Onsdagkväll

Vattkopporna kan ha nått Arvid nu. Han hade en blåsliknande prick bak på ryggen men man är väl så inne i kopportankar att man inte ser något annat nu :) vi får se hur det ser ut imorgon. 
 
Hjalmar har börjat traska lite också. Han började men några enstaka steg i morse och har gått 12 steg som mest. Men han reser sig upp och försöker om och om igen så viljan finns där :) och så är han hopplös och ska upp i soffan hela tiden. Försöker skjuta bordet emot och ställa barnfåtöljen i en hörnet men han slänger upp benet på bordet och klättrar upp ändå :) och han bara kryper iväg och slänger sig när han kommer upp och är hur nöjd som helst, dock mindre nöjd när man tar ner honom på golvet igen :)
 
Igår var jag och Arvid iväg på den årliga Halloweenskattjakten som Therese anordnat. Jakt med spöken, korv med bröd och gofika. Tack för att du grejar och donar, du är guld värd.
 
Nu är det dags att gå och knyta sig så man orkar upp med barnen i ottan i morgon. Idag fick jag sovmorgon till 10, och det tackar vi för. 
 
 

Trött Mamma och pigga barn!

Det är extra kul och ställa tillbaka klockan när man har barn som vaknar tidigt ändå, 5.20 vaknade Arvid och man är ju snabb ner för att inte han ska väcka Hjalle för han är så sjukt lättväckt. Nu är Hjalle också vaken men han har fått lite välling så jag hoppas han tänker somna om. Men jag förstår inte hur Arvid orkar för han somna 21.30 igår också. Och det är rätt sent för honom som brukar slockna runt 20

Sovtåget har passerat!!

Hjalmars prickar har torkat men han ser förjäklig ut :( inte han men prickarna är stora röda skorpor. Och jag skulle inte vilja nå annat än och pilla bort dom, men aja baja ;P

Och jag har ju glömt att gratta (här i bloggen) min granntantas dotter Emelie & Billy som fick en liten Jamie den 18 och till våra vänner Carro & Tommy som fick en liten son och Thelma en lillebror den 21 som ska heta Loui. Väntar ivrigt på att alla sjukdomsbakterier och dyl ska vara borta från detta hem så jag kan få gossa och snusa på dom små liven. Grattis till era pojkar iaf.

Jag har snosat lite bebis idag iaf, 4 månaders bebisar Nova & Milly. Vi var hembjudna till Rickard & Carina på kycklingfaijtas och även Linda och hennes småtjejer. Magnus jobbade oturligt nog. Men det får bli fler ggr!

Nu ska jag sova. 21.30 var jag aptrött men hoppade aldrig på "sovtåget" och ligger och väntar på nästa avgång.

I morgon är det dags för kalas igen, 2st dessutom. I Dalarna på fm och hemma i Årsunda på em. Jag och Arvid passar på och har lite egentid tsm på fm och lämnar lillebror med Mormorn när pappan i huset är och knegar ihop pengar till hushållet ;P

God Natt!!!

Man kanske skulle satsa på denna nu till Halloweentider :D

Ungherrar & Drömmar

Var i bakartagen både igår och idag. Slipper jag baka en massa sedan när kalasen närmar sig :)

Ungherrar & Drömmar

Tidig morgon och julstress!!

Ja här tar vi vara på dagen ordentligt, kl 6 skulle Arvid upp :/ Hjalmar ligger och snattrar han med men jag tänkte att han skulle somna om.

Annars så börjar jag känna mig stressad inför julen redan, ja det är tidigt men det är ju mycket innan jul för oss. Först fyller Arvid, sen 1:a advent, Hjalmar fyller och sen är det Julafton som vi har bestämt att fira här hemma, slippa åka hit och dit överallt och slippa stress, och dom som vill fira jul med oss är välkommen hit. Våra barn är ju dom enda barnbarn på båda sidor så vi har ju lite tur att både Farmor & Mormor vill fira med oss här hemma :) men som sagt så är det en massa hela tiden som ska inhandlas och fixas och trixas med både kalas, presenter, julpynt och klappar. Och jag har sagt sen i somras att vi ska börja tänka/handla en del men tror ni vi har?!

Dags för en morgonmacka för min morgonpigge son!

Lördag kväll!

Vi fortsätter med sjukdomar här hemma. Hjalmars feber är borta, men han är huuur snorig som helst och låter fortfarande rasslig i halsen. Och så har han fått vattkoppor på det. Så vi väntar bara på att prickarna ska ploppa upp på Arvid också så är vi väl klara med sjukdomar för ett tag tycker jag :) Än så länge har han ca 25 prickar kanske och dom är inte så stora och han verkar inte lida av dom. Vi hoppas att det stannar vi det.

