det värmer i Mammahjärtat!

Det värmer otroligt i Mammahjärtat när man får ett egengjort paket av min 3 åriga trotsfilur <3


Paketet








Innehållet =)



Lever!

Det har blivit dåligt med inlägg här på sista tiden. Hur som så är vi hemma i Årsunda igen och halva veckan har gått.

Dagarna rullar på i sin vanlig ordning. Så jag har inte så mycket roligt och komma med. Så jag sätter punkt där.

Lassas.

Vi befinner oss i Lassas för tillfället. Igår drog vi in till Leklandet med Fia & Junia. Arvid stortrivdes fast han var för feg för rutschkanan och gjorde illa sig lite smått då och då =P Men det hör ju till.

Idag har vi bara varit "hemma" och till Ica Maxi en vända för att handla lite. Therese har hälsat på en sväng mot kvällningen. Middagen ligger i magen och godisskålen är framtagen. Inväntar Peter som förhoppningsvis kommer med sladdar hemmifrån så vi kan titta på den andra delen av Ont blod.

I morgon är det mat hos hos Mamma kl 13, älskart när jag slipper hålla på laga maten själv ;P Ett kalasbesök hos Cicki ska också hinnas med på eftermiddagen då hon lämnar 25 och närmar sig 30 med ett år till.
Vad gamla vi blir...Peter blir tusan 27 snart.

Näe, soffläge nästa.
Dom har ruggit härliga soffor här hemma.

Mashie Matsedel!

Jag kanske är efter men jag tänkte tipsa om att man kan få förskolan/skolans matsedel i Iphonen eller din androidtelefon, Mashie matsedel och så skriver man i kommun och väljer förskola/skola. Då kan man planera maten hemma efter den så slipper det bli lika mat 2 gånger samma dag :)

Gnällig.

Jag måste verkligen ta tag i mitt hem, det håller på att förfalla. Jag som älskade att pyssla till och ha fint och köpa gulligt "småkrafs" osv nu är det mer en ful svinstia för jämnan. Jag vill ha lite förändring här hemma.....

Men först lär jag väl ta hit en container och slänga en massa, det växer saker och prylar i det här hemmet, jag blir galen.....

Och så har jag 2 barn och 1 karl som inte kan sova, och kan jag sova då?!... Nej!
Men jag tror Arvid har kommit till ro och Hjalle är på slutversen och om karln sover eller inte skiter jag i, han intog soffan så slipper jag höra hans suckande och vridande på sig ;)

Bitterfia ska nu sluta gnälla och försöka få sig lite sömn så kanske jag är gladare i morgon ;P

Gymapremiär!

Idag var det gympa premiär för Arvid. Han var ensam kille bland ett gäng tjejer. Jag tyckte det var hur bra som helst, och bra för Arvid. Han har ju vääääldigt mycket överskottsenergi och ett stort rörelsebehov. Arvid tyckte självklart att det var superroligt han också, men jag tror han hade gärna sprungit mera och gjort mindre på alla olika stationer vi gjorde i ordning, och så skulle han nog kunnat stanna i 2 timmar till ;)

Vi fick lite egen tid också då Tesa och Emelie tyckte att Hjalmar kunde stanna hemma med dom. Så jag lämnade flaska och ersättning utifall. Allt hade gått bra med min lilla fis och han hade ätit precis innan jag kom så jag fick ta och pumpa ur "ett mål" innan jag skulle sprängas :)

I morgonkväll kan det bli lite pizzamys hos Grufen med knattarna. Vi får se hur morgondagen ser ut.

Tisdag!

Idag blir lilla hjärta en månad, vart tar tiden vägen?! Igår hade han namnsdag också.

Arvid är feberfri idag, skönt! Så i morgon blir det nog dagis för hans del och så gympa på em.

Ont i Mammahjärtat!

