Tajkon dag

Tog mig en sovmorgon i morse och skynda mig sedan in i duschen och gjorde mig klar för att hämta Arvid och sedan resterande gäng som skulle med till Grycksbo, gänget bestod av Therese, Devin och Fia. Men vi kom inte så långt, min mage ballade totalt ur och jag fick ställa in hela resan.

Har haft ont i magen och varit konstig och uppblåst hela dan, är inte riktigt hundra än. Så jag fick snällt skjutsa hem tjejerna igen och åka hem till Mamma & Pappa och kurera mig.

Mot kvällningen här har jag lyckats fått i mig Tacos iaf.


Nu tänkte jag att jag skulle ta och lägga mig och försöka få lite sömn.
I morgon väntar ett nytt kalas om jag mår som jag ska.

Fredagsmys

Har nyss käkat hemmagjord pizza med karln min. Arvid är hos Farmor och har det bra.


Hann med en lunch med Johansson tidigare och sen tog vi oss en fika med Sandra innan vi besökte lilla Tove. Helt sjukt söt och så otroligt liten. Kameran hade jag ju så klart hemma men det blev nått kort med mobilen.


Peter har varit en ängel och lagt golv i Arvid´s rum idag medans jag har varit ute på turné. Nu hoppas jag att vi tar tag i det här så vi blir klara med hans rum nångång. Nu har vi hållt på med det i evigheter med stoooora glapp i mellan. Det är ju bara tapetsering, lite målning och lister kvar. Men nu i helgen har ju Peter 12 timmars så det blir det ju ingenting. Jag hoppas jag kan försöka börja och måla kökssoffan i helgen och i veckan när Arvid lagt sig.

Nu fredgasmys med gubben med en Beck film och Hemmakväll godis!

Kalashelg

Igår tog vi oss en vända till Valbo för att införskaffa oss lite grejer, hör och höpna så det blev det inget handlat till mig själv =)
Peter fick med sig 2 par Jeans iaf och Arvid fick ett par vinterkängor, det fick bli Viking Gortex i år igen. Sen fick vi med ett par handskar åt honom också.
Sen så är det ju 2 kalas i helgen.
Eddie fyller 1 år nu i morgon lördag och grannens Elias fyller 1 år på söndag. Så presenter åt dom två inhandlades. Och så ska jag hälsa på lila Tove idag och då fick det bli ett paket även till henne.


Fredag idag och idag ska Arvid sova hos sin Farmor & Örjan. Vi ska inte göra nått speciellt utan dom har längtat efter honom och vela ha honom en natt. Jag ska väl åka in och lämna honom om ett tag.

Nu tänkte jag att jag skulle ta tag i sovrummet med all rentvätt som ska vikas och läggas in i skåp osv. Lär bädda rent i sängen och städa också.

Hemma från "Jyppen"

Ja då är vi hemma igen ifrån en härlig semester i Egypten, eller Jyppen som Arvid äsger när man frågar han vart han varit på semester nånstans =)

Vi har iaf mellan 30-38 grader i skuggan, temperaturen sjönk för varje dag vi kom och det blåste mer och mer för varje dag. Så det blev rätt kallt och bada i poolen, bra mkt varmare i havet var det.
 Maten var ingen hit, så det blev mest pasta och pannkaka för vår del, och mkt gott bröd till.

Annars så har vi solat och badat hela dagar och suttit ute om kvällarna och lyssnat på Egypter som sjungit på knackig Engelska, rökt vattenpipa, drukit gott och umgåts med andra svenskar. Vi träffade på ett par i från Sthlm andra dagen som hade 2 döttrar på 4 år och 1½ år. Vi umgicks med dom i stort sätt hela dagar.

