Måndag 25 Maj

Idag har vi bara varit hemma. Var ut och skulle klippa gräset i det fina vädret men jag han bara halva gräsmattan för Arvid vägra ju sova =) Så vi tog en vända hem till Tesa på en kaffe istället. Sen när vi kom tillbaka och Arvid lyckats somna så fortsatte Peter klippningen.

Sen så har vi varit inne och lekt lite. Och nu sover lillprinsen här nere i vardagsrummet för vi håller på borrar in en vetilationsgrej i sovrummet.

Förstå om man hade en altan så skulle man kunna vara ute från morgon till kväll. Och bara om vi hade en trappa till ytterdörren så skulle man iaf kunna springa in och ut lite mer. Men men altanen kommer väl förhoppningsvis upp om ett par veckor iaf. För just nu är en kille här och kollar runt grunden och ska göra en offert så vi kan gå till banken och sen kan dom komma och gräva. Och efter dom grävt så är det bara börja med altanen. Men Peter behöver lite hjälp med den i början för han har aldrig byggt en altan så vi får väl hålla tummarna att vi får hjälp ganska så fort så man kanske hinner avnjuta en sommarkväll med en kalldrink och grillning på altanen =)

I morgon så ska jag till Optikern. Lär införskaffa mig fler linser och så lär jag göra en ny synundersökning. Får se om man åker in och strosar lite på stan innan om det blir lika kanonväder som idag. Sen mot kvällningen så blir det Bilbingo i Forsbacka, tror vi blir full bil också till och med =) Kul kul.

Snart är det Lördag också =)




Gårdagens charmtroll =)





Lördag 23 Maj

Tisdagen betod av ett besök på Öppna förskolan. Åkte dit själv då Junia var sjuk. Men träffade Nova, Noah, Ellie och deras Mammor, så vi satt och surra och dona. Barnen målade också lite grann. Nova & Noah både målade och åt och Ellie tyckte inte det var roligt alls och Arvid, ja han såg ut som om han var rädd för att bli skitig under naglarna, han hade händerna på pappret hela tiden =) Efter det så åkte jag och Arvid ner på stan och träffade Lizette. Käkade lunch och kollade runt och hann sedan med en fika också.
          



Onsdagen spenderade vi hemma. Vi grillade till kvällen och så kom Lizette och Mika ut och hälsade på.

På Torsdagen så åkte vi in till Valbo med Madde, Johansson och barnen. Handlade lite kläder åt Arvid. Och så var jag på IKEA med Carro sen. Köpte en springform, haklappar och 2 glasburkar.

         

Igår så tog jag och Arvid en fika med Louise som är och hälsar på från Göteborg. Sen kom min Mamma också. Fick gardiner från Trivsamt av Mamma och Arvid fick lite kläder. Sen på kvällen så var vi hos Tommy och Carro och grilla med dom och Lizette och Mika. Sen spelade vi ju spel också och det är ju hur kul som hellst =) Mimmi och Mange kom också förbi lite senare. Trevlig kväll.


         

Och idag så har vi varit med Mormor hela dagen. Var in till Valbo en sväng, sen till Gävle. Handlade lite leksaker till Arvid på Barnens Hus. Sen så var det ju extra pris på en bilbarnstol så vi köpte den också. Åkte sedan till plantagen och köpte lite blommor. Inhandlade även en klädkrok.




Peter är och fiskar så man är ju gräsänka ett par timmar till . Ska jag slänga i ordning lite mat. Det blir fetaostfylld fläskfilé och klyftpotatis. Sen föröska få kusen i säng och sen är det Robinson och så har jag en Ben & Jerry´s glass i frysen som jag ska avnjuta till det.

I morgon blir vi bara hemma.

Måndag 18 Maj

I helgen var det som sagt ESC. Brudarna kom ut hit och käka Tacogratäng och tittade på finalen som slutade med 21:a plats för Sverige, men var det nå oväntat då, inte direkt då. Men folket kunde då rösta riktigt i år iaf för dom som kom top 3 var dom bästa tyckte jag. Men det var en grymt trevlig kväll.

Igår blev det en sväng till Gävle. Och sen hälsade vi på Peters Mamma & Örjan en sväng. På kvällen när junior sov så var vi ute i trädgården och lasta på och åkte iväg med allt skit som vi rensat bort.

Idag blir vi bara hemma och till kvällen blir det Vårruset.

