Skriver en rad

Har vairt dålig update men igår orkade jag inte skriva och idag har jag jobbat 13-21

Men jag har iaf haft en kanonhelg i Stockholm och jag är ett par tusenlappar fattigare, men det var det värt ;)

Jag återkommer med mer i morgon!!

Packningsdags

Dags att stryka lite kläder och börja packa inför helgens bravader. Jag och Ingela sticker till Stockholm i morgon efter jobbet. Dom andra ur gänget kommer på Fredag.

Har städat undan och plockat och donat nyss också men nu orkar jag inte ta golven, det överlåter jag till Peter.

Undrar vad man får i lön då?! Jag skulle behöva 1 miljon eller 2 ;)
I alla fall en del av det så jag kan shoppa loss i helgen och sen skulle jag vilja komma UTOMLANDS.

Och inte vann jag ringen heller, nu är det bara jag och Tesa kvar.
3000kr sitter inte helt fel.

Internetdosa återfunnen

Har hittat dosan nu... den låg under soffan som vi har kollat säkert 20 gånger tidigare. Vi har dragit ut den och kollat under och sen helt plötsligt låg den där =)

Vänt huset upp och ner

Det är vad vi har gjort i ett par timmar här hemma då min internetdosa är borta om som jag hade i 14-15 tiden. Vi har VERKLIGEN letat ÖVERALLT och den finns tusan inte nånstans. Vet inte om Arvid fått tag på den heller men vart tusan har han lagt den då?! Den måste ha åkt med soporna jag tog ut tidigare, kan inte finnas nån annan lösning på det hela.

I allt letande i sopkorgar,lådor,skåp,baslådan,bland Arvid´s leksaker, i pappersinsamlingen, i kylskåpet osv osv så hittade vi på ett par grymt snygga shorts från H&M som jag köpte åt Arvid i våras, prislapp och allt sitter på. Får väl hoppas att han kan ha dom nästa år =)


Peter´s Mamma och Elsa har varit här och hälsat på på em också.

Snart dags för Fångarna på Fortet =D

Uppe igen då.

Då var man uppe och vaken igen, elller halvt vaken iaf =)

Arvid vakna iaf feberfri som vi hoppas det håller i sig, då blir det dagis och jobb i morgon. Hoppas verkligen att jag har fått semester på fredag nu. I så falla jobbar jag bara ons & tors denna vecka.

Nu blir det Bompa tittning med Arvid.

Rustryck!!

Pratade med Sofie på datorn på kvällen här och dom har ju gått och blivit husägare idag, eller snart har dom huset i sin ägo. Jättekul för dom =)
Och bara av att prata med henne om huset fick mig att tänka, att jag MÅSTE VERKLIGEN ta tag i detta hem om det ska bli klart nån gång. Herregud vad lat vi är jag och Peter, det händer ingenting för oss.

Och jag som ÄLSKAR heminredning och har 1 miljard ideér, då måste man göra "grov/trök" arbete först. Så nu jäklar ska det bli andra bullar. Det är ju ganska svårt och hinna med ibland när jag och Peter jobbar om varandra nästan jämt och det är ju inte direkt så att man stoppar en pensel i Arvids näve, inte ännu iaf =) Om nått år kanske =D Vi har ju underbara föräldrar som ställer upp på oss jämt så vi får ta och nyttja deras hjälp med Arvid. Men det är ju inte bara tiden och latheten som hindrar än heller, det kostar ju faktist pengar också. Och tyvärr så är man ju inte gjord av sånna =/

Så jag traskade upp och började grunda murstocken i Arvid´s rum. Så den ska målas 1-2 gånger till. Sen ska det fixas runt fönster, tapetseras, läggas golv och så lister då. Sen är det klart för inredning =) Har hittat tapeten jag troligtvis vill ha också, men hittar inte på nån bild på den just nu.


 Så nu jag hoppas verkligen att vi tar tag i det här.

Måndagkväller

Fick håret klippt idag iaf. Är ju tråkig som vanligt och har inte direkt någon frisyr, utan dom slitna topparna är borta, det är uppklippt och så. Huvudsaken de slitna topparna som tova sig är borta.