Så helgen har ju och kommer spenderas hemma. Möjligtvis att vi får lite främmande i morgon av Fam Lindström. Det återstår att se.

Nu är det god natt!

Huvudvärk

Natten och fm har inte varit den roligaste. Jag beundrar dom föräldrar som har kolikbarn eller barn med separationsångest. För Hjalmar har varit hysterisk när jag lagt ner honom i sin säng eller satt ner han på golvet osv, så halva natten halvsatt/låg jag med honom i famnen. Men han svarade bra nu på sista Alvedonen och är ner på golvet och kryper och leker lite, men man måste sitta med honom.

Och så kommer det här dåliga samvetet att man inte riktigt räcker till när man har ett till barn och ta hand om. Peter har ju nätterna denna vecka, väldigt olämpligt.

Men man kämpar sig igenom nätterna och dagarna ändå :) nu ska jag ta en lite stödvila och försöka få bort huvudvärken och ta igen många timmars förlorad sömn och ladda på med sömntimmar inför kommande natt :)

Hängig prinskorv :/

Idag har det inte blivit mkt gjort, eller ingenting rättare sagt. Skjutsat Arvid till dagis och hämtat honom igen. Där i mellan har jag bara suttit i soffan med Hjalmar i knät. Han är riktigt hängig. Han fick en Alvedon på fm och då orkade han väl leka med någon leksak i nån minut. Nu sover prinsen och jag tar mig en stödvila nu när Peter ändå är vaken. Och det kan vara bra utifall natten blir lika som denna natt, man är mer vaken en vad man sover nästan :/

Tandläkaren, BVC, kalas toppat med feber!

Fullspäckad dag idag. Började med ett besök hos tandläkaren, Arvid gapade stort och var supernöjd över sig själv att han var duktig och gjorde som hon sa. Han har liksom vägrat öppna munnen tidigare. Men jag har förberett honom sen sist vi var där och tränat och donat och det gick hem. Jag blev så stolt så.

Vi fortsatt mot öppna där Hjalmar inte var i sin bästa form, la honom i vagnen en stund då han inte sovit nå på fm och vips så sov han. Sen ville ha inte äta just nå heller. Sen var det dags för vägning och mätning, 10 månaderskontroll. 10,1 väger han och var 77cm lång.

På em drog vi vidare på kalas, Tove fyller 2 år idag. Och ute i Säljan fick vi gott fika, och jädrans vad ungar vi har, haha :) Alla våra barn var med denna gång, skojigt som tusan men vilken ljudnivå, haha
3st 5 åringar
2st 4 åringar
1st 3 åring
2st 2 åringar
1st 1åring och så Hjallebus 10mån, så ni kan ju tänka er själva =D Emelie stackarn åker hem till Sthlm igen med men för livet ;P
Men Hjalle var inte i toppform och kändes varm, det var väldigt varmt där hemma också men när vi kom hem så tog jag tempen och mkt riktigt så var febern här. Så han har myst med mig i famnen vilket aldrig händer annars. Han är som en virvelvind annars ;) Hoppas iaf att Arvid klarar sig!

Valbo!

Lördagen spenderades hemma. Startade dagen med sovmorgon, promenad och kaffe hos Elin. Igår kväll tog vi och kolla på Johan Falk filmen vi skulle se förra helgen.

Idag har jag och Hjalmar varit till Ikea med Mamma/Mormor. Skulle ju kunna handla huuuuur mkt som helst men man är ju inte gjord av pengar tyvärr. Värmeljus fick det bli :)

Var in en snabbis på köpis och ett par jenas åt mig och byxa och body åt Hjalle fick vi med hem, och det tackar vi Mamma för. Tack!

04.45!

I tisdags så fyllde jag år, och ett gäng nära och kära var här och uppvakta mig med blommor, presenter och choklad, massor av choklad. Jag som verkligen behöver det :O) tack för all uppvaktning iaf!