Hotellet var kanonfint och vi fick ett rum längst ner med terass. Det var egen strand och stor pool osv och bra service. Men utanför hotellet var det mindre trevligt, det är väldigt lortigt och rörigt överallt och fruktansvärt fattigt. Arberna måste vara dom drygaste människorna som går i ett par skor, om dom ens äger ett par. Dom tjatar och är på en så fort man visar sig utanför hotellgränsen. Det fanns inte så mycket att handla heller, mest en massa kraffs. Dålia kopior på T-shirt och så. Så det ända dom följde med hem var 2 väskor och en plånbok åt mig själv ;)

Skulle kunna skriva en hel Novell men det blir för tjatigt att läsa.

Bilder kommer väl också nån dag här framöver.

Egypten, here we come!

Ja då var typ allt packat då, lite hygienartiklar som åker ned inatt bara. Vi tänkte väl åka mellan 2-3 nån gång inatt så vi har god tid på oss. Det ska tankas och grejas och donas.

Planet lyfter i morgonbitti kl 07.00, förhoppningsvis.

Ha det så bra alla här hemma i detta höstrusk så ska jag ta mig till varamre bräddgrader och sola, bada, äta och dricka gott!

Vi hörs om en vecka!

Ny design

Som ni ser så är det ny design igen. Denna kommer också ifrån designandmakeup.se!

Jag skulle verkligen vilja ha en helt egen design men vet helt enkelt inte hur man gör så detta får duga!


Näe nu måte jag duscha och sova!

Fotbad!

Sitter nu i fotbad och tittar på Sex And The City 2. Ska även lägga en ansiktsmask, duscha och ta tag i höstpälsen på benen så är jag redo för poolhäng sen.

Packning står på schemat

Ja ikväll hade hag tänkte börja packa. Tror att vi har fixat allt som ska med. Är väl lite tvätt som inte torkar ännu bara men det ska väl hinnas packa ner i morgon.


Peter drar iväg och jobbar inatt och jag har fm i morgon bitti. Sen så drar vi iväg på natten till Tisdagen.
Håller alla tummar och tår att det kommer gå bra på flygresan. Har inhandlat en hel del mutningsprylar åt sonen =)


Ska även hinna med och kolla klart på SATC 2 som jag började kolla på här om dagen hade jag tänkt. Ska ta och bada Arvid och stoppa ner han i sängen först.

Grattis till lilla Tove!

Jag får ta och gratulera Cicki & Otto till deras lilla tjej Tove som kom till världen igår kväll 21.03

Hon var 48cm lång och vägde 3224g och kanonsöt, precis som sin Mamma´s tremänning ;)


Kurera oss

Peter ringde nyss och Arvid var tydligen inge pigg så Peter tar med honom hem igen efter han slutat jobbet. Man vill ju ha han hemma om han är sjuk. Vi är snorgia, förkyklda och hesa allihopa nu så det blir till att vara inne och kurera sig hela helgen så vi blir pigga tills på tisdag.

Jag skulle kliva upp i tid idag men så blidde de inte, 11 slog jag upp mina ögon och iofs är det bra när jag ska ut och jobba inatt.

Tvättmaskinen kommer gå varm i helgen, fy tusan vad tvätt det blir fort.

Fixat och donat.

Skulle egentligen ha ta tagit tag med en massa med detta hem nu men nu inför resan tycker jag att det är så mkt annat att tänka på. (Dålig ursäkt kanske men, så är det iaf =P) Har idag iaf varit och handla lite grejer från Apoteket, köpt en mindre och lättare vagn åt Arvid, köpt 2 blommor till köket, hämtat ut passen, fixat resväskor osv osv.

Arvid´s Farmor vela "låna" Arvid tills på Lördag så det är bara jag och Peppson hemma. 

Har kommit ikapp med OTH också, har 10 min kvar på 4 avsnitten från 8:onde säsongen och sen är det 5:e som står på tur. Sen så...


Tvättdag hemma i morgon, om någon har tråkigt och är sugen på en kopp kaffe/te/saft och nå fikabröd är det bara att hojta till och komma ut och hälsa på mig som är helt solo!!