Passade på att handla lite på Maxi när jag var ensam, lite mat och grejer så pojkarna klarar sig i helgen ;) Och så fick det bli 2 till Rorri filmer åt min lilla sjukling.

Var förbi Mamma på vägen hem för att låna en väska också. Så i morgon lär jag tvätta det sista så jag kan packa på Onsdagkväll. Bara skorna som ska med skulle haft en egen väska ;)

Har kikat på Fångarna på Fortet nyss, gåtorna och lösenordet var väl lite väl lätta tyckte ja. Nu blir det soffläge innan sängen kallar på mig!

Febern håller i sig så vi blir hemma från dagis och jobb i morgon.

Måndag och strålande sol.

Det ser ut att var grymt skönt ute.
Har inte varit utanför dörren än och inte kommer jag orka än på ett tag heller.

Arvid tyckte att vi skulle kliva upp runt 4 tiden. Försökte få han att somna om i nästan 2 timmar. Men gav sedan upp.
Och han är konstigt nog vaken än. Han är då mkt piggare idag, han är fortfarande febrig men det är ingeting jämfört med igår när han vakna vi 23 tiden, det bara koka om han och han låg helt utslagen i min famn i sängen, tempen visade 39,9 och det kändes som om man hade en braskamin i sängen =) Efter Alvedonen verkat peka han på sin säng och tog kudden och slängde i så jag flytta över honom.

Har iaf fått i honom lite saft, en liten smörgås och yougurt.

Så jag är trött, tröttare, tröttast och tänkte försöka få mig lite sömn när Arvid ska sova middag.
Jag får njuta av vädret en sväng när jag ska in till Sandviken.

Ikväll är jag bänkad framför tvn, Fångarna På Fortet är tillbaka ;)

Febrig son

Har blivit lite dålig uppdate under helgen.
Har inte gjort så mkt annat än och jobba. Är grymt seg nu så det får bli sängen snarast.

I går jobbade jag bara till 12.30 så Mamma kom ut och hälsa på och fika en sväng. Sen efter Peter kommit hem från fiske fick jag tvinga honom att dra slingor på mig =) Han blev inte så road men ställde snällt upp.  Ska ta och slänga i tonig över också för igår blev det för sent.

Bror min skulle ha varit barnvakt nån timme i morgon åt Arvid så jag kunde klippa mig men nu har Arvid blivit sjuk så jag får ta det när Peter sovit färdigt i morgon.

Arvid var hur pigg som hellst i morse men sen efter lunch vaknade han efter 1 timme och honom får man ALLTID vecka efter 1½-2 timmar. Han var då kokhet och hade 39,1 stackarn. Han har inte ätit nåting och vill knappt dricka, till och med vällingen skakade han på huvudet åt. Sen senare på em började snoret rinna lite så det är väl en förkylning på gång. Halva mitt jobb är sjuka ungefär, både pensionärer och personal.

Hoppas verkligen att jag klarar mig från sjukerier nu när jag ska till Stockholm. Om jag pallar att åka dit om Arvid är sjuk, då får jag ju ont i Mammahjärtat ;) Fast jag vet att han har det superbra med Pappa så känns det jobbigt.

Nu blev det långt. Tack och god natt!!!!

Ledig dag.

Har varit ledig idag. Hade tänkt haffa en drop-in tid nånstans på stan idag och få håret klippt men det var omöjligt. Lär väl vänta tills Måndag då jag är ledig igen.

Annars så har jag och Arvid lunchat med Mamma på Sibylla, fikat och stosat med Carro & Thelma på stan, hälsat på Arvid´s Farmor, Örjan och Elsa. Hälsat på Arvid´s Farfar, handlat mat med Mamma medans Arvid stannade kvar hemma med Morfar. Nu har jag nyss gjort mat, väldigt sent men ändå. Lär iaf ha matlåda.

Här kommer några bilder ifrån lekplatsen utanför Sibylla









Mammas gohjärta =D

Dubbeljobb

Har jobbat dubbelt idag, det var verkligen kris så jag offra mig för laget =) Skulle ha jobba till 16 men tog en paus mellan 14-16 för att sen fortsätta jobba till 21.