Fredag 15 Maj

Ja idag har man ju namnsdag då, jag och mormor Sonja =)

Åkte in till Öppna i morse, Arvid sov under sjungstunden så den hoppade vi över. Efter det så åkte jag till jobbet en sväng och hälsa på, blev inte kvar så länge. Sen blev det en lunch på Jensas med Johansson. Peter fick hämta upp Arvid sen så åkte jag och handla, i lugn och ro =)

Sen på eftermiddagen så åkte vi in till Gävle och K-Rauta för att köpa en släpvagn, spottar och lite grejer. Stannde i Valbo en sväng på vägen hem. Åkte även förbi Peters Mamma & Örjan innan vi var hemma igen.

Har plockat och donat lite nu. Blir väl ryggläge om en stund.
 

Torsdag 14 Maj

I Tisdags var jag och Arvid till Öppna en sväng. Alltid lika trevligt. Sen hämtade vi upp Mamma och åkte upp till Söderhamn för att fira Therese som fyllde 23. Devin fick paket han också såklart =) Glömde ju och knäppa kort, blev bara 2 kort.

 

Sen igår så var vi bara hemma. Och idag så har vi varit in till Sandviken. Fikade 2ggr först på Marangoni och sen Aldos med Mammagruppen. Köpte en  body och 2 par shorts åt Arvid och några öl åt Peter =) Sen pallrade vi oss hem och nu har jag nyss lagt kusen, han var så jäklans trött. Ska väl slänga ihop lite käk snart när Peter kommer in. Han har tagit bort våran bro, så nu blir det källarvägen ett tag =/

Det blir väl en tripp till Öppna i morgon och sen handla lite. Sen på Lördag kommer brudarna hit och äter och kollar på ESC och proppar i oss massa götta =) Trevligt Trevligt!

Nu blir det lite bloggläsning.

Måndag 11 Maj

Torsdag

På torsdagen var vi till BVC. Arvid fick 2 sprutor och sa ett pip bara. Sen åkte jag och Jenny upp till Högbo och träffa dom andra för picknick ute i solen och stormvindarna. Blev inte kvar allt för länge när solen gick i moln.

Fredag

Då åkte jag och Arvid in på Öppna, sjöng och lekte och babbla med alla andra Mammor. Sen så åkte vi ner på stan och tog en snabb fika med Cicki på Lasses för att sen åka ut till Stensätra och vara barnvakt åt Devvan. Han blev ju knäckt först när Mormor och Morfar åkte men det gick över rätt så fort =) Vi började med att leka ute i Mormors Opel

                   
Det är inte den riktiga bilnyckeln som sitter i =)

Sen efter vi lekt där så kom min Mamma ut och tog Arvid på en promenad så gick jag och Devin inte och lekte med "takton" och alla andra grejer. Sen så skulle vi kolla på film, och det ska ju vara antingen Teletubbies eller Tomas Tåget. Men jag hittade ingen av dom utan bara en med Mumintrollen, och jag riktigt såg vad besviken Devin blev. Efter 3 min kanske så ropa Devin och då hade ju han självklart hittat både Teletubbies och Tomas Tåget så då dumpa vi Mumintrollet och kollade på favoriterna istället =)
         

Efter ett tag in på Tomas filmen så åkte jag iväg med Devin till Therese och Roger. Världens snällaste och goaste Devin, jag har han gärna flera gånger =D

Sen på kvällen mumsade vi oss Tacolassange och gick upp i sängen redan 21.05, haha men det var skönt det =)

Lördag

Klev upp och gjorde oss klara och grejade. Åkte in till Sandviken och till Bärnö för att kolla på en gräsklippare.  Efter det så åkte vi till Sandra och Danne och hälsa på och fikade.
         
Vi passade på att åka när det var dax för Arvid att sova så han somna i bilen. Vi tog ett varv så åkte vi till Peters morbror och Marie och tog en till fikarunda =) Blev kvar där nån timme innan vi for hem och grillade. Sen bestämde vi oss för att åka in till Gävle på crusing. Så vi åkte med Arvid till Mamma och pappa så gick vi hem till Sandra och Danne igen innan vi åkte in alla 4 till Gävle. Var kvar där ett tag, fick med oss Bergkvist på hemvägen. Åkte förbi McDonalds inann vi släppte av Sandra och Danne och for hem till Årsunda, slocknade av rätt snabbt.

Söndag

Vaknade 9.45, skönt och sova ut lite =) Grejade lite ute och tvättade och dona. Åkte sen till Bernö och köpte en gräsklippare och blomma till Peters Mamma. Handlade lite och åkte hem till Mamma & Pappa och grillade med dom och brorsan. Arvid hade varit supersnäll =) Efter att Arvid sovit en vända så åkte vi vidare hem till Peters Mamma som fyllde år. Där fikade vi en massa gotta och sen åkte vi hem till Årsunda igen.
        