Sen har jag hunnit med en träff hemma hos Linda, och haft främmande här hemma på onsdagen. Igår var vi bara hemma och nu ligger jag och försöker få Hjalmar att somna, han har varit vaken sen 4.45 :(

Idag kanske vi besöker öppna, om Mamman orkar ;)

Baka lite kaka

Johansson: Balkong = Bakning :D

Ja idag har det bakats igen. Har nu bullar, kokostoppar, CC cookies, snoddas/kärleksmums/moccarutor(kärt barn har många namn) chokladbollar, hallongrottor och mini cupcakes, rice krispie tårta, pinocciotårta och två köpta kaksorter att bjuda på i morgon :) varför jag bakat så många olika när jag bara fyller 26 är för att Arvid och Hjalmar fyller ju mitt i advent och julstök så då är det skönt och få undan lite bakning.

Har städat av här hemma också men vi hinner väl inte mer än ner i morgonbitti så ser det ut som ett bombnedslag :)

Idag är det 18 år sedan min Morfar gick bort. Vart tar åren vägen?!

Helgen

I helgen har vi som sagt varit själva. Fredagen spenderade vi hemma, fick besök av Sara & Samori, Linda & Oscar över lunch och dom stannade till em. Sen spenderade jag em/kvällen på HC och akuten, för att göra lång historia kort. Jag fick ont i sidan/mage/rygg som i april men det släppte sen och nu mår jag bra. Tack till Therese som skjutsa mig och höll mig sällskap.

Igår var vi hemma, gick till lekparken och hängde inne. Farmorn kom på besök mot kvällen och tog med sig Arvid hem. När Hjalle sov blev det film och ostkrokar för mig. Älska mig igen tittade jag på, en tjejfilm mkt kärlek och lite tårar. Och Channing Tatum kan man ju lätt titta på i 1,5 timme utan att ens filmen är bra, men det var den :) om man gillar kärleksfilmer vill säga :)

Arvid kom hem på fm och vi drog till Valbo en sväng på em. Lite nytt till Hjalle behövdes. Bl.a. Ett par galonisar och gummistövlar i strl 20 som ändå är lite stora, men med en raggsocka i så blir det nog bra :) senare på em kom Peter hem också, och han fick en del fisk. Han slog sitt rekord på lax med flygspö också. Så han var mer än nöjd :) men det var Inge blanka fiskar så det blev Inge matutdelning denna gång :)

20 min kvar till Solsidan sen blir det nog en Johan Falk film, 107 patrioter. Om vi håller oss vakna :P

I morgon är det handling och lite balkong på schemat. Och städning. Så välkommen på fika om det suger i tarmen på tisdag :)

Ont i magen

Igår kom pengarna in från klädbytardagen, 2625:- sålde jag för och jag är mycket nöjd. Pengarna kommer gå till nya kläder osv till dom små.

Igår blev Arvid arg/ledsen på dagis också och hoppade över staketet på framsidan vid vägen och skulle hem till mig. Som tur var såg fröknarna honom på en gång. Och så hade han blivit riven/klöst i ansiktet också. Av samma kille som alltid bitit,slagit, rivit honom :( han hade inte haft en bra dag alls. Jag hoppas verkligen att det var en engångsföretelse. Får ont i magen om han inte trivs på dagis :/

Har kollat på hela Sverige Bakar och Fråga Olle och lär ta och lägga mig nu, alldeles för sent men jag sov middag med Hjalmar nån timme idag, skönt som tusan och välbehövligt!

I morgon får vi besök på fm. Trevligt!
God natt med er!

Sova!

Gick och la mig direkt efter Gray's för jag var trött men inte sover jag för det...

Nu ska jag sova däremot så jag får klämma fram några fler rader i morgon.

God natt!

Bullar & CC Cookies!!

Det blev lite bakat igår iaf.
Bullar och Chocolate Chip Cookies.

Tisdagen

Tackar Johansson för filmtipset, den ska ses någon dag framöver.

Dagen började med ett besök på Öppna, lunch på stan, köpte mig en tröja och rosa bandet, en vända till Mamma innan vi avslutade Sandvikentrippen med kalas hos Elton. Tack för gofika!

I morgon ska jag och Hjalle hem till Linda här på "byn"för en träff på fm ;P

Bombnedslag!

Försöker få Hjalmar och sova så vi kan röja och städa av innan det växer mossa på golvet, ser ut som ett bombnedslag här hemma :)

Och senare tänkte jag att jag skulle baka lite. Vi får se, fyller ju år nästa vecka. Och bullarna är slut och det är alltid bra att ha i frysen. Men som sagt, vi får se om det blir av :)

I morgon fyller prinsen Elton 1 år, stora killen. Helt sjukt vad fort tiden går. Så han ska grattas i morgon.

Nu somna han så dags att röja!

Gammal bild på Elton :)

Valfritt innehåll
RSS 2.0