Det har varit lite små tufft att jobba dom här dagarna.
Tankarna vandrar iväg och vi tänker allihopa på Sofia och hennes familj.
Jag kan inte ens tänka mig hur dom måste må, jag lider nå så fruktansvärt med dom.
Att mista sitt barn, sitt eget kött och blod, måste vara det grymmaste man kan vara med om.
<3

Idag skulle mina kära vän Jessica fyllt 37 år. Hoppas du har det bra där du är och att du slipper smärta.
Vi saknar dig så!


Usch, det blev ett sorgligt inlägg det här. Jag tar och duschar istället och sen försöker få lite sömn innan klockan ringer i morgonbitti igen.

God Natt!!

Ikea & Kalas

Sov ut till 10 idag, riktigt skönt var det. Men vi låg och drog oss och slö titta på tv i en timme också =P
Hoppade sedan in i duschen och gjorde mig klar för en vända till Ikea med Johansson.

Skulle köpa hyllplan och konsoller till vardagsrummet men dom hade självklart utgått ur sortimentet. Dom hade några på Ikea i Kungens Kurva så vi får se om det lär bli en vända till när jag ska till Stockholm om 2 veckor. Inhandlade iaf gardiner och gardinstång till sovrummet, plastbestick och plastmuggar åt Arvid, och nya glas. Så hela 242 kr shoppade jag lite besviket loss för =P Det slank även ner en kotlettrad.

Sen så hämta jag prinsen och vi drog vidare på kalas, Noah har ju fyllt 2. Där lekte barnen för fulla muggar och var hur nöjda som hellst. Och mumsa Glass/Maräng/Daimgrädde tårta och en massa kakor.
Riktigt trevligt var det.


På vägen hem stannade vi till vid Lunden där min Moster Madde ligger.
Hon skulle ha fyllt 53 år idag.
Och som jag saknar henne, jag pratar inte så mkt om det men jag grubblar på det en del  när jag ska sova ibland. Jag hoppas iaf att hon har det bra där hon är och att hon inte har ont längre.
Och att hon har träffat på Morfar. Jag garanterar att hon äter en STOOOR gräddtårta med sina egna jordgubbar från sitt eget land,för hon om någon älskade verkligen tårtor ;)

Nu när jag satt och skrev det här alldels nyss vart jag rädd, en petflaska som stod på bänken ramlade plötsligt ned i slasken, undra om hon ville visa att hon var här?! =)


Nu blir det grillat iaf!!

Ful fot

Igårkväll när jag stog i duschen så såg jag att jag var lite blålila under fotknölen på insidan av den vänstra foten. Tänkte väl inte mer på det men idag har det bara blivit värre under dagen, är alldels blå under och gul över fotknölen. Och jag har inge ont och kan inte förstå vad som har hänt.
Jag ramlade i trappen (ja jag vet, klumpigare får man leta efter =D) tidigare i veckan men då slog jag i knät och smalbenet. Så jag vette tusan vad som hänt.
Det mest konstiga är att jag inte har ont, för det har man ju om man klivit snett eller stukat. Aja får ha koll så inte det stiger uppåt iaf, det försvinner väl om nån dag.




Idag har min bror varit ut och grejat vår dator. Hade fått nå jäkla virus eller var det var. Så jag bjöd på mat som tack för hjälpen. Kycklingfajitas blev det. Gott som tusan.

Arvid sover och Peter är och donar i garage så det får väl bli soffläge för min del.

Onsdagsmys

Peter jobbar ju em så idag har jag och Arvid onsdagsmys för oss själva. Vi har ätit pizza och så kollar vi på Rorri och leker med bilar och traktorer. För tillfället när jag sitter här sitter han i kastrulllådan och pratar och kraschar traktorn =)

Det var ju Arvids första dagisdag idag också efter sommarn, och jag trodde aldrig att jag skulle få med mig han hem. Men jag hann bara visa mig så släppte han traktorn och sprang för fulla muggar mot mig =)
Då smälter man, jäkla gounge.

Egen kombitjänst

Idag vela min chef prata med mig och frågade om jag fortfarande verkligen vela byta arbetsplats?!´

Svår fråga det där, jag trivs ju kanonbra men saknar min förra osv osv.
Det är både och det där med en massa saker. Men hon vela gärna behålla mig och erbjöd mig en egen tjäst. Jag har ju haft en fast tjänst i kommun i 2½ år men ingen egen rad eller vad man ska säga. Jag har alltid jobbat för någon annan. Men nu så erbjöd hon mig en tjänst, en kombitjänst också. Det är bara jag och 3 till som kommer ha en sådan, fast jag kommer ha flest nätter av oss.