Åh vad jag tycker synd om Arvid, han är verkligen riktigt hängig. Ett glas juice är det enda vi har fått i honom. Inte ens glass vill han ha?!??!? Precis mellan halvtimme och timme efter han fått en Alvedon försöker han göra ett ryck med att leka eller sjunga men han inser ganska fort att orken inte finns. Så det är film och böcker som gäller. Hittills har vi sett 2 Emil, Karlsson på taket och nu rullar Madicken. Just nu har han somnat och jag ska passa på och slänga ihop en kycklinggryta till em. Så kan jag bara ägna all tid till pojkarna sen, för Arvid är riktigt kurig av sig och självklart har Peter em. Så idag får man känna på att man inte riktigt räcker till som Mamma alla gånger.

Sjukstuga igen.....

Igår var vi ju som sagt på dop. Elton tig sig tupplur under själva akten :) efteråt fick vi supergod smörgåstårta och barnen fick gräddtårta + en liten påse med deras namn på. Arvid fick godis och Hjalmar fick en bitring och en napphållare :)

På em var vi bara hemma och mumsade porterstek som jag gjorde i ordning på lördagen och mot kvällen fick vi kaffebesök och Arvid var tokgnällig. Han somnade på soffan vid 19.30 bara sådär. Och inatt vaknade han och var ledsen, Peter gick in till honom och det kokade om prinsen så han har feber igen, :( han är snorig och hostig också och det tycker jag att han har varit från och till länge. Men han vägrar ju snyta sig så han drar ju bara ner snoret i lungorna och blir ju inte friskare av det precis.

Nu Emil i Lönneberga och kramkalas.

Nattuggla!

Hjalmar har ju vänt dygnen lite och är gärna vaken lite längre perioder under denna del av dygnet.

Just nu ligger han framför mig i bara blöja då han är expert på att spy ner sig. Så bodyn åkte nyss av, det är liksom ingen idé att byta om till pyjamas när det är sovdags alla gånger då han bidrar med väldigt mycket tvätt ändå ;)
Han ligger och pratar och skrattar, "waaouu" låter det. Och han vrider sig så otroligt mycket åt sidan så skulle han lyckas streta benet mot något stabilt och med lite gung hamnar han på magen. Men nu börjar det bli kinkigt så dags att mysa lite och hoppas att han vill somna snart.


En sovande Hjalmar. Dom där goa kinderna och söta munnen kan man kyssa ihjäl sig<3

Skridskor!

Peter och Arvid åkte in till viken på fm och införskaffa sig ett par varsina skridskor. Så efter lunch klädde vi på oss och begav oss mot Strandbaden, men där var det full fart med isjakt så vi tog rinken vid skolan istället. Arvid åkte dock i 3min, eller åkte och åkte Peter drog honom :) men det var ju första gången så, övning ger färdighet.

På onsdag börjar Arvid på gympa här i Årsunda också, det tror jag blir kanon för honom som har såååå mycket energi och ett väldigt stort rörelsebehov.

Förresten provade han och åka längdskidor med Farmorn i onsdags, och han hade varit kanon duktig. Så han kanske blir nya Hellner ;)

I morgon är det dopdags, Elton ska få vatten på huvudet. Så en blommig klänning får leta sig fram ur garderoben, den svarta favoriten går det inte och amma i tyvärr :/ så jag tar vad jag haver!

Ockelbo!

Jag vill bara tacka alla som gett Hjalmar så fina kläder titt som tätt. Tack tack!!

Idag har Arvid varit på dagis och jag och lillebror vila upp oss hemma på soffan innan jag tog mig i kragen och laga lite lunch. Efter 13 hämta vi storebror och åkte till BVC för kontroll, 4780g och 58 lång. Mammas stora kille!

Efter besöket där drog vi och hämta upp Lizette och fot mot Ockelbo för att umgås med Emma, Lina och Carro och alla ungar :) trevligt trevligt! I morgon blir vi hemma på fm och mot em ska vi hem till Lena & Örjan på mat. Dom åker till Sri Lanka på lördag i 2 veckor. Härligt!

Fullt upp!