Egypten

Nästa Tisdag drar vi iväg till Hurghada, Egypten.......tråkigt =)


Några favoriter







Favoriter från IKEA












Favoriter till Arvid´s Rum

Måndag och ny vecka

Igår fm kom Therese, Robin, Devin och Fia ut för att fika gott. Jag fick blommor, ckoklad, hem och inredningstidning, Åre Vaniljtryffelvitchokladpraliner, en täckning och en leksaksbil, från Devins egna presenthörna =)

Efter dom farit åkte vi till Valbo för att hämta kökssoffan. Så denna ljuvliga soffa står nu i vår källare och väntar på att ska få lite färg på sig. Men idag har jag em så jag hinner inte börja idag, men förhoppningsvis i morgon.
Sen så ska ju det på ett annat tyg på dynan också. Sen lär kuddar inhandlas. 2 kuddfodral har jag redan men det ska vara flera så det blir riktigt mysigt =)





Sen så var vi ju på middags hos Peter´s Farbror ( inte morbor som jag skrivit förut och jag har fått påpekat=P) och hans Mia och barnen och så var Peter´s pappa med. Jättegod mat och vi blev kvar i ett par timmar, Mia och jag skulle nog kunna sitta och snattra i timmar efter timmar. Vi var iaf hemma efter 20.

Idag så är det ju som sagt em-jobb som väntar. Så det blir det vanliga här hemma, plocka, tvätta, laga matlåda, leka, lämna på dagis. Kanske att man hinner beta av ett avsnitt OTH under lunchen innan kosan styr ut på landet.

Födelsedagsbilder!



Blommorna jag fick av min Älskling och Arvid, fast jag fick dom redan på Fredagkväll.



Elin var först ut.



Det omtyckta tårtan.



Boll-Thelma



Carolin



Arvid fick ju självklart också paket av Mormor & Morfar.



Sandra & Danne



Trisslotten jag fick av Farmor =)



Pappa, Mamma, Arvid, Junia, Carolin & Thelma



Broder



Ingrid



Söta Junia



Lewi & Erica



Sprickfärdiga Cicki med 8 dagar kvar. Men hon strålar av skönhet, så fin så ;)



Min underbara sambo som jag fick den bästa presenten av, EN UTLANDSRESA!
Fast jag har ju vetat det nån vecka.
Men vi håller på tittar på sista minuten till Egypten så vi får väl se ;P



Lekmamman



Örjan på fikasprång



Lena



Rasmus & Fredrik



Blomman jag fick av Sandra & Danne



Mitt älskade lillhjärta och blommorna som jag fick av Carolin & Lizette.



Pottan och blomman fick jag av Mormor.



Detta gjorde jag i ordning i veckan.



Blommorna längst ut fick jag också igår, av Lena & Örjan



Blommbuketten jag fick av Erica & Cicki



Denna mysiga presentpåse fick jag av Ingrid & Therese.




Sen så fick jag presentkort på IKEA, pengar, ljuslykta, prydnadsvas och andra blommor, tidningar osv.
Tack alla en ännnu en gång.




Lyckad dag!

Gårdagen var verkligen lyckad.
Jag fick så mycket fina presenter av nära och kära som var här och förgyllde min dag. Det var full rulle från kl 13 ungefär. Mot kvällen när alla fikagäster gått hem kom Lizette & Mika ut och då vankades det mat, Helstekt Fläskfilé och ytterfilé med potatisgratäng. Gott som tusan var det.
Och tårtan jag gjorde fick toppbetyg, alltid lika roligt och få det =)

Nu ska jag snart göra mig klar för dagens bravader. Först kommer Therese & Devin ut och fikar lite här på fm. Och kl 15 är vi bjudna på middags hos Peter´s Farbror Micke & Mia. Och så har jag ÄNTLIGEN hittat en kökssoffa som vi ska försöka klämma in och hämta idag.