Kombitjänst menas med att man jobbar både dag/kväll och nätter. Så jag lära försöka göra ett schema och se om det gick ihop med Peter´s 4 skift, och det gjorde det. Så jag har tackat ja. Fast min ansökan om arbetsplatsbyte finns kvar så får vi se hur det blir om det skulle bli aktuellt. Men det händer inte sååå ofta någon "slutar riktigt" på ett ställe.

Så jag kommer göra 5 nätter på 4 veckor och jobba 2 dar mindre än nu fast jag får lika många timmar och lite mer pengar, men det är inte många korvören =P

Nu är det nån som har lagt en kabel =P Dags för blöjbyte!

Kalashelgen över

Kalasen är slut för denna gång. 2-års kalaset blev inställt och flyttat till nästa helg istället.

Så jag tackar och bockar för kalasvärdinnornas fina kalas med allt gott som sereverades.


Jag hade glömt kameran i bilen så det blev bara ett par få kort på slutet.


1årigen Thelma









Busungen Arvid







Och så kommer det lite bilder från gårdagens 3 års kalas.


Fin Devin blåser ut ljusen.


Erica, Ingrid & Lewi, Cicki


Glassätar Arvid


Hur gott ser inte det där ut då?! =)


Spindeltjejen Junia


Kalasvärdinnan Therese  & Fia


Barnen äter Isglass


Gofian Junia


Som sagt, tack så hemskt mkt för trevliga kalas.

Min semester och föräldraledighet är över och skulle ha börjat jobba nu på onsdag men snäll som jag är så har jag tagit åt mig att jobba ett par timmar ikväll. Peter har em så Mamma & Pappa är snäll och kommer hit och är med Arvid.

Arvid

Sitter i soffan för tillfället med Arvid och kollar på Bompa. Arvid älskar "Småkryp", när han hör den signaturen blir han helt lyrisk och sätter sig som ett ljus i soffan och kollar.

Sen har han börjat gillar Rorri starkt också. Han springer runt på dagarna ibland och sjunger ......"jojri......biiil" =) Men vi har märkt att det är introt han gillar mest och när bilarna kör, och helst kraschar =) Han gillar när Peter och han kollar på rallybilskrascher på youtube också =)

Arvid har även börjat prata så mkt, eller han kan säga så många olika saker och låter som djuren osv. Inte för att han uttalar allt rätt, men man förstår honom =) Ofta när man säger nått så ska han härma.

Det jobbiga med Arvid just nu är att han inte lyssnar, inte för 5 öre lyssnar han. Han är oerhört busig och gör allt man inte får göra. Han har grym överenergi =) Och så kladdar han och paltar nå så fruktansvärt när han äter. Och tar vi bort maten är han lika nöjd ändå för han äter som en fluga.

Hahah ja han är go när han sover vår knöp =P Näedå Mammas hjärta är alltid världens goaste. Men det ska bli lite skönt att han ska få komma tillbaka till dagis i veckan så det blir lite mer rutiner och så han får leka hela dagar med sin kompisar på dagis osv. Där lite svårt och stimulera honom hemma efter 7 veckors ledighet. Sen så älskar han att vara på dagis, hoppas jag iaf att han fortfarande gör.

Nu blev det långt och surrit.
=D

Utedag igen

Idag när jag slåg upp mina gröna så tyckte jag att vi skulle åka till Furuvik, sista dagen på våran semester ihop. Peter börjar jobba i morgon.
Sagt och gjort pallra vi oss iväg och det var kanonväder så det blev en lyckad dag. På hemvägen stannade vi till på Ikea för lite mat.


Jag stod för fotograferingen så inte ett ändå kort blev det på mig, men däremot tusen på världens finaste Arvid.












Åh tänk att båda mina......


