Läsa bok!

Det går inte att läsa en bok för Arvid, det har det aldrig gjort. Han ska promt ha boken själv och bläddra när han vill. Han sitter aldrig still och lyssnar när dom läser bok på dagis heller =)

Jag försökte nyss om vi skulle läsa Rödluvan, jaa sa Arvid men efter någon sida, "Adid läsa välv" och så tar han boken och blädrar fram och tillbaka och så säger han "Sagan Rödluvan, huset, Mormor pannkaka i skogen vargen, kaninen med bllommor" han säger hälften av det jag sagt och hittar på resten själv, sen stänger han boken och säger att sagan är slut och går och leker med sin traktor istället =D

Så läsa godnattsagor funkar inte här hemma =)

Kommentarer
Postat av: Marri

Tips från pedagogen:



Köp en VÄLDIGT kort bok, gärna för yngre ålder än A är.



(Köp gärna 2 av den om den är billig.) Sen ger du honom en bok medans du läser i din. Då blir han sysselsatt, samtidigt som han faktiskt får ta del av lässtunden iom att DU läser. Så leta efter väääldigt korta böcker. Löjligt korta! Sen med tiden så plockar du fram längre.



Sen kan man ha en väldigt kort, enkel (bebisbok kanske med typ 3 rader per sida), som man tjatar litegrann så barnet kan den nästan utantill. Och då och då så ändrar man i storyn. Istället för att "Kalle gick och hämtade sin boll i vattnet" så kör man med en "Kalle struntar i bollen och hämtar en traktor och leker med den i vattnet". Då bli barnet lite- "VA!?!?!?" och en diskussion/reflektion (ja nåt kul) händer kring läsningen.



Oftast handlar det om att barnet är lite för pigg eller för uttråkad om den inte kan ta till sig läsningen. Testa sig fram är det som gäller.



- men gör så- prova ta fram bebisböckerna igen! Börja "från scratch".



Mvh Förskolläraren ;o)



2011-08-12 @ 20:17:52
Postat av: Sara

vi hade samma problem här faktiskt, varken tv eller böcker va intressant för lillherren för de va inte alls kul o sitta stilla mer än 2 sekunder.. men sen när vi visa blixten första gång, sen dess kan han se på tv/film eller barnprogram o säger oxå till själv när han vill titta o på vad. på kvällarna läser vi en blixten eller spöket laban bok o han ligger snällt i sin säng.. så de gav sig till slut :)

2011-08-12 @ 21:55:53
URL: http://blondstar.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Valfritt innehåll
RSS 2.0