Peter´s lilla kusin Alva 2 veckor. Och våran gangster =)


Helgen blev fullspäckad.
I morgon åker vi upp till Söderhamn då Therese fyller år. Sen till helgen så är det mat och Eurovision som står på schemat här hemma. Och mellan det så blir det väl kanske Öppna och Mammaträff och fika osv =P

Onsdag 6 Maj

Igår blev det en vända till Öppna. Efter det så tog jag och Arre oss en fika med Cicki på Marangoni. Handlade även lite på Maxi, letade efter en kalender men det fanns inga kvar. Det är för mkt grejer och hålla reda på nu tycker jag =) Åkte sedan hem och lagade lite mat innan jag for in till viken igen och till Carro. Sen hämtade vi upp Johansson för att åka på Bilbingopremiär i Forsbacka. Fick ju tuta en gång men tyvärr så var det ju inte jag som vann. Johansson vann ju 500 hon såklart.

Idag så har vi bara varit hemma. Har städat och grejat. Tagit 2 små korta promenader med Arvid. Har skalat potatis,morötter och rullat köttbullar. Så jag ska väl ta tag i matlagningen snart så fort Peter kommit hem, och då kan man få vänta länge =P

Vi är en fyrhjuling fattigare nu också. Peter sålde den idag. Känns skönt tycker jag. Peter fick väl lite separationsångest. Men det känns som om att vi har liiite (läs hur mkt som hellst) kvar att rusta och det är ju inte gratis. Så rust går före leksaker =)

 I morgon är det sprutdax för Arvid som sagt och 5 månaderskontroll. Han blir så stor min lille fis. Tiden går alldeles för fort, tänk om det kunna vara fler timmar på varje dygn.
Arvid har blivit mycket bättre på att äta nu. Han gapar och sväljer iaf, förut tvärstängde han ju munnen =) Och fruktröra älskar han. Och lite dryck får man i han också =) Så han gör framsteg. Hoppas att man kan byta ut lunch målet helt snart. Har koncentrerat mig på det målet nu och skippar gröten på morgonen tills det funkar bra med maten.


Där var han en liten liten rumpnisse =)



Och nu en stor rumpnisse med blåbär i näsan =)

Måndag 4 Maj

På sista april kom Lizette och Mika ut och grilla. Mumsade i oss grillad fläskfilé, champinjoner, majskolvar, potatisgratäng och sallad, hur gott som hellst var det. Dom var inte kvar allt för länge, dom var trött och vi med och Peter skulle åka till Älvkaleby och fiska redan kl 04.

Så på fredagen var jag och Arvid själva. Åkte in till Sandviken en sväng och träffa Sandra, Cicki, Elin och Veronica med kids hos Elin.  Sen begav vi oss hem. Gick över till Tomas & Tesa en sväng innan det var dags att gå hem och möla i sig lite ostkrokar och titta på tv.

På Lördagen pallrade jag mig upp och började städa och tvätta. Sen vid 14 tiden kom Peter hem. Han hade hämtat med sig sin Pappa också. Och precis när dom kom hit så kom även Peters Farbror och has fru hit. Så vi fikade och så. Sen tog vi oss en promenad så Arvid skulle få sova lite. Sen hamnade vi hemma hos Tesa & Tomas och drack kaffe. Och där blev vi kvar och grillade mot kvällningen. Denna gång blev det kyckling =) Sen gick vi hem och tittade på Robinson och så fick vi främmande av Peters Mamma & Örjan och Ove & Marie. Efter dom åkt pallrade vi oss upp i sängen.

Och igår gick vi ut och började rensa och riva i trädgården. Den har ju inte sköts om på flera år så allt är ju vildvuxet hit och dit. Och så klippte vi ner äppelträden. Så vi skulle kunna ha en kase nu vi =) Men det är säkert bara en tredjedel som är borta så det är mycket mer jobb kvar. Vissa små träd var så ruttna att det bara var att rycka loss dom. Mamma & Pappa kom ut och fikade och hjälpte oss också. Lagade sen lite mat och så åkte jag in till Sandviken med ringenpengarna på jobbet. Och jag tänker nog inte gå tillbaka och jobba efter sommarn iaf.

Idag blir vi bara hemma jag och Arre barre.

I morgon är det Bilbingopremiär i Forsbacka =P Så vi får väl se om det blir en tripp dit i morgon kväll.
 
På Torsdag ska Arvid till BVC och få spruta och träffa doktorn. Sen är det väl Mammaträff tror jag. Och på Fredagen ska jag och Arvid vara barnvakt åt Devin =D

Valfritt innehåll
RSS 2.0