......och Peter´s släktingar var där =D





I morgon hade jag tänkt åka och bada med det ska bli trökväder.
Sen så har vi ett 1års, ett 2års och ett 3års  kalas att avklara i helgen också. =)
I morgon fyller Thelma 1 år så vi ska dit och gratta på eftermiddagen.
Och på söndag fyller Devin 3 år så vi ska till Stensätra och mumsa tårta. Och så har Noah fyllt 2 år som ska ha barnkalas på söndag som vi klämmer in senare på em.

Ikväll blir det nog att titta på Änglavakt.

Utedag

Idag har äntligen solen tittat fram igen.
Dagen har spenderats först hemma på gården med lek med Arvid.
Efter Arvid´s tupplur efter lunchen drog vi iväg bort mot Stlåbo till en sjö för att fiska och grilla korv. Vi avslutade med att åka till en jättemysig liten bra strand så barnen fick bada. Glömde dock kameran hemma. Men har snott några bilder av Tesa =)


Elsa & Arvid


Peter & Arvid var dom ända som fick fisk, en liten liten abborre.
(Arvid fick sitta i vagnen eftersom han inte lyssnar och varit ner i vattnet x antal gånger =)


Elin & Arvid badar/geggar =)


Jag busar med Elias =)

Sen när vi kom hem började vi greja och dona inför kvällens middag.
Vi bjöd ut Mamma & Pappa, Lena & Örjan på grillat. Gott som vanligt var det och väldigt trevligt.


Arvid i pappas skor med Morfar.


Arvid med Farmor & Mormor


Peter & Lena


Ögonstenen min.



Mamma.


Elsa.




Visakort

Beställde ju ett nyss Visakort förra veckan då mitt var spårlöst försvunnet. Så jag tänkte att jag skulle gå in på Swedbanks hemsida och fixa en ny bild på kortet eftersom jag hade Arvid på förra. Men jag fick kortet idag och då var det redan en bild på Arvid. Det tyckte jag var bra, 100 kr sparade man in där =P

Ikväll ska jag och Sandra iväg på Bilbingo, kan hända att nå fler blir med. Det återstår att se.

Inte långt kvar på semestern nu och det känns faktist lite skönt att komma tillbaka till vardagen igen. Men efter 1 vecka vill man väl ha semester igen =D

Parkeringshus

Idag tog vi en vända till Valbo på em.
Peter skulle ha nå grejer till båtmotorn han köpte förra veckan. Sen stannade vi på Toys'r'us, och därifrån fick vi med oss ett Parkeringshus åt Arvid.
Så han har roat sig med det här på kvällskvisten.
Nu har jag nyss lagt honom men han snattrar för fullt så vi får väl se om han vill somna nå =)

PLAY2LEARN parkeringshus


Nu ska jag ta och inta soffan.
Är grymt sugen på att kika på STAC, lär ta och hämta hem min box ifrån Elin.

Gårdagens Festligheter

Gårdagen blev så lyckad! Det var länge sen jag hade så roligt.
Och alla hade riktigt skoj, det märktes.
Drinkarna flöda och leksakerna skickades runt så vi fick klämma, känna, smaka, lukta.
 
Men tyvärr så blev jag alldeles för full, jag tror helt allvarligt att jag inte har varit så här full på mina snart 24 år. Jag skäms lite att jag blev så dragen när jag var värdinna.
Säljare från Himmelriket lär ju ha tyckt att jag var bra dryg.

Efter alla beställningar så pallrade vi oss in till Viken för att gå ut och skaka rumpan men jag kom inte så långt. Jag var helt enkelt för full tyckte jag att det inte var någon ideé.
Så vi var flera som inte kom ut.
Jag, Sandra, Carolin & Emma tog oss en nattpizza på Jenas sen tog vi en taxi hem. Jag sov hos Mamma & Pappa. Men runt 4 snåret var det dags för pizzan att lämna magen. Och sen har jag vaknat till och från och mått som en kasse skit. Är fortfarande inte toppenpigg men jag har städat, lagat och ätit mat iaf.

Ikväll blir det soffläge med Ostkrokar, Coca Cola, choklad och en film.

Här kommer några bilder från igår.
Knäppte många flera men som sagt så var jag ju inte riktigt i mitt sinnesfulla bruk så det blev bra många suddiga kort =)























































Valfritt innehåll
RSS 2.0