Ska försöka slänga ut lite bilder från gårdagen också.

Min dag!

Ja idag är det min dag, jag fyller hela 24 år.

Det blir en dag med kalasande med familj och vänner från alla håll och kanter. Det har bakats och donas i veckan så jag kan fylla magarna på min gäster.


Nu ska jag lägga ihop tårtan och sen blir det en dusch.

Nikon D3100

Digitalkameror - System Nikon D3100 + AF-S DX 18-55/3,5-5,6G VR

Nikon D3100 + AF-S DX 18-55/3,5-5,6G VR



Denna kom på posten idag, mkt trevligt =)


Jag är inte direkt teknisk så det kommer väl ta evigheter och lära mig den helt. Man har knäppt några kort bara för skojs skull och dom är ju säkert inte dom bästa men jämfört med våran digitalkameras bilder så är det dom sag och natt. Jag bjuder på några bilder, och självklart är dom på Arvid =)










Lust

Jag har god lust och skriva av mig en jävla massa som jag går och grubblar över dag ut och dag in. Men det är nog lika bra och tiga.


Man ska iaf acceptera andras val och....
...så ska man vara snäll =)


Hur som hellst så har jag jobbat som vanligt, Arvid är hängig, snorig som tusan och hostar. Så han vart hemma idag, Farmor var snäll och var här i skiftbytet mellan mig och Peter. I morgon får Peter börja en timme senare så hinner jag hem.


Annars så ska jag väl inte göra så mkt i veckan, blir kanske något mer i bakväg. Det blir väl att knåpa ihop en tårta på fredag, utifall nån männska dyker upp på lördag....!

Nu lite OTH innan DH

Arvid´s Faster

Igår kom Arvid´s Faster Erika hit och hälsa på. Det var första gången jag och Arvid träffade henne. Erika och Peter har samma Pappa och har väl inte haft sån superbra kontakt.
Hon bor nere i Landskrona.
Hur som hellst så vela hon ju självklart komma och träffa Arvid och han blev blyg i början men sen släppte allt sånt trams och Faster Erika blev stora favoriten.
Peter´s morbros fru Mia och Peter's kusiner Kristofer och Tobbe var också med.
Så vi fika och pratade, fika och pratade i ett par timmar.
Vääälidgt trevligt var iaf.



Chocolate Chip Cookies

Efter frågan om hur jag gör dess så slänger jag ut receptet som jag fått av Sophy. Man kan ju använda vilken choklad som helst i denna men jag kör på Marabou´s.




Choclate Chip Cookies

Ugn 200 grader

2½ dl Brunt Farin Socker
2½ dl Strösocker
225g Smör/Margarin (Rumsvarmt)
2 st Ägg
6½ dl Vetemjöl
1 msk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
½ tsk Salt
200g Mjölkchoklad
100g Mörk Choklad

¤ Börja att hacka chokladen, ju större bitar ju godare blir det.

¤ Krama ihop det rumsvarma smöret med socker och farin. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.

¤ Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och den hackade chokladen.

¤ Blanda ihop båda bunkarna väl.

¤ Forma till pingisstora bollar, eller mindre. Lägg 12 st på en plåt med bakplåtspapper. (OBS! Platta ej ut bollarna)

¤ Grädda i 8-10 min. Kakorna ska flyta ut och få lite färg, men helst inte genomgräddade utanfortfarande mjuka i mitten.

Bullbak

Har bakat bullar här på kvällen, det fick bli både vanilj och kanelbullar. Hann dock med att bränna mig på plåten. Lyckades att ta i den utan grytlappar. Vääääldigt dumt och det gjorde satans ont.

Har nu Choclate Chip Cookies i ugnen. Kan nog inte finnas nå godare kakor.

Arvid sover hos Mormor & Morfar så jag kan fortsätta baka i morgon fm medans han är där och Peter jobbar.
Valfritt innehåll
RSS 2.0