Dagen har varit fullspäckad.
Lämnat Arvid på dagis, hälsat på jobbet, hämtat Arvid, fikat och träffat Ingrid hos Therese och Devin, lämnat Arvid hos farmors som ville låna honom, lämnat Hjalmar hos Mamma, ätit på Napoleon med Therese, hämtat Hjalmar, umgåtts med Mamma och nu ligger jag nerkrypen under täcket.

Peter var inte så sugen på att hå ut och äta när han skulle iväg och jobba natt så vi får "fira" en annan dag. Men jag var ändå sugen på att äta nå gott så Therese ställde upp som matsällskap ;)
Trevligt och gott, lär göras om fler gånger.


6 År!

Idag har jag och min andre hälft årsdag. 6 år ( + 6 år innan när vi inte visste hur vi skulle ha det eller inte, tonårstiden ;D) har vi skrattat, gråtit, bråkat, pussats, kramats osv osv. Och det bästa av allt fått 2 underbara pojkar!

Jag hoppas på många år till med dig,
Älskar dig Peter!

Lördag eftermiddag!

Igår var pappan i huset och angla så jag tog kidsen och Mamma med mig till Barnens hus & Max. Arvid blev supernöjd efter besöket då han fick en Finn McMissile, lika som Devin =) Och så en Cars 2 tallrik och glas, fatta vad dom tjänar pengar på dom där filmerna.


Peter och Arvid är och "spelar" hockey på rinken för tillfället, dock utan skridskor. Sådanna måste införskaffas till dom båda.

Jag och Hjalmar är hemma och håller ställningarna. Dammsugarn har fått sig en svängom. Hjalle har fått bada också, i diskhon. Tycker det är ypperligt bra när dom är så små eftersom vi inte har nå badkar så slipper vi sitta på golvet och bada i baljan. Inte ett knyst säger han när han badar så det värkar gillas.'

Jag måste ta tag i och städa bort julen och fixa till i "datarummet" också, men lär till Ikea och införskaffa lite hyllor och en lampa osv.

Om en stund kommer Carro, Thelma och Lizette ut och hälsar på oss också, trevligt trevligt!

Torsdag!

Idag blev det ett besök på BVC för Hjalle. 4542g vägde han. Mammas tjockisbebis. Själv har jag gått ner 11 kilo, gick upp 6 kilo under graviditeten så jag hoppas det fortsätter neråt :)

Annars så är min lilla knöp lite tråkig om nätterna och ska äta och vara vaken alldeles för mycket ;)

Ingela har varit och hälsat på nyss och Hjalmar fick kläder och Arvid en bil, tack snälla!!!
Ikväll blir det taco/fajita kyckling lassange som Sandra bjöd på tjejmiddagen förra året.

Vakna barn.

Ungarna håller mig vaken. Den minsta har sovit i stort sätt hela dagen så han har nu legat och knölat i en timme :)

Och den stora killen hostar och har sig. Men det mest irriterande ljudet är när han ligger och drar ner/in snoret hela tiden. Han vägrar och snyta sig, förstår inte varför för förut var han superduktig på det. Och nässpray får vi bråka om och få i honom. Så han blir ju inte direkt friskare när han är så tvär som han är :)

Nu verkar Hjalle slumrat in så jag lär passa på och få lite sömn innan kossan ska mjölkas....

Nytt år!

Det finns 2 saker som skedde 2011 som förändrade mitt liv, en av dom värsta sakerna som hänt i mitt liv var den 31/1 när min älskade Pappa blev den finaste ängeln <3
Och så fick jag vara med om en sån fantastisk grej som att få bli Mamma igen den 17/12 <3

Annars så är Arvid sjuk igen, förkyld som tusan och nu ikväll hade febern kommit också.

Det är sista veckan Peter är hemma också, och så börjar han med nattvecka nästa vecka.
Mindre roligt, men men!

På tisdag väntar tandläkarbesök för både mig och Arvid.

Valfritt innehåll
RSS 2.0